חוזר: קיבלתי צינור [או קניתי סיקס והתברר שמנוע גמור] מה עושים?
עדכון: יש לי כנראה יותר מזל משכל (עירא, אתה לא לבד! :lol: )
לאחר פתיחת ראש התברר כך: אטם ראש שרוף, סימני מעבר מים על האטם, כניסות יניקה בראש נקיות ממים. אני מסתפק בזה כדי לומר שהאטם היה הבעיה ולא סדק בראש/בלוק. סט אטמים בדרך אליי, יהיה עדכון לאחר ההרכבה.
מברוק.
אני מקווה שברור לך שהעלות והעבודה הזו זה רק כרטיס הכניסה לסרט שאתה הולך להכנס אליו.
בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי six 4 life
מברוק.
אני מקווה שברור לך שהעלות והעבודה הזו זה רק כרטיס הכניסה לסרט שאתה הולך להכנס אליו.
בהצלחה.
ארז לא יפה.....
תהיה אופטימי.
תעודד אחלה סרט ותסריט ידוע "מראש"(תרתי משמע)
תהנה אין כמו סיקס
עמוס
עמוססס בוודאי שאני אופטימי בטח ובטח שמדובר בסיקס, אבל כשמדובר ברכב שעמד 10 חודשים עם בעיית אטם ראש שרוף (מנוע שסבל מהתחממות מן הסתם), ללא טסט עשרה חודשים (חייב לעבור טסט תוך חודש וחצי אחרת יחוייב בבדיקת מעבדה), מדובר כאן לא על סתם סרט אלא על פרוייקט "טיפת מזל" חדש.
''חייב לעבור טסט תוך חודש וחצי אחרת יחוייב בבדיקת מעבדה''
העניין אם ''בדיקת מעבדה'' חייב פעם אחת להתברר עד הסוף. יש לי חבר שלא מזמן הלך לבדיקת מעבדה, עלות של 430 ש''ח+כמה שעות.....והופ נגמר. אז אולי השד לא כל כך נורא?
ואם החבר שלי יקרא את זה אולי הוא יוסיף פרטים, אבל בגדול זה הסיפור.
כמה זמן חבר שלך החזיק את הג'יפ לפני שהלך איתו לבדיקת למעבדה?
האם הוא שופץ שיפוץ מקיף לפני הבדיקה?
הנושא כאן בעייתי- נרכש ג'יפ לא מוכר עם עבר לא ידוע במצב לא ידוע ממש חוץ מזה שהוא נוסע והמנוע מסוגל לעבוד אחרי עבודת הראש, שאמור להיות מוכן תוך חודש וחצי ולעבור טסט.
אם זה היה מישהו שהיה לו כבר CJ בעבר, או סופה לצורך העניין, הוא היה מבין פחות או יותר את ההשלכות.
אבל למישהו שנכנס לתחום... נראה לי הרפתקאה יקרה מעבר לממוצע וללא הצדקה ממשית (אין משהו מיוחד על הרכב, או ערך סנטימנטלי כלשהו, לדוגמה), ואני לא בטוח שהוא מודע לכל ההפקה הנדרשת כדי שיוכל להתחיל לצאת עם הרכב מהחצר ולטייל.
''כמה זמן חבר שלך החזיק את הג'יפ לפני שהלך איתו לבדיקת למעבדה?''חודש+-
''האם הוא שופץ שיפוץ מקיף לפני הבדיקה?''לא. רק עשה כיוון פרונט ואישור בלמים והגה{גם לא בטוח}.
כמו שכתבתי אם הוא ירצה הוא יספר, בגדול כמה שעות וזה נגמר.
יואב מפתיע מה שאתה מספר אבל מדברייך נשמע שזה רכב שהוא ברמת הדרישות של משרד התחבורה- במצב פיקס ויעבור טסט בלי להניד עפעף אם כך הסיפור נגמר.
בכל אופן מעניין.
אני אישית לא הייתי מעז לא להעביר טסט אם אני יודע שזה כרוך לאחר מכן בבירוקרטיה נוספת ובדיקת מעבדה..
אבל זו דעתי בלבד.
ברור שאם יש אפשרות לעשות טסט ולחסוך את הבדיקה, אז לעשות טסט. אבל גם אם צריך בדיקת מעבדה זה עדיין לא סוף העולם.{כנראה}
והרכב עליו מדובר, ממש לא היה במצב מעולה כאשר הגיע לבדיקה. את השיפוץ עשו לו אחרי הבדיקה, לפני הטסט.
שלום לכולם !
החבר המדובר זה אני יריב. דרך אגב זכות גדולה. לעניין:
בניגוד לכל ההמלצות קניתי סיקס שנת 83 בלי טסט 4.5 שנים. מראש היה לי ברור שאני צריך לעשות בדיקת מעבדה. [האגרות רישויי שולמו כל השנים]. מיד אחריי הקניה עשיתי כיוון פרונט ממוחשב + ברקסים שזה הדרישות לפניי הגע למכון התקנים [מעבדה].
אל המעבדה הגעתי לפניי שיפוץ ולפניי צבע. לא תיכננתי לעבור במכה ראשונה. אז רציתי קודם לקבל ריג'קטים.
הדבר היחיד שתיקנתי לפניי זה. הפגוש האחורי היה עקום וסדוק. שתיקנתי לבד. חוץ מזה הרכב היה חלוד לגמריי, עם בודי ליפטים בולטים מאוד [בצבע אפור]. נזילה קלה במשאבת הגה, ספסל אחורי ללא חגורות,
תפוחיי הגה גמורים, גומיות קפצים על הפנים, ווישרים לא עבדו, איתות לפעמים כן לפעמים לא בקיצור טסט לא היה לו סיכויי לעבור.
הגעתי למכון תקנים , אני לא מציין איפה כדיי לא לגרום נזק לנו בעתיד. הדבר היחיד שמעניין אותם זה בדיקת דייגונלים בשסי ושאין סדקים ואין עיוותים. הבחור נתן לי כמה הערות כמו להוסיף אומיי הבטחה וזהו.
עברתי בשלום.
מסקנות: קודם כל מכון תקנים בפריפריה. שנית הכי חשוב לבדוק את השסי לפניי הקנייה וכמובן הרבה מזל אף פעם לא מזיק.
דרך הגב הגי'פ כבר אחריי טסט ובתהליך שיפוץ ושידרוג. בקרוב אני מתכוון לעלות מצגת שיפוץ.
מתנצל אים יש שגיאות כתיב וניסוח. [דיסלקט]
יריב.
תודה על העידוד :-D ,
האם לאחר שנה מתום תוקף הרשיון כבר צריך בדיקת מעבדה? עד כמה שזכור לי זה שנתיים.
בחלוף 2 טסטים שהרכב לא עבר- תידרש לבדיקת מעבדה על מנת שתוכל לגשת לטסט שוב.
רכב מתחת ל20 שנה- טסט אחד בשנה, משמע לאחר שנתיים ללא טסט, ידרש לבדיקת מעבדה.
רכב מעל ל20 שנה- 2 טסטים בשנה, משמע לאחר שנה אחת ללא טסט, ידרש לבדיקת מעבדה.
לא שני טסטים אלא שנתיים.
כאמור בלשון החוק: "אם חלפו שנתיים מיום שפג רשיונו"
בטוח? זה מלחיץ, אני חייב לדעת אם להיות בלחץ או לא :lol:
ציטוט:
בחלוף 2 טסטים שהרכב לא עבר- תידרש לבדיקת מעבדה על מנת שתוכל לגשת לטסט שוב.
רכב מתחת ל20 שנה- טסט אחד בשנה, משמע לאחר שנתיים ללא טסט, ידרש לבדיקת מעבדה.
רכב מעל ל20 שנה- 2 טסטים בשנה, משמע לאחר שנה אחת ללא טסט, ידרש לבדיקת מעבדה.
אני לא יודע אם המספר המדויק הוא 19 או 20 שנה, אבל בכל מקרה, מתחת לזה, עניין המעבדה לא נכון. רכב בן פחות מ19 שנה (או 20) , גם אם לא עשה 18 שנה טסט לא צריך ללכת למעבדה.
הרכב בן מעל 20, השאלה זה שני טסטים או שנתיים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי shmil
לא שני טסטים אלא שנתיים.
כאמור בלשון החוק: "אם חלפו שנתיים מיום שפג רשיונו"
שמיל בעבר הקפאתי רשיון הג'יפ שלי ולצערי יצא לי לחפור בנושא מול משרד הרישוי לא מעט לפני שעשיתי את זה, כדי למנוע טעויות שיעלו לי ביוקר בהמשך...
ורכב מיושן (מעל 20 שנה), לאחר 2 טסטים שהרכב לא עבר (שנה אחת)- הוא ידרש לבדיקת מעבדה.
זה מה שנמסר לי ועבדתי לפיו, אם זה השתנה מאז קשה לי להאמין.
מצד שני, הקשר בין הידע של הפקידים העוסקים בנושא, לבין החוק הוא לא תמיד הדוק...
לגבי מה שחנן כתב לרכב שבן פחות מ20 שנה- זה חדש לי...
LOWRIDER- תשובה סופית תקבל כשתתקשר למשרד הרישוי ותשאל אותם את השאלות שצריך. את המספר שלהם אתה יכול למצוא מאחורי רשיון הרכב.
בהצלחה.
ציטוט:
LOWRIDER- תשובה סופית תקבל כשתתקשר למשרד הרישוי ותשאל אותם את השאלות שצריך. את המספר שלהם אתה יכול למצוא מאחורי רשיון הרכב.
גם זה לא בטוח.
אני התקשרתי פעמים, שלוש אם מחשיבים גם את הפקידה בדלפק.
בכל הפעמים קבלתי תשובה שונה.
אמנם השאלה שלי הייתה טיפה שונה אבל בכל מקרה, אל תסתמך על כלום. צא מנקודת הנחה שהכי גרוע יכול לקרות. במקרה שלך, שתוך חודש אתה צריך בדיקת מעבדה.
ג'יזס!! :shock: צריך להתחיל לעבוד!
אם אתה צריך עזרה ו/או חלקים, תן קריאה.