חוזר: חלם ביחידת הג'יפאים של המשטרע - בלמים של נגרר
מדבר יקירי.
כל מה שכתבת נכון הוא. תפוחים רקובים מעטים בין כל שאר היהלומים ... בדיוק כמו בכל אירגון אחר... אממה ?!
יש הבדל אחד.
אתה מכיר את המשפט "מי ישמור על השומרים?" זה משהו רומאי עתיק אם אני לא טועה ..
המשטרה היא הארגון שאמור לשמור על החוק. אם הוא נגוע בפשיעה ועבירות על החוק .. נו אי אפשר פה להגיד שהשוטר שהניח את הלבנת חבלה הוא תפוח רקוב. זה הפנים של האירגון. שגריר של האירגון אפשר לומר. כל אדם לובש מדים כחולים הוא קודם כל שוטר ורק אחרי זה אדם. הוא חייב להיות נקי כפיים פי שבע מכל אזרח רגיל אחר.
ככה לפחות אני מאמין. אם ממשלת ישראל לא היתה עושה צחוק מהאזרחים, כפי הניראה היה המצב אחר. דוגמא אישית ? ... בבקשה. קימבנו לי ג'וב שיחידת המחשבים של משטרת ישראל. מצאו לי תקן והזמינו אותי לראיון באיפה שהוא במרכז. אולי חולון ? אני לא שולט כל כך באזור ההוא. בכל מקרה, אחרי ששאל המראיין כמה שאלות ובירר כמה פרטים. הוא שאל אותי מה אני רוצה לדעת. אז השאלות שלי היו בנושא מה השלבים ? הקורסים ? לוחות זמנים ? משמרות ? ומשכורת ...
אז קורס 4 חודשים בשכר שהוא מתחת למינימום הרישמי ! אחרי זה כמה שנות עבודה בתנאים מחפירים בשכר מינימום. ואחרי זה אם לא נישברת ... נדבר.
ראית שפירסמו בעיתון שיש פרישה מוגברת מהמשטרה בעיקר בגלל הזילזול של המערכת בעובד ?
אז תסביר לי ... מעבר לאידיאולוגיה .. איזו סיבה יש לאדם לעבוד שם למעט שופוני ו/או היכולת לעבור על החוק בלי להתפס ?
רוצה עוד דוגמה ?
טריה מעכשיו ...
נסעתי לפני 20 דקות בציר מוריה בחיפה. עקפה אותי מכונית רנו לגונה אפורה מספר משהו 50-954 במהירות מסחררת תו"כ מעבר פרוע בין נתיבים וזיגזוג בין מכוניות. תוך כדי שהיא מבריחה כל מיני חוצים במעבר חציה ותו"כ שהיא מחייבת אחרים לבלימות חירום.
צלצלתי 100. ידוע לי שיש משהו בנושא "רכב משתולל" ... היא רשמה את הפרטים שהיו לי. פתאום הגעתי לאזור פרנג'ליקו למי שמכיר. שם עמדה ניידת של מתנ"א עם איתות חירום פועל וחסמה את הנתיב הימני. double parking כזה ... שוטר אחד באוטו ושוטר שני במסעדה ... המכונית שעברה אותם בחריקת צמיגים ומיד אחרי זה עברה את הרמזור שניכנס לבי"ח כרמל באור אדום לגמרי ... לא הניעה שם שום דבר ... עצרתי לידם ושאלתי למה הוא לא עושה משהו אז התשובה ... "מי אתה בכלל ? .. יאללה סע סע ...."
ניידת מספר מ- 12-583
מי אני ? ... אני זה האדם שכיכב במבזקי החדשות של שישי בבוקר מפנה את הגופה של לידור זאב מדרך פיק"א. וזה מפריע לי שמשטרת ישראל היא האחרונה שמעוניינת לעשות משהו.
כי הנהיגה החסרת אחריות שהרגה את לידור והעובדה שהיתה בלי חגורה. היא בדיוק אותה נהיגה של הרנו הזאת.
כי אני לא מצליח לעצום את העיניים בלי לראות את הראש המרוסק של הילדה המסכנה בת ה 16 שנהרגה כי החבר שלה לא פחד מהמשטרה. כי הוא ידע שהוא יכול לנהוג אי שבא לו ו"יהיה בסדר" ...
הרבה יותר קל לחפש אותנו על צמיגים בולטים ...
אם היו משקיפי תנועה ( פעם היו ) - אם נהג שהיה מצולם עובר באדום / קו לבן / נוהג במהירות מופרזת / כל עברה אחרת .. היה בו במקום מאבד את הרשיון שלו והמכונית היתה מולאמת ומחירה היה ניכנס לקרן משכורות לשוטרים או משקיפים או משהו. אחרי חודש אחד לדעתי היו רבע מכלי הרכב יורדים מהכביש. ( הכבישים היו הרבה יותר פנויים ) - אף לא נהג אחד היה מעיז לעבור את המהירות ב קמ"ש אחד / לעבור על פס לבן / לעבור באדום / לנסוע בלי חגורה ....
חוקים דרקוניים !
מצב קיצוני דורש אמצעים קיצוניים !
והאימרה של נימרוד, שזהו מחיר הקידמה ... מה אני אגיד לך נימרוד. שטות. פחדנות. עצלנות. ועוד כל מיני דברים שאם היו שונים, היו יכולים להציל חיים. נהיגה זהירה מצילה חיים ולא גמדים חשמליים באוטו.
יש בי רק בוז לאירגון הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איש הצפון
...זה עוול שדומה מאד לעוול שגורמים לנו אותם אלו שמשמיצים את כל הג'יפאים , בגלל אותם ג'יפאים חארות (כן. יש בנינו גם חארות לא קטנים ולא מעטים) ...
מת עליכם. אני לא יודע באיזה סרט אתם חיים, אבל במדינת ישראל הג'יפאים הם חבורת חארות. נדמה לכם שאתם הג'יפאים. הרוב המוחלט (מוחלט? אפילו לא שווה לספור את מי שלא בו) הוא בדיוק מי שלא כאן. הסביבה שלכם מלאה ב"גיפאים אמיתיים", כביכול, אבל תוציאו את הראש מהתחת - אנחנו מיעוט בטל בשישים.
כן, הג'יפאים הם חארות. על אותו משקל בדיוק, גם השוטרים. אם היו קוראים למדינה שלנו סדום, אתם הייתם לוט.
טוב, אז מסתבר שהמציאות חזקה מכל דמיון (או במילים אחרות "למה דווקא אני"). סיפור קצר:
היום זוגתי היקרה חוצה ,עם קבוצת אנשים, את הכביש במעבר חציה ברמזור ירוק (להולכי רגל) ועם הגיעה למדרכה מוצאת מולה זוג שוטרים. לקמן התפתחות השיחה:
שוטר א'-גברת תביאי ת'תעודת זהות.
זוגתי-למה ?
שוטר א'-תביאי וזהו.
זוגתי-למה מה עשיתי ?
שוטר א'-תביאי ואח'כ נדבר.
זוגתי מוסרת הת'ז והשוטר מתחיל לרשום דו'ח.
זוגתי-מה ? אתה רושם לי דו'ח ?
שוטר א'-חצית באור אדום.
זוגתי-לא נכון, האור התחלף באמצע וחוץ מזה היו עמי עוד אנשים...
שוטר א'-וגם דיברת בטלפון (הוא אדיוט הוא אדיוט).
זוגתי-נכון ,ומה הבעיה עם זה ?
השוטר מתקשה ומתעכב מאוד בכתיבת הדו'ח וזוגתי משתעשעת ברעיון שתציע לו עזרה (...) אבל מגיעה למסקנה שעדיף לשתוק.
לאחר דקות ארוכות במהלכן נלחם השוטר בדו'ח מקבלת זוגתי הנייר, ניגשת לשוטר ב' שניצב בסמוך מפנה את תשומת ליבו להולכי רגל שחוצים מול עיניהם באור אדום ושואלת מדוע דווקא היא קיבלה דו'ח.
שוטר ב'-מה את רוצה ממני ? מה ? אני עצרתי אותך ?
מסקנה ? ? ?
כל מה שתגידו מקובל עלי.
אני נצמד לשוטר ולא עוזב אותו עד סוף המשמרת. מזיין לו תשכל ומשגע אותו.
הולך אחריו עם דף ועט ורושם כל צעד שהוא עושה, תוך איומים שהוא יקרא את כל בבית משפט.
ואחר כך מתפלל שיעצור אותי בלי סיבה ויביא אותי לשופט שגם ככה עצבני עם המשטרה.
אני אפתח בהצהרה: אני לא אוהב את כחולי המדים. נקודה.
אבל, וזה אבל גדול, כבר נתקלתי בכמה וכמה שוטרים שבאמת מנסים לעשות את עבודתם על הצד הטוב ביותר.
הבוקר עצר אותי שוטר מיח' האופנוענים לביקורת רשיונות. האדיבות שהוא הפגין היתה יוצאת מהכלל. יותר יפה מבקבלה בבית מלון. לא התקטנן על שטויות ופשוט עשה את עבודתו. הלוואי והרבה היו נוהגים כמוהו.
לפני מס' חודשים טיילנו באזור הירקון. בנחל הדר המסלול היה חסום עם רכב וולקסוואגן בורה נטוש. כן, פרייבט... מה לעזעזאל הוא עושה שם? התקשרנו למשטרה, העברנו להם נ.צ. (כמובן שהשוטרת במוקד לא ידעה בכלל מה זה נ.צ. כעבור 15 דקות התקשר אלינו שוטר. "אני בדרך אליכם, תוכלו להוביל אותי אל הרכב?" בטח ענינו ואספנו אותו מצומת ירקונים ועד לרכב. מסתבר שהרכב נגנב 4 ימים לפני. עכשיו צריך להוציא אותו. השוטר התקשר לגרר שהמשטרה עובדת איתו. אבל הוא הבין שמדובר בחילוץ ולא בגרירה ולכן התעקש על איתור הבעלים, ע"מ שזה ישלם לחברת הגרר על חילוץ מלא. מבירור שערכתי עם השוטר (שגם כאן היה אדיב בצורה מדהימה) מסתבר שעל כל גרירה החברה מקבלת בערך 200 ש"ח. לא משנה גרירה/חילוץ. וזה ע"פ החוזה מהמכרז. על חילוץ פרטי- מעל 1000 ש"ח... אז החברה העסקית לא מעניין אותה שלא מאתרים את הבעלים ופשוט מסרבת להגיע!!! כן, מסרבת!!! במשך יותר מ-30 דקות ניסה השוטר לשכנע את בעלי החברה להגיע ולגרור את הרכב אך ללא הועיל. בסוף הם השיגו חברה אחרת שבאה לבצע את החילוץ.
אז לא תמיד הם רעים. לפעמים הם ממש, אבל ממש בסדר.
אבל כשהם רעים- הם ממש נבזים!!! :twisted: