חוזר: שאלה על ניקוי מזרקים
אתה באמת חושב שמישהו עשה ניסויים כאלה ויש לו ביד מספרים של תאוצות שונות כפונקציה של פתיחת המשאבה? :D
בכל מקרה, אני חושב שנכון להבהיר משהו: סגירת הבורג של המשאבה לא עושה איזה הוקוס פוקוס. היא בסך הכול מגבילה את כמות הדלק שניתן להזריק לצילינדר בכל פעימת עבודה.
שזה בדיוק, אבל ממש בדיוק, מה שרגל ימין שלך יכולה לעשות.
רק שכשהבורג פתוח, אז אתה יכול להחליט לפעמים להזריק יותר דלק, וכשהוא סגור, אז האפשרות הזו נמנעת ממך.
בינינו, אני מהמר שהרכב שלך בסדר גמור, והוא צורך קצת יותר דלק כי אתה באיזור הררי, ולעומתו, איציק קצת יותר מבוגר ממך, ואולי נוסע שקול יותר ממך, ולמיטב זכרוני מהפעם האחרונה שראיתי את ההיילקס שלו, הוא גם נוסע עם מעט משקל, הן מבחינת ציוד, והן מבחינת כמות האנשים ברכב.
אז ככה.
מעבר להתלבטות המשגעת שלי, למכור לא למכור ... האוטו כל כך בסדר ואני רק חושב על ההוצאות של יישור קו לאוטו אחר ואני מקבל דיכאון לשבוע. מעבר לזה .. הוא באמת בסדר.
ואני באמת נוסע באזור הררי. אבל זה משהו שלא ניתן לשינוי.
ואני באמת משתדל לא למשוך הילוכים ולנסוע כמו סבתא ...
ואני בהחלט בהזדמנות הראשונה הולך להוציא את כל מה שלא חייבים מהאוטו. ככה להרויח גם מקום בקבינה שמאוד חסר לי ואולי גם כמה קילוגרמים ...
ואין לי עישון מהאגזוז מעבר למשהו מינימלי בזמן האצה כפוייה בעליות שאני משתדל להמנע מזה ונוסע לאט ...
ובכל זאת .. זה אכן אוטו חלש. יש פשוט ימים שיותר קל לא למהר ויש ימים שפשוט אין לי סבלנות. כנראה פה טמון ההבדל.
בכל מקרה, אני מניח שהדיון הזה יכול לעזור למישהו בעתיד אז טוב שהוא פה.
תודה לעונים.
אני לא אגע במשאבה.
חנן, הכוון של המשאבה הוא קידום ההזרקה ולא כמות ההזרקה, או שאני טועה?
גיא - כדי לסבר את האוזן לגבי מה השפעת הנסיעה בדיזל על צריכת הדלק :
ניסוי שעשיתי - הגבלתי את מהירות המקסימום ל90 קמ"ש למיכל מלא , וההאצה לא מעבר ל2500 סלד.
50% בין עירוני , 40% עירוני , 10% שטח .
צריכה 1:10 בדיפנדר 94
אותם התנאים כאשר מהירות מקסימלית 100קמ"ש וההאצה עד 3000 סלד
צריכה 1:9
אמיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ערן המסוקס
חנן, הכוון של המשאבה הוא קידום ההזרקה ולא כמות ההזרקה, או שאני טועה?
יש כיוון של קידום הזרקה, אבל זה מספר קבוע, מיקום קבוע, שלא נוגעים בו במהלך חיי הרכב, אלא אם כן מפרקים משאבת הזרקה, וגם אז מחזירים אותה בדיוק לאותו מקום.
הבורג שמשחקים איתו לעתים תכופות יותר, כמו למשל בכיוון עשן לצורך מעבר טסט הוא בורג שקובע את כמות הדלק המקסימלית שמותר למשאבה להזריק בפעימת עבודה.
לבורג קיצוב כמות הדלק המדובר יש קשר עקיף לכלל מערכות המשאבה .
משאבת ההזרקה יודעת גם לשנות את נקודת ההזרקה בהתאם לסל"ד המנוע .
המשאבה מעשירה את תערובת הדלק בהתאם לטמפרטורה
הבורג פועל גם על מנגנון סל"ד הסרק ( בגלל זה יש שינוי בטורים )
והכל ביחד מחייב כיוון על מתקן הרצה חיצוני כאשר יש חשיבות לסדר הפעולות .
לצערי יש מכונאים שמסובבים את הבורג ללא כל התחשבות בשאר מערכות
ומכאן ועד הוצעת המשאבה מכיוון המרחק קצר .
לא ניתן לאפס משאבת הזרקה שהוציעו אותה מכיוון על הרכב !
יש עוד מספר מנופים וברגי כיוון שהחברה אוהבים לסובב
לא סתם יש מכוני דיזל ולא סתם יצרן המשאבה מקפיד להתקין פלומבה על הבורג הזה .
איציק