דרך אגב לפי מיטב ידיעתי
אין שום צורך היום לטפל ברכב באחריות רק אצל היבואן ישנה אפשרות לעשות טיפול אצל כל מוסך מורשה משרד התחבורה
חוץ מזה כולכם יודעים שמגיעים לשלב האחריות זה לא מכוסה וזה לא מכוסה גם לא נשאר אחריות
Printable View
דרך אגב לפי מיטב ידיעתי
אין שום צורך היום לטפל ברכב באחריות רק אצל היבואן ישנה אפשרות לעשות טיפול אצל כל מוסך מורשה משרד התחבורה
חוץ מזה כולכם יודעים שמגיעים לשלב האחריות זה לא מכוסה וזה לא מכוסה גם לא נשאר אחריות
ספר את זה להורים שלי בבקשה, אולי לך הם יקשיבו.ציטוט:
נכתב במקור על ידי grand
מיד כשנגמרה האחריות כמעט התחננתי בפניהם - לא צריך שתתנו לי לנסות לטפל לבד, אבל אני מכיר מוסך כללי בת"א, שמתמחה במכוניות אירופיות, ותיק, הגון ואמין, מקצוען ולא יקרן - אפילו שהוא עובד עם חלקים מקוריים. אפשר בשקט גמור לעבור לטפל אצלו ולחסוך עשרות אחוזים במחיר אחזקת הרכב. אם הוא לא היה מסרב בתוקף לגעת בג'יפים מכל הסוגים, הביקור השנתי של הסופה במוסך (רק לפני הטסט) היה מתבצע אך ורק אצלו. עד כדי כך אני בוטח בו.
אבל זה היה כמו לדבר לקיר. הם קנו אוטו חדש מהניילון, ומוכנים לטפל רק במרכזי - אז שישלמו!
זה מפוצץ אותי, אבל זה מה יש. המוסך הזה באמת מקצועי והאוטו באמת מטופל היטב. אממה, האינטרסים של היבואן קודמים שם לאינטרסים של הלקוח, ולכן המחיר לא רק נראה יקר רצח, הוא באמת כזה.
שיהיה ברור לכולם .
כל אחד יכול לטפל איפה שבא לו .
טיפול כזה אינו פוסל את הרכב מלקבל אחריות .
המוסך חייב להיות מוסך מורשה ( משרד התחבורה )
והטיפול חייב להעשות לפי הוראות היצרן .
איציק
כלומר רכב באחריות יכול לקבל טיפול בכל מוסך מורשה משרד התחבורה ולהמשיך לקבל אחריות מהיצרן?
אבל הקאץ' פה הוא לך תוכיח שהוא טופל שם בהתאם להוראות יצרן?
לרוב פשוט אין כוח להתעסק עם זה...
העניין הזה נטחן כבר הרבה פעמים.
יש יצרנים (ראה לדוגמא טויוטה) שמסיבות של שמירת סביבה משתמשים ברפידות רכות ולכן הם גם נגמרות באיזור ה 20K ק"מ וזה לא קשור לאופן הבלימה.
ולגבי המחיר: עלות סט רפידות ממוצעות (באיכות טובה) היא כ 100 ש"ח . ואת האום של הציריה אין חובה להחליף בכל פירוק, אלא אם נפלת על מוסך מורשה שעובד לפי הספר כי אין לו שום אינטרס לחסוך בעלויות אלא להיפך.
מנסיון של מי שמטפל בתביעות כאלה, מספיק להביא קבלות על טיפולים במוסך מורשה משרד התחבורה. אין בכלל חפירות ברכב כדי לוודא מה בדיוק נעשה, אלא אם כן יש אינדיקציות חד-משמעיות על טיפול שגוי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
אז עם אבא שלי זה עבד:ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
הוא קנה לפני 4 שנים, וולבו 740 GLE שנת 87...
הרכב מכיר שני מוסכים בלבד: על המדרכה אצלנו בבית, ועל המדרכה אצל חבר.
וההנאה בנהיגה...אין מילים!!!
אביגדור
תגיד לאבא שלך כדאי לו להצמד למוסך שמכיר את דגם הרכב הזה
הרכב הזה יכול להתעלל בבעליו קשות ורק בגלל שלא מכירים אותו .
ובכלל רכב בשנתון כזה כדאי שיהיה לו מרפאה
מדרכה זה כמו בטיפול נמרץ או שאתה יוצא חי או שאתה יוצא מת :shock:
איציק
דרור,
תנסה את השיטה שלי.
בזמנו, קנינו פולסווגן בורה (חרה של אוטו למי ששואל).
אשתי שתחיה, החליטה שהיא מטפלת אצל היבואן כי זה "הכי טוב" הכי מקצועי" וקרוב לעבודה.
הגיע האוטו מטיפול ראשון, חשכו עיני. 880 ש"ח.
על מה? זעקתי. מה כבר עשית לאוטו חדש?
תשובתה: "מה אתה רוצה, תסתכל בחשבונית".
ממבט ראשון, קטסטרופה. 3 עמודים של פירוט טיפולים - להזכירכם, טיפול 15,000 לאוטו חדש דנדש.
התחלתי לקרוא, והבנתי, זה הלך בערך כך:
1. בדיקת תקינות אור דרך קדמי ימין
2. בדיקת תקינות אור דרך קדמי שמאל
3. בדיקת אור חניה קדמי ימין
4. בדיקת אור חניה קדמי שמאל
5.
6.
...
6 שורות רק על בדיקת מאותתים, 2 על וישרים וכיו"ב.
OK, אז מה תכלס עשו?
החלפת שמן ופילטר שמן.
אמרתי לה: עד כאן.
צילצלתי ליורם ממוסך אפק, וסיכמתי איתו על טיפול VIP.
כשהגיע זמן טיפול, יורם שלח מישהו מהמוסך במונית לעבודה של אשתי. הבחור (חיים למי שמכיר) נכנס לחדר של אישתי ואמר לה: שלום גבירתי מנכ"ל העולם, באתי לקחת את האוטו לטיפול. נסע באוטו למוסך, טיפלו, חיים לקח את האוטו לאישתי, בישר למנכ"ל העולם (אישתי, כן?) שהאוטו חזר והכל בסדר, הודה לה על הזכות לטפל באוטו שלה ועל עצם קיומה לרווחת כלל אוכלוסיית כדור הארץ, ולקח מונית חזרה למוסך.
יורם הכליל בטיפול גם את חשבוניות של המוניות (50 ש"ח לכל כיוון).
סה"כ, יצא פחות מחצי מהמוסך המרכזי...
ואישתי? מרוצה עד הגג, קיבלה טיפול טוב יותר, יחס שביבי לא מקבל בלונדון תמורת 131,000 ש"ח (או דולר או פאונד).
ולכן ידידי, אתה צריך להראות להוריך לא רק טיפול טוב יותר, אלא גם יתרונות עבורם של נוחות וכיו"ב.
אולי זה יעבוד.
וזו ההזדמנות להודות גם ליורם על מניעת התקפי לב נוספים ממני.
יוני5
תודה, אבל עד היום, אין תלונות ואין התעללויות.ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
מי שמטפל בו, מכיר אותו טוב מאוד, אבל עובד על המדרכה.
אביגדור
אז מה היה לנו שם?
טסט (ללא תשלום נוסף), שטיפה (בחינם), משרד ממוזג (ע"ח בעל הבית), מוסך ענקי ומצוחצח כמו בחו"ל (עם עובדי ניקיון במשרה מלאה ע"ח תוכנית החיסכון של המנכ"ל) ופקידות חייכניות מאופרות בקפידה (עם משכורת של פנינה רוזנבלום). כל זה בחינם. אז מה הפלא שכניסו לך את הארדונג?
היופי החולניקי הזה עולה כסף, ומי שצריך לשלם עליו זה הלקוח. התשלום הוא לא בשורה מיוחדת בחשבונית, אלא באחוזים בכל השורות (90 ש"ח לאום, 2 ש"ח לשייבה). ככה זה.
בנוסף, גם יעשו לך בדיקות בטיחותיות על חשבונם (כל עוד אתה תשלם על מה שימצאו לך) ובשם הבטיחות גם יחמירו מונים מהוראות היצרן, שהרי אי אפשר להקל ראש בבטיחות שלך ובמיוחד בהכנסה הפוטנציאלית של בעל המקום.
לעניות דעתי - אלה הם חוקי המשחק, מכוערים ככל שיהיו. מי שמצפה למשהו אחר צפוי לאכזבה. כצרכנים אסור לנו לקנות כל מה שמוכרים לנו, בן אם זאת טלביזיה 54" או סט ברקסים חדשים.
ספציפית - בפוקוס ליסינג שהייתה לי פעם החליפו ברקסים בכל טיפול 15K. ממיר קטליטי פעמיים, מצוף דלק פעמיים, כיוון פרונט אחד, שני סטים של צמיגים, מספיק מנורות קדמיות להאיר את ירושלים במוצ"ש ועוד כמה דברים שאני לא זוכר. ליסינג. לא שילמתי, לא שאלתי. גם לא שאלו אותי.
עודד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי