חוזר: גרנד צ'ירוקי ללא שיפורים-האם מתאים לנסיעה בשטח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
כמו שאתה, נימרוד אמרת פעם. הקהל מצביע ברגליים ...
אם לרכב שנת x יש מחיר מסויים ורכב אחר שנת y יש לו מחיר אחר, ושניהם נועדו לאותה מטרה ( אם כי בדרך שונה ) ואל תפתחו פה את הדיון שאי אפשר להשוות היילקס עם גראנד צ'רוקי, כי אפשר מאוד בגלל שזה מה שיש בארץ הקודש.
אז זה אומר דרשני.
יש סיבה למה המחירים ככה.
.
אתה לא יכול להשוות כי נקודת הפתיחה שונה מאד,
רוב מי שרכש במאות אלפי שקלים גרנד חדש בבואו להחליף רכב ברוב המקרים לא קונה רכב משומש אלא ילך לסוכנות לרכוש רכב חדש.
בצורה הזו מתפתח שוק של "רכב יוקרה" שאין לו דורש (כי קהל היעד שלו קונה מהניילון) והמחירון בריצפה כי לקהל היעד רוצה ויש לו מספיק כסף לקנות רכב חדש.
הרבה מאלו שרוכשים רכבי עבודה לא יכולים להרשות את המותרות האלו ולכן רכב משומש הוא חלופה מציאותית בהרבה=יש ביקוש והמחיר גבוה.
אז זהו שגם היילקס מהניילונים אף אחד לא קונה בתור ג'יפ. זה יקר מידי ויש חלופות מתאימות יותר.
בתור משומש קונים אותו מי שמחפשים רכב עבירות קשוח במחיר נמוך ( ייחסית )
ובתור חדש קונים אותו מי שזקוק לרכב עבודה ואין לו מספיק מקום חניה לפורד ...
רכב כביש-שטח מפואר עמוס אלקטרוניקה וגמדים לא מתאים לרכב עבירות קשוח במחיר הניילונים אבל אחרי 10 שנים כשחצי מהאלקטרוניקה כבר לא עובדת ולקונה שמחפש "קשוח" זה לא משנה הרבה והמחיר בקנטים ... אז קונים אותו.
נמרוד,
אני מסכים איתך באופן עקרוני פרט למספר נקודות:
צמיגים קטנים מדי - הרכב במקור נועל 225/235.70/16 או ג'אנט 15 בדגמים ותיקים יותר וזה כמו מידה מקורית של דיסקברי, מידת דומה למקורית של הסופה(ג'אנט 15 ולא 16) ועוד הרבה רכבי שטח.
נכון שלצרכים של רובנו זה קטן מדי אבל אפשר לטייל עם המידה הזו ברוב המסלולים בארץ, ראה לדוג' ויטרות וסמוראים שזו המידה המקסימלית מבחינתם.
טרנספר 3 מצבים- בשנים 96-98 הטרנספר נעול אורכית במצב LOW ולכן לא חייבים לרוץ להחליף.
לא חייבים להקצות 15-20K בשביל להפוך את הגרנד למכונת טיולים, אפשר בתקציב הרבה יותר נמוך להגביה ב-2" ולהגדיל מידת צמיגים וזה מספיק ברוב רובם של המסלולים בארצינו.
מנסיון אישי של כחצי שנה עם צמיגים 245/75/16, הגבהה של 2", סרן אחורי מוגבל החלקה הג'יפ עושה את העבודה ואף מפתיע לטובה במסלולים לא קלים - לדוג' נחל ערוד ומעלה רמון.
כמובן שהשאיפה להתקין קיט 3.5 או יותר אבל זה באמת לא מחוייב המציאות...
גם אני חושב כמו קודמיי שלא כדי להכניס ראש בריא לגרנד חולה מבחינה מכנית,
אגב,הכלל הזה נכון בכל רכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
אז זהו שגם היילקס מהניילונים אף אחד לא קונה בתור ג'יפ. זה יקר מידי ויש חלופות מתאימות יותר.
זה בדיוק מה שאמרתי לך,
גרנד כן קונים חדש כרכב שטח,
היילקס או לצורך הדיון כל טנדר אחר קונה מי שצריך טנדר במיוחד היום אחרי ביטל ההטבות מס לטנדרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
בתור משומש קונים אותו מי שמחפשים רכב עבירות קשוח במחיר נמוך ( ייחסית ).
היילקס 97 זה רכב יקר לרכישה כשאתה משווה את המחיר ההתחלתי שלו (אז בשנת 97)למה שהוא שווה היום-ירידת ערך של 50% מהמחיר של רכב חדש לאורך 10 שנים זה מאד נמוך, חבר טוב רכש ריינג'רובר עם כריות אויר במצב מצויין עם ק"מ נמוך יחסית מעט מעל מה ששווה ההיילקס שלי.
ירידה של מאות אחוזים במחיר של גרנד או ריינג'רובר או דומיו זאת יכולה להחשב רכישה זולה.
לפותח שרשור,
תמשיך לחפש גרנד שמור ומטופל ותצטרף לחויה של נהיגה ברכב שהוא שילוב מוצלח מאוד בין רכב כביש מדהים לבין ג'יפ טיולים ועבירות.
מוזמן לקפה/סיבוב/ייעוץ מנסיוני האישי לגבי הגרנד.
ענבר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
זה בדיוק מה שאמרתי לך,
גרנד כן קונים חדש כרכב שטח,
היילקס או לצורך הדיון כל טנדר אחר קונה מי שצריך טנדר במיוחד היום אחרי ביטל ההטבות מס לטנדרים.
היילקס 97 זה רכב יקר לרכישה כשאתה משווה את המחיר ההתחלתי שלו (אז בשנת 97)למה שהוא שווה היום-ירידת ערך של 50% מהמחיר של רכב חדש לאורך 10 שנים זה מאד נמוך, חבר טוב רכש ריינג'רובר עם כריות אויר במצב מצויין עם ק"מ נמוך יחסית מעט מעל מה ששווה ההיילקס שלי.
ירידה של מאות אחוזים במחיר של גרנד או ריינג'רובר או דומיו זאת יכולה להחשב רכישה זולה.
הצחקת אותי עד דמעות,
בינינו בלי שאף אחד רואה אתה מכיר מישהוא (מכיר אישית) שרוכש גראנד חדש לשטח???
אני לא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מאיר רוטברג
הצחקת אותי עד דמעות,
בינינו בלי שאף אחד רואה אתה מכיר מישהוא (מכיר אישית) שרוכש גראנד חדש לשטח???
אני לא
הבנת הנקרא מאיר.
לא כתבתי רכב לשטח אלא כרכב שטח, (בכאילו/לקניון/יש לי אוטו גדול וכו').
סמנטיקה שיש לה הרבה מאד משמעות.