נכתב במקור על ידי ענבר
גיתאי,
לא הבנתי מה הבעיה להיעזר בבעלי מקצוע במקביל לסיוע של הפורום?!
להיפך, כדאי להתייעץ עם כמה שיותר אנשים שמבינים מה הם עושים. אני דווקא בעד. רק שלצערנו רוב 'בעלי המקצוע' - או לפחות אלה שאני נתקלתי בהם והם לא מעט - לא מבינים מהחיים שלהם גם כשהם עושים פוזה של מקצוענים. בסוף הם - אולי - יפתרו לך את הבעיה, אבל אחרי שהחליפו חצי מהאוטו, כמובן על חשבונך. הם לא ידעו איפה התקלה ומהי סיבתה וממילא גם לא ילמדו ממנה להבא כך שעקומת הלמידה שלהם שטוחה למדי...כמובן, אסור להכליל ויש אנשי מקצוע אמיתיים מהשורה הראשונה (חלקם חברים פה בג'יפולוג), אבל הם המיעוט שאינו מעיד על הכלל. מקצוע המכונאות בארץ הקודש ירד לזנות תחתונה.
נדמה לי שהסיפור של מלכי רק מחזק את מה שאני אומר. מה הטעם לפתוח דיון ולשאול בעצת חברים אם אתה ממילא מתכוון ללכת למוסכניק של השכונה, ש"יתמודד" עם הבעיה בדרכו ללא קשר למה שנאמר כאן בשירשור.
ולא, זה לא שאנחנו כאלה גאונים גדולים - צריך רק להשקיע טיפה וללמוד איך המערכת עובדת, ותאמין לי - זה לא מסובך מדי.
אתה קצת סותר את עצמך - מצד אחד להחליף חיישנים ללא בדיקה ע"פ המלצות בפורום
בניגוד למוסכניק המצוי, אנחנו פה כבעלי ג'יפים דווקא כן רגישים להוצאות מיותרות כאשר אנו מייעצים זה לזה וזו אחת הגדוּלות של הפורום. אני לא זוכר מקרים רבים שבהם שלחו חבר להחליף פה ולהחליף שם ולבזבז כסף רק מפני שהיתה למישהו 'תחושת בטן'. שים לב - כאשר אני, למשל, המלצתי למלכי להחליף חיישן קרנק ציינתי באותו משפט שממילא חובה להחזיק אחד ספייר ברכב כרכיב קריטי (כמו שאני נוהג, למשל, אחרי שנאלצתי להשאיר את הג'יפ שלי באחת השבתות בשטח, נתון לגמרי לחסדי הבדואים...). לעומת זאת, אני לומד מהסיפור של מלכי שהמוסכניק הגאון שיפץ והחליף אצלו כמה אלמנטים (תזכיר לי על חשבון מי?) על סמך "תחושת בטן". נו באמת.
מצד שני לנסות לאתר את הבעיה באמצעות מכשירים ובדיקות שלא מצויים בידי החובבן המצוי, אנחנו לצורך העניין, אלא אצל בעלי מקצוע?!
תתפלא עד כמה אתה בקושי זקוק למכשירים המתוחכמים הללו ברכבים המדוברים. להוציא קודי תקלות? בגרנד אתה עושה זאת בעזרת הסוויץ'. לבדוק מתחים והתנגדויות? רב מודד פשוט ב-40 ש"ח. פולסים? בנה לך נורת ביקורת לד. 5 גזים? קפוץ למוסך הקרוב, תריץ בדיקה אצלו במכונה ואולי הוא יבקש כמה לירות, חזור לפורום עם התוצאות ותמשיך מכאן.
ושוב, מהסיפור מסתבר לטענת מלכי עצמו ש'בעלי המקצוע' בעצמם לא יודעים לנתח את ממצאי המכשירים הכאילו-מתוחכמים שלהם, אז מי כאן סותר את עצמו?!