או קי ערן, וחוץ מהכיוון הזה, נשאר רק לכוון את בורג הס"רק הגבוה למדרגה השניה, נכון?
אם כן, אזי סיימתי את כיווני הצ'וק.
אביגדור
Printable View
או קי ערן, וחוץ מהכיוון הזה, נשאר רק לכוון את בורג הס"רק הגבוה למדרגה השניה, נכון?
אם כן, אזי סיימתי את כיווני הצ'וק.
אביגדור
אהיה כנה ואומר שלא יצא לי לגעת בצ'וק למעט סל"ד הסרק שלו..
לפי מה שרשום בספר יש יחסית הרבה מה לכוון בצ'וק. לא חסרות מדידות..
ספר רכב יש?
שני הכיוונונים על פי הספר הצבאי הם:
כיוונון שנתה אחת לכיוון חזית הרכב (אני מתחתי קצת יותר, לדעתי כשלוש שנתות).
כיוונון הסרק המהיר למדרגה השניה.
אלו הם שני הכיוונינים. פספסתי משהו?
אביגדור
הצ'וק עובד למשך דקה בערך ואמור לעזור להתנעה בעיקר. אם הוא עושה את העבודה דיינו.
עושה?
לא קראתי את הכל אבל השתדלתי לפני שאני כותב.
ערן - יכול לשאצלך הצ'וק מקבל מתח לא ישירות מהסוויץ' אלא כמו שלפעמים מחברים ליונית לחץ שמן.
כאשר אתה פותח סוויץ' והרכב קר, במיקירם בהם הצ'וק מחובר ישירות לסוויץ', גם עם לא הינעת את הרכב הצ'וק מתחיל להתחמם ואחרי דקה בערך כבר אין צ'וק. אם התנעת מייד יש לך בערך דקה לנסוע עם צ'וק ואז הצ'וק נכבה ואתה נוסע ללא צ'וק והמנוע עדיין לא הספיק להתחמם.
אז מה שעושים זה לוקחים יוניט לחץ שמן חשמלית שיוצא ממנה גם צינור לשעון מכני ומשתמשים ביוניט החשמלי להעביר מתח לצ'וק. ואז כאשר אתה פותח סוויץ' והרכב קר היוניט של לחץ השמן למרות שהיא מקבלת מתח אחרי הסוויץ' לא מעבירה מתח לצ'וק ואז הצו'ק לא זז רק לאחר התנעה כאשר הלחץ שמן משתנה, לאט ךאט מקבל הצ'וק מתח גבוה יותר עד למצב שהוא מקבל את ה12 וולט לאחר שהמנוע התחמם ולחץ השמן התייצב לו.
יניב.
אצלי מחובר הצ'וק דרך יוניט לחץ השמן ככל הנראה..
ועדיין הצ'וק נסגר דיי מהר, אבל אני שבע רצון מפעולתו.
[quote="ערן המסוקס"]ועדיין הצ'וק נסגר דיי מהר,quote]
נפתח אתה מתכוון :twisted:
-ארז 8) -
כן כך זה נשמע, וכנראה זאת הסיבה אצלך שהמתח לא מגיע עם פתיחת הסוויץ', ולמרות זאת הוא עובד. יכול להיות גם שאצלך או שהצ'וק לא מכוון או שהקפיץ כבר עשה את שלו ולכן הוא נפתח מהר מדי, אבל אם אתה מרוצה, זה הכי חשוב.
יניב.
ושוב אני מעלה את השרשור הזה (אמרו פעם שאני נשאר בתקופת ההיסטוריה...), יניב כתב:
איך אני יודע אם מחובר יוניט חשמלי או יוניט מכני?ציטוט:
ערן - יכול לשאצלך הצ'וק מקבל מתח לא ישירות מהסוויץ' אלא כמו שלפעמים מחברים ליונית לחץ שמן.
כאשר אתה פותח סוויץ' והרכב קר, במיקירם בהם הצ'וק מחובר ישירות לסוויץ', גם עם לא הינעת את הרכב הצ'וק מתחיל להתחמם ואחרי דקה בערך כבר אין צ'וק. אם התנעת מייד יש לך בערך דקה לנסוע עם צ'וק ואז הצ'וק נכבה ואתה נוסע ללא צ'וק והמנוע עדיין לא הספיק להתחמם.
אז מה שעושים זה לוקחים יוניט לחץ שמן חשמלית שיוצא ממנה גם צינור לשעון מכני ומשתמשים ביוניט החשמלי להעביר מתח לצ'וק. ואז כאשר אתה פותח סוויץ' והרכב קר היוניט של לחץ השמן למרות שהיא מקבלת מתח אחרי הסוויץ' לא מעבירה מתח לצ'וק ואז הצו'ק לא זז רק לאחר התנעה כאשר הלחץ שמן משתנה, לאט ךאט מקבל הצ'וק מתח גבוה יותר עד למצב שהוא מקבל את ה12 וולט לאחר שהמנוע התחמם ולחץ השמן התייצב לו.
אם מחובר מכני, אצל יאנוביץ ניתן לקנות את החשמלי? עלויות?
אביגדור
שעון לחץ השמן הוא מכאני אצלי, אבל קיים יוניט בשביל העברת המתח, רק כאשר יש לחץ שמן ( = המנוע עובד).
האם את החיבור החשמלי לצ'וק ניתן לבצע מכל יוניט?
איך אני מבדיל בין סוגי היוניטים (רגשים...)?
אביגדור
אהלן אביגדור.
כל יוניט לחץ שמן טוב להעברת המתח לצ'וק.
בתנאי שיש גם יוניט חשמלי וגם שעון מכני, הצינור של השעון המכני והיוניט החשמלי בסופו של דבר מתחברים דרך מפצל לאותו מקום בבלוק.
השעון המכני מחובר דרך הצינור שלו. והיוניט החשמלי לא מתפקד יותר כיוניט לחץ שמן אלא בשביל הצ'וק, אתה מחבר לו מתח אחרי סוויץ' ומהרגל השנייה שלו לצ'וק.
עדיף אפילו לחבר רילי בדרך, אם אתה צריך עוד משהו תרים טלפון.
יניב.
רק כדי לוודא שהבנתי:ציטוט:
והיוניט החשמלי לא מתפקד יותר כיוניט לחץ שמן אלא בשביל הצ'וק, אתה מחבר לו מתח אחרי סוויץ' ומהרגל השנייה שלו לצ'וק.
ליוניט יש 3 יציאות: אחת שאליה מחובר הצינור שמגיע עד לשעון
שתי יציאות חשמליות
אני מניח שיש חשיבות לחיבור המתח ליציאות. לאיזו לחבר?
תודה!ציטוט:
אם אתה צריך עוד משהו תרים טלפון.
אביגדור
+12 וולט אחרי סוויץ לאחת הרגליים (לא משנה איזה) ומהרגל השנייה לצ'וק.
היוניט של לחץ השמן מתפקדת כמו נגד משתנה, לכן לא משנה לאיזה רגל אתה מחבר מה.
בהצלחה.
יניב.