דרור, אם היית מגיע עם מסגרת פנס תקינה, היו מוצאים פלסטיק סדוק אחר.
כאמור, גם השיטה שלי היא "נזק מבוקר"- מגבים, בקלית שבורה (כשיש לך אחת חדשה להחליף בארגז כלים), תן להם על מה להכשיל, אל תיתן להם לחפש.
אסף.
Printable View
דרור, אם היית מגיע עם מסגרת פנס תקינה, היו מוצאים פלסטיק סדוק אחר.
כאמור, גם השיטה שלי היא "נזק מבוקר"- מגבים, בקלית שבורה (כשיש לך אחת חדשה להחליף בארגז כלים), תן להם על מה להכשיל, אל תיתן להם לחפש.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי six 4 life
מדהים! אלו בדיוק שלושת הדברים שעליהם נפלתי בטסט האחרון. פשוט מדהים.
איתי.
פעם, לפני הרבה שנים במכון הדרום, באתי להעביר טסט לחיפושית 74 שהיתה מושלמת באמת, בלי להגזים, כמעט מצב תצוגה. אחרי שחיפשו וחיפשו (מכוניות ישנות זה עוד ספציאליטה שלהם, אבל להבדיל מג'יפים, אין צורך במאכער. אפשר גם לבוא לבד) ואפילו התאמצו, ובאמת לא מצאו כלום, ואפילו האדון רב-בוחן יצא מהמשרד ועזר להם לחפור לי באוטו, החליטו להיכנס בי על פנס קדמי שהנורה שלו "מפזרת אור".
מה הם רצו שהיא תפזר? חול? אוכל לציפורים?
ידעתי שמחרטטים אותי, אז התנדבתי להוציא את הנורה וללכת "לקנות חדשה" בחנות החלפים שמעבר לכביש. שם מצאתי בפח הזבל קופסת קרטון של נורה, ששימשה תפאורה מושלמת לנורה המשומשת שלי שהוצאתי מהפנס. חזרתי אחרי שתי דקות, הכנסתי מול עיני הבוחן את הנורה "החדשה" לפנס וראו זה פלא - עכשיו היא היתה תקינה... כל מה שנשאר זה לבצע כיוון אורות וחסל.
ככה הם עובדים מאז ומעולם, וזה בגלל שכל השיטה הזו דפוקה. אם היה חוק שאוסר עליהם לגבות כסף עבור מבחן חוזר זה לא היה קורה - הם היו בודקים בצורה עניינית ומכשילים רק על ליקויי בטיחות אמיתיים. תגידו שייגרם להם הפסד כספי? מצדי אפשר לפצות אותם באמצעות ייקור אגרת הבדיקה הרגילה.
איפה, איפה ח"כ גלעד ארדן כשבאמת צריך אותו?...
אתה לא הראשון שמתלונן על כל ששינוי מספר נוסעים הפך אצלו לסיוט
משום מה אני כששיניתי את הרישיון מ1+7
ל1+3
סהכ" התקשרתי למהנדס מת"ער הוא שלח לי אישור שזה מותר וזה יותר בטיחותי ובלה בלה בלה
ועם זה שינו לי.בלי בלבולים ובלי טרטורים.
אבל לעניין העיקרי טסט לגיפ הוא באמת פרוייקט שכולנו ובמיוחד בעלי הסיקסים והסופות מתחילים להזיע ממנו חודש לפני שהגיע
אני אבל כמו שאמרת את הלקח למדתי מפעם אחת שניסיתי להיות גיבור לתקן ולסדר הכל ולבא לבדי לטסט {חזרתי בבושת פנים}
גם ככה צריך אישור רכב מיושן ואישור בלמים אז על זה מוסיף למוסך עוד כמה שקלים שצריך ונותן לו לגמור עם זה
הרבה יותר בריא .
כנראה שיש הבדל גדול בין מכון טסטים במרכז הארץ לבין הצפון.
מהניסיון המועט שיש לי-לפני חודש העברתי את הסמוראי טסט בפעם ראשונה שהוא אצלי,ומניסיון של חבר,גם הוא עם סמוראי,אין אצלינו את כל התופעות שהזכרתם.
אני עברתי טסט ב"מכה ראשונה" בלי שום ליקויים,הטופס היה ריק. אפילו מדבקות לא דחפו לי..כל מה שעשיתי כהכנה לטסט,היו 2 שבתות שהקדשתי לתיקון נזילות,ביטול חופשים וכו'.
אמנם הסמוראי סטנדרטי אבל בכל זאת ישן,שנת 90...
אולי כדאי להשקיע שעה נסיעה למכון בפריפריה כדי לחסוך הרבה כסף וכאב ראש-נקודה למחשבה.
אולי כדאי להשקיע עוד קצת ובכלל לעבור לפריפריה... הרבה יותר זול לחיות. יותר שקט. פחות לחץ. תשכנע את הגברת שלי ואני בא.
סוף סוף משהו הגיוני וחיובי דרור. בוא :D
שאלה קלה (ואולי טיפשית)
מדוע חתיכת פלסטיק קוסמטי ליד או מסביב לפנס סיבה להכשלה?
מה בדיוק הבעיה הבטיחותית פה?
ולקחת לכוון שונה קצת,האים יש פה מישהו שחושב שהטסט כמו שהוא(ולא הרעיון מאחוריו)
קשור או משנה למצב בטיחותי בכלי רכב בישראל?, ומה יהיו התוצאות אם לא היה טסט בכלל.
אני באמת מחפש את אלה שמשוכנעים שטסט זה דבר נחוץ, בלי צחוק.
גם לי יש עם זה בעיה עקרונית, רק שבמקרהשלי לא הייתה לי ברירה אלא אם כן היו מעבירים טסט לערימת חלקים :-Dציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
בגלל שזה כל כך עקרוני לי, בלי ציניות, החלטתי שאני מעדיף להעביר את הרכב רשיון ספורטיבי ולהתחרות עימו מאשר לנסוע עליו בכביש ולטיולים. לטיולים כשיהיה לי כסף אני אקנה סמוראי או רכב שטח קטן אחר שיהיה סטנדרטי לחלוטין, בלי כלום עליו, כמו שיצא מהמפעל.
ג'ו אני מאמין שיש קשר בין טסט לבטיחות אבל אני לא חושב שהשיטה הנוכחית צודקת.
"טזגי"
במדינה שגוזרת מיסים על חלקי חילוף בטיחותיים ברור שהאדם הפשוט ינסה להיתחמק מלהחליף אותם ולידחות את ההחלפה למועד מאוחר יותר ,יש אנשים שלא רואים את הבטיחות שלהם ושל מישפחתם בתור דבר ראשון בשל ההוצאות הכרוכות בכך ,בישביל אותם אנשים (שהם בעצם הרוב) יש את מכון הטסטים המעוות .שלאחרונה התחיל להגזים בצורה מגמתית.
ניסיתי להעביר טסט ZJ מוגבהה 4.5 עם צמיגים ברישיון ,רכב עם באמת 0 תקלות ,במשך חודש נשרו לי השערות הלבנות ונפלו לי 2 שיניים טוחנות.זה היה סיוט בירוקרטי ממדרגה ראשונה.
לא אכנס לפרטים מיותרים אבל הרכב עבר טסט בשיטה מגעילה שדוחה אותי עד היום.........
אם ניקח את ארה"ב לדוגמא אדם יחליף צמיגים כי הם זולים בהשוואה לקנס שהוא יכול לחטוף על צמיגים גמורים משוטר, לא שווה את כל הבלגן.
פה אין היגיון ,מה לעשות ,כל החקיקה שלנו מודבקת ברוק .
טל
סיפור הזוי יותר, היה כך:
לפני הדיסקו זצ"ל, נסעתי בוולבו מודל 2000. רכב חדש יחסית, בן שלוש שנים (אז), וטופל במוסך המורשה של וולבו.
אחד ה"פינוקים" שהתרגלתי אליהם, הוא לא ללכת לטסט. מכניסים את הרכב למוסך, ל"הכנה לטסט", ובתמורה לטיפולון (שהוא לא ממש נדרש...), אחד מעובדי המוסך לוקח את הרכב לטסט, במכון הטסטים הצמוד למוסך.
יום לפני שהכנסתי את הרכב למוסך, הפסיק לעבוד הפנס הראשי השמאלי - נשרפה לי נורה. אחרי שהלכתי מהמוסך, נזכרתי ששכחתי לומר להם להחליף את הנורה השרופה. בערך שעתיים אחרי שהשארתי את המכונית, טילפנתי לומר להם את זה, ואחד האחים אמר לי שזה בסדר, והרכב עבר טסט.
התברר שהרכב "עבר" טסט בלי אור ראשי, ואת הנורה החלפתי לבד בבית. לא מאכער, לא שוחד, ולא כלום. עובד המוסך (שצמוד למכון טסטים) פשוט הלך והחתים את הניירות, ולדעתי הרכב לא יצא מהמוסך.
תמוה, חלמאי ומדהים.
חבל שאני כבר לא נוסע בוולבו....
אני כולי בחרדות עכשיו... יש לי שני סיקסים להעביר טסט...
אני עוד זוכר את הפעם ההיא, שעברתי טסט (עם סיקס!) במכון הדרום ביפו, מכה ראשונה, בלי מאכער, בלי כלום.
זה היה לפני 12 שנים - אולי מזל של מתחילים.
עוד סיפור טסטים - לפני הרבה שנים נתתי למוסך אופנועים לשפץ ולהעביר טסט את הג'ילרה 50 שהייתה לי.
המוסך היה גם סוכנות רכב חדש, ולכן היתה לו חותמת של מכון רישוי. בחותמת של הטסט שהם עשו לי, היה תאריך של יום שבת....
טוב. אני מתחיל לחשוב מאיין יבוא עזרי...
ואני שאלתי:ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
האים יש פה מישהו שחושב שהטסט כמו שהוא(ולא הרעיון מאחוריו)
קשור או משנה למצב בטיחותי בכלי רכב בישראל?, ומה יהיו התוצאות אם לא היה טסט בכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי talw
טל,
אף אחד לא יכול להתוכח שלממשלה לתת לך רשות לסוע על צמיגים שחוקים או בולמים גמורים זה רעיון טוב,
אבל מכאן ועד להכשיל על פלסטיק שבור או ריפוד לא מושלם יש קצת הבדל,
שלא נדבר על מספר מושבים, צבע רכב או כול שטות אחרת שניתן להמציא.
ודרך אגב,
דוחות טכניים בארה"ב נקראים fix it ticket
נגיד שעצרו אותך על מנורה שרופה, כתבו לך דוח,
תחליף מנורה, עצור בכול תחנת משטרה, תראה שהחלפת, חותמים לך שתיקנת, אין כול קנס.
כנ"ל לכול דבר אחר שדורש תיקון.
גם פה זה אותו דבר רק שבמקום ללכת למשטרה אתה הולך למכון רישוי ששולח אותך לעמדה מספר 1 ומשם ליצרן, אחרי זה חזרה לעמדה מספר 1, חזרה למכון רישוי ואחרי זה אולי יצאת מזה. כמובן שלא בלי לשלם דוח כזה או אחר והרבה אגרות.ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
בול אותו דבר רק שבישראל בגלל שכולם פה אחים אז הממשלה דאגה שלאחים שלך יהיה מה לאכול כי זו מדינה סוציאלית ולכן השקל שאתה מרוויח, אחרי מיסים, צריך להתחלק בין כולם.
השיטת טסטים הקיימת לא טובה כי היא מאפשרת את תופעת המעכריות.
טסט צריך לבדוק אך ורק את האלמנטים הבטיחותיים ברכב וזהו. אוקי, גם זיהום אוויר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
ליזרד
אתה קצת נסחף
רכב שנמצא בו ליקוי ע"י שוטר/בוחן חוטף קנס +הורדה על תנאי שהוא צריך לתקן ולהביא לתחנת משטרה .
tzagi
שאלת לגבי פלסטיקים למי זה מפריע-אז באחד הקטנועים של החברה הורד ע"י בוחן תנועה על פיירינגים סדוקים. באתי והתחלתי להתווכח עם האידיוט שענה לי כך:" אתה עומד עם הקטנוע באור אדום,אישה חוצה את מעבר החציה ושמלתה מתנופפת יכולה להתפס בפרינג הסדוק שלך".... הוא לא צחק האידיוט...
לדעתי נחוץ מבחן שנתי לרכב. ממש כמו שנחוץ ביטוח.
זה נאחס, זה מעצבן, אבל אנחנו לא חיים לבד בעולם. יש דרך טובה יותר להבטיח שאנשים יתחזקו את רכבם תחזוקה בטיחותית מינימלית? גם אם כל החלפים יהיו פטורים לגמרי ממס, תמיד יהיה מי שידחה החלפת צמיגים, תיקון בלמים או שיפוץ מערכת היגוי.
כל עוד המבחן השנתי היה כולל אך ורק וידוא תקינות מערכות בטיחותיות + זיהום אוויר, לא היו לי טענות.
מבחן שנתי במתכונתו "הישראלית" הוא עוד דרך של המערכת לקיים מנגנון של פחד ושליטה, כמו גם למצוץ כספים מהציבור. ואין צורך לפרט שוב ושוב - את הדעות שלי בנושא כולכם מכירים.
במדינת ישראל יש הרבה דברים טובים, באמת, אבל אף אחד מהם לא נמצא במשרד הרישוי. בלי להגזים ובלי התלהמות, זה באמת המנגנון הממשלתי הדפוק ביותר. לא סתם מושחת ומסואב, אלא פשוט כל כך מפותל בתוך עצמו, סבך של תקנות, בורות, חפפנות, חוסר מקצועיות, חוסר תום לב וזלזול באזרח, מעבר לכל תקנה, חולה סופני.
אבל המציאות מחייבת שתהיה תחבורה במדינת ישראל - ולכן מה שקורה בפועל שונה לגמרי ממה שכתוב בחוקים, ותקנות מתוקנות ומבוטלות על ידי פקידים מתחלפים ולא מקצועיים בכלל בתחבורה, והפקעת הולכת ומסתבכת.
בסופו של דבר האזרח והפקידים שנמצאים למטה, בתעלות של מכוני הרישוי, מוצאים את הדרכים להסתדר, כי הם חייבים. וזה לא תמיד ומנסיוני אפילו לרוב לא כולל שחיתות אמיתית (שוחד), אלא פשוט עיקום של החוקים כי הם בלתי אפשריים. כמו שכתבתי פעם לג'ו - אנחנו מסתדרים בסופו של דבר עם החוק בישראל - משתדלים לא להפריע לו ושהוא לא יפריע לנו...
כן יש, עובדה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
זה נקרא תן לעם לחיות
בא ניקח לדוגמה את קליפורניה, כמו ברוב המדינות בדרום מערב ארה"ב יש רק בדיקת זיהום אויר(כול שנתיים), ואין כול בדיקה אחרת.
ושתבין שלא מדובר על מדינה עולם שלישי, יש קרוב ל40.000.000 תושבים(בכונה לא אמרתי אזרחים), בערך אותו מספר רכבים, וזאת הכלכלה מספר 5 בעולם.
אם תנהג שם בכבישים תראה שפלא פלאים אין מכוניות שמתפרקות לבד, לא דורסים ילדים....אין בעיות בטיחות מיוחדות, בקיצור..לא תרגיש כול כך לא בבית, ואם תתגעגע, כנס לסטקיית ויקטור ותראה איך אפשר ללמד מקסיקאים לבשל בסיגנון ישראלי.
אבל עזוב את המערב הפרוע,
במדינה שאני גר, יש טסט, לא ברור לי למה כי כדי להכשל צריך להיות כישרוני מאד
החלק הכי גרוע זה הבלימה ברוורס( גיפים לא טובים בזה)....חוץ מזה....באמת שאין לי תלונות.
כמובן שכול רכב מעל גיל 25 יכול לקבל סטטוס אנטיקה, זה אומר אין כול טסט, לא בטיחותי ולא זיהום אויר.
הנקודה היא, שיש שיטות אחרות שעובדות, אין כול הגיון לבלגן הביורוקרטי או לדרישות שמקימי המדינה הביאו איתם מרוסיה תחת סטלין, אפילו שם כבר ממיזמן התפטרו מהחוקים המטופשים האלה.
בישראל כנראה שמסורת הרבה יותר חשובה מהגיון.