חוזר: הסבה לשאקל רוורס בCJ
מיכה, בכנות, כמה ברזלים שוכבים אצלך בחצר? כמה חלקים קנית במחיר מלא ומכרת בהרבה פחות?
אמנם יש בכך יתרונות, אתה מנקה חצרות ומחסנים של אחרים, יוצר שוק ער לחלפים אבל מפסיד הרבה כסף בדרך, כסף שיכל לשמש אותך לשיפורים שאתה באמת צריך.
מרוב קניות שכחת לקנות את החשוב מכל, ניסיון. עם עונה אחת מאחוריך היית חכם הרבה יותר, קונה רק את מה שצריך, ומשפר/מחליף פעם אחת.
תזכור, נהג מנוסה ומיומן אבל עם רכב פשוט יחסית ישיג יותר מנהג בתול ברכב משופר, משודרג עם כל הסוכריות שאתה חולם עליהן. באותו אופן, נהג מנוסה ידע להגיד מה חסר לו ברכב ואיך להשלים את החוסר.
לבנות רכב עבירות מתוך קריאה במגזינים/פורומים וכד' היא לא הדרך.
לבנות ולשפר זה חלק מהכיף, אבל אין בכך טעם אם אתה לא רואה את התוצאה עובדת בסופו של יום ועובדת טוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי יוני5
מיכה,
בוודאי יש חשיבות לכל הפרטים ששאלתי ואי אפשר לתת לך תשובה יותר אינטלגנטית מ"קודם תמדוד".
אתה מבין שבשקאל רברס תנועת הסרן היא הפוכה, נכון? ברור
סרנים גדולים יותר, מקרבים את הפיניון לטרנספר. גם ברור
צמיגים גדולים וההגבה הנדרשת מרחיקים את הפיניון לטרנספר. וגם משנים את הזווית
מהלך מתלה גם הוא משפיע על אורך הסליפ יוק הנדרש ידוע
צמיגים גדולים יותר, מנוע חזק יותר כנראה גם הם רלוונטים לחוזק הדריישפט שתידרש אליו
ואלה רק חלק מהשיקולים הרלוונטים. גם ברור אבל כרגע מדובר רק על שדרוג סרנים. אחרי שהשדרוג הזה יגמר נמשיך הלאה
לכן, נראה לי שכמעט בוודאות תאלץ להחליף דריישפט, וכפי הנראה זה הולך להיות אחד ממרכיבי העלות הזניחים ביותר שתידרש אליהם. לא ברור אבל בהחלט יכול להיות
אני מקווה שזה נותן לך את התשובה שחיפשת.
אני מצטרף בחוזקה להמלצה שניתנה מעלי - תתחיל להתחרות כמה שיותר סטנדרטי. התחרויות יתנו לך מספיק עבודות תיקון ושיפור. לאט לאט תעלה במדרג הקושי.
מעבר לכך: אין לי נסיון, אפילו קלוש, בהכנת רכב למרוצי עבירות, אבל מהמעט שקראתי אני יכול להעריך שאם עלויות של 1500 לקרדן כפול מהוות אצלך שיקול כלכלי, אז אין לך יכולת מעשית לעמוד בהשקעה הנדרשת לרכב מהרמות הגבוהות של ליגת העבירויות.
מי דיבר על רכב מהרמות הגבוהות של ליגת העבירות? מאיפה זה צץ? נראה לך שמה שאבנה יהיה בליגה של ברוך, עידו, ירון, גיא וכל שאר התותחים? אני מראש יודע שזה רכב תחרויות לפאן. ראה חתימה
אז איך עושים? מתחילים בקטן, צוברים נסיון ותארים - הספונסרים יבואו בעקבותיהם.
אבל יש פה מספיק אנשים שיוכלו לאשש / להפריך את הטענה הזו שלי.
יוני5
השירשור הזה התחיל ב2-3 שאלות פשוטות והתדרדר להטפה בנוגע לאם בכלל לבנות ולמה לך לבנות.
שלא תבינו, אני מאוד מעריך את הדאגה שלכם. כל מה שאתם כותבים חשבתי עליו כבר איזה 100 פעם. אבל מה לעשות זה בדם.
אם לא אתחיל לבנות אז לעולם לא אדע לבנות. לא יעזור כלום. לבזבז עוד שנה בבאסה עם רכב שלא מספק אותי? למה? בשביל נסיון? איזה נסיון? בתחרויות שמעניינות לי את ת$%^ת ?
אני לא אומר שלא אתחרה גם בקרוס קנטרי וכדומה, לדעתי חלק מהתרומה שאני יכול לתרום לספורט הזה היא להשתתף בתחרויות, אבל לומר שזה סוג תחרויות שמעניין אותי? לא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי coas
מיכה, בכנות, כמה ברזלים שוכבים אצלך בחצר? כמה חלקים קנית במחיר מלא ומכרת בהרבה פחות?
אמנם יש בכך יתרונות, אתה מנקה חצרות ומחסנים של אחרים, יוצר שוק ער לחלפים אבל מפסיד הרבה כסף בדרך, כסף שיכל לשמש אותך לשיפורים שאתה באמת צריך.
מרוב קניות שכחת לקנות את החשוב מכל, ניסיון. עם עונה אחת מאחוריך היית חכם הרבה יותר, קונה רק את מה שצריך, ומשפר/מחליף פעם אחת.
תזכור, נהג מנוסה ומיומן אבל עם רכב פשוט יחסית ישיג יותר מנהג בתול ברכב משופר, משודרג עם כל הסוכריות שאתה חולם עליהן. באותו אופן, נהג מנוסה ידע להגיד מה חסר לו ברכב ואיך להשלים את החוסר.
לבנות רכב עבירות מתוך קריאה במגזינים/פורומים וכד' היא לא הדרך.
לבנות ולשפר זה חלק מהכיף, אבל אין בכך טעם אם אתה לא רואה את התוצאה עובדת בסופו של יום ועובדת טוב.
מה הקשר? כרגע בקושי יושבים אצלי ברזלים. מכרתי את רובם וכן בחלק מהם הפסדתי ובחלק הרווחתי וחלק אני שומר בתור חלקי חילוף. רק לידיעתך, רוב הכסף ש"הפסדתי" נבע מכך שהייתי צריך לבנות סככה (עם תשתיות מתאימות) ולהעביר את כל הציוד שלי כמה פעמים. בנוסף אני אכן מודה שנתתי לחבר ברזל בשווי של כמה מאות שקלים כשהייתי יכול אולי לקבל עליו כמה גרושים.
כן, אם היום אבנה רכב אני אדע לעשות אותו הרבה יותר זול. אבל נראה לך שהייתי לומד לבנות רכב אם כל הזמן הייתי בגישה ש"למה להתחיל" ו"תחכה עוד קצת" וכדומה?
בבקשה, תפסיקו להטיף לי. יש לי מטרה ואני שואף להגיע אליה. זה שהמטרה לא נראית לכם או שאתם לא מבינים אותה זו לא בעיה שלי.
להרשלה מאוסטרופולי כידוע הספיקו שני אנשים שאומרים לו שהוא שיכור כדי שהוא ילך לישון. בשרשור הזה כולם אומרים לך שאתה שיכור. הרוב בצורה מאד מאופקת ובוגרת יחסית, מרגישים איך הם מתאפקים. גם אני.
אתה הולך לשים זוג סרני רוקוול 2.5 טון מתחת לסיקס, מנוע ביג בלוק, ואתה בונה על הדרישפטים של הסיקס??? אתה הולך לשים סרנים שביחד ישקלו פחות או יותר כמו הרכב שמעליהם, ואתה מתעצל לתכנן תושבות בולמים???
אולי זה לא הפורום הנכון לשאול את השאלות שלך. אבל הבעייה היא לא בפורום. תפתח את הראש ותנסה לקלוט מה אנשים מנסים להגיד לך, לחלק מהאנשים פשוט נמאס אז או שהם מפסיקים להיות נחמדים או שהם פשוט מפסיקים להתייחס, אתה בכל מקרה מפסיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
חשבתי שהימים האפלים של "להראות למיכה שהוא לא יודע כלום רק בשביל האגו שלנו" עברו, כנראה שלא.
מיכה, במקום לקפוץ למסקנות ולמהר לשלוף את קלף ההתקפה אישית,
נסה לחשוב על מה שאתה כותב, ועדיף לפני,
אני לא מאמין שיש כן אדם אחד שיוצא מדרכו כדי לעשות לך רע.
הנה מה הבנתי עד עכשיו
סרנים רוקוואל
צמיגים 39
קפיצים שכבר יש לך אבל מעל לסרן (גובה היסטרי)
על כול זה אתה מוכן להשקיע, כולל הוצאת הקפיצים מחוץ לשלדה כמובן
אבל,,,,,
בניית תושבות לבולמים-לא
קרדן כפול-לא בא בחשבון!
נשמע לי כטעם שמפניה עם תקציב קולה.
תגיד לי אתה, איך היתה מגיב אם משהו אחר היה כותב את זה?
אתה עוד מאשים את הפורום?
תמשיך ככה ואתה מוזמן לכתוב את הפרק השני של הספר המפורסם:
"איך להפוך עשרות אלפי שקלים לפסולת ברזל"
אבל נחזור לנושא המדובר,
לא הצלחתי להבין מדוע אתה חושב ששאקל רוורס זה לא טוב בשבילך.
הרי תצתרך לבנות את כול מערכת המתלים מחדש, מדוע לא לעבור למשהו קצת יותר מודרני?
וכול זאת בלי השקעה כספית או עבודה נוספת.
גם לא הבנתי מדוע צריך לבנות תושבות בולמים חדשות בגלל זה (הרי הסרן נשאר באותו מקום)
כמו כן, לא מובן לי מדוע הקרדן כפול כול כך מפחיד אותך, כמובן שלא תדע אם אתה נחוץ לו עד שהסרן ישב במקומו,(בלי כול קשר לאיזה מיתלים תבחר) שלא לדבר שבמחיר שכתבת, (1500) שקל אפשר להביא דריבשאפט חדש(כולל קרדן כפול) מצופה זהב, וזה כולל הובלה מארה"ב ומכס.
עוד כמה שאלות קטנות:
מדוע כול רכב שטח שהשתמש בקפיצי עלים ונבנה מאמצע שנות ה60 וכמעט עד היום השתמש בשאקל אחורי בצורה אקסקלוסיבית?
זה כולל GM,DODGE,FORD,TOYOTA ואחרים.
מדוע KAISER JEEP כשהם בנו את ה M38
הגירסה הצבאית של הCJ5 העדיפו להפוך אותו לשאקל אחורי?
מדוע מוכרים קיטים הסבה לשאקל רוורס לרכבים שבאו עם שאקל קידמי?
וזה כולל CJ,YJ,FJ40
מדוע אין קיטים להסבה לרכבים שבאו במקור עם שאקל אחורי?
(להפוך אותם לשאקל קידמי, שכנראה מועדף עליך)
אני מתאר לעצמי כאחד שמבין עניין, תוכל בקלות להסביר לי מה היתרונות והחסרונות, ומה עדיף.
ג'ו אני בטוח שאף אחד פה לא לרעתי. פשוט משום מה כל שירשור טכני שכזה שאני פותח מגיע לנושא של למה לך בכלל לבנות משהו.
הבנת נכון.
סרנים רוקוול בתצורת SPOA.
הגובה יהיה היסטרי (ויתכן שאבצע שיחרור מאמצים לקפיצים על מנת לשטח אותם יותר) אבל היחס בין הפיניון של הסרן והטרנספר בתקווה ישמר בגבולות הסביר בגלל שבסרן הזה הפיניון נמצא מעל הביצה. אם לא, אצטרך קרדן כפול.
תושבות בולמים אני בונה חדשות בכל מקרה, הכלוב יחוזק לשלדה וחלק מהחיזוק יהווה את הבסיס לתושבות בולמים החדשות (שיהיו מאוד מסיביות כהכנה לקויילאוברים).
אגב, עוד לא ברור לי אם צריך להפוך את הקפיץ ככה שהחלק הקדמי שלו יהיה אחורי או לא. בהנחה שאני כן עושה רוורס שאקל.
אני לא אומר שרוורס שאקל לא טוב, אני חושב שכרגע זו התעסקות קצת מיותרת עבורי. מה גם שלא חשבתי על זה וכנראה שזה יתן עוד גובה לרכב, לא בטוח שזה מה שאני רוצה ולא בטוח איך לסדר את המתלה האחורי שיהיה באותו גובה. עירגול לא בא בחשבון.
איך פותרים את הבעיית גובה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
אני חושב שכרגע זו התעסקות קצת מיותרת עבורי. מה גם שלא חשבתי על זה וכנראה שזה יתן עוד גובה לרכב, לא בטוח שזה מה שאני רוצה ולא בטוח איך לסדר את המתלה האחורי שיהיה באותו גובה. עירגול לא בא בחשבון.
איך פותרים את הבעיית גובה?
איך התעסקות מיותרת?
תצתרך לבנות הכול מחדש בכול מקרה.
איך שאקל קוורס יתן לך עוד גובה? זה שאקל רוורס של קוסמים?
על איזה בעיית גובה אתה מדבר?
מיכה, בהנחה שאתה גם רוצה לנצח בתחרויות, ולא רק לקבל מדליית השתתפות, אתה לחלוטין לא הולך בדרך הנכונה. אין מצב, בשום ספורט בעולם, שאתה יכול להתחיל מהליגה הגבוהה ולהגיע שם להישגים בזמן נורמלי. בלי ניסיון בליגות הנמוכות והקלות יותר, יקח לך שנים (יותר מבדרך השניה) להגיע לרמה של הישגים.
תתחיל מקטן, תצבור ניסיון בנהיגה, ומשם תעלה למעלה...
אם אני משווה את זה לתחום הימאות (שאם זכרוני אינו מטעני גם אתה בא ממנו) זה בערך כמו שאני אזרוק ילד אחרי חודשיים באופטימיסט לאליפות הארץ ב420/לייזר. בתיאוריה הוא ידע להפעיל את הסירה. אם הוא יסיים זה יהיה נס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
עוד כמה שאלות קטנות:
מדוע כול רכב שטח שהשתמש בקפיצי עלים ונבנה מאמצע שנות ה60 וכמעט עד היום השתמש בשאקל אחורי בצורה אקסקלוסיבית?
זה כולל GM,DODGE,FORD,TOYOTA ואחרים.
מדוע KAISER JEEP כשהם בנו את ה M38
הגירסה הצבאית של הCJ5 העדיפו להפוך אותו לשאקל אחורי?
מדוע מוכרים קיטים הסבה לשאקל רוורס לרכבים שבאו עם שאקל קידמי?
וזה כולל CJ,YJ,FJ40
מדוע אין קיטים להסבה לרכבים שבאו במקור עם שאקל אחורי?
(להפוך אותם לשאקל קידמי, שכנראה מועדף עליך)
בהנחה ששאקל רוורס באמת הרבה יותר טוב, למה תכננו וייצרו את הרכבים שהזכרת עם שאקל קדמי? הרי אין הבדל בעלויות - החלקים אותם חלקים, הידע קיים... יש משהו שהמהנדסים של ג'יפ וטויוטה לא יודעים?
מיכה,
אני מקווה שלפחות על הסרנים של רוקוול אתה לא מתכוון לשלם למישהו חוץ מהובלה, יש כאלו במצב ימ"ח זרוקים כמו זבל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
מיכה,
אני מקווה שלפחות על הסרנים של רוקוול אתה לא מתכוון לשלם למישהו חוץ מהובלה, יש כאלו במצב ימ"ח זרוקים כמו זבל.
איפה???
אשמח לקחת עוד :-D (מישהו אמר 10X10??? סתם) אני אשמח לעוד אחד עם היגוי.
רוקוול 2.5 טון זה סרני ריאו?
אם לא טעיתי אז בשטחי אש, באזור אמציהו היו כמה ריאו כאלו שהתחילו לפרק מהם ולפי עדינות הפרוק אלו לא סתם סוחרי ברזל.
לצאת לשוטט ולפתוח את העיניים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי OFF-RoaD
מיכה, בהנחה שאתה גם רוצה לנצח בתחרויות, ולא רק לקבל מדליית השתתפות, אתה לחלוטין לא הולך בדרך הנכונה. אין מצב, בשום ספורט בעולם, שאתה יכול להתחיל מהליגה הגבוהה ולהגיע שם להישגים בזמן נורמלי. בלי ניסיון בליגות הנמוכות והקלות יותר, יקח לך שנים (יותר מבדרך השניה) להגיע לרמה של הישגים.
תתחיל מקטן, תצבור ניסיון בנהיגה, ומשם תעלה למעלה...
אם אני משווה את זה לתחום הימאות (שאם זכרוני אינו מטעני גם אתה בא ממנו) זה בערך כמו שאני אזרוק ילד אחרי חודשיים באופטימיסט לאליפות הארץ ב420/לייזר. בתיאוריה הוא ידע להפעיל את הסירה. אם הוא יסיים זה יהיה נס.
אתה רואה, אני כבר לא חושב כמוך. אני בלי נסיון מקדים (אלא אם כן אתה מחשיב כנסיון להקיא מסירת צלילה) עשיתי רשיון סקיפר. ללכת בהדרגה לא מתאים לכולם. אולי מי שמתחיל בקטן וגדל יש לו יותר נסיון אבל אני בא להנות.
ההנחה שלך לא נכונה. אני רוצה להשתתף. אשמח לנצח אבל המטרה היא להשתתף.
מטרה נוספת היא לראות כמה יעלה לבנות רכב עבירות רציני בצורה הזולה ביותר. שאגב בגלל זה אני בוחר בסרנים סופר חזקים מאשר בD44 וD60 עם ציריות מחוזקות, קפיצי עלים במקום סליל ועוד כמה הנחות. תתפלאו אבל אני לא מתכוון להתחרות על מנת לנצח (למרות שלהפסיד SUCKS) אלא על מנת לצבור נסיון בתחום הספציפי הזה. חוץ מזה, כמו שכתוב בחתימה, אני רוצה רכב עם צמיגים גדולים :-)
קחו את זה בקלות, כולה לבנות רכב שעם קצת מזל לא יתפרק אחרי 2 מטר. זה לא מדע טילים או כמו לבנות רכב למהירות. לדעתי לבנות פירנה פי 10 יותר מסובך ודורש עבודה יותר מדוייקת. פה זה יותר פאזל מאשר פבריקציה. גם אם אבנה רוורס שאקל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
איך התעסקות מיותרת?
תצתרך לבנות הכול מחדש בכול מקרה.
איך שאקל קוורס יתן לך עוד גובה? זה שאקל רוורס של קוסמים?
על איזה בעיית גובה אתה מדבר?
אולי טעיתי עם הגובה.
למה לבנות הכול מחדש? הביצה נמצאת במרכז הסרן. אני מרים את הרכב ומוריד אותו על הסרנים החדשים וזהו. אם אני טועה (כי אין לי את הסרנים כרגע לבדיקות) אז זה כבר משהו אחר לגמרי.
אני חייב לומר כאן משהו, שלעניות דעתי הוא העקר, בפורום ובחיים בכלל, ובשרשור הלא נעים הזה בפרט-
מומחים יש המון, אבל ההמון הזה מורכב בעקרו מדוברים ומדברים גדולים ודגולים.
ודיבורים, כידוע, אינם עולים כסף. לא לשוא נולדה האימרה "דיבורים כמו חול ואין מה לאכול".
לא מספיק לדבר על מה נכון ולא נכון, על מה צריך או לא צריך לעשות, על מה יקרה אם כך ומה יקרה אם אחרת, על איך ההוא וההיא מדברים שטויות וכיו"ב פנינים, וגם לא מספיק לספר סיפורים מפה ועד להודעה חדשה על מה אתה הולך לעשות ועל מה אתה מתעתד לבנות.
כשמישהו מספר כבר שנתיים איזה פרוייקט גדול ונפלא הוא עומד לבצע, כולל פרטי הפרטים והפרמטרים המדוייקים, וכל חודש או חודשיים הוא משנה את הפרוייקט למשהו דומה אבל שונה, אבל בפועל הוא לא נוקף אצבע, ולא חשוב מאיזו סיבה, אי אפשר להתייחס אליו ברצינות.
יפה או לא יפה, ראוי או לא, אלה החיים.
כשאתה עושה ומראה, טועה או מצליח, מציג ושואל, יש את האלמנט של תכליתיות והתייחסות לענין קונקרטי. דיבורים בעלמא יכולים לפעמים להיות תחליף לעשיה, אבל רק לזמן קצר.
ועל זה אמר פעם מישהו שאתה יכול לעבוד על כל האנשים חלק מן הזמן ועל חלק מן האנשים כל הזמן, אבל אתה לא יכול לעבוד על כל האנשים כל הזמן.
אז למיכה ידידי(ואני אומר זאת באהבה כי הוא באמת ידיד וחבר ועוזר, ובחור עם ראש על הכתפיים והרבה רעיונות טובים ומועילים)-
תפסיק, עכשיו ומהר, את כל הדיבורים ובלבולי הביצים הללו, ותתחיל לעשות. אז ורק אז תראה, תשאל ותדון במה שעולה מתוך העשיה ולא מתוך הברברת הבלתי ממומשת הזאת, אשר במידה מסויימת של צדק, עולה לאנשים על העצבים.
ואם אתה זקוק לעזרה ויעוץ, מצא לך מישהו שאתה סומך עליו ועל דעתו, ושאל רק אותו ובפרטיות איך ומה, ולפי זה תתקדם.
ולאחרים כאן, תמתנו קצת את החריפות והארסיות בתגובות כלפי מיכה, ותאמצו לכם אולי את מה שאמא שלי היתה אומרת - אם אין לכם באמת משהו חשוב מה לומר, אתם לא חייבים לדבר.
נו מיכה, אתה ממשיך להכניס מצד אחד ולהוציא מהשני...העלת פה שני פרויקטים שהמרחק מהתקציב והיכולות שלך שמיים וארץ ואתה מצפה שמישהו יתיחס אליך ברצינות.
ואם לנתח יותר מזה , 2 פרויקטים מסוג מאוד מסוים - הכל הכי גדול והכי חזק ולא מי יודע מה מתוחכם, ממש כמו החשיבה שלך , מבלי להבין איך ,למה ולאיזה צרכים .
בין המוטציות האלה לבין מה שהספקת להרכיב (לבנות?) עד עכשיו ישנם עוד כמה וכמה רמות לעבור , ואתה כרגיל רוצה לדלג מעל כולם .
נראה לי שהזמן בחברת ברוך לא תרם לך יותר מידי , ***************** וכל זה במקום
לנצל את ההזדמנות הזאת ללמוד משהו.
***** מספיק. מסר יותר ברור מיכה לא יכול לבקש. הדיון האישי מסתיים כאן - המערכת
כיוון שעד שיוכח אחרת מדובר בדיון תיאורטי, אז לא איכפת לי בכ"ז לענות.
התשובה לגבי הדרייבשפטים פשוטה- קודם תרכיב, אח"כ תחליט.
וגם לגבי העלים- מה שצריך כדי שהסרן יהיה ממוקם נכון כלפי הקרטר של המנוע בסגירה מלאה.
אסף.
דבר ראשון, לנמרוד, אין לי שום כוונה לשים ביג בלוק על הסיקס. 1. אין לי ביג בלוק ואין לי תקציב לביק בלוק. 2. גם אם יהיה לי כסף, בהנחה שבכלל יהיה מקום בתא המנוע של הסיקס לשים ביג בלוק כמו שצריך, מכת גז אחת והשלדה, על כל החיזוקים שאני חושב לעשות, תהפך להיות ביסלי של אוסם. כתבתי, אני חושב שיותר מפעם אחת, שבהתחלה אני לא מתכוון בכלל להחליף מנוע. כלומר ה6 טורי של הסיקס עם הרכבת כוח הרגילה. ההתאמות היחידות שאני חושב כרגע שאצטרך לעשות זה דרייבשאפטים וברקסים (וכמובן לחבר את הסרנים לרכב ואם צריך אז גם מוט רדיוס, לא זוכר את השם המדוייק, שימנע סיבוב של הסרן) יש לי קפיצים מעולים HEAVY DUTY, בולמים איכותיים ובסה"כ זה לא משהו יותר מידי מסובך. לפחות ככה אני חושב. אם אני טועה אז זה יהיה מואי כיף לסדר את זה ולמצוא פתרונות לבעיה. אני מת על הדברים האלה.
טיירי, חוץ מלבנות איזה קונסולה, מה אתה עשית? אשמח לדעת. נדמה לי שאתה גם טענת שלעולם לא אוכל לשפץ את הסיקס שלי או משהו כזה. מתי תלמד כבר שאני -תמיד- משיג את מה שאני רוצה. אולי זה יקח שנתיים ואולי 5 אבל יהיה לי את הרכב שאני רוצה. לא אולי, עובדה (אלא אם כן אני אמות בדרך, תמיד אפשרות). אגב אשמח לדעת למה לדעתך הג'יפ האדום מסובך לבנייה. מאחר ואתה כזה מומחה... הג'יפ הצהוב הוא סתם עוד ג'יפ עם סרני רוקוול ומתלה אחורי מעניין. זה שאתה כנראה לא קורא מה שאני כותב זו בעיה. אגב לידיעתך, בעיקרון יהיו לי גם את כל החלקים לבנות את הג'יפ הצהוב. אבל מה, זה באמת קצת יותר מסובך ולא בא לי להתעסק עם זה יותר מידי.
ברוך, אתה צודק. חשבתי שפורום נועד לשתף אנשים במידע ולקבל מידע מאחרים. כנראה שלא. ללכת "מכות" בפורום כנראה חשוב יותר לאנשים מאשר לשתף מידע. אני יודע שיש פה אנשים ממש טובים וחכמים שכל מה שאני חושב עליו הם עשו כבר 10 פעמים או יותר, לצערי אני לא מצליח להגיע אליהם. אני מנסה לפתח נושאים אבל כל האנשים הלא כל כך נחמדים תמיד מגיעים לשירשורים האלה. חבל. כל הפואנטה של הפורום נעלמת לדעתי. כל הרעיון, כמו שאני רואה אותו, זה לשתף מידע ולא לפתוח שירשורי שופוני.
יהיו תושבות לבולמים לכל מי שחרד על הנושא. התושבות ירותכו בצד אחד 20 ס"מ, או על פי מה שכתוב בתקנון, מחזית הרכב ומצד שני (עם חיזוקים במרכז) לקשת הקדמית של כלוב ההתהפכות, דרך קיר האש. התושבות יהוו גם בסיס לחיבור וחיזוק המנוע V8 בצידי הראש, כאשר ואם זה יקרה.
על התושבות האחוריות כבד דברנו בשירשור אחר.
עוד משהו למי שלא הבין.
קניתי רכב קומפלט. זה אומר את כל החלקים. כולל דרייבשאפטים. להאריך או לקצר שרייבשאפט עולה הרבה פחות מאשר לקנות אחד חדש. אני הבנאדם האחרון שיתקמצן על משהו שצריך וחשבתי שכבר הבנתם את זה אבל כנראה שלא.