ציטוט:
נכתב במקור על ידי ענבר
08-9292664
הרכיב כבר כמה מנועים כאלה על דיסקברי/ דיפנדר
נוסע ומרגיש מצוין
Printable View
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ענבר
08-9292664
הרכיב כבר כמה מנועים כאלה על דיסקברי/ דיפנדר
נוסע ומרגיש מצוין
מבלי להכנס לויכוח המנומס בין שני המלומדים מעליי -
צחי
הקביעה המוחלטת שלא ניתן לרשום בארץ באופן חוקי מנוע אינטרנשיונל מבוססת על ניסיון אישי שלך או של מכר או שאתה מעריך זאת על סמך היכרותך את מערכת הרישוי בארץ ???
למיטב הבנתי - מנוע אינטרשיונאל = למנוע TDI 300 חדש ומשופר במקצת.
לא מייצרים כיום יותר את מנוע הTDI300 - אני רוצה מנוע חדש ולא מפירוק - האפשרות היחידה היא מנוע אינטרנשיונאל שהוא למעשה מנוע tdi300 .
חוץ מזה, אם אכן מנוע אינטרנשיונאל זהה בעיקרו למנוע ה TDI 300 - כל מכונאי יוכל לטפל בו ולא רק שגיא מגזר.
יוני
בתכלס, המנועים שהרכיב שגיא, עברו רישוי רשמי וכשר ??
נכון, שאלת קיטבג אבל היא חשובה לי אישית. ניתן לענות בהודעה פרטית.
שלמה
שלמה,
לא מזמן קיבלתי מידע,אני כבר לא זוכר ממי.שבטורקיה יש מפעל המייצר רכבי TDI300 עבור הצבא הטורקי,לכן ויתכן ויש אפשרות לרכוש בטורקיה מנוע חדש.עלה לי הרעיון שאפשר לשלב טיול עם החלפת מנוע.יש לי לקוח טורקי שהבטיח שכאפנה אליו יברר את הנושא(כרגע פוליטית לא נוח לי לפנות אליו).לכן אם יש לך קשר טורקי נסה לבצע בדיקה.
דרור הראל
נ.ב
אני לא נוגע ב"גזר" גם עם מקל
דרור, אתה לא צריך לגעת בגזר אתה יכול ליבא לבד או דרך סוחר מנועים.
שלמה, קוד המנוע הוא 22L שהוא אותו הקוד של הTDI300
יוני
"קוד מנוע" ?? מה זה ??
האם רשימות הרישוי למנועים מחולקות לפי קודים ?? מי קובע את הקודים ?? יצרן המנוע ?? יבואן הרכב ?? או משרד הרישוי ??
שלמה
המנוע המדובר מיוצר על ידי יצרן הTDI300 המקורי- אינטרנשיונל, והוא משתמש בטכנולוגיה של הPOWERSTROKE שאנחנו מכירים מהטנדרים של פורד. המנוע הזה מבוסס על הTDI300 הישן, מדובר כמעט באותו בלוק, ולכן ההתאמה לרכב טובה (אגב, יש לו שתי גרסאות- אחת עם טורבו רגיל, ואחת עם טורבו בגאומטריה משתנה).
קוד מנוע הוא הקוד שיצרן המנוע נותן, ומוטבע על לוחית שנמצאת על המנוע, לצורך זיהויו. זהו למעשה ה"שם" הטכני (לא המסחרי) של המנוע.
לגבי רישוי- משרד הרישוי דורש נפח זהה, קוד זהה, ויצרן זהה בתור אישור שמדובר באותו המנוע. יכול להיות שהם מקבלים שהמנוע המדובר תחליפי/ זהה למקורי. אני לא יודע, אני מציע שתפנה למשרד התחבורה עם השאלה (רצוי לצרף נתונים של מנוע אמיתי, נתונים שיכולים להיות חלק מהצעת מחיר). למעשה, שאילתה כזו יכולה להיות בקשה לרשיון ייבוא, שתוגש על ידי יבואן מנועים. אולי כדאי לפנות לחברת המזרח עם השאלה, למרות שקשה לי להאמין שהם מאשרים משהו שאינו סטנדרטי.
אסף.
צחי ויוני, חבל על המאמץ שאתם משקיעים בכתיבה. כל ירידה בסגנון צהוב, לא עניינית, אחד על השני, תימחק יחד עם כל התגובה, כמו שקרה גם להודעות הקודמות שלכם.