נכתב במקור על ידי דרור ברלי
וכל מילה נוספת מיותרת.
גיתי - אתה תסלח לי מאוד, אבל הקפיצים שלך בסדר גמור. הם עובדים. יש להם לאן להיפתח ולאן להיסגר. נדמה לך שהג'יפ נמוך, כי קוטר הגלגל הגדול ממלא לך את בית הגלגל. עם צמיג 31 היית רואה קצת אוויר בבית הגלגל. זה בסדר גמור.
אני יודע מה גבוה ומה נמוך. אצלי זה נמוך ותאמין לי שאני לוקח בחשבון את קוטר הגלגלים. תודה על הפניית תשומת הלב, אבל במקרה שלי הנקודה כבר נלקחה בחשבון.
כמ ושאומרים - הכל בראש שלך. נדמה לך שהג'יפ שלך נמוך מדי, כי הג'יפ של עמרי הוא נקודת הייחוס שלך. ושוב - נקודת הייחוס הזו שגויה מהיסוד. אם עמרי קורא את השירשור הזה - לדעתי אתה צריך לטוס למתלם ולהוריד את הגובה הפסיכי הזה שחוץ מנזקים ופוטנציאל לחיכוכים עם שוטרים, לא נותן כלום.
עמרי פתח את השירשור והוא יושב עליו חזק, מן הסתם יוסיף את התייחסויותיו. גם אם תאמר שהרכב שלו ברמה שמצריכה (אולי) קלינים, סליפ-יוק אלימינטור והארכת גל הינע, עדיין ההפרש בין שני הכלים שלנו מספיק גדול ומשמעותי כדי שנשאף לכיוון שלו יותר מלכיוון שלי, גם אם נקבל חלקית את מה שאתה אומר ונוריד טיפה מהגובה שלו.
אגב לידיעה, הרכב של עמרי היה נמוך יותר, כאשר הקפיצאי שהגביה אותו סבר שניתן לכוון אותו לגובה של היום עם המתלים הקיימים וכנראה גם ללא בעיה עם החוק. האם זה מקצועי? ניתן לפורום לומר את דברו.
מאיה ארוכה ב-6 ס"מ מהמקור תיתן לכם קצת יותר גובה, זוית עבודה נכונה של הנדנדות ונוחות נסיעה טובה. הקפיץ יעבוד. יהיה לו לאן להיפתח ולאן להיסגר. זה הכל. עדיין יהיה מגע של גומי ופח? אני לא הייתי עושה בודי-ליפט בשום מחיר. עבודת פחחות על בתי הגלגל זה כבר פיתרון עדיף בעיני.
מאיה וקונטרה ארוכות מסתמנות כרגע כפתרון, אבל רצינו לקבל בשירשור הזה מידות נוספות - ואולי אפילו פתרונות אחרים - מחברים והתרשמויות לפני שאנחנו רצים להחליף ברזלים
ולא תשכנעו אותי שהמעבר ל-33-35 עשה לג'יפים שלכם רק טוב...
כל עוד אני מרוצה אין לי דחף פנימי לשכנע את מי שמסרב להשתכנע ;-) הכל ברוח טובה.
אם תמצא לנכון לפתוח שירשור על הנושא הנ"ל, משהו מעין "סיכום יתרונות מול חסרונות של צמיגי 33 וצפונה מהצטברות ניסיון עד היום" תהיה בטוח שאשמח לחלוק את התרשמותי.
כל מי שהג'יפ שלו עומד כל השבוע בחניה/מוסך, שלא יספר לי שאין לו נזקים בגלל זה, ועל כמה שזה טוב לרכב... תסעו יומיום, 17,000 ק"מ בשנה, בעיר ומחוצה לה, שטח כל שבוע ולא פעם בשלושה חודשים ואז נדבר...
נכון, לא כל יום אבל בהחלט נוסע לפעמים לעבודה (65X2 ק"מ) בכיף. באמת כיף.
אני ניסיתי, נסעתי. אפילו על הג'יפ שלי ניסיתי סט כזה. אכן יש הבדל. לרעה. מה זה לרעה...
אם על 31 הג'יפ מתנהג כמו סוס עצבני, אז על 33 הוא כבר דומה יותר לפרה. לא מאיץ, לא בולם, מת בעליות,
אני מזמין אותך לרייס ערסי מצוי בכבישי הרי יהודה ואתה מוזמן להביא גם את הפרייבט. יש מצב שדעתך תשתנה אחורי זה.
המתלים חוטפים בומבות בגלל משקל הגלגלים (משקל לא מוקפץ עצום). הרכב צריך מקצה שינויים מקיף (הרבה מעבר לציריות+יחסי העברה) סביב מכלול הסרן הקדמי ומערכת ההיגוי. העומסים מוגברים והנזקים גדולים.
הכל תחזיות שחורות ממוצא פולני
וכל זה בשביל מה? בשביל איזה מדרגה שמגיעים אליה פעם בשנה מקסימום? אם אלה היו רכבי שעשועים ועבירות נטו - יש בהחלט הצדקה לסופגניות האלה ולהתעסקות סביבן. אבל אלה רכבי טיולים.
הגדרת המונח "רכב טיולים" לפי מילון גיתאי נוה היא: "ג'יפ שמפנה את נהגו להתעסק בטבע ופחות בתכנון הנתיב". מספיק טוב? עכשיו תגיד לי איזה צמיג מתאים יותר לרכב טיולים לפי מילון נוה. מי יודע, אולי גם אתה תאמץ את המילון הזה...
הם צריכים לנסוע גם על כביש, הם צריכים להיות אמינים ונוחים וגם חוקיים פחות או יותר... ועדיין אלה כלים שלא מתביישים בשום מסלול ידוע בארץ. יש להם מתלים טובים פלוס, ושתי נעילות... תאמינו לי, הרבה יותר זול לצאת מהג'יפ לכמה שניות, לשים שתי אבנים ולעבור כמו גדול, מאשר להתעסק חודשים על חודשים בשבירות, להוציא ים של כסף ולצבור תסכולים.
לא תמיד אבנים עוזרות (יותר בתיאוריה) ולעומת זאת לא תמיד יש שבירות והוצאות (גם כן בתאוריה)
אתם מסרבים להבין איזה עומסים זה יוצר. במקרה שמדובר כאן - אני משוכנע שיש לגלגלים יותר מאשר יד ורגל בשבירות הסנטר-בולטים.
לידיעתך, הפעם הראשונה ששברתי סנטר-בולט היתה הרחק לפני עידן ה-33. זו תוצאה של מתלים וברגים סוג ז'. נקודה. וכבר אמר לי קפיצאי אחד שתפקיד הסנטר בולט הוא להיות ה"פיוז" של המתלה. גם אם נסכים (בכלל לא בטוח) להגדרה משונה זו, אז כשהפיוזים נשרפים כל הזמן זה סימן שהגיע הזמן לעשות בדק בית במערכת החשמל, לא ככה?
בפעם הבאה תשימו סנטר-בולט שעשוי מהבורג הכי חזק שאפשר.
כאשר שמים אצלך סנטר-בולט 7 או 8 מ"מ במקום 10 כמו שצריך להיות למרות כל הסימנים שהאוטו משדר, הטענה צריכה להיות מופנית כלפי מישהו אחר. אלא מה, הג'יפאי - אנחנו - הרי מופרעים שמחפשים לפוצץ את הכלי על הסלע הקרוב, נכון? מה יותר קל מלבוא בטענות ל"סגנון הנהיגה של אדוני". איחס.
עוד אציין בהזדמנות פז זו, שקפיצאי מסויים סירב פעמיים לתת לי/לחבריי סנטר בולטים ספייר בטענה שחצנית של "אין מצב שזה נשבר" (שזה אגב, סותר את תיאוריית ה"פיוז"). איך אומרים, שלא ניתן לעובדות לבלבל אותנו, נכון?...