חוזר: שאלות לגבי דיגום תא מטען עם עץ
אני מצטרף להמלצה על דיקט בירצ', אבל מדרגה גבוהה. יש גם דיקט תעופתי צפוף ויקר יותר אבל אפשר לרדת בעובי. אפשרות נוספת לוח OSB שזה מין דיקט- סיבית אמריקאי שמשמש לבניית אריזות וזיוודים ומספיק עובי 10-12 מ"מ. בכלל, לכל סוג דיקט יש דרגות איכות שונות וכדאי ללכת על דרגה גבוהה.
לא הייתי משתמש בשמנים למיניהם לפני הצבע (שמן פשתן ודומיו), לוקח להם המון זמן להתייבש (הם למעשה לא מתייבשים) והריח ישאר באוטו הרבה זמן. מספיק לצבוע בלכה פולאוריטנית דו רכיבית "דור" של טמבור, או לכה ימית על בסיס פוליאסטר. הן עמידות מאד ואוטמות את העץ.
ארז
תודה רבה לכל היועצים (חוץ מיוני5. אני מקבל ממך עצות רק בנושאים שאתה מבין בהם... ואני בטוח שיום אחד ימצא נושא כזה, אז אל תתיאש :twisted: ).
קצת יותר פרטים -
לא יהיו מגירות. המבנה יהיה בעל רצפה, חתוכה על פי מידות תא המטען. תקרה, חתוכה על פי מידות תא המטען בגובה הרלוונטי. הגובה יקבע על פי ארגזי הרכסים כאמור. קירות - בין ארגז לארגז, ומאחורי הארגזים - כאמור ארבע קירות+אחורי. הקטע שמאחורי הארגזים ישאר לדעתי פתוח לטובת ציוד שהשימוש בו נדיר - ח"ח, שמנים וכולי. הארגזים הם במקום מגירות, לדעתי באופן כללי יותר שימושיים גם כי מגירות מבזבזות נפח ובעיקר כי אני רגיל להוציא את הארגזים ולרוב לא יושב ממש מתחת לאוטו - הארזים הם למעשה לפק"ל קפה, בישול, אוכל בעיקר.
בקיצור, מבנה די פשוט, שהאתגר העיקרי בו הוא החיבור לרכב. כרגע נראה לי שאני אחבר את הרצפה של המבנה לרכב. בחלק הקדמי יש לי שתי נקודות עיגון מצויינות, נקודות החיבור של אבזמי חגורות הבטיחות האחוריים. מאחור אני צריך למצוא עוד שתי נקודות, אני מקווה למצוא משהו מקורי ולא להצטרך לקדוח באוטו, אבל אם צריך אני אקדח בבתי הגלגלים לדעתי.
מכיוון שהמבנה יחובר בתחתיתו, אז אתם צודקים מאד והשאר חייב להיות חזק מאד כדי שבקפיצות וח"ח בתאונה המסה של הארגזים והציוד לא תתלוש את התקרה. אני מקבל את כל העצות לגבי דבק נגרים, קדיחה מוקדמת לברגי הסיבית (לא ידעתי שזה כדאי, וזה קל מאד - אז למה לא? תודה על הטיפ), חיבורים מתכתיים בכל הפינות. עוד שיטת חיזוק שחשבתי עליה, היא איגוד של כל הקופסה על ידי רצועה דקה ורחבה, שתהודק ותחובר להכל מסביב אבל מתחת לשטיח המצפה. זה מה שהאינטואיציה ההנדסית אומרת שנכון לעשות, וזה לא נראה לי מוסיף הרבה עבודה או עלות.
לגבי צבע - אני נוטה לקבל את עצת ארז שנראית לי הכי חסכונית בזמן.
לגבי ציפוי - וזה העיקר - אני חשבתי באמת על שטיח אפור, שגם יתאים פיקס לשטיחים האפורים המקוריים של הרכב. הרכב הוא להזכירכם צ'רוקי סגור, כך שהרטיבות שצפוייה היא פה ושם מבקבוק שנשפך, ואת זה יש לי בכל מקרה ברכב גם בשטיחים המקוריים... הייתי רוצה לקבל קצת יותר המלצות ואם יש תמונות ושמות של מוצרים לגבי גימור של פינות השטיח עם ר' מאלומיניום כמו שאסף הציע.
נמרוד
מאחר ואתה מתכוון להשתמש בארגזים של חיים רכס, לא ברור לי למה אתה צריך גם רצפה ליחידת האיחסון ?? לדעתי מספיק "ח" ואתה לא צריך "ם".
עדיין חוזר על הצעתי שילוב של מסגרת או רגלי מתכת עם משטח עליון מעץ.
אתה יכול להפעיל את כישורי הריתוך שלך והדימיון היצירתי כך שתוכל לארגן תושבות קבועות ברכב שאליהן תתחבר יחידת האיחסון וגם תתפרק בקלות. בצורה כזו העיגון לרכב מאד חזק וניתן לפרק ולחבר בקלות.
אצלי ברכב - "התושבות" הקבועות הן שתי חתיכות פרופיל מתכת ריבועי אליהן רותכו "אוזניים" והאוזניים חוברו אל צידי הרכב בבתי הגלגלים עם ברגים ואומים.
הרגליים של משטח האחסנה/ מדף/ (אצלי זה גם מיטה נפתחת) הן בצורת "ח" ועשויות גם הן מפרופיל מתכת ריבועי במידה קטנה יותר מהמידה של התושבות הקבועות.
רגלי ה"ח" נכנסות אל תוך התושבות הקבועות שברכב וניתן לחבר בינהם בכמה שיטות כשהפשוטה שבהן קדח/חור מקביל שעובר את התושבת ואת הרגל שאליו משחילים בורג + אום פרפר.
גם המשטח/ מדף מתחבר באותה שיטה (בורג ואום פרפר) אל רגלי המתכת.
מקווה בהמשך השבוע להעלות תמונות שיבהירו את כוונתי.
שלמה
את המערכת כולה אתה יכול לעגן בפשטות על ידי רצועה מלמעלה (שתיקשר לנקודות עיגול ברצפה). בשניה אתה מוציא הכל החוצה. מסילות תעופתיות וחיבור עם ברגים יעודיים (של המתקן למסילה) זה גם יופי. בשיטה הזו כשהמתקן בחוץ אתה יכול להרכיב נקודות עיגון במקום.
כיוון שמדובר בארגזים, אולי לא צריך את כל העניין, באמת. אולי מספיק ח.
אסף.
אני רק אוסיף שבשימוש בברגים על כל הפלטות סנדביץ/OSB/סיבית וכו...
מומלץ מאוד לקדוח חור מקדים ( ובכלל בעבודה עם עץ ).
הם נוטים להתפרק/להתפצל בלי זה.
אני משתמש ב2 מ"מ פחות במקדח.
דבר נוסף הוא שצריך לדעת מה לקנות , אם אתה לא מבין בזה ידחפו לך סוג ב' בקלות.
אין ממש מותגים לזה , צריך לדעת להעריך את החומר במקום.
בהצלחה , ותצלם!
2 קבצים מצורפים
הנה תמונות שממחישות פחות או יותר את כוונתי.
זה נלקח מגלריית תמונות של בניית יחידת מגירות. : http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...item=9012&pg=1
עבודה יפה ומושקעת כשלעצמה.
אתה לא צריך כזה דבר מסובך, מספיק מסגרת עליונה עם ארבע רגליים או אפילו רק שני רגליי "ח".
שלמה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי eradsh
כמי שבא מתחום הנגרות אני ממליץ לך עץ סנדוויץ בירץ' 18 מ"מ.
הכי חזק ועמיד.
לוח עולה כ 180 ש"ח והוא במידות 122X242
2 הס"מ בקצוות הם בלאי, לצורך יישור.
אפשרות שנייה זה סנדוויץ אדום 17מ"מ. עלות כ 120 שח לפלטה.
אתה יכול בבקשה לפרט קצת יותר היכן ניתן לקנות פלטות במחירים הללו?
אתה מכיר אולי גם מקומות שחותכים במחיר סביר?
תודה רבה
אייל.