חוזר: מה זה? (קופסה כחולה עם צלעות קירור בתא המנוע)
לפי התרשים הזה מדובר במפצל לשני מצברים. לא חיבור טורי ל-24V אלא אפשרות עבודה עם מצבר נוסף לחירום (או הפעלה של מכשירים בתוך הרכב מבלי לרוקן את המצבר הראשי). למעשה מדובר בשתי דיודות המחוברות באנודה משותפת (נקודה A). הקתודות של כל אחת מהדיודות (נקודות 1 ו-2) מחוברות לכל אחד משני המצברים. החיבור מאפשר טעינה לכל אחד מהמצברים, אבל לא מאפשר פריקה הדדית (שקוראת כאשר שני מצברים מחוברים ישירות במקביל).
החוט הכחול נראה לי כמתח חישה למייצב (מתח משוב שלפיו מיוצב מתח הטעינה). מתח זה צריך להיות גבוה ב-0.6V ממתח הטעינה על המצבר בכדי שהמייצב יוכל לספק מתח טעינה תקין (שגבוה ב-0.6 ממתח הטעינה הסטנדרטי). נראה לי שמי שמספק את המתח הזה הוא המפצל עצמו - והוא מסופק לשני מקומות: למייצב ולנורת חיווי כלשהיא בלוח המחוונים.
תוכל לוודא את ההשערות להלן ע"י ניתוק המפצל מהרכב ומדידת רציפות חד-כיוונית של הדיודות עם אומטר (במצב דיודה כמובן).
בהצלחה,
עודד
חוזר: מה זה? (זה מפצל טעינה... אבל איך מחברים אותו? )
ציטוט:
לפי התרשים הזה מדובר במפצל לשני מצברים. לא חיבור טורי ל-24V אלא אפשרות עבודה עם מצבר נוסף לחירום
את זה הבנתי כבר בתחילת השרשור...
אני אברר לאן מתחבר החוט שהיה מחובר במקור לR, יכול להיות שזה מתח אחרי סוויץ'.
אסף.
1 קבצים מצורפים
החוט הירוק שהיה מחובר לR הולך לתוך הרכב, לאזור קופסת הפיוזים של ציוד הקמפינג (מקרר, משאבת מים וכן הלאה). אבל המערכת מנותקת...
חוט אדום עבה הולך גם מהמפצל לאותו מקום, גם הוא מנותק מהעולם.
הנה כמה מילים מתוך ספר התחזוקה של הקמפר (ולא, אין תרשים חשמלי)
אסף.
אני בעיקר מתכתב עם עצמי כאן, אבל לא נורא...
חיפוש באינטרנט, ובאופן ספציפי ב thesamba.com, אחר החיווט המקורי של המפצל. לבסוף מצאתי מישהו שמתאר את החיווט המקורי בקמפר מאותו דגם ומאותה שנה. כמו שחשבתי, מנתקים את החוט האדום שבין הווסת לאלטרנטור (הD+ ) מהאלטרנטור, ומחברים אותו מהווסת לR של המפצל. נשמע לכם הגיוני?
לא ברור לי למה היה מחובר החוט הירוק למפצל, אבל הרבה אילתורים חשמליים ברכב הספציפי הזה לא מובנים לי...
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
אני בעיקר מתכתב עם עצמי כאן, אבל לא נורא...
חיפוש באינטרנט, ובאופן ספציפי ב thesamba.com, אחר החיווט המקורי של המפצל. לבסוף מצאתי מישהו שמתאר את החיווט המקורי בקמפר מאותו דגם ומאותה שנה. כמו שחשבתי, מנתקים את החוט האדום שבין הווסת לאלטרנטור (הD+ ) מהאלטרנטור, ומחברים אותו מהווסת לR של המפצל. נשמע לכם הגיוני?
לא ברור לי למה היה מחובר החוט הירוק למפצל, אבל הרבה אילתורים חשמליים ברכב הספציפי הזה לא מובנים לי...
אסף.
תוכל ללמוד על אפשרויות נוספות בנושא זה באתר של "לוינסון פתרונות אנרגיה"