חוזר: קחו אוויר - מכונית שנוסעת על אוויר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
כל 10 מטר יש אטמוספירה נוספת במים, כל 1000 מטר באוויר.
התכוונת כל 10,000 מטר באוויר.
אוויר דחוס הוא בכלל לא מסוכן, תחשבו כמה אנשים צוללים כל יום כשעל גבם מיכל צלילה בלחץ של 200-300 אט"מ. מספר התאונות של פיצוץ מיכלי צלילה הוא זעום ונובע תמיד מתחזוקה לקויה או מ אי בדיקת המיכלים בדיקה תקופתית. וכמה כבאים מסתובבים אם מיכלי dreger בלחץ דומה כשהמיכלים שלהם בכלל לא עשויים מאלומניום או פלדה אלא מחומרים מרוכבים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן גולומבק
התכוונת כל 10,000 מטר באוויר.
אוויר דחוס הוא בכלל לא מסוכן, מסכים!
תחשבו כמה אנשים צוללים כל יום כשעל גבם מיכל צלילה בלחץ של 200-300 אט"מ. אני אחד מהם...
מספר התאונות של פיצוץ מיכלי צלילה הוא זעום ונובע תמיד מתחזוקה לקויה או מ אי בדיקת המיכלים בדיקה תקופתית. או רשלנות בהתנהלות איתם- כמו באירוע שהיה במרינה בהרצליה!
וכמה כבאים מסתובבים אם מיכלי dreger (זה Drager, אבל לא קריטי...) בלחץ דומה כשהמיכלים שלהם בכלל לא עשויים מאלומניום או פלדה אלא מחומרים מרוכבים.
אני לא מכיר, אבל האם ישנם בדיקות תקופתיות למיכלי גז לרכבים?
זה נבדק בטסט? עובר בדיקה הידרוסטטית?
אגב, מה קורה לרכב עם מיכל גז (או אוויר דחוס, לצורך הדיון) בתאונה צידית שבה המיכל נפגע?
רק כדאי לתקן את הכותרת ל:מכונית נוסעת על מים
יש ברכב מתקן להפרדת המים למימן וחמצן, המימן מוזרם ישירות למנוע ולא צריך מיכל אחסון.
אפשר להציץ בקישורים הבאים:
http://www.youtube.com/watch?v=Jcy3J...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=L6yRn...eature=related
חיפוש קצר בגוגל יעלה עוד מקורות לנושא, למי שמתעניין.
מי היה מאמין לפני כמה שנים שיהיה לנו ביודיזל, אני נסעתי על B20 במשך כמה חודשים ויש כאלה שכבר כמה שנים נוסעים על B100.
אם אפשר להתגלגל על שמן פאלפל משומש, נוכל גם על מים.
קצת אמונה, בלי אמונה צסקא לא היתה אוכלת אותה.:p
ציטוט:
נכתב במקור על ידי בכל דרך
רק כדאי לתקן את הכותרת ל:מכונית נוסעת על מים
יש ברכב מתקן להפרדת המים למימן וחמצן, המימן מוזרם ישירות למנוע ולא צריך מיכל אחסון.
p
אתה עד כדי ככה תמים?
מתקן הפרדה?
זה עובד על קסמים של הארי פוטאר?
אתה באמת חושב שאמונה מסוגלת לשנות את חוקי הפיזיקה?
יש לך מושג כמה אנרגיה צריך כדי להפיק מימן ממים? וכמה מים צריך כדי להפעיל מנוע בעירה פנימית לזמן X?
חדל קשקשת על מנוע מוזן מים בבקשה. זה מטופש מידי!
-----------------------------------------------------
בקשר למנוע מוזן אויר דחוס -
בכתבה יש הפנייה ל2 סרטונים מעניינים, אם מישהו שם לב:
http://www.youtube.com/watch?v=D-A3XHFT5qc
http://www.youtube.com/watch?v=Dq8aZVLpf-c
כאשר הסרטון השני דווקא מעניין יותר לדעתי.
[QUOTE=ערן המסוקס]חדל קשקשת על מנוע מוזן מים בבקשה. זה מטופש מידי!
-----------------------------------------------------
ערן, ערן....
המנוע הראשון בעולם הוזן ממים (בערך). וזה מנוע הקיטור.
אולי לא קשור לשרשור, אבל לקרוא לזה מטופש? לא הייתי אומר. :D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Viper
המנוע הראשון בעולם הוזן ממים (בערך). וזה מנוע הקיטור.
:D
מטופש אפילו מאד,
הקשר בין מנוע קיטור למים הוא כמו היחס בין מנוע הידראולי לשמן או אפילו ARB לאויר דחוס
בכול אחד מהמקרים יש מדיה שמעבירה אנרגיה, איך המדיה היא לא מקור האנרגיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
מטופש אפילו מאד,
הקשר בין מנוע קיטור למים הוא כמו היחס בין מנוע הידראולי לשמן או אפילו ARB לאויר דחוס
בכול אחד מהמקרים יש מדיה שמעבירה אנרגיה, איך המדיה היא לא מקור האנרגיה.
נו, שוין.
כאילו שבמנוע שהוזכר כאן על מים שהופכים למימן זה לא שווה ערך למנוע קיטור שבו המים הופכים לקיטור...
אבל זה לא נושא הדיון כאן. אז נראה לי שמיצינו. יש לכם עוד רעיונות/הערות/הארות על מכוניות המונעות ע"י אויר דחוס?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Viper
כאילו שבמנוע שהוזכר כאן על מים שהופכים למימן זה לא שווה ערך למנוע קיטור שבו המים הופכים לקיטור...
ממש לא שווה ערך, לא קרוב ולא דומה, שום קשר בכלל. נראה שאפילו בשיעורי הכימיה של כיתה ט' העדפת לשחק כדורגל בחצר. לא בושה להודות שאתה לא יודע, אבל להתעקש להוכיח שאתה אהבל... :D הצלחת.
במנוע קיטור שורפים דלק - פחם, מזוט, סולר, עץ, מה שלא יהיה. המים הופכים לקיטור, ההתפשטות שלו דוחפת בוכנה או טורבינה וכך המים מסייעים בתהליך של הפיכת אנרגיה כימית שאגורה בדלק הפחמימני, לאנרגית חום, לאנרגיה מכאנית שימושית.
בסרטים השקריים הנ"ל (שכבר כיכבו בפורום לפני שנה או שנתיים), מתואר תהליך של אלקטרוליזה - פרוק חשמלי של מים למולקולות של חמצן ומימן. תהליך ידוע ומוכר. אחר כך לכאורה אפשר לשרוף מימן וחמצן ביחד ולייצר הרבה אנרגיה - למעשה, השילוב של חמצן ומימן נוזליים הוא אחד הדלקים האנרגטיים ביותר שקיימים. משמש להנעה במנועי טילים גדולים מאד.
אבל מה הבעייה? שתהליך פרוק המים לחמצן ומימן צורך יותר אנרגיה מאשר מה שמתקבל בתהליך הרכבת החמצן והמימן למים (שם אחר לשרפה). מה לעשות, זה עובדה, ככה עובד הטבע. לכן בלתי אפשרי להניע מכונה עם מים כחומר דלק. פשוט אי אפשר.
(ואל תזכירו היתוך גרעיני בשרשור הזה, כבר היו לנו כאן פצצות מימן :D )
ממש מוזר,
אנשים מסוגלים לבטל את כול חוקי הפיסיקה כדי לשכנע את עצמם ואחרים שמכוניות מסוגלות לנסוע על אויר, מים, נודים של פרות ומה לא.
אבל...הם לא יעשו את זה בכול אזור אחר בחייהם,
לא מובן לי בכלל.
נמרוד וtzagi,
איך עובד מנוע קיטור- אני בהחלט יודע. (ולא, לא שיחקתי כדורגל, העדפתי כדורסל).
ומה זה אלקטרוליזה- גם את זה אני יודע. (ואפילו ביצעתי כל מיני ניסויים בזה).
העניין שהתכוונתי אליו- הוא שבשני המקרים המים הם חלק מתהליך ההנעה של המנוע (ולא משנה באיזו דרך הם בתהליך, אם ע"י חימום לאדים או ע"י פירוק ל-2 יח' מימן על כל יח' חמצן).
ברור שהמים אינם מקור האנרגיה בשני המנועים- אך יש להם חלק בהנעת המנוע. (כפי שtzagi ציין).
אבל כפי שכבר ציינתי- מיצינו. אז אפשר לעבור הלאה, לא?