חוזר: שאלה לגבי קניית חלפים ושמנים לטיפול 10K עצמי...
יש בשוק כל כך הרבה זבל, ולקנות פילטר אוויר סיני או פילטר שמן סיני עלומי שם זה הימור רציני. פילטר שמן שהקפיץ שלו חלש מדי והוא כל הזמן פתוח, והשמן לא מסונן כלל, זה נזק למנוע. פילטר אוויר שהוא ספוג פשוט שלא מסנן זה נזק למנוע. כמה כבר עולים החלקים הנכונים במכשירית תנועה? האם זו הוצאה כל כך נוראה אחת ל10000 ק"מ?
אסף.
רצועת טיימינג גם כדאי לקנות במכשירי תנועה או שאפשר תחליפי?
יש יצרניות חגורות תזמון שמייצרות את החלקים המקוריים ליצרנים, כמו למשל GATES. אם אתה מוצא רצועה של אחת החברות האלה, זה מספיק טוב, לעניות דעתי.
כנ"ל גם לגבי שאר החלפים: או יצרן שמייצר OEM, או מקורי. אל תתפשר על פחות. נוזל קירור איכותי מוכן לשימוש מבית טוב. אם רק היה לי שקל על כל מנוע שראיתי עם חורי קורוזיה בצילינדרים ונוזל קירור לא מקורי במערכת הקירור...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
פילטר שמן שהקפיץ שלו חלש מדי והוא כל הזמן פתוח, והשמן לא מסונן כלל, זה נזק למנוע.
אסף.
אסף למה יש קפיץ, מה הוא עושה בפנים?
בכלל מה יש בתוך הפילטר שמן?
קפיץ של שסתום מעקף למסנן שמן. שסתום שנמצא שם כדי שאם המסנן נסתם, אז המנוע לא ירעב לשמן.
1. לגבי מים ברדיאטור... אני קניתי את הסמו כשברדיאטור ישנם מים ירוקים והבעלים אמר שבמהלך כמה החודשים שהרכב היה אצלו הוא שם רק מים ירוקים.. אז הלכתי וקניתי פרסטון אבל עדיין לא הוספתי כי כמה שזה מפתיע, בחצי שנה שהרכב אצלי עוד לא הזדקקתי להוסיף.. המפלס תמיד תקין.. עכשיו השאלה היא האם אני יכול להמשיך לשים את הפרסטון או שעדיף לרוקן את הכל לבדוק תקינות (איך?) ואז להחליט? והאם יש צורך בדילול של הפרסטון?
2. נראה לי שאני אלך למכשירי תנועה ויעשה קניות רציניות....