-
חוזר: דיפנדר אוהב צמיגים צרים, האומנם ??
צהרים טובים.
מאחר ואני חדש בתחום ((לנדרובר !!), הרכבתי את ה - G90 על הדיפנדר לפני מספר חודשים.
נסעתי בחורף האחרון ((נגמר לא ??)) על כבישים רטובים , מוצפים , מושלגים וכו' ולא הרגשתי כלום ממה שאתם מדברים.
אין לי ספק שבעלות הצמיג (( בחברה!!))
עלות - תועלת = +++++++++
נכון -- אין לו "פוזה"
נכון -- שהוא מרעיש,,,(בדיפנדר??? זה רעש??)
נכון -- שאומרים שהוא קצת "קשה".
הכי חשוב,,,,שלמה כבר החליט , כאן הוא רק מחפש חיזוקים !!
-
חייב להסכים לגבי ה G90 - צמיג עמיד מאוד ועובד יפה מאוד בשטח.
דיפנדר גם ככה לא נוח ומרעיש בכביש.
ואת עניין הפוזה אני ממש לא מבין - לדעתי הדיפנדר נראה מצוין עם ה G90 - זה הלוק של האוטו.
בקיצור, צמיג קשוח מאוד, עובד יפה מאוד בבוץ, חולות ים - זה ממש לא השטח שלו (וגם לא כל כך של הדיפנדר אני חייב להגיד) ועמידות אין סופית.
נועם.
-
כמה עולה סט כזה בחברה? (מסקרנות)
יש אפשרות להרכיב את המישלין\G90 ללא פנימית?
ועוד שאלה,
כרגע מותקן לי על הדיפנדר 265,
235 זה אותו גאנט או שצריך להחליף?
-
235 ו265 ניכנסים על אותו הגאנט ...
-
יחיעם
באמת לא החלטתי.
גם אני נסעתי בזמנו על הG90 בדיסקברי...ולא כצעקתה..הצמיג לא כזו זועה בכביש רטוב.
אכן הוא בעל פחות אחיזה יחסית אבל אני לא הרגשתי שום בעיה מיוחדת מפני שממילא בחורף, כביש רטוב, אני עובר לנוהל נהיגת חורף (יותר לאט, יותר מרחק) ולא משנה איזה צמיג יש לי.
בכלל היום, גפני מצמיגי החוף שיגע אותי והמליץ בכלל לא להחליף צמיגים ....נו שויין אם המומחה אומר מי אני שאתווכח..
טל
ה G90 וגם המישליין XZL הם טיובלס ואפשר להרכיב אותם על הג'אנט הסטנדרטי של הדיפנדר או הדיסקברי.
שלמה
-
עד כמה שאני יודע - 236 מסתפק בג'אנט 6.5 ואילו 265 צריך ג'אנט 7
ממה שנאמר פה מדובר על ג'אנט מגנזיום של דיסקברי 7" שמתאים לשני הצמיגים אבל זה לא נכון באופן גורף ששני הצמיגים מתאימים לאותו ג'אנט
גלעד
-
ה G90 מתאים לגנט 5 עד 6.5, על גדולים יותר הוא ניראה מעווות וזה ממש לא בריא לצמיג או לרכב.
ה 235 אמור להיות 6.5 עד 7.5 , משהוא כזה,
-
שלמה,
חשבת על הדגם G171 ?
גם אותה המידה (235/8516), גם סוליה נורמלית בהרבה מאזר G90, גם חזק וגם מחירים בריצפה.
-
הG171 זה צמיג לעומסים גדולים(משקל), לא ממליץ למי שלא סוחב איתו משקל לא סביר לאזרח
-
לי יש כרגע על הרכב דנלופ mtz 235/85 (כי זה מה שהשגתי במחיר מציאה) אבל סה"כ אני מבסוט! הרכב נוסע בכל מקום וההבדל בצריכת הדלק הוא כל כך קטן (לעומת ה7.5/16) שעד היום לא הצלחתי לקבוע בוודאות אם יש בכלל הבדל!
לגבי פרופיל, לדעתי ה-at לא נופל מה-mud בשום קטגוריה כמעט, כל עוד שנוסעים על קרקע יבשה! בבוץ לעומת זאת , ההבדל הוא תהומי ונשאר רק לעשות את השיקול כמה באמת נוסעים בבוץ! אני אישית מעדיף לשמור קצת יותר מרחק בכביש ולנסוע קצת יותר רגוע וכן לשים צמיגי בוץ. אפילו אם זה רק בשביל טיול או שניים בחורף! (וגם בגלל שההוא מהפורום של סוזוקי שוקע כל שבוע וצריך לחלץ אותו;) ;) ;) ).
לגבי הG90 - אני מכיר את הצמיג הזה ולדעתי הוא לא שווה כלום! לא כביש לא שטח ולא נעליים! אם כבר הולכים על צמיג צר (7.5/16) יש חלופות יותר טובות (אמנם יותר יקרות)! לגבי שחיקה שלו אני לא יודע כי מהר מאד הוא הוחלף לG171 הרחב יותר שאגב מחזיק לנצח!
אם הפרוטה מציוה בכיסך ואתה רוצה צמיג באמת טוב לכל סוגי השטח אתה יכול להתעניין במישליןXZL רק קח בחשבון שחוץ מזה שהוא יקר מאד (אבל מאד), הוא גם נשחק יחסית מהר (הגומי שלו מאד רך, מה שגם מעניק לו אחיזה מצוינת מצד שני) וגם אני יודע שהם הפסיקו לייבא לתקופה מסויימת והחברה עברה ידיים וכל מיני תירוצים אחרים... אני רציתי אבל לא יכולתי...
לסיכום! אני ממליץ על 235/85 at או mt (לשיקולך אבל שוב, ה-at נוסע באמת בכל מקום) של אחת החברות המוכרות (וזה שווה את ההבדל של המאה מאתיים ש"ח לצמיג!) ה-265/85 נראה לי מוגזם (ואגב בצבא בהתחלה נשברו איתם לא מעט ציריות עד שחיזקו) וה-7.5/16 קצת קטן מדי.
-
אם אני לא טועה ניתן להשיג XZL בחברת המזרח, אני קיבלתי את הרכב החדש איתם והורדתי מיד,אני בגדול נגד 750/16, אלא אם כן אתה חקלאי שלא יוצא מהשטח הבוצי שלו אין שום סיבה לנסוע על צמיג כלכך צר.
הXZL מצוינים בשטח ,נשחקים מהר בכביש וכמובן בגלל שהם צרים הם גם חרא על הכביש(כמו כל צמיג צר כלכך ועל זה להוסיף שהם גם מאוד אגרסיבים).
יש XZL במידות אחרות גם 235/85/16 קיים וגם יותר גדולים (כולל 255/100/16)
-
רק מנסיוני האישי- הסט של הBF MUD שהיו לי על הדיפנדר במידה 235 היו השילוב הכי טוב של רכב/ צמיג שהיו לי מעולם.
את המישלנים XZL אני מאוד אוהב, יש להם יתרונות ויש חסרונות, אבל במחיר טוב- הם עסקה בהחלט משתלמת, בזכות היתרונות (שטח, רכות) ולמרות החסרונות (בעיקר אחיזת כביש שהיא לא נוראית, רק פחותה במשהו מצמיגים "נורמלים" ). אני מכיר מישהו שכבר על הסט השני של XZLים ולא מוכן לשמוע על שום דבר אחר.
אסף.
-
אני נוסע כמו אסף על BF MUD במידה 235 כבר שנתיים וזה פשוט חלום.
הם לא מרעישים מדי, גם בגשם שוטף בכביש האחיזה מעולה.
בשטח הם נהדרים וללא ספק הצמיג הבא יהיה גם BF MUD.
-
אגב, כל מה שכתבתי לגבי BF מתייחס לדגם היוצא. הדגם החדש (עם טיפה יותר חריצים ברוח האופנה) אמור להיות רק יותר טוב.
(ועוד אגב, כשקראתי את ההודעה שלי שוב, חשבתי שבעצם היה לי שילוב רכב/ צמיג יותר טוב- מישלין פיילוט בחתך נמוך על הVTR, אבל זה כבר סיפור אחר :mrgreen: :mrgreen: )
אסף.
-
תודה לעיצות..בניגוד לדעת הרוב בחרתי בסוף ב- G90 .
מודה שהשיקול העקרי בבחירה היה תקציבי - יחס עלות תועלת.
מכיר את חסרונות הצמיג הזה, נסעתי עליו כשנתיים עם דיסקברי דיזל.
אדווח רשמים לאחר שאצבור ניסיון עם הצמיגים על הדיפנדר.
כבר אחזור ואדגיש שמהתרשמות ראשונית הם לא מרעישים במיוחד ולא מרעידים במיוחד את הרכב בעיקר כשהם חדשים דנדשים.
שלמה
-
נ.ב.
מעיון בירחון LRM מפרסמים שם ספייסרים לגלגלים ובין היתרונות שמונים למוצר - "משיגים אפקט כמו צמיג רחב בעלות נמוכה בהרבה"
האומנם, הוספת ספייסרים תפצה על חסרונות הצמיג הצר - בעיות האחיזה ??
לדעתי לא, רק תפצה בהיבט של זוית גילגול ..
דעתכם על השילוב של צמיג צר + ספייסר ??
עוד אגב אחד..
עלות צמיגי ה G90 היא כחצי מעלות צמיגי BF או MTR במידה 235.85.16 .
שלמה
-
ציטוט:
האומנם, הוספת ספייסרים תפצה על חסרונות הצמיג הצר - בעיות האחיזה ??
לדעתי לא, רק תפצה בהיבט של זוית גילגול ..
אתה צודק.
אגב, בשביל שתרגיש יותר טוב, לG90 יש יתרון שנראה מוזר.. אבל בחול הוא נותן אחיזה מצויינת. בזכות הפרופיל ה"עגול" שלו, יש לו יותר שטח מגע מלצמיגים אחרים, כשהוא מתחיל לשקוע.
אסף.
-
אסף
אכן, בחולות חלוצה הG90 על הדיסקברי הפתיעו אותי לטובה.
רכבים אחרים + נהגים מנוסים ממני + צמיגים רחבים שקעו ואני להפתעתי צלחתי בהצלחה את אותם המקומות.
עכשיו אני מבין למה.
שלמה
-
ספייסרים מעמיסים יותר על מייסבי הגלגל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
אגב, כל מה שכתבתי לגבי BF מתייחס לדגם היוצא. הדגם החדש (עם טיפה יותר חריצים ברוח האופנה) אמור להיות רק יותר טוב.
אסף.
ה BF החדש אגב, באמת נראה מצוין ומעניין מה יאמר הנסיון המצטבר איתו.
http://www.bfgoodrichtires.com/overv...-km2/3930.html