חוזר: ממסר בא במקום פיוז או בנוסף כדיי להגן על הצרכן החשמלי?
יכול להיות שתוכל להקל על עצמך מבחינת גישה, תלוי בתקלה ובמזל שלך:
בדוק אם אתה רואה את ההתנגדות של המשאבה, לאחר שתוציא את הממסר ותשים פרוב אחד של הרב-מודד על התושבת שלו ברגל 87 ופרוב שני למינוס כלשהו. במידה והמינוס למשאבה תקין ובמידה ותראה התנגדות תקינה, אז הבדיקה תראה לך שהמשאבה תקינה מבחינת התנגדות, וכן שהמעגל אליה תקין. במידה וההתנגדות תקינה, תן פלוס בתושבת לרגל 87 ותשמע אם המשאבה מסתובבת.
את הבדיקות בעזרת הרב מודד מבצעים כאשר הרכב דומם אך המצבר מחובר והסוויץ פתוח נכון?
אין לזה שום משמעות. אתה עושה את הבדיקה לכיוון המשאבה כאשר המשאבה מנותקת משאר החשמל ברכב. מכיוון שאין לזה משמעות, וגם ליתר בטחון, סגור סוויץ'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ybar
את הבדיקות בעזרת הרב מודד מבצעים כאשר הרכב דומם אך המצבר מחובר והסוויץ פתוח נכון?
התנגדות של גוף איננה תלויה בשאלה האם זורם דרכו זרם או לא, היא נתון קבוע. לגבי המנוע, נדמה לי שאמרת שהבעיה היא שאין התנעה, לא? ;-)
כן נכון כמו שציינתי בהתחלה אין התנעה ,אני אבצע את הבדיקה של הממסר של המשאיבת דלק ואת שאר הבדיקות שחנן ציין בעזרת הרב מודד ואעדכן בהמשך את התוצאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
יכול להיות שתוכל להקל על עצמך מבחינת גישה, תלוי בתקלה ובמזל שלך:
בדוק אם אתה רואה את ההתנגדות של המשאבה, לאחר שתוציא את הממסר ותשים פרוב אחד של הרב-מודד על התושבת שלו ברגל 87 ופרוב שני למינוס כלשהו. במידה והמינוס למשאבה תקין ובמידה ותראה התנגדות תקינה, אז הבדיקה תראה לך שהמשאבה תקינה מבחינת התנגדות, וכן שהמעגל אליה תקין. במידה וההתנגדות תקינה, תן פלוס בתושבת לרגל 87 ותשמע אם המשאבה מסתובבת.
עדכון:
בדקתי את הממסר של המשאיבת דלק והוא נמצא תקין,בנוסף עברתי על כל התיבת פיוזים מתחת לדשבורד והכל תקין למרות שלא מצאתי את הפיוז הספציפי של המשאיבה ,ובנוסף עשיתי את הבדיקה שבציטוט שחנן אמר לי לעשות וכאשר חיברתי את הפלוס לרגל 87 לא שמעתי את המשאיבה מסתובבת/פועלת, אז אני מניח שאין מנוס להחליף משאיבה, בהתחלה קצת התבאסתי מכיוון שהחלפתה כרוכה בעבודה רבה הכוללת הורדת טנק דלק +סכום דיי גבוה למשאיבה חדשה אבל אז התנחמתי בזה שטוב שהמשאיבת דלק התקלקלה ולא המחשב ניהול מנוע
יש עוד איזה בדיקה שעליי לבצע לפניי שאני ניגש להוריד את הטנק דלק?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ybar
יש עוד איזה בדיקה שעליי לבצע לפניי שאני ניגש להוריד את הטנק דלק?
כן!
בדקת את ההתנגדות כפי שחנן ביקש ממך?
כי יכול להיות שהקודן (שאחראי כפי שהבנתי ממך על ניתוק הדלק) מותקן אחרי הממסר שאתה בודק.
את ההתנגדות תנסה למדוד בשתי נקודות:
1. מבית הממסר.
2. הכי קרוב שאתה יכול להגיע למשאבה (למרות שהיא טבולה).
אם בשני המקרים יש לך נתק או התנגדות אסטרונומית- כנראה שהמשאבה ז"ל.
בדוק ועדכן.
רק כדיי להבהיר נקודה אחת הבדיקה נעשתה ללא פתיחת הסוויץ וניטרול הקודן, הייתי צריך להקיש את המספר הסודי בקודן בעת שהסוויץ פתוח ורק אח"כ לבדוק את ההתנגדות בקונקטור שמתחבר לממסר?
אם הקודן מנתק את משאבת הדלק- אז כן. אתה צריך להקיש את הקוד ע"מ שיהיה לך "קו רציף" בין הקונקטור לבין משאבת הדלק. (את אותה הפעולה בדיוק שאתה מבצע לפני שאתה מניע את הרכב).
אבל אם אתה מודד התנגדות ממש בחיבורי המשאבה- לא צריך להקיש קוד- כי ממילא אתה מודד את התנגדות המשאבה ישירות ולא דרך הממסר של הקודן.
החוטיי חשמל של המשאיבה עצמה עוברים בדר"כ בתוך הרכב או מחוץ לרכב מתחתיו?
את בדיקת הקונקטור של המשאיבה שמתחבר לממסר שנמצא בתא המנוע על קיר האש עשיתי כפי שחנן אמר לי ואכן נראה שהמינוס תקין וההתנגדות נראית סבירה, איך אני עוקב ומגיע לחוטיי החשמל של הקונקטור שמגיע אל המשאיבה עצמה יש איזה דרך ?
לא מכיר את הרכב שלך ספציפית, אבל אצלי בפונטיאק, המשאבה גם טבולה במיכל הדלק והחוטים שלה יוצאים מהחלק העליון של המיכל ורצים לאורך הרכב (מתחתיו) עד לאזור ה-FireWall.
תתכופף ותחפש חוטים שיוצאים ממיכל הדלק.
רק שים לב שיש שם גם חוטים של מצוף הדלק...
כרגע לפי הבדיקות הכל מצביע על משאיבת הדלק שחדלה לתפקד,ידוע לך מה מחירה של משאיבה טבולה כזאת חדשה כולל העבודה כי בכל זאת בחנייה ללא ליפט בתנאיי חצר בלתי אפשרי להוריד טנק דלק ולבצע את כל העבודה עצמאית?
והיכן ניתן להשיג משאיבת דלק חדשה?
כשמחליפים את המשאיבה חובה להחליף גם את כל מנגנון של המצוף או אין צורך?
למשאיבה עצמה מחובר קונקטור עם 2 חוטים בלבד נכון?
תמונה של המשאיבה בבקשה: http://images.marketplaceadvisor.cha...fe0115matt.jpg
ציטוט:
כזאת חדשה כולל העבודה כי בכל זאת בחנייה ללא ליפט בתנאיי חצר בלתי אפשרי להוריד טנק דלק ולבצע את כל העבודה עצמאית?
אצלי בסופה היה פתח גישה למשאבה ברצפת הרכב - תבדוק מעל המיכל ,זה פלאח עם ארבעה ברגים שיכול לחסוך לך הרבה כאב ראש.
ד"א - אני לא בטוח שאי אפשר להוריד מיכל בלי ליפט .
בהצלחה ,
שלומי