אתם מתייחסים לטמפרטורה של הסביבה.
אבל השמן תלוי בטמפרטורת העבודה במנוע?
הרי השמן נמצא בתוך המנוע, ששם הטמפרטורה אמורה להיות קבועה.
אז איך אני יודע מה הצמיגות המומלצת לסוג מנוע מסויים?
מה אני פספסתי? אשמח להסבר!
Printable View
אתם מתייחסים לטמפרטורה של הסביבה.
אבל השמן תלוי בטמפרטורת העבודה במנוע?
הרי השמן נמצא בתוך המנוע, ששם הטמפרטורה אמורה להיות קבועה.
אז איך אני יודע מה הצמיגות המומלצת לסוג מנוע מסויים?
מה אני פספסתי? אשמח להסבר!
יש קשר ישיר בין טמפרטורת הסביבה לטמפרטורת העבודה של המנוע .
אז אחלה , מוגי אני רק הצגתי קונטרה לניסוח שלך של השימוש בMOS2.
לא שללתי , ההפך - רק אמרתי שהתוסף הוא טוב אבל כמו כל דבר בחיים , צריך לשמור על מינון מסויים.
לגבי XADO , הייתי נוכח בשיחה עם נציג השירות שלהם וזה בדיוק מה ששמעתי ממנו.
בנוסף ככה הם הציגו את המוצר בתחילת השיווק שלו " SPACE AGE TECH "... ושים לב שאני גם מתייחס לתוסף מקביל שגם מיובא לארץ.
אז או שככה משווקים אותו בארץ ספציפית , או שזה פשוט אותו שיווק שאנחנו נתקלים בו מכל משווקי "שמן הנחשים".
במקרה יצא לי לראות טיפול בתוסף בטיוטה היילקס ( עם מעל 700 ק"מ , הדור הישן והטוב ), בעל הרכב שילם מאות שקלים ( על סף האלף ) בשביל כמה קפסולות/שפורפרות של המוצר והתוצאה הייתה די פושרת.
עדיף היה לקנות 2 מיכלים של שמן דבש ולסחוב כמה שאפשר.
אני אישית לא שמעתי על שום נס בשימוש במוצר הזה , אבל אולי תחדש לי.
אני אישית מאוד חושש מהגרדים של המוצר, הרי הוא "פי 5 יותר חזק מפלדה" או משהו כזה...
וגם מסתימת מעברי שמן וההשפעה על צרכני השמן השונים ( טורבו, מרימי שסתומים וכו...)
לגבי השמנים שלהם - לא יודע לא ניסיתי.
בקיצור - אין לנו שום מחלוקת גם פה.
זה טוב כגלגל הצלה אחרון , אם אתה מוכן להמר על כך בהרבה כסף ( התוסף יחסית יקר ).
לא הייתי משתמש בזה מעבר לזה.
שמח שמצאת את הכתבה שלי מעניינת , יש לזכור שבעניין הצמיגות היא עוסקת במנועי אגן משותף.
שידועים בכתישת השמן ע"י הגיר והקלאץ( ובעקבות כך ההמלצת לא לרדת מתחת ל10W ).
דורון , קיבלתי.
מבין טוב מאד,ציטוט:
נכתב במקור על ידי Moogi
מבין שאתה רוצה לתת המלצות לשמנים,
מבין אנגלית מספיק כדי ללכת לספר רכב הטכני כדי למצוא את מפרט השמנים לרכב,
מבין שיש סטיות מהמפרט ש"אפשר" לסבול,
מבין עוד יותר טוב בהבנת הנקרא שניסוח התגובה שלך אומר שאתה נותן המלצה שלך אבל מציג אותה שכביכול היא מידע טכני של היצרן ואת זה אתה לא מבין.
כשאתה כותב דעה או המלצה שמבוססת על הסקת מסקנות שלך למישהו שאין לו את המידע הכולל אתה לא יכול לכתוב שהמנוע נועד לעבוד על שמן קוקוס כשהיצרן כתב לך שהוא רוצה שתפעיל אותו על שמן סויה.
בתור אחד שכותב מאמרים שמפורסמים בפומבי או באתר הזה שרוצים ונכנסים לפרטים טכניים בדיונים אתה חייב להפריד בין דעה הערכה ועובדה.
זה שלא ראית גרדים בשמן של XADO זאת הערכה כי לא בדקת בבדיקת מעבדה או לא ציינת זאת לפחות.
זה שהחלטת ששמן X לא טוב/שווה לשמן Y למרות שהמפרט הטכני שלהם מעט שונה זאת דעה שלך.
זה שכתבת שמנוע W נועד לעבוד עם שמן H למרות שהיצרן לא חושב כך ואין לך גיבוי מבוסס לעניין זאת עובדה.
דורון, אתה רציני? אתה שם לב למה שאתה כותב?
אני נותן המלצות לשמנים כי אני יכול לעזור, לא משום רצון ניסתר אחר, זה לא החלום שלי ולא בדיוק עיקר עיסוקי, כפי שאתה שם לב אני כמעט ולא גולש כאן ובכל פורום אחר, אבל מפאת מעט זמן שהתפנה לי בימים האחרונים אני שמח להיכנס ולעזור.
הבנתי בשמנים מספקת כדי שאוכל לעזור באופן מקצועי ואיני טוען שאין טובים ממני אך דברי בהחלט מבוססים שכן מידע שאינו מבוסס אני לא מעלה על הכתב.
בשום מקום לא הצגתי את מה שאני כותב כהוראות יצרן או ציינתי שאני מצוטט מידע טכני של היצרן ולהיפך אפילו כתבתי במילים אלה או אחרות שלא.
אתה מתעקש שוב ושוב משום מה לשים מילים בפי, מילים שלא שלי.
ושוב כדי להסביר לך לאט לאט, בספר רכב, כל ספר רכב הנתונים הכתובים הם לעיקר השוק אליו הרכב מכוון וזה כמעט אף פעם לא בלעדית לשוק הישראלי. כל שמן שבו מספר הצמיגות הגבוה יותר מסתיים ב- 30 כדאי לתרגם בארץ כ- 40 מסיבות אקלימיות שחזרתי עליהן אין ספור פעמים. אני מזה שנים מתייחס כך לשמנים אוטומטית מה שאומר שהתייחסותי ל -5W30 בספר זהה ל- 5W40 סינטטי ול- 10W30 בספר זהה ל10W40 חצי סינטטי.
בשנים קודמות לפני דור ה- D4D כשהיית שואל את מוסכי היבואן איזה שמן יש לשים בהיילקס עם מנוע L או LT היית מקבל את התשובה 10W40, - זה מה שהם שמו וזה היבואן ולא אני.
המעבר הנוכחי של יבואנים לשמנים 5W30 במקום 5W40 נוצר בעיקר בגלל יבוא של סחורות כאלה ע"י היבואן במקביל לרשום בספר וללא שום המרה המתאימה לטמפ'.
רוצה להתעקש ולשים 10W30 (שבכלל נדיר מאוד באיזורינו) המופיע לך בספר "בנתוני היצרן" היקרים שלך בבקשה, עשה זאת, רק תדע שבטמפ' בארץ ביצועיו נחותים מ- 10W40.
המטרה שלי היא שאנשים ישמו את השמן המתאים לרכב לכל עונות השנה ולא להתווכח כמו "יקה" (יהודי קשה הבנה) על כל אות ומספר בספר שכלל לא לוקח בחשבון אקלים מעט שונה.
מה שכתבתי זאת עובדה, לא הערכה אבל בהחלט עובדה שהיא גם הדיעה שלי - גם ולא רק.
טוב לך? יופי
לא טוב לך? גם יופי
רק אל תנסה להכניס מילים בפי ועל הדרך לבלבל את אלה שמבינים פחות ורוצים בסופו של יום פשוט לדעת איזה שמן כדאי לשים ברכב שלהם - ובזה התגובה הראשונה והמפורטת שלי עומדת בעינה.
בנוגע להערכות, דיעות ועובדות שאתה מנסה לשבץ:
בנוגע לקסאדו, את החלקים בהם הוא טיפל ראיתי ופיקתי במו ידי וכן את השמן בו הוא עובד.
החומר אינו נדבר למשטחי מתכת אם אין שם שילוב של חום רב לחץ רב וחיכוך רב וזה על סמך החלקים עליהם מצאתי אותו צמוד (מיסבי מנוע, דופן צילינדרים וכדומה ולא מעברי שמן, או נקודות מתכת אחרות.)
את השמן בדקתי בעצמי, לא במעבדה אלא בעצמי עם העין, זכוכית מגדלת רצינית (לופה) והאצבעות וזה מספיק לי כדי לראות שאין גרדים שיכולים לסכן איזשהו רכיב במנוע.
את יתרונות החומר שחוויתי כבר כתבתי ולכן אני שם אותו בממסרות רועשות בלי מחשבה שניה בכלל ובמנועים רק אם יש להם בעיה שמקורה בבלאי גבוה אבל לא סופני.
דווקא לא הייתי מוסיף קסאדו למנוע בסוף דרכו כי אם לדוגמה מייסבי המנוע פגומים עד כדי דפיקות הוא מן הסתם לא יכול לתקן אותם ויכול להיות שבגלל עליית הקומפרסיה שהוא יצור בהיצמדות לדופן הצילנדר המיסב פשוט לא יחזיק.
שוב, הכוונה שלי היא שהתוסף הזה טוב מאוד כפיתרון לבעיות מאוד ספציפיות ולא לשימוש רציף בכלל המנועים!
כשאני כותב ששמן X טוב יותר מ- Y אני מתבסס על נתונים שלו על הנייר (הרכב חומרים, רמת בסיסיות ועוד רבים) ועל ההתנהגות שלו בפועל לאחר ניסיון איתו (רעשי מנוע, צריכת שמן, ביצועי מנוע, זיהום אויר וכמות הבוצה שהוא מייצר אם מייצר) - מסקנה המתבססת על נתונים אלה שהם עובדות אוטומטית הופכת מדיעה לעובדה.
אם היצרן לא היה חושב שהמנוע יועד לעבוד עם שמן מסויים הוא באמת לא היה כותב כך, אבל הוא כן, כי 10W30 ו- 10W40 הם אותו שמן בבסיס רק עם תיסוף מעט שונה שמאפשר לאותו שמן להתנהג טוב יותר בטמפ' גבוהות יותר (במקרה של ה - 10W40).
איציק אני לא מבין?ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
אז למה יש טרמוסטטים בעולם, אם לא כדיי לשמור על טמפרטורת עבודה קבועה של המנוע?
הרי השינוי בטמפרטורה הסביבתית הוא נניח 20 מעלות בעוד שבמנוע הרבה יותר מזה, לכיוון המאות.
ערן,ציטוט:
נכתב במקור על ידי Moogi
לרגע לא אמרתי ואני לא חושב שיש לך כוונה נסתרת או מסחרית מעבר לרצון לעזורדרך המידע שאתה מעלה בתגובות שלך.
אם לא היה ברור אז אני מקווה שעכשיו כן.
את זה אתה כתבת, לא המצאתי כלום.ציטוט:
נכתב במקור על ידי Moogi
ואז חוזרים לפינה שניסיתי להעביר לך שוב ושוב:ציטוט:
נכתב במקור על ידי Moogi
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Moogi
ובגלל זה יש בספר רכב גם שמנים בצמיגות 20W50..
וזה אותו מוסך/יבואן שעכשיו אומר לשים שמן שאני מקווה שאתה מסכים שגלום בו פוטנציאל נזק למנוע זקן שלא מכיר שמנים בצמיגות 5W30 ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי Moogi
זה לא שלא היה שמן 5W40 כשהספר רכב הודפס.
הציטוט הזה:
לא יכול לחיות עם הציטוט הזה תחת אותה קורת גג:ציטוט:
נכתב במקור על ידי Moogi
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Moogi
מצטער,
מבחינתי בדיקה עם האצבע או עם לופה לא קבילה כעובדה ראויה ברמת הדיון, אתה לא יכול להגיד שאתה משווה שמנים לפי המפרט יצרן שלהם כדי לבסס עובדתית את ההבדלים שלהם ובאותה נשימה להגיד שבדקת את השפעות חומר זה או אחר על מידת שחיקה או נזק ע"י מישוש עם האצבע, לא קונה את זה.
אם לסכם את עניין השמנים הדי דבילי הזה,אני בטוח שהמנוע הזה יכול לעבוד יופי עם השמן 10W40 ,כל מה שעשיתי היה לתקן אותך בטעות קטנה שלא כתוב בשום מקום שהמנוע הנ"ל יועד במקור לעבוד בשמן שציינת, אתה לקחת את זה למחוזות רחוקים מאד ודי ניפחת את התיקונצי'ק הזה.
נראה לי שהנקודה ברורה.
התיקונצ'יק לא נופח על ידי אלא על ידיך - כי זה תיקונצ'יק כלל לא רלוונטי.
בכל מקרה המשפט שלך: "ובגלל זה יש בספר רכב גם שמנים בצמיגות 20W50.." לא נכון כי שמן זה שונה בתכלית מ- 10W30 או 10W40 שההבדל הקטן בינייהם הוא שיפור יכולת עבודה בחום לאותו שמן בסיס מבלי לעלות את צמיגותו הפיזית. אבל אני לא אתעכב על זה יותר כי זה לא ישנה גם ככה את ההתדיינות הטפלה שכן את הנושא של מה כדאי לשים סגרנו כולנו בפוסטים הראשונים שלנו וזה מה שבאמת חשוב.
רק שים לב ששוב שמת מילים לא שלי בפי, שלא כתבתי ולא התכוונתי שאני בודק את איכות השמן או את איכות החומר או ביצועיו (קסאדו במקרה הזה) עם לופה והאצבעות אלא בודק ככה אם יש גרדים של החומר בשמן - דבר שלא מעיד על איכותו אלא רק מרגיע מפאת סכנה מסויימת.
כבר אמרתי שאת איכות החומר אני בודק לפי ביצועי מנוע, טמפ' עבודה, צריכת שמן, זיהום אויר ופתרון אי אילו בעיות שניסיתי לפתור + בדיקה בעין של חלקים שפורקו כדי לראות להיכן החומר מתחבר ולהיכן הוא לא - עובדה שבשיטה זאת פסלתי את רוב התוספים כי הם פשוט לא נתנו כלום או הזיקו.
בדיקות יותר רציניות מאלה עולות הרבה כסף שאין לי להוציא ונדיר שעושים אותם בארץ רק לצורך "עיניין". בדיקות כמו שלי שמגובות בעבודה תקינה של המכלולים לאורך זמן בהחלט מעידות על חומר אם הוא מזיק או לא ואם הוא מועיל במשהו או לא - כמובן רק עד רמה מסויימת.
- ככה שגם בנושא הבדיקות שלי והמסקנות בילבלת מעט את היוצרות ולא ברור למה.
להבדיל תוספים משמנים שגם בילבלת ביניהם בהתייחסותך לבדיקות שלי, איכות שמן נבדקת לפי נתוני יצרן (הרכבי חומרים) ופעילות בפועל (ביצועים שניתנים למדידה והשוואה), מעבר לזה שחלק מהשמנים בארץ גם נבדקו על ידי מעבדות כדי לאשר את נתוני היצרן.
אם אתה רוצה או לא רוצה, ניסיון של שנים במוסך עם מעט כישרון טכני וכלים פשוטים מאפשר לשמוע, לזהות ולבדוק רעשים מסויימים או כל דבר יוצא דופן אחר כמשהו שונה או בעייתי ולאתר את הסיבה לכך, למרות ששיטה זאת לא ניראת מדעית מספיק על הנייר בעידן המחשבים. לא לכל רכב יש מחשב שיספר לך את הסיפור ומעבר לזה עובדה - השיטה הפרימיטיבית עובדת כמו שעון גם בלי לערב מעבדה בכל בעיה ובעיה.
דבר קטן אחרון, כשאתה כותב שמשהו תופס או לא תופס מבחינתך - זה מבחינתך, הדעה שלך.
זה לא ממש תופס על עובדות בשטח שאתה רוצה להתכחש להן.
ערן,ציטוט:
נכתב במקור על ידי Moogi
יש באתר הזה אפשרות לגלול אחורה את הדף ולקרוא מה שכתבת או אחרים כתבו שוב ושוב.
מכיוון שאני מצטט את מה שאתה כתבת אבל אתה משום מה מתכחש לזה למרות שזה כתוב שחור על גבי אפור אז אין לי מה להוסיף יותר לדיון הזה שהופך לדיון סמנטי וברגע זה גם חסר תוחלת.
טוב, בוודאי שאווילי, במיוחד ברגע שאתה אומר שאני מתכחש לדברים שכתבתי כשאני לא מתכחש להם כלל.
אתה נידבקת למילה אחת ממלל שלם - למילה "יועד" ומבחינתי מנוע שיועד ל- 10W30 יועד באותה מידה ל- 10W40 כי זה אותו שמן בשינוי אדרת (קצת גמיש יותר בעמידותו).
זה משהו שאתה לא מוכן לקבל למרות שזה ככה (אותו שמן בסיס), אז בכיף, דיון שלם בגלל שיש לך בעיה עם המילה יועד.
כל אחד והרצון שלו להבין דברים בדרכו, גם אם היא מוזרה, שיבושם לך, הדיון הזה לא ממש משנה את הגישה שלי לנושא או אליך אלה רק משנה מעט את הרצון שלי לעזור או להתדיין על נושא פשוט שבכח רוצים לסבך אותו.
מבלי להתערב בדו קרב המיותר אני אענה לישי שטרמוסטט המנוע שומר על טמפ' נוזל הקירור.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ישי.פ
ולא על טמפ' השמן.
נכון שיש קשר בין טמפ' נוזל הקירור לטמפ' השמן , אין ספק.
אבל הוא לא ישיר , במאמץ גבוה או בטמפ' סביבתית גבוהה חום המנוע יכול להיות בטווח הנורמלי בעוד השמן רותח( לכן יש "קולרים" גם לשמן בחלק מהרכבים. )
יש הבדל גדול בין התאוריה לפרקטיקה
אז מעשית שינוי של כמה מעלות בודדות בטמפרטורת סביבה תגרור בקלות לשינוי של כמה עשות מעלות בעבודת המנוע .
לכן יש כמה דרגות חום לטרמוסטט
ויש כמה סוגי רדיאטור
ויש כמה סוגי מאורר
ויש כמה סוגי שמן
ועוד
ועוד
וכמובן יש כמה שמנסים להיות חכמים ולפעמים זה אפילו מצליח להם .
איציק
אז אני זה זה שמצליח להיות חכם??? תודה איציק! :lol: :D :ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
דעתי הלא-מלומדת - כללי אצבע פרקטיים שלמדתי מקיד להתאמת שמן למנוע (מקווה שאינני מחטיא...):
שני עקרונות נוספים עבור מנועים בלויים:
- דרגת הצמיגות התחתונה - תלויה בעיקר בגודל מעברי השמן במנוע ובטמפ' הסביבה בזמן ההתנעה; מעברים גדולים במנוע גדול = צמיגות גבוהה, והפוך. טמפ' התנעה גבוהה = צמיגות גבוהה, והפוך.
במנועים גדולים ובארצות חמות נשתמש בעיקר ב-15 או 20. במנועים עדינים יותר (1600 למשל) נשתמש יותר בכיוון ביניים ה-10, ובארצות קרות נרד ל-5 או אפילו 0.- דרגת הצמיגות העליונה - תלויה בעיקר בטמפ' הסביבתית. מכיוון שכל המנועים עובדים תאורטית פחות-או-יותר באותו טווח טמפרטורות (85-110 מעלות), טמפ' הסביבה משפיעה בשני היבטים:
טמפ' העבודה בפועל - ישראל נחשבת לאיזור באקלים חום קיצוני, לכן מנוע בעומס עשוי להתחמם יותר מהממוצע.
טמפ' השמן - רוב השמן נמצא בקרטר הסמוך לפני הכביש. כאשר מדובר ברכב שמטבעו נוסע בעיקר על כביש בינעירוני הקרטר מקבל צינון טוב יותר, וכן ככל שהטמפ' הסביבתית נמוכה יותר, אפשר להסתפק בדרגה עליונה נמוכה יותר (30-40). כאשר מדובר ברכב שנוסע בעיקר בעיר (מהירויות נמוכות, עמידה במקום) או בג'יפ שנוסע לאט בשטח כך הקרטר מקבל פחות צינון, וכן כאשר הטמפ' הסביבתית גבוהה יותר - כך נשתמש בדרגה עליונה גבוהה יותר (40-50).
לגבי ההיילקס ספציפית אינני יודע לומר, אבל אלו העקרונות ואיתם אפשר לבחון כל מקרה לגופו.
- אין צורך להשתמש בדרגת צמיגות עליונה גבוהה יותר אלא בתוספים למנועים בלויים. למשל, לחברת ולווליין יש שמנים מיוחדים שנקראים MaxLife באותן דרגות צמיגות, אבל מיועדים למנועים ישנים
- מנועים שכבר יש מאחוריהם הסטוריה עתיקה של כל מיני שמנים לא ידועים ורמות תחזוקה לא ידועות, אדישים יותר לדרגת הצמיגות העליונה. העיקר לשים מוצר טוב של יצרן טוב.
גיתאי
הנתונים האלה לא ממש מוסיפים לדיון הזה שהרוב ואף יותר מדי כבר נאמר בו, אבל מה שכתבת שלמדת מקיד הוא מאוד בכללי והבסיס שלו נכון, מלבד העובדה שבנפחים שיש לרכבים פרטיים וג'יפים צמיגות השמן אינה קשור לנפח המנוע.
גם לא מדובר על מנועים עדינים כי יתכן שמנוע עדין ומיושן לא יתאים לשמן דליל בזמן שמנוע קשוח במיוחד ו/או גדול אך מתקדם יתאים מאוד לשמן כזה.
ישראל היא בהחלט איזור אקלימי חם אבל מלבד שיא הקיץ זה לא לגמרי אזור אקלימי קיצוני ואין שום צורך לרכב עם מנוע במצב טוב שנוסע יום יום על הכביש כל ימות השנה להשתמש בדרגה עליונה 50.
בכל מקרה להרבה חברות יש שמן 20W50 למנועים מיושנים והם בד"כ לא שונים בהרבה מכל 20W50 אחר מלבד שמצויין עליהם את זה ומלבד שלפעמים הם פשוט לא נידרשים לעמוד בתקן המחמיר יותר של שמנים למנועים חדישים יותר.
אני משתמש ב- 20W50 אך ורק במנועים שממש בסוף דרכם ומנסים להוציא מהם עוד קצת קילומטרים, אפילו החיפושית 68 שלי והג'יפ 56 שלי נוסעים (או נסעו) על 15W40 (איכותי כמובן).
בקיצור, קריאה מעמיקה וחוזרת של המאמר של קיד (שמקושר איפשהו בשירשור) ושלי (שמופיע באתר שלי אליו ניתן להגיע דרך הפרופיל) יכולה לחדד לך את המידע.
מוגי ( ערן? )
מה שאתה אומר נכון מאוד , רק שאתה מבלבל פה בין משתמשים.
גיתאי התכוון ל"קיד" , ולא לצירוף KD.
הקישור פה הוא למאמר הזה
שאני כתבתי.ציטוט:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Moogi
מיותר , אפשר בנעימות להעיר , אין צורך להתקיף.ציטוט:
נכתב במקור על ידי Moogi
סה"כ הוא סיכם יפה את המסקנה למי שרוצה את ההסבר הפשוט.
וטוב שכך , עכשיו אפשר להפנות לדיון הזה ( שלדעתי הוא הטוב והמקצועי שהיה פה אי פעם בנושא המדובר ), ישירות לתגובה 34 את כל מי שמתעניין ולא רוצה "חפירות".
KD2, סליחה על הבילבול, אבל זאת רק שגיאת הקלדה, התכוונתי לכתבה שלך (וההקלדה שלי הושפעה מהתייחוסותי הקודמת לקיד)..
גיתאי, לא הבנתי למה צוטטת אותי שוב, זה מיותר.
לא היו בעיות דובים ויער ולא התכחשויות, היה דיון, ארוך מדי ומיותר למדי שבסיסו היה מקצועי ורק התנהל סביב מילים בודדות שלא הובנו נכונה. משום מה אתה מתעקש להאריך ולהחיות את הדיון המיותר מבלי לתרום מידע נוסף מעשי.
דורון פרש מהדיון כי הוא ראה שהוא לא מוביל לשום מקום מועיל והחשוב נאמר וכך גם אני עשיתי.
חזרתי לשירשור כדי לתקן אותך כך שאחרים לא יטעו ויקשרו נפח מנוע לסוג שמן ועל זה הגנת על עצמך מראש במשפט "(מקווה שאינני מחטיא...):" - שקלע בול - כי החטאת (אין כאן מקום להשערות).
בדיון בשום מקום לא סתרתי ולא סתרו אותי בנוגע לשמן שמתאים בפועל למנוע כי זה נתון מדעי פשוט, אלא היה ויכוח מיותר בגלל עולם מושגים מעט שונה בנוגע להאם שמן מסויים יועד או לא יועד למנוע על פי היצרן.
בקיצור, ויכוח על התנסחות.
אני רואה שאתה בעצמך כבר הבנת כשכתבת: "הבאתי את גודל מעברי השמן כאחד הפרמטרים לקביעת דרגה תחתונה" (שהוא לא משפט נכון ולכן המשכת ותיקנת את עצמך) "אם אין קשר בין גודל מנוע לגודל מעברי השמן שלו, ראה את הגדרותיי כמבוטלות" - מה שהופך את כל המשפט הזה למיותר מראש כן הוסבר שכך זה המקרה.
גם זה משפט לא נכון שלך: "לא אני קבעתי דירוג אקלימי לארץ ישראל. ככל שידוע לי זהו דירוג של יצרני שמן בינ"ל"
יצרני שמן (גם לא בינ"ל) מסווגים שמן לפי התאמה לטמפ' מקום העבודה ולא קובעים דירוג אקלימי לארץ ישראל או לפי כל מדינה אחרת, אזור אקלימי מוגדר גיאוגרפית לפי ממוצעים עונתיים ושנתיים אליהם אתה הלקוח צריך להתאים את השמן הנכון לרכב שלך ולאיזור מגורייך. על כל פנים, יש מקומות חמים בצורה קיצונית בהרבה מישראל - מה שהופך אותה למקום לא כזה קיצוני.
כתבת גם: "לא התייחסתי ספציפית לשמן מסוג 20W50, אבל אם אתה משתף אותנו בשמנים בהם אתה משתמש, אומר לך שאצלי בסופה אני שם 15W50 איכותי" - יפה מאוד, אבל שמנים למנועים ישנים כמו שתיארת בד"כ מגיעים בצמיגות הזו ואם לא הבנת את הניקרא, אני כמעט ולא משתמש בהם אלא לאפליקציות ספיציפיות מאוד. כפי שאתה יכול להבין מהמאמר של KD2, מהכתבה שלי ומתגובתי הראשונה כאן, טווח צמיגות רחב וגמיש כמו של 15W50 כשהוא לא סינטטי מלא מכיל פולימרים רבים שאינם בריאים למנוע כלל ויוצרים משקעים (אגב גם בסופה עם מנוע במצב טוב אני שם 10W40 חצי סינטטי ובמקרה הרע 15W40 איכותי).
כתבת גם: "התכוונתי לקיד ולא ל-KD2" - הבנתי את זה, הטעות היחידה שהיתה לי זה שכתבתי קיד במקום KD2 בהפניה למאמר - טעות עליה כבר ביקשתי סליחה בתחילת התגובה.
בקיצור, אתה כאן בשביל לעזור ואולי קצת ללמוד או בשביל לחרחר לקרב? - כי זה פשוט חבל ומיותר, כל מה שאני כותב ניכתב ברוח טובה (גם אם בויכוח) ואם אתה חושב שאני יושב ומנסה להתנגח בך או במישהו אחר, אתה טועה טעות מרה.