חוזר: הגבהת קאיה ספורטג' ארוכה באמצעות ספייסרים \ אקולונים
רק לשם הסקרנות, כשאתה מדבר על ארוכה, אתה מדבר על הארוך ה"רגיל" ולא דגם הוואגון המוארך יותר, נכון?
אישית, אני נוסע עם ספורטאז ארוכה "רגילה", עם הגבה של קפיצי אייבך (כמו שיה), וצמיגים סטנדרטיים (לא מצאתי דרך להגדיל את המידה ברשיון...אהמ אהמ אהמ), עם פגוש קדמי מתוצרת עצמית לשיפור זוית הגישה, ומאוד מבסוט יחסית לגיפון שהאוטו הזה נועד להיות...
חוזר: כמה ס"מ מומלץ להגביה קאיה ספורטג' ארוכה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ido_heller
איציק ,
5-6 ס"מ גם תזיק לדעתך ????
עידו שלום!!
אני מגיב על ההודעה שלך למרות שזה קשה לכתוב אבל ראיתי שכתבת גם בפורום אחר.
אז אני יסביר לך פשוט, האוקולון שמשתמשים בו כולם עשוי מגומי קשיח לעומת זה אני משתמש באלומניום הגובה שאתה מקבל בערך 8 ס"מ פחות או יותר.
מהלך המטלה מתקצר רק אם אתה נשאר עם הבולמים הקיימים שלך.
במידה ואתה מחליף בולמים, המהלך גדל וזה רק לגבי החלק האחורי.
בחלק הקדמי זה לא ישנה שום דבר כי הקפיץ נמצא בתוך הבולם.
עכשו השאלה היא כסף כמה אתה מוכן להשקיע על הגבעות?כל השמות שהזכרת הם טובים,כולם עושים את אותה עבודה אם אתה מחליף את כל הסט גם קדימה וגם אחורה ואם אתה מעניין לראות הגבעה ע"י נקרא לזה אוקולונים ואלומניום, תגיע לפלד 21 בחולון ותראה רכב שהגבעתי ע"י אוקולונים והחלפת שני בולמים אחוריים בלבד.
אני מקווה שעניתי לך על כל מה ששאלתה בפרום הזה ובפורם השני שכתבת.
לגבי אם קורה משהו לבודי או למרכב של הרכב עם טבעות אז לא קורה כלום תאמין לי מנסיון.
אני מרכיב להרבה מכוניות ואני גם מיצר את האוקולונים באלומניום אתה מוזמן לבוא לראות את זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי OFF-RoaD
רק לשם הסקרנות, כשאתה מדבר על ארוכה, אתה מדבר על הארוך ה"רגיל" ולא דגם הוואגון המוארך יותר, נכון?
אישית, אני נוסע עם ספורטאז ארוכה "רגילה", עם הגבה של קפיצי אייבך (כמו שיה), וצמיגים סטנדרטיים (לא מצאתי דרך להגדיל את המידה ברשיון...אהמ אהמ אהמ), עם פגוש קדמי מתוצרת עצמית לשיפור זוית הגישה, ומאוד מבסוט יחסית לגיפון שהאוטו הזה נועד להיות...
יש מצב לתמונות של הפגוש?גם אני שוקל לבנות לבד,אז כל מידא תעזור...
הגבהתי והגדלתי כאמור (הלוואי והייתי יכול לעזור בהגדלה)
אפשר היה להוסיף :
ג'אנטים עם אופסט - להרחיק טיפה את הגלגל מהמרכב דבר שיתרום מעט למהלך הקצר
או/ו אוקלונים - שוב לשיפור המהלך - במידה שהדבר לא יפגע בזוית הכניסה של הציריה
בסה"כ - השיפור הכולל מוצלח ביותר ומתבקש.
לא פעם ראשונה דיווחים לגבי קפיץ ארוך או ספייסר.
יתר נכון הסיקום, שספייסר מקטין מהלך מתלה.
לא יודעה ספורטז' אבל יודעה ויטרה.
בויטרה שלי עשיתי הגבהה עם קפיצים קינג, בויטרה אחר עם ספייסרים.
שתי הגבהות 4.5 ס"ם, כולל החלפת בולם אחורי לארוך יתר.
אז מה אבדל?
סגרתי וירטואלי קפיץ ישן עם חוט דג וקפיץ חדש עם קפיץ אובה וקיבלתי שבמצב סגור קפיץ חדש גבוה ל 3.5-4 ס"מ. בעצם זה גובה של ספייסר. עם מילים אחרות קפיץ ישן עם ספייסר וקפיץ חדש במצב סגור עם ותו גובה.
אז איפה איבדה במהלך מתלה?
שלום אלכסי.
הקפיץ, כמו הבולם, "מונחים" על זרוע הגלגל, ועליהם "יושב" גוף הרכב.
לרכב מצב "אפס", שאותו קובעים משקל הרכב וקושי הקפיץ (ומעל כולם, היצרן...).
כאשר הרכב עולה ויורד, הקפיץ מתכווץ ומתארך, וגם הבולם.
לבולם תחום תנועה מוגדר לכל כיוון.
אם מגביהים את הרכב באמצעות ספייסרים, תושבת הקפיץ והבולם העליונה אינה עולה במצב "אפס", כי הספייסר מותקן מעל התושבת, ואז תחום העבודה של הבולם נשאר כמו במקור.
אם משתמשים בקפיצי הגבהה, הרי שבעצם מרימים את התושבת העליונה של הקפיץ/בולם (ואיתה מתרומם כל הרכב).
הרמת הרכב באמצעות קפיץ מנצלת חלק ממהלך הבולם בכיוון פתיחה, ונשאר מהלך קטן (אם בכלל, תלוי במהלך המקורי ובהגבהה) עד פתיחת הבולם עד סופו (או בעצם עד ה"באמפסטופ" שנועד למנוע פגיעה בבולם).
אם משאירים את המצב כמו שהוא הבולמים יפתחו מהלך בזמן שהרכב מיטלטל, וגמישות המתלים בשטח תיפגע.
מסיבה זו יש לשנות את הבולמים או את מיקומם (כדי להחזיר את הבולם לנקודת ה"אפס" המקורית) או אפילו להתקין בולמים ארוכי מהלך (כדי לנצל את ההגבהה לקבלת יותר גמישות בשטח).
בברכה.
פיני
כנירה הנתון הסברתי לא מספיק מדויק.
יש לי שני סטים קפיצים, חדשים ארוכים וישנים עם ספייסרים.
-שני סטים בעומס התחלתי מחזיקים בודי באותו גובה מהשלדה.
-שני סטים במצב סגור באותו אורך.
כל ההבדל זה קושי של קפיץ (ששייך ל K קבועה) ולא משפיה למהלך מתלה.
לפי הנתונים האלה לא מאבדים מהלך מתלה.
אלכסי אתה צודק
מדובר בטעות נפוצה שחוזרת על עצמה שהוספת ספייסר מקטין את המהלך
טעות - המהלך לא קטן הוא נשאר זהה
הספייסר רק מרים את ה"בודי" ומהלך הקפיץ לא משתנה
הטעות נובעת מה"ציפייה", בבודי גבוה מצפים למהלך ארוך יותר - שלא מגיע.
חברים.
מספר דברים כאן לא ברורים לי, ויש לי תחושה שאנשים מתכוונים כאן לדברים שונים.
ראשית, עד כמה שידוע לי, לספורטאז' מתלים נפרדים מלפנים וסרן חי מאחור. אם זה נכון, האם השרשור הזה "מדבר על המתלים הקדמיים?
שנית, נראה לי שבמילה "ספייסרים", חלק מתכוונים להרמת גוף הרכב על גבי הבולמים (מה שלא משנה את מהלך המתלה לשני הכיוונים אלא מגביה את גוף הרכב "בלבד"), וחלק מתכוון לספייסר המאריך את הקפיץ (במקום להחליפו בקפיץ ארוך יותר), וזה כן משנה את מצב הבולמים, ומשאיר (כפי שכתבתי קודם) פחות מהלך לפתיחה.
אז למה התכוון המשורר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי pinister
חברים.
מספר דברים כאן לא ברורים לי, ויש לי תחושה שאנשים מתכוונים כאן לדברים שונים.
ראשית, עד כמה שידוע לי, לספורטאז' מתלים נפרדים מלפנים וסרן חי מאחור. אם זה נכון, האם השרשור הזה "מדבר על המתלים הקדמיים?
שנית, נראה לי שבמילה "ספייסרים", חלק מתכוונים להרמת גוף הרכב על גבי הבולמים (מה שלא משנה את מהלך המתלה לשני הכיוונים אלא מגביה את גוף הרכב "בלבד"), וחלק מתכוון לספייסר המאריך את הקפיץ (במקום להחליפו בקפיץ ארוך יותר), וזה כן משנה את מצב הבולמים, ומשאיר (כפי שכתבתי קודם) פחות מהלך לפתיחה.
אז למה התכוון המשורר?
מדברים ספייסר לגבי הגבהה שילדה מאל סרנים.
כל הסיפור לגבי מתלים עם קפיצי סליל.
אין שום קשר בין בולמים והגבהה.
חבל שמומחים לאונים.
לגבי המהלך- זה לא מפתיע. העניין בהגבהה עם קפיצים ארוכים הוא שהמהלך הכולל (מפתיחה מלאה לסגירה מלאה) גדול מהמהלך של הגבהה עם ספייסרים. אבל אתה לא מדדת מהלך מלא. מדדת מהלך מ"גובה עמידה" לסגירה- בעצם, מדדת את מהלך הסגירה, שנקבע על ידי הבאמפסטופ. בהקשר הזה אני חייב לומר שקפיצי הגבהה על פי רוב הם עם קבוע קפיץ מעט גדול יותר, מה שאולי לא נכון בדוגמה שניתנה לעיל.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
לגבי המהלך- זה לא מפתיע. העניין בהגבהה עם קפיצים ארוכים הוא שהמהלך הכולל (מפתיחה מלאה לסגירה מלאה) גדול מהמהלך של הגבהה עם ספייסרים. אבל אתה לא מדדת מהלך מלא. מדדת מהלך מ"גובה עמידה" לסגירה- בעצם, מדדת את מהלך הסגירה, שנקבע על ידי הבאמפסטופ. בהקשר הזה אני חייב לומר שקפיצי הגבהה על פי רוב הם עם קבוע קפיץ מעט גדול יותר, מה שאולי לא נכון בדוגמה שניתנה לעיל.
אסף.
מהלך מתלה מודדים בשתי נקודות – פתיחה מלאה וסגירה מלאה.
כמה שידוע לי הפתיחה היא שייחת לכמה דברים.
במצב שלנו מה שהוצר פתיחה זה בולם. (אפילו קפיץ איננו בכלל).
בקשר סגירה בנתון שלי כתוב שזה בדוק ודי קרוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלכסי
יש לי שני סטים קפיצים, חדשים ארוכים וישנים עם ספייסרים.
-שני סטים בעומס התחלתי מחזיקים בודי באותו גובה מהשלדה.
-שני סטים במצב סגור באותו אורך.
כל ההבדל זה קושי של קפיץ (ששייך ל K קבועה) ולא משפיה למהלך מתלה.
לפי הנתונים האלה לא מאבדים מהלך מתלה.
אני נוסעה עם הגבהה של קפיצים, אבל לא רואה בעיה למישהו שרוצה לחסוך ולהגביה עם ספייסרים.