חוזר: משרה מענינת שקיבלתי במייל מJOBMASTER
GodsFather , כתבת יפה וקולע.
אך כקונטרה אני יכול להגיד לך ( כבן 18 בימים הקרובים ) שכל מי שאי פעם דיבר איתי על עבודה אמר לי - לך תעשה מה שאתה אוהב.
אני מסתכל על הורים/סבים/חברים בקהילה שלי שמתעוררים אחרי קריירת היי טק של 10 שנים שפתאום מקבלים את הגילוי הזה , שיש דלק חינם ורכב מהעבודה ומשכורת היי טק ובלה בלה בלה.
אבל פתאום אתה בן 40 ולא מבין על מה כל הבלאגן? , אחרי מה רצים? מה בעצם הרווחנו פה באמת?
( שלא נדבר על הזמן שמפסידים בבית , כשאתה כל הזמן בעבודה / בחו"ל ).
אני לא ורמ את זה כמשהו כולל , אבל יצא לי להתקל ביותר מידי אנשים עם אותו הסיפור פחות או יותר.
אז וואלה אני מעדיף לעשות מה שאני אוהב ולהנות מזה.
איציק , בתור מי שהוא ובית ספר נפרדו כידידים אני מציע לך למחוק את הסעיף הזה , בית ספר היום זה כנראה לא מה שהיה פעם( נכראה , כי אשכרה מחזיקים מזה ).
הכל שאלה של רצון ויכולת ללמוד ולבצע.
"לך תעשה מה שאתה אוהב" - אני מסכים , כשיש גב כלכלי, תמיכה חברתית או כשאין מה להפסיד ואתה לבד במערכה. זה לא עוזר כשיש מחוייבויות אחרות.
(יש שיר "חופשי זה לגמרי לבד"... תחשבו רגע עד כמה זה נכון, רק כשאתה לבד לחלוטין ללא שום מחויבות, אתה באמת חופשי לעשות מה שאתה רוצה בלי רגע של היסוס)
לגבי הבי"ס - יש כאלה שהתבגרו אחריו ויש כאלה שהתבגרו תוך כדי , זה עניין של החברה הסובבת ורמת החינוך שהבי"ס והקהילה שהוא מכיל. אז נכון לומר שהפרט הזה הוא פחות רלוונטי , אבל זה מעיד על אופי של בנאדם.
נכון לומר ש"משפט פיתגורס" כדוגמא הוא קרטריון , אבל אפשר ללמוד אותו גם בבי"ס ערב אחרי שסיימת צבא או אפילו תוך כדי (גם לקרביים שבינינו). אני חושב שאיציק התכוון לעניין המסגרת וקבלת המרות ולא רק ליכולת התבונתית (גם עניין של צבא ושירות צבאי מלא).
18??!?!? אתה?!?!?! הייתי משוכנע שיותר...
האמת שאתה צודק , אני מסתכל על זה כשאני לבד.
כשיש מחוייבות אחרות...
למדתי בבית ספר טוב , ועדיין זה פשוט עלבון לאינטלגנציה של תלמידים חכמים.
אם כבר , אז שירות צבאי יותר חשוב , שם זה כבר לא משחק.
KD2, אני לחלוטין לא מסכים איתך בעניין בית הספר. נכון, לא לומדים שם יותר מדיף והידע שאתה רוכש שם לא מועיל ממש בחיים שמעבר, אבל הוא עוד כלי בדרך למטרה. הוצאתי את תעודת הבגרות הטובה ביותר שבית הספר שלי והעיר בכלל איפשרו, ואם אני מסתכל אחורה, חוץ משעות של ישביה בכיתה במקום בסירה או מתחת לאוטו, הוא לא נתן לי כלום. אבל אין מה לעשות, בעולם של היום, המטרה היא ללמוד מקצוע ולעבוד בו כדי להרוויח כסף. אז נכון, אפשר למצוא עבודה בלי תואר, אבל כבר דנו פה מספיק על החיים בהיי טק למול הlow. אתה אומנם מרוויח את הסיפוק, אבל זהו בערך. עם משכורת של 5000 שקל אין סיכוי שתוכל לפרנס משפחה, ואחרי זה עוד לעסוק בתחביבים שלך. אז לומדים. ועובדים בעבודה לא הכי כיפית, ואז אפשר להינות בסופה"שים.
חוץ מזה, לא מחייב שעבודה עם תואר היא עבודה של סבל. אני נשבעתי שלא אעבוד בתחום המחשבים בחיי. אבל הנדסה לסוגיה, או ארכיטקטורה (שזה החלום) הם גם מקצועות עם כסף בחובם, שבהם יוצאים מהמשרד, ואפשר להשיג סיפוק בעבודה. והכי חשוב - הם יתנו לי את האפשרות להתלכלך בגריז בשבת :)
אתה צודק , יש הרבה תחומים מעבר להיי טק.
מה שרציתי להדגיש זה שכשאתם דורשים אנשים חושבים , רציניים,מוכשרים ומתחייבים אל תקטלגו אותם לפי קריטריון לא קשור בכלל.
בנוסף.
לדעתי חלק הבעיה בתחום הזה היא שהאיכותיים רוצים לעשות עבודה איכותית , וכחובבים משקיעים 110% בכלים הפרטיים שלהם.
ואז כשאומרים לך לעשות חצי עבודה כי צריך להספיק או כי זה דורש עוד כסף או זמן אתה צריך לעשות חצי עבודה בתחום שאתה אוהב לעבוד בו.
כשזאת עבודה אחרת , עשית עבודה לא טובה , אתה חוטף על הראש...בסדר סך הכל עבודה זאת או אחרת.
אבל כשזה קורה כאן... וידיך כבולות אתה נאלץ לספוג ביקורת על חצי עבודה ( מלקוחות ) על מה שאתה אוהב לעשות , ואז נגמר הכיף.
זאת הסיבה שאני עזבתי את התחום לאחר זמן קצר.
ותחשבו על זה.
כמו שאמרתי - הבי"ס זה רק מסגרת , עזוב רגע את הלימודים בתיאוריה ואת רמת המורים וכמה שהם רוצים להעביר מסר או לא, ותתייחס לקהילה הסובבת, לחברים , להורים של החברים , לבסיס הכלכלי ולתשתית של האיזור (ואני לא מתכוון לכביש הבנוי יפה).
קח בי"ס מהרמה הכי גבוהה , למשל בעיר כמו גבעתיים שמלמד אותך מתמטיקה ברמה מצויינת וקח בי"ס (אם אפשר להגדירו כך) ברמה מעולה כמו "מקווה ישראל" בחולון שמוסיף על זה גם אהבת הארץ ומלמד עוד כמה דברים חוץ מהמתמטיקה. שני בתי ספר שיובילו את הילד לכיוונים שונים לחלוטין , ועוד לא דיברנו על משפחה והשפעתה על האופי שלו.
ואם דיברנו על הצבא, הבי"ס משפיע מאד על הכיוון בצבא. מיונים לסיירות מובחרות וכד', לאן הילד רוצה לחתור ולאן בכלל יכוונו אותו , גם אם הוא יבקש בלשכת גיוס "סיירת מטכ"ל" ויצליח בגיבושון. בסופו של דבר, שיחה עם המראיין הפסיכולוגי , מבט על הרקע של הילד , הם שיחרצו אם הוא יתקבל או לא , גם אם הוא הגיע מקום ראשון בכל תחרות בחייו והיה חברמן על הדרך ושאר דוגמאות.
גלשנו לחלוטין מהסיבה שפתחו את השרשור , אבל היי, הגדולים לא מסתכלים עכשיו :-D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
עם סיפוק לא קונים במכולת...
מעטות הן החברות ומעטים התאגידים, היום, שיהיה להם את הזמן לחכות כדי שאתה/אני/הוא נלמד את העסק או שיסכימו ללמד אותך את רזי המקצוע בתמורה שנעבוד אצלהם, נרכוש נסיון (שלא יסולא בפז, אין ויכוח על זה) ובזכות זה נרוויח את המשכורת ה"מכובדת" של 8 ומעלה. שלא לדבר על רכב חדש כולל כל ההוצאות (כמה שליסינג זה חרא ליד שניה, כשאתה מקבל את הרכב מהניילונים ויש לך דלק חופשי וטיפולים חופשי, קשה למחוק את החיוך) סלולרי ועוד צ'ופרים.
מנהל ייצור אצלי במסגריה (בחור בן 31, 10 שנות ניסיון) מרוויח 8000 ש"ח נטו בחודש, רכב צמוד וסלולרי. לא רע בשביל עבודה של 9 שעות ביום, 5 ימים בשבוע.
ראש צוות התקנת קונסטרוקציות פלדה (36), בחור מוכשר וחרוץ, ללא כל ניסיון בתחום, שהחל לעבוד לפני שנה, מרוויח כ-10000 ש"ח נטו. 10 שעות ביום, 5 ימים בשבוע.
עובד מתחיל מקבל משכורת של כ-5000 ש"ח נטו בחודש.
מוטי.
jonesy תשמור לי מקום אצלך :grin:
:wink:
איציק אם אתה מעוניין כל שנה מסיים מחזור של הנדסאי מכונות במגמת רכב ברופין, יש המון
פוטנציאל...מוזמנים לבדוק...
צור קשר עם אחד הבוגרים הממוצעים ורוץ עימו קדימה(הוא ידע פיתגורס...ועוד)
אני יכול לספר לך שחברת כלמוביל יבואנית מרצדס מיצובישי ויונדאי עובדת יפה מאד עם המכללה בנושא
הרכב ואנו עובדים במוסכי מרצדס במשך יום בשבוע למשך שנה...
אחוז ניכר מהבוגרים נקלטים בחברה, בתחתית הסולם אך מוצע להם מסלול קידום מאתגר ומשתלם
בהתאם ליכולות, כאשר אתה דורש עובד בעל משמעת עצמית מקצוען וכו... מטבע הדברים יהיה זה
אדם שאפתן שאתה כמעסיק צריך לספק לו אתגרים ומטרות כל הזמן, וזה אומר משכורות, פרמיות
ותנאים מפתים משאר השוק-השתלמויות מקצועיות בחו"ל וכו...
כוחות השוק עובדים במלוא עוזם- מוסכים ככל שיהיו קטנים יותר כך יהיו פחות אטרקטיביים...
החזק שורד...וכולם מעדיפים להיות עימו...
אם תרצה אשמח לעזור ולשאול את החברה ברופין.
ליאור. 8)
שלום,
עבדתי בגתוס במשך שנתיים (שנה וחצי מתוכם ניהלתי את העבודה בסדנא, עובדים, לקוחות, ספקים וכו'...) אני הנדסאי רכב (ללא נסיון במוסך אמיתי).
המשכורת בתחום (לצערי הרב מאוד מאוד) לא מכסה את המשכנתא והמשפחתון של הילד...
סביון
לא מצינים פה דבר חשוב אחד שהוא תנאים סוציאליים כגון פנסיה, קרנות השתלמות וכו'.
עבודה פיזית שמכניסה את ה5-7 אלף נטו פשוט לא מספקת את התנאים הסוציאלים הנהוגים בתחומים ה"נקיים" שבהם גם המשכורות יותר גבוהות (לא בהרבה). את הפרות של התנאים האלו רואים רק בגיל פרישה.
ועכשיו לעניין שעניין אותי הרבה זמן. מה צריך לעשות מהנדס מכונות בשביל לקבל הסמכה של הנדסאי רכב? יש איזשהן הקלות או "פטורים"?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי smax2
לא מצינים פה דבר חשוב אחד שהוא תנאים סוציאליים כגון פנסיה, קרנות השתלמות וכו'.
אני לא יודע לגבי תחומים אחרים אבל בענפי התעשיה למיניהם קרן פנסיה מחויבת ע"פ חוק !!!
כמובן שהעובדים מקבלים את כל התנאים הסוציאלים כגון חופשה שנתית, הבראה וכו'. (לפחות אצלי...).
מוטי.