חוזר: מכשירי תנועה מערימים קשיים בפני יבוא אישי של ג'יפים - ידיעה מדה-מרקר
ציטוט:
הרי יש מבחני רישוי(" טסט") שהרכב אמור לעבור אחת לשנה הרי לשם זה הם נועדו. כדי לבדוק שהרכב תקין ובטיחותי לסע בכבישנו.
זה סוג של בדיחה?
הם אפילו לא טורחים לשבת באוטו ולראות שנורות הABS, הSRS זיהום האוויר והCHECK ENGINE נדלקות וכבות בזמן, אז הם יבדקו שאתה לא מסתובב עם באג בתוכנה שגורם לרכב לכבות לפעמים באמצע נסיעה? שגורם למע' הABS , לשחרר בלמים בזמן בלימה, או סתם לא לתפקד?
אלו לא מקרים תיאורטיים. הכול מנסיון.
אתה מכדור הארץ? מישראל?
ומניסיון "אישי שלך" אתה רוצה לאמר לי שאין רכבים שיובאו בצורה" הנורמלית"עם תקלות כאלו...??
אתה כבר נכנס לזה שהמבחנים בארץ הם "חאפרים" וסבבה אני מסכים אבל זה כבר דיון אחר
הייתה לי רודיאו שהייתה לה תקלה שגם בumi לא פתרו לי אותה הרכב הייה נכנס למצב חרום תוך כדי נסיעה נועל ארבע גלגלים לא משנה באיזה מהירות אתה באותו הרגע..\ תאר לעצמך באמצע כביש החוף 120 קמש וארבע גלגלים ננעלים....
אז מה?! הפסיקו מכור רודיאו בארץ לא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי glam
ומניסיון "אישי שלך" אתה רוצה לאמר לי שאין רכבים שיובאו בצורה" הנורמלית"עם תקלות כאלו...??
יש, וברכבים כאלה מתחברים עם הסורק המקורי, בו זמנית, לרכב ולאתר האינטרנט של היצרן ומורידים מהאתר שדרוג תוכנה. במקרים אחרים בהם לא מדובר בבאג בתוכנה, אלא בחוסר ידע של המאבחן, אתה מתחבר עם הסורק לרכב ולאתר האינטרנט ונותן לאנשי המקצוע של היצרן לעשות דיאגנוסטיקה לרכב. נסה את זה ברכב שהגיע ביבוא אישי ואין בשבילו סורקים בישראל.
שידרוג התוכנה נעשה בקלות ללא מאמץ מיותר. וזה מניסיון
אז טיפול ברכב ייעלה יקר יותר , אבל לפחות תהייה לנו זכות הבחירה...
ומה גם מי שבחר באופצייה זאת לוקח זאת בחשבון.
והנה נתתי לך דוגמא לרכב שלמרות שהתוכנה הייתה אמורה הייתה לתמוך בו
המחשב לא איתר את התקלה הרכב נכנס יותר מכמה פעמים לכמה מוסכים שונים שלumi ובכל פעם ביצעו איפוס למחשב הראשי ואז ליומיים הרכב נסע והתקלה חזרה.
(בסופו של דבר החלפתי את הגיר ,מחשב גיר, וכל צמת חוטים וחיישן שקשור לגיר )
אנחנו יכולים להמשיך כך עד מחר אחי... אבל בשורה התחתונה זה מונפול של הייבואנים שחוסם לנו את מבחר הרכבים בארץ למרות שהחוק אומר אחרת...
אם במקרה לרכב שהבאת, הסורק הוא אותו סורק כמו של הרכב הרגיל שנמכר בארץ, אז באמת ניתן לשדרג תוכנה ללא בעיה, אבל אם הסורק הוא לא אותו סורק, כמו במקרה שהבאתי קודם, אז הנסיון שלך לא רלוונטי, ואתה פשוט לא יכול לבצע את השדרוג.
דיון לגבי הבעיות שיש במוסכים יכול להימשך מפה ועד הודעה חדשה אבל הוא לא רלוונטי לשרשור הזה, ואתה מוזמן לפתוח עליו שרשור נפרד. כאן אני מדבר על הבעיות שנוצרות בפועל עם רכבים שונים ממה שנמכר כאן באופן סדיר.
מה זה הקשקוש הזה לגבי הטוארג?
מסתובבים המון טוארגים מיבוא אישי על הכביש וממש לא אחד , הבעיה מתעוררת כשהם באים לטסט
ונכשלים על פנסים וצמפיון דורש בסביבות ה עשירייה רק על הפנסים .
צ'מפיון מזלזל בהם במוסכים ומתנקל להם אבל עדיין אין ברירה הוא מטפל בהם !!!
אגב אין לי מושג למה אבל רוב הפריצות לטוארגים הם לטוארגים שמיבוא אישי , אולי ש שיטה להניע אותם .(בלי קשר לשרשור כמובן )
טעות שלי בניסוח...
הכוונה הייתה שכן ניתן לשדרג את התוכנה ולהוסיף לה דגמים חדשים
יש מלא טוארגים שיובאו אישית כמו שיש מלא fj שיובאו אישית עד שהיבואנים עצרו זאת...
אגב טוארגים
יש בדיוק עכשיו בנמל חיפה ערימה של טוארגים לבנים בלי מספר שממתינים לאישור כניסה לארץ ...
ממש ערמה של כמה מליונים :-)
כמה שאלות:
-יש עדיין מגבלה על מחיר שעת עבודה במוסך (האם מותר למוסך להחליט על מחירון שעת עבודה של 1000 ש"ח לשעה)?
-מי קובע כמה שעות עבודה נדרשות להחלפת/תיקון חלק? לדוגמא 2.5 שעות עבודה להחלפת משאבת מים
החל משנת 2000 הוסר הפיקוח על מחירי המוסכים וזאת כדי לפתוח את השוק לתחרות ומכאן כל מוסך יכול לגבות איזה מחיר שהוא רוצה לשעת עבודה.לא משנה אם זה מורשה או לא.
שנית יש שעתון יצרן שהוא הקובע כמה שעות עבודה יש לגבות וזה נתון של יצרן הרכב. השעתון זהה בכל מוסכי היבואן לעומת זאת אצל המוסכים הלא מורשים הם קובעים את השעתון לפי הזמן שניראה להם ולפי הניסיון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אני לא מצפה מהיבואן לשום דבר.
אתה לא, אבל היצרן כן.
אם יש ריקול לרכבים מסויימים, היבואן המקומי הוא זה שאחראי להם (בתאום על היצרן, תוך כדי התחשבנות).
בארה"ב היצרן מוכר ישירות לכמה צינורות שיווק (כמו היבואן אצלנו) והם מוכרים את זה הלאה.
כנ"ל באירופה.
רק בארץ יש ליבואן בלעדיות, וזו הבעייה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי glam
שידרוג התוכנה נעשה בקלות ללא מאמץ מיותר. וזה מניסיון. כן ניתן לשדרג את התוכנה ולהוסיף לה דגמים חדשים
אתה קובע בצורה נחרצת כללים גורפים ע"פ מקרה בודד שאתה מכיר, ואני אומר על בסיס מה שאני מכיר שזה לא תמיד כך, ומדובר לפעמים אפילו על חומרה שונה של הסורק (לא שאת התוכנה היה קל להשיג...), ויש בעניין הזה סיכון שצריך להיות מודע אליו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רמי111
החל משנת 2000 הוסר הפיקוח על מחירי המוסכים וזאת כדי לפתוח את השוק לתחרות ומכאן כל מוסך יכול לגבות איזה מחיר שהוא רוצה לשעת עבודה.לא משנה אם זה מורשה או לא.
שנית יש שעתון יצרן שהוא הקובע כמה שעות עבודה יש לגבות וזה נתון של יצרן הרכב. השעתון זהה בכל מוסכי היבואן לעומת זאת אצל המוסכים הלא מורשים הם קובעים את השעתון לפי הזמן שניראה להם ולפי הניסיון.
תהרגו אותי אני לא מבין מי המטומטם שיושב במכשירי תנועה ומקבל החלטות, מה הבעיה להחליט על מחירון שעת עבודה במוסכי הרשת של 800 ש"ח ולחייב את המוסכים לתת הנחה של 70% לרכבים שניקנו מהיבואן?
בוא נניח שאין לי מושג מה אני אומר.
תגיד לי אתה(חנן) כמה קשה יהיה למוסך מרכזי מורשה איך שתיקרא לזה לשדרג לדגמים המיובאים?
תקן אותי אם אני טועה אבל.... ופה יכול מאוד שכן...;-)
fj זהה לטויוטה בנזין ברובו
robicon זהה לרנגלר
הכוונה ל"שפת המחשב" הריי אם כן עידכון תוכנה אמור להספיק...
ודיי לוויכוחים תהייה הגיוני לרגע...;-)
לי יש בבית תוכנה שמתאימה לרוב הרכבים ועובדת עם רובם כשחסר רכב מסוים אני מוריד קבצים ולרב זה עובד.
ואני בטח לא משווה את הצעצועים שלי למוסך רציני עם גישה למחשבי היצרן.
אבל אם אצלי זה עובד אז איפה הבעייה אצלהם?
קצת עובדות:
חודש שעבר ייבאתי רוביקון אנלימיטד.
מכשירי תנועה לא גבו 5000 עבור אישור. הסכום היה 1000 ש"ח. אכן מופקע, אבל פחות ממה שנכתב פה. במעמד קבלת האישור חתמתי להם שאין לי כל דרישה כלפיהם לטיפול ברכב וריקולים למיניהם.
כשהרכב הגיע הסתבר שעליו לעבור ריקול בטיחותי.
הריקול תוקן במוסך מורשה של מכשירי תנועה והתשלום עבורו היה לפי מחירון שהוציא היצרן. נכון ששילמתי עבור הריקול, ולמעשה אני אמור לקבל זיכוי לאחר היצרן יאשר זאת, אבל החלטתי שעבור 70 ש"ח שעלה התיקון אין ממש צורך בכך.
מבחינת ספרות טכנית, למוסך יש גישה לספרות הטכנית ישירות מאתר היצרן, כך שאין ממש בעית טיפולים (לפחות נכון לעכשיו).
יניב
GLAM, אם עד עכשיו אתה עוד מתבטא במילה "אצלהם" במקום במילה "אצלך" אז כנראה שאחרי כל-כך הרבה תגובות עוד לא הצלחת להבין שאני (ועוד כמה ממיטב המוחות של השירות הטכני של היבואן) נמצא בצד של אלה שאוכלים חצץ מהרכבים האלה, ראה תגובה #14, וכשאני כותב "מנסיון" אז להכניס את המילה הזו בסוגריים , כסוג של לעג בתגובה שלך, זה לעשות מעצמך צחוק.
קרא את התגובה הנ"ל (ואת התגובות של קיד ושל איציק שגם נמצאים מהצד של מי שמטפל בכלים האלה). תבין, או שלא. זה כבר לא ממש חשוב. התעייפתי.