חוזר: אחרי שחרשתי את הפורומים, עזרה בקניית טראנו בבקשה
יש לריכבי הבנזין הקטנים= ויטארה / ספורטג' / סמוראי / ניבה / ...
בעיה, גודל הגלגל.
כמה שהאוטו יותר גדול, ניכנס שם במקור עם פחות שינויים והתאמות גלגל יותר גדול וזה שווה עבירות יותר טובה.
אז עם כל הכבוד לויטארה, שם אפשר במקור להכניס גלגל יחסית קטן. ולא, אני לא מדבר על הדברים האלו שיש להם סמל ויטארה וגלגלי 45 בארה"ב ... זה לא.
עוד משהו, אל תשווה שטח בישראל עם שטח באיסלנד ... דהה ...
-----
פוקסי,
למיטב ידיעתי לא, בטח שלא המנועים הפשוטים והעתיקים שיש לרכבים האלו, שאינם מנוהלי מחשב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי erez33
דבר ראשון תודה לכולם.
לגבי עדינות, אני לא זוכר אם קראתי את הכתבה פה באתר או שבמקום אחר, אבל באיסלנד למשל טראנו נחשב רכב שטח הרבה יותר טוב ואמיתי, עם מרווח גחון גדול יותר ועבירות טובה יותר, מאשר ויטרה, קראתי בכתבה שזוג נסע לשם והם ראו שישנם מקומות שמבחינת עבירות לא כל 4*4 מאושר להכנס (ויטרה הוא אחד מהלא מאושרים למקומות הקשים הללו) וטראנו הוא אחד מהמאושרים (תרתי משמע) שיכול להסתובב בכל השטחים המדהימים שם. מה גם שהויטרה הוכיח פיזית שהוא לא מסוגל לעבור את המקומות (שם מדובר בעיקר על מכשולי מים, אבל בעיקרון זה שטחים פרועים ופראיים עם שטח עצום ללא נפש חיה מסביב ולכן לא נותנים לכל רכב להכנס לשמורות הללו כי מי שנתקע שם עלול להתקע להרבה זמן. ונכתב שם שמקומות שבהם כן נותנים להכנס עם עם הרכבים מהרמה הפחות נחשבת (כמו ויטרה) נראו "טראנויים" עוברים בקלילות והויטרות נתקעו (ולא צויין שום מקרה של ההיפך). אז אני לא יודע, המדינות הללו נחשבות בלי ספר כטובי בוני רכבי השטח בעולם....נשמע מוזר אבל בכל זאת, הרי בארץ ישראל כולנו חכמים הכי גדולים...וסוזוקי שבקושי מסתכלים עליו בחו"ל נחשב פה למציאת השנה (ב20 מעל המחירון). :-)
אם מישהו שומע על טראנו דיזל קצר במצב מעולה (קילומטרז ויד נמוכים עם מנוע ומכלולים תקינים) אני אשמח לשמוע....יהיה בקרוב, מקווה שאני לא משלה את עצמי והבחירה תוכיח את עצמה כטובה כי הרי כגודל הציפיה כך גודל האכזבה ויש הרבה ציפיה :-)
משעשע מאד מה שכתבת כאן... לדעתי אתה מבלבל כמה סיפורים ושמועות לסלט אחד גדול :-)
אבל אתה צודק, טראנו סטנדרטי הוא כנראה רכב שטח עדיף על ויטארה סטנדרטית בגלל הסיבה שגיא כתב - יש לו צמיגים יותר גדולים, ונובע מכך ישירות גם מרווח גחון טוב יותר. אבל גם את זה וגם את זה אפשר להגביהה, ולנעול, ולהתקין צמיגים גדולים יותר וכן הלאה וכן הלאה... אפשר בהשקעה קלילה לשפר ויטארה כך שתהיה עבירה יותר מטראנו סטנדרטי, ובהשקעה גדולה היא תהיה עבירה גם יותר מדפנדר. מה זה אומר? שכל רכב שטח הוא בסך הכל בסיס, התחלה של בנייה, דף נייר לצייר עליו אם תרצה.
העדיפות של כלי הרכב של סוזוקי, הסמוראי והויטארה, היא קודם כל כלכלית - הם קטנים יותר ולכן צורכים מעט דלק יחסית. כמה פשוט, אבל זו האמת. קטן, קל = זול לאחזקה.
באותה שורה, נימרוד,
אז ויטארה בהשקעה גדולה תהיה יותר עבירה מדיפנדר .. אבל דיפנדר באותה השקעה גדולה ( או אולי פחות גדולה ) יהיה הרבה יותר עביר מאותה ויטארה .. אין לזה סוף. בעיקר כי נקודת ההתחלה טובה יותר מראש.
הטראנו, אוטו חביב כשלעצמו, אולי לא רכב שטח ברמה שאתה זקוק לה, אולי גם לא ברמה שאני זקוק לה ... ( אם בכלל ) אבל אל תשכח שיש כאלו שבשבילם גם ג'ימי הוא רכב שטח ... זה הכל עניין של הגדרה.
לך לגור, זוג צעיר .. המפתחות בפנים !
אם תמצא טראנו במצב טוב עד טוב מאוד וזה לא צריכה להיות בעיה גדולה למצוא, בעיקר כי הוא לא נחשב רכב לטחינת סלעים ולכן בד"כ לא מתעללים בו ... אתה תהנה ממנו מאוד. ואחרי זה כשתגדל עליו .. פשוט תחליף למשהו יותר קרבי.
אל תחשוש.
מה שכן, תדפיס את מה שאני כותב עכשיו ותשים במעטפה, תקרא את זה בעוד שנה.
רכב, בכללי ורכב שטח בפרט, זאת לא קניה כלכלית ! אתה קונה אותו עם הלב על מנת לשמח אותך ולא על מנת לשרת אותך. הוא לוקח ממך כסף וזמן ונותן לך בתמורה כיף. כיף לא תמיד אפשר לכמת בכסף ! אם אתה תרגיש שזה לא בדיוק זה, תמכור, תחליף תקנה אופנוע אולי .. אבל אל תישאר איתו רק כי השקעת. זה לא יעזור, בסוף תמצא את עצמך שונא את האוטו ואת עצמך.
ראה הוזהרת.
עכשיו לך לחפש לך אוטו.
תפסיק להקליד !
בהצלחה !
:-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
מה שכן, תדפיס את מה שאני כותב עכשיו ותשים במעטפה, תקרא את זה בעוד שנה.
רכב, בכללי ורכב שטח בפרט, זאת לא קניה כלכלית ! אתה קונה אותו עם הלב על מנת לשמח אותך ולא על מנת לשרת אותך. הוא לוקח ממך כסף וזמן ונותן לך בתמורה כיף. כיף לא תמיד אפשר לכמת בכסף ! אם אתה תרגיש שזה לא בדיוק זה, תמכור, תחליף תקנה אופנוע אולי .. אבל אל תישאר איתו רק כי השקעת. זה לא יעזור, בסוף תמצא את עצמך שונא את האוטו ואת עצמך.
ראה הוזהרת.
עכשיו לך לחפש לך אוטו.
תפסיק להקליד !
בהצלחה !
:-)
תודה גיא, אני מקליד כי אני לא מוצא עדיין....אני מחפש ומחפש, אבל עדיין לא מצאתי את אותו רכב שאני אתאהב בו אז מקלידים, מה לעשות :-)
ואם כבר מדברים על לחפש, קראתי כבר את הדיעות על סוכניות רכב ולכן קשה לי יותר למצוא, אני רואה לא מעט בסוכנויות רכב (הרבה יותר מאשר בידיים פרטיות) שזה קצת מקשה, וגם קצת גורם לי לחשוש שאנשים פא מצליחים למכור. אבל זה מאוד מוזר, כי אנשים לא מוכנים להתפשר ורוצים מחירון ויותר גם על שלא ממש מרשימים, ובסוכנויות יש פה ושם מציאות, אבל הפחדתם אותי עם סוכנויות רכב וג'יפים...
מקווה שבקרוב אני אמצא, בכל מקרה יש רק עוד שבועיים של בלבולי שכל שלי, כי לקחתי חופש לעוד שבועיים בכוונה שאם אני לא אמצא עד אז אני אקח זמן ואחפש ואחפש עד שאני אמצא משהו. אז בבקשה לסבול בסבלנות לשבועיים הקרובים :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אבל אתה צודק, טראנו סטנדרטי הוא כנראה רכב שטח עדיף על ויטארה סטנדרטית בגלל הסיבה שגיא כתב - יש לו צמיגים יותר גדולים, ונובע מכך ישירות גם מרווח גחון טוב יותר. אבל גם את זה וגם את זה אפשר להגביהה, ולנעול, ולהתקין צמיגים גדולים יותר וכן הלאה וכן הלאה... אפשר בהשקעה קלילה לשפר ויטארה כך שתהיה עבירה יותר מטראנו סטנדרטי, ובהשקעה גדולה היא תהיה עבירה גם יותר מדפנדר. מה זה אומר? שכל רכב שטח הוא בסך הכל בסיס, התחלה של בנייה, דף נייר לצייר עליו אם תרצה.
העדיפות של כלי הרכב של סוזוקי, הסמוראי והויטארה, היא קודם כל כלכלית - הם קטנים יותר ולכן צורכים מעט דלק יחסית. כמה פשוט, אבל זו האמת. קטן, קל = זול לאחזקה.
נמרוד, מה עם לקחת את אותה ההשקעה ואת אותם השיפורים בדיוק ולשים על טראנו, הוא לא ישאר יותר טוב מהויטרה? כך שאני לא מבין את ההשוואה, הרי טראנו וויטרה עולים אותו הדבר בשוק (לא במחירון). אז פשוט תוסיף את אותו הדבר לשני הרכבים בדיוק, מה יהיה אז יותר טוב?
אני כבר בחרתי את שלי, אני יודע מה אני רוצה ומחפש, זה סתם דיון תאורתי אבל מאוד משמעותי לדעתיף פעם אחת ולתמיד אולי נוריד את הסוזוקים מהעץ הענק שהם טיפסו עליו (ואני ממש אבל ממש לא מזלזל לא בסמוראי, לא בויטרה ולא בשם רכב אחר לצורך העיין) אבל השאלה שלי היא מאוד אמיתית ורצינית, הם לא רכבים זולים כיום, לפחות לא ויטרה במצב סביר ולא בת 20. זה מאוד מעניין אותי.
ארז,
אני קניתי את ההיילקס מסוחר רכב. .... לא קרה כלום.
מי היה הבעלים הקודם או גודל החזיה של אישתו לא משנה כלום לגבי מחיר הרכב או כמה הוא שווה היום.
הדבר היחיד שכן קובע פה, הוא המצב שלו. כלומר, אתה הולך לסוחר רכב, בודק שניים שלושה, עושה סיבוב, אחרי הרכב השלישי / רביעי אתה כבר תדע מה אמור להיות ומה לא.
אחרי שאתה מוצא משהו שמתאים לך, אתה סוגר עם האדון על מקום לבדוק את הרכב. לא מה שהוא מציע, אלא מה שאתה דורש !
בודק משלם ... ואז בא אליו עם רשימת הרג'קטים. תראה, תשמע .. הגומיה זה אלף ...
ומגיעים לעמק השווה.
דווקא למרות האפשרות שתיפול על סוחר ממולח שירמה אותך .. ( כאילו שמוכר פרטי לא יעבוד עליך .... ) אתה יחסית מוגן פה דווקא. ישנו חוק שמגן עליך מפני קניה רעה אצל סוחר רכב רשום.
אל תחשוש, פשוט לבדוק היטב !!!
===============
לגבי השיפור, תעיין קצת בפורום הבונים ובפורומי המירוצים למינהם.
מערכת המיתלים זאת תורה שלמה.
אי אפשר על רגל אחת, מה גם שאני לא ממש מבין שם הרבה.
אבל גמד, גם עם יעמוד על השולחן, ישאר גמד ... זה על קצה המזלג.
יש רכבים שאפשר לשנות את המיתלים יחסית בקלות, ויש כאלו שם זה כבר נעשה ויש למצוא מוכן קיטים ומידות וכו'
ויש מכוניות שלא. לא פשוט ולא נעשה.
פשוט כי יהיה כל כך יקר ללמוד את זה ולהמציא משהו .. מאשר להחליף את הרכב לאחד שיותר מתאים מראש.
אם תקרא את הפורום המתאים ואם תעקוב טיפה אחרי דיוני שיפור ובניה ... בטח תבין יותר.
בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי erez33
נמרוד, מה עם לקחת את אותה ההשקעה ואת אותם השיפורים בדיוק ולשים על טראנו, הוא לא ישאר יותר טוב מהויטרה? כך שאני לא מבין את ההשוואה, הרי טראנו וויטרה עולים אותו הדבר בשוק (לא במחירון). אז פשוט תוסיף את אותו הדבר לשני הרכבים בדיוק, מה יהיה אז יותר טוב?
למה לרתום את העגלה לפני הסוסים?
תקנה רכב, תסע, תחליט אם מתאים לך, ואז תשפר. אם לא, תמכור.
מה זאת אומרת יותר טוב? אולי הנהג יותר טוב?
...My Two Cents
אביגדור
ארז
החלטת ללכת על טראנו, אז לך על זה.
טראנו הוא SUV full size (לפחות מתקרב..) ו- GV הוא גיפון (מוצלח למדי).
היות ועבירות היא לא בראש מעיינך, אז אין חשיבות להגבהות ולשיפורים או מי יותר עביר (אבל אם אתה מתעקש, אז כסטנדרט - טראנו).
כרכב בסיס לשיפור קשה לי להמליץ על אחד מהרכבים שהזכרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי erez33
נמרוד, מה עם לקחת את אותה ההשקעה ואת אותם השיפורים בדיוק ולשים על טראנו, הוא לא ישאר יותר טוב מהויטרה? כך שאני לא מבין את ההשוואה, הרי טראנו וויטרה עולים אותו הדבר בשוק (לא במחירון). אז פשוט תוסיף את אותו הדבר לשני הרכבים בדיוק, מה יהיה אז יותר טוב? .
ואם תוסיף אותו דבר לסופה או דיפנדר תקבל עוד הרבה-הרבה יותר... אז מה? כל רכב שטח הוא בסיס לשיפורים.
ציטוט:
אני כבר בחרתי את שלי, אני יודע מה אני רוצה ומחפש, זה סתם דיון תאורתי אבל מאוד משמעותי לדעתיף פעם אחת ולתמיד אולי נוריד את הסוזוקים מהעץ הענק שהם טיפסו עליו (ואני ממש אבל ממש לא מזלזל לא בסמוראי, לא בויטרה ולא בשם רכב אחר לצורך העיין) אבל השאלה שלי היא מאוד אמיתית ורצינית, הם לא רכבים זולים כיום, לפחות לא ויטרה במצב סביר ולא בת 20. זה מאוד מעניין אותי
הסוזוקים לא על שום עץ. המחיר שלהם נקבע על ידי ה"יד הנעלמה" - כוחות השוק. מה הופך אותם לאטרקטיביים כתבתי לך - צריכת דלק ועלויות אחזקה נמוכות יותר מאופציות אחרות. זה הכל. השוק נותן לזה מחיר גבוה - עובדה. אתה לא רוצה ויטארה ומעדיף לשלם אותו כסף תמורת יותר אוטו (טראנו)? אחלה, לך על זה (שוב פעם...).