חוזר: ציריות LR - תיאוריית הפיוז - דיון ממצה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
הציריה האחורית של הלנדרוברים היא צחוק, הקוטר שלה קטן יותר מאשר ציריה אחורית בכל רכב שטח אחר ששוקל הרבה פחות(לנדרובר - 1.25 אינץ', ג'יפ דנה 44 - לא 60 - 1.31 אינץ', כנ"ל טויוטה מכל הדגמים הנפוצים, כנ"ל כל שאר הSUV היפאנים הגדולים).
אני לא מתווכח אם זה שיש כשל תיכנוני בציריות בלנד רובר,אבל בואו נשים דברים על דיוקם:
סרני דנה(לפחות אלו המובאים כאן כמקור להשוואה)-חצי צף המשמעות היא שהציריה נושאת הן במאמצי הפיתול והן במאמצי הכפיפה המתפתחים בסרן.המשמעות הנובעת מכך היא שיש צורך בציריה עבה יותר.
סרני לנדרובר-סרן צף מלא כלומר הציריה נושאת אך ורק במאמצי הפיתול המתפתחים כתןצאה מסיבוב הגלגל.
אני משער שהסיבה לטעות התיכנונית היא שימוש במקדם בטחון נמוך.
איתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי itay-rover
איתי
לקחו דיפ' גיבור (דנה 60) וחיברו לו קיסמים,
זה לא טעות תכנונית, זה לא "מקדם בטיחות נמוך",
זאת רשלנות..
למשקל ומרכז הכובד של 90 הן מספיקות, למשקל ומרכז כובד של 110 זה דראק.
אני חושב חושב שאי אפשר להשוות את העומס של דיפנדר 90 לדיפנדר 110, לא ריק ובטח לא מלא בציוד.
ככל שאני יודע הם גם לא סוגרים, הבעלים של המפעל הם אנשים מאוד מבוגרים שמעונינים לצאת לפנסיה, הם מכרו את העסק לעובד שלהם והוא ממשיך ליצר ציריות(שוב ככל שאני יודע...)
שלמה, האם אפשר להכריז רשמית על מותה של "תיאורית הפיוז בציריות לנדרובר" או שעדיין יש לך ספקות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי itay-rover
אני לא מתווכח אם זה שיש כשל תיכנוני בציריות בלנד רובר,אבל בואו נשים דברים על דיוקם:
סרני דנה(לפחות אלו המובאים כאן כמקור להשוואה)-חצי צף המשמעות היא שהציריה נושאת הן במאמצי הפיתול והן במאמצי הכפיפה המתפתחים בסרן.המשמעות הנובעת מכך היא שיש צורך בציריה עבה יותר.
סרני לנדרובר-סרן צף מלא כלומר הציריה נושאת אך ורק במאמצי הפיתול המתפתחים כתןצאה מסיבוב הגלגל.
איתי
איתי אני משער שהכשל הוא ההסבה של תכנון סרן חצי צף במקור לסרן צף, עם אילוצים שונים שחייבו שימוש בציריה דקה מדי - ואז הטעות היתה שימוש בחומרים ותהליכי ייצור רגילים עבור הצירייה. לסרן דנה 60 רגיל יש ציריה בקוטר 1.5 אינץ', הבדל של 20% בקוטר שהוא הבדל של יותר מ100% בקשיחות לפיתול - אז כן, ציריה של לנדרובר חלשה פי 2 מאשר צירית דנה 60 רגילה (של סופה למשל). ולנדרובר 110 הוא בהחלט רכב כבד שדורש סרן גדול, של פולסייז. אז
מאמצי הגזירה המתקבלים בצריה של LR גבוהים ב- 40% בהשוואה לסופה (20% הבדל בקוטר הצריה).
בהנחה ואין ברירה וחייבים להשתמש בקוטר (שטח חתך) קטן יותר ב- LR, אזי הדרך היחידה להתגבר על כך היא להשתמש בנתכים עם חוזק לגזירה גבוה יותר (פלדות כרומאלוי וכו').
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ארז
ככל שאני יודע הם גם לא סוגרים, הבעלים של המפעל הם אנשים מאוד מבוגרים שמעונינים לצאת לפנסיה, הם מכרו את העסק לעובד שלהם והוא ממשיך ליצר ציריות(שוב ככל שאני יודע...)
מחירים של ציריות מחוזקות? איפה?
ניר,
תודה. אני באנגליה מפעם לפעם.
אשתף לאחר שאקנה.
רונן