אם אתה רוצה בדיקה פשוטה לזיהוי הפקק של השקע -
חבר לשקע רדיו בווליום שתוכל לשמוע מהארון חשמל .
תוריד פקק פקק.
כשתפסיק לשמוע מוזיקה הגעת לפקק הנכון :-)
שלומי
Printable View
אם אתה רוצה בדיקה פשוטה לזיהוי הפקק של השקע -
חבר לשקע רדיו בווליום שתוכל לשמוע מהארון חשמל .
תוריד פקק פקק.
כשתפסיק לשמוע מוזיקה הגעת לפקק הנכון :-)
שלומי
אני חייב להעיד שחשמל זה חיה נבזהציטוט:
נכתב במקור על ידי itayhi
לפני כשנה נתקפתי ע"י רגל אחת מ480V
3 פזות (רגל=פזה)
זרק אותי אחורה 3 מטר, ישבתי שם איזה 20 שניות ולא הבנתי מה קרה....
למזלי זה עבר דרך יד ימין, בדרך כלל, אם עובר דרך יד שמאל, הזרם עובר דרך הלב ויכול לשנות את הקצב או לעצור אותו בכלל (ואז דוחפים פרחים)
בקיצור,
האדון החשמלאי צודק ב100%
לא מבין? לא להתעסק!
אני עדיין לא מבין איך פותח הדיון לא חשב על פשוט לשים מנורת לילה/רדיו פשוטה ולחפש את הפקק ע"י הורדה של כולם עד שהצרכן נכבה.
לא יודע מה ההבדלים בין האותיות , כי אצלי בבית הכל C.
תודה רבה לכולם הלכתי על שיטת הרדיו הרועש
מצאתי פקק 16 די קרוב לנק' העבודה, בנתיים עובד פיקס
אבל על השאלה מראשית לא קיבלתי תשובה
כי השאלה שלך לא טובה... :grin:
ולעניין- מפסק פחת- תפקידו לא להפסיק את הזרם אם הוא גבוה מידי, אלא לזהות מצב שבו קיימת זליגה מההדק החי (ה-220V, החוט בצבע החום לענייננו וע"מ שתבין) או מהדק 0 (0V וצבע החוט כחול) להארקה (החוט בצבע ירוק/צהוב). קרי, לזהות מצב של התחשמלות או התחשמלות בפוטנציה (אחד החוטים נוגע בעטיפה המתכתית של הצרכן החשמלי, כך שכל נגיעה של אדם במעטפת תסתיים בהתחשמלות). עד כאן תפקידו של מפסק הפחת.
מאמ"ת- זה מה שאתה צריך. תפקידו להפסיק הזרמת זרם לצרכן אם הזרם העובר דרכו גבוה מהערך שהוא מיועד לו. (וזה מה שכתוב עליו: 10A 16A 20A 32A וכן הלאה).
בשורה התחתונה- ואחרי שזיבלתי לך את השכל קצת (אבל תודה שעכשיו החכמת טיפה), אתה צריך כבל מאריך שמגיע על תוף עם מאמ"ת של 16A המורכב ע"ג התוף. את התקע של הכבל- תחבר לשקע של 20A, כך כשהרתכת תקפיץ לך את המאמ"ת ע"ג התוף (של 16A), הוא יקפוץ ולא זה שבלוח החשמל. (כי הוא גדול יותר).
קומפרנדה?
אף פעם לא אמרתי לא למורה (חוץ מכיתה א' ו ב' ועד יב')
תודה רבה