ממממ....
ארז, MR. T ....
דווקא יכול להיות מעניין :twisted:
Printable View
ממממ....
ארז, MR. T ....
דווקא יכול להיות מעניין :twisted:
תודה רבה לכולם במיוחד למר- T, החלטתי לרדת מהונדורה וללכת על סונומה.
שאלה למבינים: הלכתי לבדוק סונומה ומהבלוק מנוע יצא נוזל ירוק (הנוזל של הראדיאטור), הוא יצא מפירצה קטנה שנראית כמו סדק. מה זה יכול להיות? האם זה סדק במנוע?
שאלתי את המוסכניק שלי מה זה? אז הוא אמר לי שזה יכול להיות מ"השפל", וזה לא רציני.
למה הוא התכוון?
זה האוטו:
http://www.pic4u.co.il/view/picture....0f6506cf6b151][img][/img]
מאיזה אזור בבלוק?
ובולוק סדוק זה דבר רע, למען הסר ספק, אבל משאבת מים נוזלת, או אטם משאבה או פלאנג' גמור זה פחות בעייתי
מאיזה אזור בבלוק?
ובולוק סדוק זה דבר רע, למען הסר ספק, אבל משאבת מים נוזלת, או אטם משאבה או פלאנג' גמור זה פחות בעייתי
פלאנג', זה מה שגם אמר המוסכניק.
מה זה בדיוק?
פלאנג' מים זה מעין מחבר או צינור שנמצא על הסעפת יניקה. הוא עשוי סגסוגתונוטה להירקב עם השנים, יש כאלה בחנויות חלפים או משומשים במצב טוב.
השאלה היא אם הוא התכוון לפלאנג', או למשאבה, או שבאמת יש סדק בבלוק.
הפלאנג' נמצא מתחת למכסה שסתומים? בתוך המנוע?
אם זה סדק במנוע- אז זה מה שאמור לקרות? נזילה של מי רדיאטור?
הפלאנג' נימצא בקידמת המנוע באמצע (מנוע V) אם יש לך מים שיוצאים מאיזור מכסה השסתומים אז האטם של הסעפת יניקה או היא עצמה או אחד הראשים דפוק.
והעסק הזה יקר?
ולמה זה יוצא החוצה דרך הסדק?ואם לא היה סדק מה היה קורה?
תודה bulldog, אתה מה זה עוזר לי.
על איזה מנוע מדובר בדיוק?
ברמת העיקרון המים אמורים להישאר בפנים, אין להם מה לחפש מחוץ למערכת הקירור התקינה ששל המנוע (רדיאטור, רדיאטור חימום, מעברים בתוך הבלוק מנוע והסעפת יניקה ומיכל העיבוי) אם הם יוצאים החוצה יש בעייה, השאלה היא מה בדיוק הבעייה, ואז אפשר לראות מה אמורות להיות העלויות.
סדק בבלוק מנוע אומר מנוע פסול, סדק בראשים אומר החלפת ראשים, אטמים למינהם זה פשוט יותר וכן חלקים חיצוניים (פלאנג', משאבת מים וכ"ו.
שוב, איזה מנוע זה, איזה רכב, שנה גם תעזור.
GMC SONOMA 93
נפח 4,300 אוטומט
טוב, זאת התחלה, לא חסרים רכבים כאלה בפירוקים ולא חסר להם חלפים.
פלאנג' חדש לא אמור לעבור את ה200 ש"ח, משומש במצב טוב אפשר למצוא ב50-100 ש"ח.
משאבת מים בסביבות ה400 שקל חדשה, אל תתעסק עם משומשות.
ראשים מפירוק ספק אם ימכרו לך אבל אם זאת תהיה הבעייה אני מקווה שאוכל לעזור לך בנושא, כנ"ל לגבי סעפת יניקה.
אטמים אפשר גם לקנות.
אפשר למצוא חלפים למנוע הזה בעזרכו פריט ובאוטו ליין, שניהם נימצאים בת"א, תעשה סקר שוק אצל שניהם לפני שאתה קונה משהו.
איפה נמצא הרכב בכלל, אם זה יחסית באזור שלי אולי אני אוכל לקפוץ ולראות מאיפה הנזילה (אם זה לא מפריע למוסכניק שלך)
בכל מקרה, אם אתה צריך עזרה, תרגיש חופשי להתקשר
054417689
עומר
bulldog - קודם כל תודה רבה על העזרה כאן בפורום.
ובכיף אני אתקשר אלייך ברגע שאוכל לקפוץ להראות לך את העניין.
ד.א
אני גר ברחובות, אז זה קרוב לראשון.
לילה טוב ותודה.
הקול קול דב והידיים ידי כלב.............
:lol:
אני נמצא מדי פעם ברחובות, אצל איזה מוסך אתה מטפל, או האוטו נימצא אצלו?
אצל "אודי מזרחי"
תודה רבה על כל התמיכה.
קניתי בסוף סונומה שנת 93 ב -10,000 ש"ח (4X4) - מושקעת מאוד!!!
עידו.