חוזר: רכב מונע ללא מצבר יכבה?
יש לי מצבר ברכב ה"נתרם" ממש ישן ולא ניתן להטעין אותו בכלל ויכול מאוד להיות שהוא "מקוצר" לכן שאלתי האם עדיף לחבר בעזרת הכבליי התנעה את המצבר ה"תורם" התקין ישירות לכבלים פלוס והמינוס של הרכב עצמו ע"מ לא לשרוף את האלטרנטור או רכיב חשמלי אחר , וכך למעשה אני יוצר מצב "שכאילו" הרכב ה"נתרם" מחובר פשוט למצבר תקין , אם אני יעשה שירשור בעזרת כבליי ההתנעה מהמצבר התקין ה"תורם" אל המצבר המת ספק מקוצר של הרכב ה"נתרם" זה מצב שעלול לשרוף את האלטרנטור או אפילו את מחשב ניהול המנוע כפי שהבחור שמעליי ציין שקרה לו פעם, האם אני צודק ואכן הדרך הנכונה היא הראשונה שציינתי או שאני טועה, אשמח לשמוע את דעתכם לפניי שאני מחבר את הכבלים ועושה נזק בלתי הפיך ?
אגב וכמובן לאחר שהרכב ה"נתרם" יניע אני ישאיר את המצבר "התורם" מחובר כל עוד הרכב מונע ע"מ לא לגרום לנזק לאלטרנטור כפי שכבר הבנתי מהתשובות של חבריי הפורום
כן - הדרך הבטוחה להניע היא לנתק את המצבר הישן שחשוד כמקצר ,
ולחבר ישירות למצבר הטוב של הרכב התורם,
כל זה בהנחה שאתה מפרק את המצבר הטוב מהרכב התורם ,
ושם אותו ברכב עם המצבר הישן ,
אחרת אני לא רואה מה אתה יכול לעשות עם הרכב , חוץ מלהתניע אותו ולהשאר במקום.:)
אמיר.
אוקיי, תודה זאת התשובה שקיוויתי לקבל, ואגב הרכב עדיין לא בשלב נסיעה ואני צריך רק להניע אותו בסרק במקום ע"מ לעשות כל מיניי כיוונים ובדיקת חיישנים כללית בעזרת הלפטופ
אגב אין סיכון למחשב ניהול מנוע לרכב ה"תורם" במידה ואני מניע עם כבלים אך לא מפרק את המצבר פיזית מהרכב ה"תורם", אם כן מהי הדרך הבטוחה ביותר להניע רכב "מודרני" מבלי לגרום לנזק למחשב או רכיבים חשמליים אחרים?
אתה משחק באש !
זה אפשרי אבל כדאי לך לחשוב טוב טוב כל פעם שאתה מחבר \או מנתק מה כל פעולה שאתה עושה :!:
ולמה אני חוזר וכותב ומזהיר :mad:
במהלך השבוע היתה לי תקלה באחד ממחשבי הדיאגנוסטיקה במוסך ... לצורך בדיקת המחשב ניתקתי וחיברתי כמה פעמים את מחשב הבדיקה העברתי מרכב לרכב ....
סוף סיפור אחד הרכיבים של מחשב הבדיקה ( כלי מקורי של יצרן הרכב ) נשרף כאשר כל הסימנים
שאני גרמתי לנזק במהלך נסיונות הבדיקה .
נזק ישיר של כ 3000 ש"ח .
אז תחשוב עוד פעם זה כדאי ?!
איציק