יש נקודות איפוס וכיוון על זרוע הפיטמן כך שההגה אמור להשאר ממורכז .
איציק
Printable View
איציק
לשם השכלה כללית- אתה יכול לפרט?ציטוט:
את הזרוע לא פירקתי. רק את התפוח שבא עם הדרג לינק שמחובר לפיטמן. כרגע ההגה מרגיש במרכז..
אחת החששות שלי מללכת למכון (או מוסך בהקשר הזה) זה שאם הם יחליטו משום מא לפרק את אחד התפוחים* הם יעשו זאת באלימות ויגרמו נזק לפתוח או לתיבת ההגה. (מישהו אמר מכות פטיש?!)
*תפוחים בסמוראי יצוקים בתוך המוטות ולכן החלפת שני התפוחים משני צידי הדרג לינק עלתה לי לא פחות מ- 1100 ש"ח!!! חלקים בלבד! דרג לינק ושפור.
יונתן
מה שנשאר עכשיו לבדוק, הוא אם העקרון הזה מיושם בכל הרכבים המונעים 4x4 קבוע, כמו למשל טויוטה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
אני לא חותם על זה, אבל בפעם האחרונה שיצא לי ללכת לכוון פרונט בפראדו, הדגים לי המכון(לא חשוב מי כרגע, אבל זה אחד ותיק ומנוסה מאד) את ה 5 מ"מ toe-in.
איזה עוד כלים יש עם הנעה קבועה ומי יכול לבדוק זאת בספרי ההדרכה שלהם?
כן, אבל מכעיס כשהורסים לך זוג צמיגים ובמיוחד כשאתה אומר לפני זה שהכיוון צריך להיות לאפס עד 2 ממ ב toe-out. אבל אתה טיפש, מה אתה מבין. אנחנו נעשה מה שאנחנו חושבים שנכון. :twisted:ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אחרי זה מתפלאים שאני שונא "בעלי מקצוע", או יותר נכון כמעט ולא מאמין שנשארו כאלה.
שחף.
נ.ב
זה השרשור המדובר על החופש וכיוון מיסבי קינג פין.
מסתבר שזה מעורב:ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
בלאדה ניבה, 2-4 מ"מ TOE IN
בפראדו: הטווח נע בין 0.1 מ"מ TOE OUT ל2 מ"מ TOE IN
ולצורך השוואה, הנעה קדמית והנעה אחורית:
בפג'ו 206, 0.5-2.5 מ"מ TOE OUT
ב.מ.וו 316 : 1-3 מ"מ TOE IN
חנן, אם כבר יש דיון רציני על כיוון שפור... מה המשמעות של X מ"מ toe-in? כתוב לך איפשהו מאיזה קוטר מודדים? הקוטר החיצוני של הג'אנט? הצמיג? המקורי?
מהקוטר החיצוני של הצמיג.
אז לצמיג גדול מהמקורי אפשר לקחת קצת יותר - למרות שברוב הרכבים הטווח הוא 0 עד X אז זה לא משנה.
נמרוד, "מוט כיוון שפור" של רכבים מסחריים מיועד לקוטר החיצוני של הצמיג, בצידו הפנימיף כמובן.
אותו מוט בא עם שרשרות שקובעות את הגבה מהרצפה, ועל ידי חשבון משולשים פשוט, אתה יודע מה השפור בגובה רדיוס הגלגל, גם אם המוט נמצא בנקודה יותר נמוכה.
המלצה כללית שלי לג'יפים ובאופן כללי לכלים עם גלגלים גדולים וסרן קדמי- כיוון ל0.
אסף.
ובתור פותח השרשור, הרי עדכון:
מסתבר שאפשר...
היום הלכתי למכון פרונט מסודר ע"מ לוודא שהכיוון שפור שעשיתי מדוייק. התוצאה- TOW IN של 1 מ"מ. לא היה צריך לשנות כלום למעט פחות 50 ש"ח בארנק.
לגבי אופן הבדיקה-
נעשתה על מכשיר של "פלטה צפה" שעליה עולים על הגלגל ומודדת נטייה של גלגל אחד ביחס לשני. האם מכשיר כזה יכול לתת קריאה של 1 מ"מ דיוק?? אני די סקפטי בקשר לזה.
רגע, אז כן שינו לך או רק עשו לך בדיקה?
אם רק בדיקה ולקחו לך 50 שקל, לא רוצה לבאס אותך אבל עשקו אותך.
50 שקל בשביל לעלות על המכשיר המסכן הזה, מכון פרונטים גנב!
לי לפני שבוע בדיוק, לקחו 50 שקל על כיוון, שלקח לו בדיוק חמש דקות כולל הבדיקה על המכשיר העלייה על הבור והכיוון.
לא שינו כלום.
אם עשקו שיהנו להם...
בשביל 50 שקל אני לא הולך להתבעס
[QUOTE=moriseven]
אם רק בדיקה ולקחו לך 50 שקל, לא רוצה לבאס אותך אבל עשקו אותך.
50 שקל בשביל לעלות על המכשיר המסכן הזה, מכון פרונטים גנב!
QUOTE]
סלח לי... אבל אתה טועה בגדול!
"המכשיר המסכן הזה" עולה לא מעט כסף+ זמן עבודה של הפועל (אפילו שרק 5 דק') ואותו זמן בערך של הפקידה שהוציאה כרטיס עבודה ועלויות השכירות והחשמל ועוד המון הוצאות שאין לך מושג מה הן!
אה.. וגם 35% מס...
50 ש"ח זה מחיר יותר מהגון!
עידן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי moriseven
לא רוצה לבאס, אבל תמורת 50 ש"ח וחמש דקות לא נראה לי שהכיוון......
המכשיר יכול לדייק במ"מ. גם בשיטות הידניות, אם משתדלים ומקפידים, אפשר להגיע לדיוק דומה, שהוא כאמור לא הכרחי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי יונתןמצפה
וכל סופרי ה50 שקלים - אם מכון הפרונט היה פותח בורג ומסובב את המוט, אז כן היה שווה 50 שקל? זהו מחיר סביר ביותר עבור כמה דקות עבודה, שימוש במכשור ונסיון של בעל מקצוע. וזה 50 שקלים חד פעמיים שיונתן שילם כדי לדעת שהוא אכן יודע לכוון שפור.