אם כך, אין לך מה למתוח את הכבל.. זה לא יעזור, זה נשמע לי כמו מזלג קלאץ' שיצא מהמקום...אין סיבה שילך המיסב לחץ, הוא חדש.ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
עוד אפשרות, שנשברה דיסקת החיכוך, אולי היא לא חזקה מספיק ליחסי העברה.
יאללה... לפרק!
Printable View
אם כך, אין לך מה למתוח את הכבל.. זה לא יעזור, זה נשמע לי כמו מזלג קלאץ' שיצא מהמקום...אין סיבה שילך המיסב לחץ, הוא חדש.ציטוט:
עוד אפשרות, שנשברה דיסקת החיכוך, אולי היא לא חזקה מספיק ליחסי העברה.
יאללה... לפרק!
האמנם ? האם יכול להיות שהקלאצ' לא יחזיק את יחסי ההעברה הקיצוניים ? זה לא אמור להיות הפוך ? להקל עליו את העבודה ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי idanw
טוב , אני מניח שאגש לפרק את הגיר הסופ"ש הזה או בזה שאחריו כדי לאמוד את הנזק ואח"כ אדע גם מה צריך לתקן. מי שרוצה לבוא, מוזמן :)
אני מתכוון לעבוד על זה הסופ"ש , אם מישהו רוצה לבוא לעזור / סתם לארח חברה , אני מרמת גן.
תודה
אמיר
טוב , שבת של כיף!
הורדנו הגיר ודי מהר האמת. תודה רבה לחברים איתי וחן (צברי) וגם לישי שרצה לבוא אבל פספס קצת בתזמון, אל חשש , בשבוע הבא ההרכבה P:
והנה התוצאה, כמו שחשבתי וגם אחרים - מיסב לחץ שלא עמד בלחץ
עכשיו השאלה לגבי הקלאצ' והגלגל תנופה - האם לחרוט שוב , למרות שעברה רק שנה ?
ומה טווח העובי של הקלאצ' שעדיין עומד ב"תקן" ?
תודה שוב לחברים , המשך יבוא.
אמיר,
לפי ה FSM, עומק החורים בדיסקת המצמד כסטנדרט הוא 1.2 מ"מ.
מועד החלפה הוא 0.5 מ"מ.
אם אני זוכר נכון ולפי התמונות, אתה לא רחוק ממועד ההחלפה.
איתי.
תודה איתי, אני אבדוק עם קליבר ואפעל בהתאם. אם הבנתי מדברייך, אני צריך למדוד את עומק החור המסומן בציור ?
אמיר,
חיובי. בחורים משני הצדדים.
תעדכן,
איתי.
אמיר ידידי שלום רב!ציטוט:
החלף מצמד ואת דיסקת המצמד בכל מצב, לא משנה מה עומק הרפידה, בנוסף החלף כמובן את מיסב הלחץ ושייף את גלגל התנופה, בנייר לטש עדין על מנת לחספס את פני השטח, ואין צורך לחרוט את גלגל התנופה.
בהצלחה
צביקה
אמיר, תחסוך לעצמך המון נסיונות הרכבה לא מוצלחים,
לך לחרט ותחרוט לך מוט עם מדרגה שמתלבש על החור בגלגל תנופה וממרכז את הקלאצ'.
אני הייתי קרוב ליאוש עד שמישהוא השאיל לי כזה...
אין לי את המידות אבל זה לוקח שניה וחצי להוריד אותן מהרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי צביקה קרבורטור
מצטרף להמלצה של צביקה. תחליף מצמד!
לגבי גלגל התנופה-תחרוט אותו. ליטוש עם נייר זכוכית לא מיישר את פני השטח.
אני לא מצטרף להמלצה.
זו המלצה שהיא די נכונה לאנשים שמטפלים במוסך, ואז אם במקרה הגרוע המצמד נגמר טרם זמנו אז מדובר בהפסד של עלות העבודה החוזרת. למי שמטפל לבד יותר קל לקבל על עצמו את הסיכון הקטן הזה. אם המצמד במצב טוב זה שיקול בהחלט לגיטימי להשאיר אותו. אני החלפתי מחזיר שמן אחורי במנוע ההיילקס לפני כשנה וחצי-שנתיים וכ50000 ק"מ. לא החלפתי מצמד ולא היתה לי שום סיבה עד עכשיו להתחרט על זה.
אבל האמת היא שזה עניין אישי ואין כאן שום מקום להמלצה גורפת, לכאן או לכאן.
את המצמד תחליט מתי אתה מחליף
אבל כאשר אתה מחליף מצמד תקפיד על משטח העבודה של גלגל התנופה .
גלגל תנופה לא חורטים ( פעם היו חורטים ) היום מלטשים את פני השטח ויש חשיבות רבה
למדרגה \ או להפרש הגבהיים המתקבל כתוצאה מהליטוש או כתוצאה מהחיכוך והבלאי שמתקבל
על משטח העבודה של גלגל התנופה .
ניקוי שיפשוף עם נייר זכוכית זה לא עבודה מקצועית .
ניקוי בנייר זכוית עושים רק במקרה שאתה מחזיר את כל החלקים הישנים וגם אז תחשוב פעם נוספת .
איציק
יש כאן שיקול של עלויות , אני עוד צריך למדוד את הגובה כפי שאמרתי. קלאצ' חדש עולה באיזור ה500-600 שקל , כל שאר החלקים גם ככה יוחלפו. כמו שחנן אמר, זה לא מוסך, זה אצלי בבית וגם ככה הרכב הפך לרכב טיולים בלבד ולא רכב יום-יום, אז גם אם טעיתי והייתי צריך להחליף את הקלאצ' , אני אגלה את זה עוד הרבה זמן.
לגבי החריטה לא הבנתי - אם אני לא מחליף קלאצ' אז לא לחרוט ? ואם לחרוט, אז אצל כל חרט או לגשת למישהו ספציפי שמתעסק בקלאצ'ים ? (ת"א)
בהחלפת הקלאצ' לפני שנה , חרטתי ולא אמרתי לו כלום , הביא לי את הגלגל מבריק ויפה, עבד עד היום ואני מניח שגם אחרי ההחזרה למקום. השאלה היא רק אם לחרוט או לא במידה ואני לא מחליף את הקלאצ'.
ותודה לכולם על התשובות.
שבת בתוקף, מי שרוצה לבוא מוזמן :)
איזור 10 בערך מתחילים, אם יש למישהו ידית מומנט שיכולה לעזור בסגירת מכסה שסתומים, זה יעזור מאד (על הדרך, אם כבר מטפלים ברכב, אז נחליף גם את האטם הזה ואת האטם מפלג)
אתה יכול לקבל ממני ידיות דרייב 3/8 ודרייב 1/2
0545688864
אצלי יש דרייב 3/8
יצא לך לבדוק את הנשם? אולי כדאי כבר להחליף על הדרך?
חן
הנשם של הגיר ? אני אבדוק מה הסיפור בחברה.
חנן, תודה על ההצעה אבל לא נראה לי שאצליח להגיע אלייך לפני השבת.
חן, אשמח לעזרתך :)
אתמול , אחרי לא מעט שעות עבודה ו2 טון ג'יפה שהתנקזה לנקבוביות בעורנו הרך, תם ונשלם.
המיסב הארור הוחלף ועימו המחז"ש האחורי במנוע , מיסב הילוך ישיר,וגם הקפיץ הקטן והשברירי שמחזיר את המנוף למקום, הכבל קלאצ' כוון , על הדרך גם אטם מכסה שסתומים וכיוון שסתומים ואפילו אטם מפלג.
מבדיקה עם קליבר מול המידות בספרים, אין צורך להחליף את הקלאצ' כולו , הדרך שלו עוד ארוכה מאד.
מרכוזו היה האתגר האמיתי, אבל תושייתו של איתי וחוש המקגיווריות שלו בשילוב הנחישות של חן, הביאה לפטנט חדש למרכוז החלקים - כל הזכויות שמורות אז אני אשאיר לאיתי את הפירוט וגם התמונות.
התהליך לא פשוט בשביל מוסך מדרכה, אבל אם לא איתי וחן , לא חושב שהיה אפשרי בכלל.
תודה ענקית לכם! (יש לנו עוד עניין קולינרי פתוח...)
ותודה לפורום על העצות השונות והמגוונות שכולן התנקזו לכדי פתרון התקלה.
נתראה בפרויקט הבא :-D