חוזר: איך אני מעביר תמונת וידאו מהשטח למשרד?
לפני שנתיים-שלוש הציגו לי בסלקום פתרון להעברת תמונה מבוססת סלולר בצורה פשוטה יחסית.
התמונה צולמה ע"י מצלמת IP פשוטה (כאן השאלה האם האיכות מספיק טובה עבורך ... בכל מקרה תמיד אפשר ללכת לכיוון מצלמות אבטחה יקרות יותר שדוחסות אוטומטית את התמונה או לחילופין על פתרון יקר יותר של מצלמה אנלוגית ודוחס וידאו) ומודם סלולרי של סלקום שיצר רשת IP "פרטית" (VPN ע"ג האינטרנט) לצפיה בתמונה. מדובר היה ב"קופסא" שלמעט הגדרות התחלתיות לא היה צורך לשחק איתה למעט הדלקה וכיבוי, אם אני זוכר נכון. אני מניח שהיום כבר יש פתרונות יותר טובים וזולים שיכולים להתבסס על העיקרון הזה.
לדעתי הפתרון לבעיה נמצא אצל חברות האבטחה שמתעסקות בטלוויזיה במעגל סגור (טמ"ס) כחלק מפתרונות לאבטחת אתרים מבודדים (אתרי סלולר למשל).
תגובתי הקודמת אומנם היתה ארוכה אבל היא באה מהשטח
אני יותר ממבין את הבעיה של חנן
והרושם שאני מקבל מקריאת הפתרונות .
סליחה
יש לכם עסק עם נהג משאית ומכונאי ביום קיץ חם כשהרכב תקועה בצומת וכולם מצפצפים ( ועוד לא הכנסתי את המשטרה לתמונה )
איציק
איציק- גם אני מבין את הבעיה של חנן ולכן שאלתי על איזה פלטפורמה עובד המחשב במשאית. לא ה-MIO שכולם מנסים לתת פתרונות דרכו.
אם נדע את הפלטפורמה- יתכן וניתן יהיה להעביר את התמונה של המסך למשרד של חנן בהשקעה כספית מינימלית ובתוצאה מצוינת של איכות תמונה, (ע"י תוכנות השתלטות כדוגמת F.Loops), וללא דרישות מצד המכונאי במשאית להפעיל מספר גאדג'טים ולצרוך זמן יקר נוסף.
אגב- יש ארגון (די גדול) בארץ שעושה שימוש ברשת מחשבים ע"י רשת מירס- משהו ששווה לבדוק אותו לטובת התקשורת. אבל קח בחשבון שהכיסוי הארצי לא משהו...
חנן- Your Side Have The Ball...
אני לא מבין כלום בענף מוסכי המשאיות אבל כל המצב נראה לי קצת מוזר.
אם חשוב כל-כך לעשות את המקסימום ע"מ למנוע גרירה למוסך, לא כדאי למצוא טכנאי שטח שיודע אנגלית בסיסית? שיעלה עוד 15,000 ש"ח בשנה, האם זה לא שווה את זה? האם בעלי המשאית לא יסכימו לשלם 150 ש"ח תוספת על השירות במידה ונחסכה גרירה שעולה אלפי שקלים?
רעיון אחר - שלחו את הטכנאי הקיים לקורס ערב של אנגלית בסיסית. העלות מצחיקה, הרי מדובר בהכשרה מקצועית שמוכרת במס.
:lol:
למצוא מי שהוא שיודע אנגלית
ויש לו רשיון נהיגה למשאית
שיכול לתקשר עם נהג משאית אחרי 10-12-16 שעות נהיגה
והוא עולה רק 15000
יש איזה שרשור אחד לפחות
זה בסדר המפלצת מוצצת בקרוב זה יהיה גם ברכבי השטח
איציק
חנן - תתחיל מהבדיקות הפשוטות
צלם את מסך הדיאגנוסטיקה במשאית עם מצלמת סלולר ועם מצלמה דיגיטלית איכותית - לא ווידאו - תמונה בודדת פשוטה - תעביר את התמונה למחשב ותבדוק עם התמונה קריאה עם כן נמשיך משם.
אופציה נוספת לבדיקה - האם ניתן לחבר מודם סלולרי (GSM) למחשב המשאית ולחייג אליו - יכול להיות ששאלה זו שווה בדיקה מול היצרן
במקביל לחברי הפורום - האם יש דרך לעשות ווידאו קונפרנס ממכשיר סלולר למחשב?
כרגע הבעיה שחנן הציג היא עדיין לא איכות המצלמה או איכות אות הווידאו המועבר - כרגע הבעיה היא גודל התצוגה במכשיר הסלולר שאצל חנן - יתכן ווידאו קונפרנס ממכשיר נייד עם מצלמה איכותית למחשב נייד עם צג גדול יתן פיתרון טוב
מן הסתם אפשר להריץ תוכנת IM עם יכולות ווידאו קונפרנס על מכשירי כף יד או טלפוני דור XYZ כלשהם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי eran4x4
אופציה נוספת לבדיקה - האם ניתן לחבר מודם סלולרי (GSM) למחשב המשאית ולחייג אליו - יכול להיות ששאלה זו שווה בדיקה מול היצרן
לשם בדיוק אני מכוון.
זהו הפתרון הזול, המהיר, היעיל והנוח ביותר עבור חנן. אבל עד שחנן לא יחזיר לנו תשובה באיזה מחשב מדובר... (או לפחות אם ניתן להריץ עליו תוכנות HOST) הכל דיבורים באויר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Juv
האם בעלי המשאית לא יסכימו לשלם 150 ש"ח תוספת על השירות במידה ונחסכה גרירה שעולה אלפי שקלים?
בעלי המשאיות יחפשו חברה אחרת שנותנת שירות, כזו עם טכנאים שיודעים לפתור את הבעיה ב 30 שניות בשטח, כמו שחנן יודע לעשות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Juv
רעיון אחר - שלחו את הטכנאי הקיים לקורס ערב של אנגלית בסיסית. העלות מצחיקה, הרי מדובר בהכשרה מקצועית שמוכרת במס.
אני בטוח שאם חנן היה רוצה לשלוח את הטכנאי לקורס אנגלית הוא היה עושה את זה.
חנן ביקש פתרון טכני לבעיה מאוד ספציפית, הרעיונות מה לעשות עם הטכנאי - מיותרים. קבלו את זה כעובדה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Juv
אני לא מבין כלום בענף מוסכי המשאיות אבל כל המצב נראה לי קצת מוזר.
אם חשוב כל-כך לעשות את המקסימום ע"מ למנוע גרירה למוסך, לא כדאי למצוא טכנאי שטח שיודע אנגלית בסיסית? שיעלה עוד 15,000 ש"ח בשנה, האם זה לא שווה את זה? האם בעלי המשאית לא יסכימו לשלם 150 ש"ח תוספת על השירות במידה ונחסכה גרירה שעולה אלפי שקלים?
+1
וכשאני חושב על זה , הבחור בכלל לא יכול לקרוא את המיקום של הפיוזים השונים בקופסא , אז איזה זכות קיום יש לו במקצוע?
לפחות שידע לקרוא ולהעביר את הנתונים בטלפון.
להשקיע אלפי שקלים על החוסר יכולת של טכנאי לדבר אנגלית , הזוי...
(אני ושחף כתבנו באותו זמן)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Viper
לשם בדיוק אני מכוון.
זהו הפתרון הזול, המהיר, היעיל והנוח ביותר עבור חנן. אבל עד שחנן לא יחזיר לנו תשובה באיזה מחשב מדובר... (או לפחות אם ניתן להריץ עליו תוכנות HOST) הכל דיבורים באויר.
כמעט....
צא מנקודת הנחה שמערכת ההפעלה נעולה ורק היצרן יכול לספק פיתרון שכזה.....נקודת ההנחה השניה היצרן יודע את הערך הכלכלי של פיתרון שכזה ומתמחר אותו מאוד גבוה
אולי נקודת ההנחה השניה תתברר כלא נכונה....
לפני שאני נכנס לעניינים הטכניים, אני אתייחס לעניין איש השירות.
מדובר באיש יקר מאוד. ותיק מאוד ומקצועי מאוד, בתחום המכני. הוא עוסק בשירותי דרך למשאיות הרבה עשרות שנים, כולל להיות עצמאי מצליח בתחום בצרפת. אני לא אעשה שום דבר שעלול לפגוע בו. לגבי לימוד האנגלית, לאור נסיון אחר שיש לי עם הנושא, אני לא רואה בזה טעם.
כמו ששחף העיר בחוכמה, לגבי הטכנאי, עזבו בבקשה את הנושא. לפחות בשרשור הזה.
לגבי התחברות למחשב של הרכב, גם זה לא רלוונטי. יתכן שזה אפשרי, תיאורטית, אבל לא יהיה לזה שום גיבוי מהיצרן. בנוסף,לא עזבתי את תחום הפיתוח בהייטק בשביל לחזור לשם. אני מחפש פתרון מוכן.
המיו הוא מדגם C320 DIGIWALKER
עם WINDOWS CE CORE 5.0
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
המיו הוא מדגם C320 DIGIWALKER
עם WINDOWS CE CORE 5.0
סדרת המכשירים האלו מיוצרת בשביל צרכי ניווט ונגן mp3 וזהו,
הבעיה שאין bluetooth ואין wifi ולכן אני לא חושב שהמכשיר הנ"ל יאפשר חיבור לעולם החיצון :?
spec:
http://www.mio-tech.be/files/Mio-C32...ifications.pdf
חנן,
אם שידרוג המכשיר(ים) הוא אופציה, ישנם מכשירים עם מצלמות, בעזרת תוכנה מתאימה ניתן לשדר וידאו חי ישר למסך המחשב שלך.
בעז
בעז, אתה מדבר על מיו עם מצלמה וחיבור לאינטרנט סלולארי?
מה זה אומר לשדרג? זה לא שהוא קנה את המכשיר מחברה כלשהי שנותנת שירות מתמשך למכשיר, אלא הוא נכנס לרשת BUG וקנה שם מכשיר. הוא יכול פשוט ללכת לחנות ולבקש טרייד אין? יש דברים כאלה?
אין טלפונים סלולאריים שיודעים לתת וידאו מספיק טוב שיחובר לאינטרנט?
חנן בשביל מה אתה צריך וידאו?
כול מה שאתה צריך זה את תמונת המסך
יש מספיק מכשרי דור 3 שיכולים להעביר תמונה באיכות טובה מאוד.
ויש כאלו שיכולים גם להעביר לדואר אלקטרוני.
ציד את הטכנאי עם טלפון כזה (אם אין לו כבר אחד כזה) ובקש שישלח לך את התמונה.
עלות השידרוג היא ממש שולית
דור 3 יכולים גם לשלוח ווידאו אבל האיכות על הפנים, יהיה לך קשה לראות מה נעשה במסך
"אין טלפונים סלולאריים שיודעים לתת וידאו מספיק טוב שיחובר לאינטרנט?"
גם בוידאו וגם בסטילס הצילום עצמו של מסך בגודל שציינת הוא לא טריויואלי כי הוא נעשה ממרחק קצר, אתה מנסה לצלם ברזולוציה גבוהה (הבחנה בטקסטים ע"ג מסך) ובתנאים קשים יחסית (חוסר באור ורעידות הידיים למשל). בנוסף, במכשיר שלך ("הקולט") המסך צריך להיות איכותי מספיק ע"מ שתוכל לראות את הטקסטים המופיעים במסך המשאית.
הצעה - תתקשר לאחת מחברות הסלולר, למחלקה העסקית ותאר את הצורך. תודיע להם שאם יש להם מכשיר סלולרי שיעשה את העבודה אתה קונה חמש יחידות כאלה ושאתה מבקש שאיש מכירות יגיע עם כל מכשירי דור 3 תומכי שיחות וידאו ע"מ שתוכל לבדוק את העניין באופן ודאי. אם יתאים לך תקנה רק את שני המכשירים שאתה צריך...
הערה אחת - ברור שפתרון סלולרי המבוסס על שיחת וידאו יעבוד רק היכן שקיים כיסוי של דור 3 בחברה שבחרת, קח את איכות הכיסוי של כל חברה בשיקול למי מהן להתקשר.
מוני, דרישת הוידאו אונליין היא חד-משמעית כי אני צריך ביחד עם איש השירות לדפדף בין עשרות מסכים. אם אני אצטרך לחכות לכל מסך עד שהוא ישלח אלי תמונת סטילס זה ייגמר במשך זמן לא ריאלי.
אני ארים טלפון לחברת הסלולאר ונראה מה יש לה להציע לי.
שאלה: נניח שהטלפון מצלם וידאו ומחובר לאינטרנט. אני צריך איזה מדיום כלשהו באינטרנט שאני אוכל לגלוש אליו ולראות את הוידאו בזמן אמת. איך זה עובד?
או שאני חייב שידור ישיר בין שני סלולאריים?
חנן
או ווידאו קונפרנס - ווידאו חי בין שני סלולרים כאשר אצלך יש אחד עם מסך גדול
או שימוש בכף יד כלשהוא שיכול להיות גם טלפון או כף יד עם מודם סלולרי שמריץ ווידאו קונפרנס מול מחשב נייד אצלך.