אתה צודק במיליון אחוז.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
וכמובן שהטיול לא היה שטח טכני, אלא משהו שמותאם לאוכלוסיה.
למעט קטעון אחד שהגיע בגלל שריטה עמוקה בראש של כותב שורות אלה.
לילד שלום.
Printable View
אתה צודק במיליון אחוז.ציטוט:
וכמובן שהטיול לא היה שטח טכני, אלא משהו שמותאם לאוכלוסיה.
למעט קטעון אחד שהגיע בגלל שריטה עמוקה בראש של כותב שורות אלה.
לילד שלום.
הפורום הזה הוא לא פורום רפואי והדיון הוא ממש לא לגופו של הילד אבל אין לך את הכלים והיכולת למדוד את מה שצינתה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי Viper
הנזק מטלטולים לפעוט הם בין היתר זעזועי מוח קטנים שמיצרים נזק מצטבר, על אותו עיקרון גם להניף את הפעוט באויר ולזרוק ולטפוס אותו כמו כדור יוצר אפק דומה.....
הסיבה היחידה שאני רושם את זה כאן היא למען הורים לפעוטות מתחת לגיל שנה ולכאלו שבתכנון...
או שמעולם לא ממש ניסית לטייל באמת עם רכב קטן. :confused:ציטוט:
בתור אחד שעבר לרכב קטן אחרי מספר שנים ברכבים גדולים (דורון- אתה יודע איזה, אז בשביל השאר- לנדקרוזר 75, דיפנדרים, טנדרים למיניהם, טרופר, משאיות מרצדס שטח 15 טון...), אני יכול להגיד שההנאה מלטייל ברכב קטן עם ציוד והכל, היא אמנם שונה אבל יש בה כיף וחופש שרכב גדול לעולם לא ייתן. גם טיולים ארוכים של מספר ימים, לבד, עם כל הציוד הדרוש רק בקטן. בכל סוג שטח!
ולשם השוואה, בד"כ בטיולים גדולים עם עוד רכבים גדולים ומאובזרים, חצי מהציוד המנהלתי מגיע מאצלי, האוכל מוכן יותר מהר ("פשטות..."), והקיפול- עניין של שניות!
אולי "קצת" נסחפתי מנושא השרשור, אבל זאת האמת! :-D כיף אמיתי!
טיילתי לא מעט עם רכב קטן,
ניבה פרטית במשך כמה שנים-אמנם הרבה יותר מרווח ונוח מסמוראי אבל סוג של קטן,
חו"ל בשטח עם רכבים שכורים ולא פחות חשוב,
אלפי ק"מ של טיולי שטח של כמה ימים ברצף על ג'פ"ס שהיה מועמס עם ציוד של כמה אנשים לכמה ימים..8-)
בסוף זה נשאר משהו של העדפה אישית-אני לא רואה את עצמי חוזר מרצון לרכב קטן.
עוד הארה קטנה, כזוג שעבר מסמוראי לג'מני:
בסמוראי היינו פשוט מוציאים את 2 המושבים האחוריים (2 ברגים למושב) לפני טיול, והיה מתקבל שטח אחסון סביר מאחור שהספיק לציוד למספר ימי טיול לזוג. היה לוקח 5 דק' בדיוק להרכיב או לפרק את המושבים שרוב הזמן למעשה היו מאופסנים בבית.
בג'מני עד 2005 המושבים מתקפלים (כל אחד הנפרד- שזה גם סוג של נוחות)- אני לא יודע אם הוצאתם כ"כ פשוטה כמו בסמוראי.
בג'מני מ 2006 לעומת זאת, המושב אינו מתקפל אלא רק המשענות (!) וזה די מבאס, כי פתאום שטח ההעמסה מאחור קטן בהרבה, והמשקל של ציוד שמעמיסים מונח (ומקפץ) על המשענות המקופלות ועל המושב האחורי. הפחד לפגוע בהן מוריד מהרצון להעמיס ציוד כבד שיקפץ עליהן ויבחן את עמידות גב המשענת והצירים...(לא רוצה לחשוב כמה תעלה משענת חדשה במכשירי תנועה).
מי שתכנן את הג'מני החדשים בחר כנראה להוריד מ"ג'יפאיותם" כרכב טיולים מדברי(המושבים שלא מתקפלים, המער' החשמלית של שילוב 4X4 וכו) לטובת שימושם הנפוץ יותר (רכב מדרכות תל אביבי) וחבל.
במעט שטילנו איתו עד עכשיו - חסרונו של המרחב האחורי להעמסת ציוד מורגש מאוד, אפילו לעומת הסמוראי, ובמובן זה הוא אכן קרוב להגדרה של דורון (טרקטורון עם ...)
מבחינת נוחות נסיעה אגב, גם בשטח וגם בכביש- שיפור תהומי לעומת הסמוראי (אפילו שהיה לנו מודל מסולסל ושמור).
ביליתי בו יומים רצופים כעת, כולל שינה בתוכו, וחזרתי עם גב רגוע, מה שלא היה קורה בסמוראי.
על זה אי אפשר להתווכח...ציטוט:
ייתכן וגם ההעדפה שלי תשתנה כשיהיה יותר כסף ונוסעים פוטנציאלים בג'יפ. :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoav
כולל שינה בתוכו ?!?!?
אתם זוג גמדים או שישנתם בתנוחת עובר ??
במילואים, התפנו 3 שעות לשינה בלילה, בלי ציוד לשינה (בלת"מ), והיה קרררררררררר בחוץ (שדה בוקר).ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
האחרים ישנו בסופה (סימן 2) האמר ופורד. היה צפוף לכולם.
אשריך ... :)
לא שאנחנו לוחצים - אבל כמילותיו של נסראללה, אנחנו כבר "בעדה בעדה בעדה בעדה" פסח8)ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
כנראה שלוחות זמנים זה לא הצד החזק שלהם :(ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoav
בשעה טובה!
קודם כל- כל הכבוד לכותבים. יופי של כתבה. (כרגיל יש לומר)
שאלתי:
יש בכתבה "המלצה" להשאר במידת הצמיגים המקורית (רק לעבור לפרופיל שטח מלא).
יש בעיה (כלומר נזקים פוטנציאלים לרכב) במעבר למידת ה 215/75 ?
בסופו של דבר למיטב הבנתי גודל הצמיג הוא זה שקובע את גובה הרכב מעל פני הקרקע- ובמידה המקורית זה די נמוך.
אגב- הפגוש של הרכב במבחן הוא לא סטנדרטי- ולא בגלל המראה הקרבי או הכננת- אלא נראה כחתך גבוה יותר מהפגוש המקורי (?), שדווקא כן נוטה להשתפשף בכל ירידת מדרגה טריויאלית.
יופי של כתבה!
כולה כתבה באינטרנט... :-D אל תתיחס יותר מדי ברצינות לשום דבר שאתה קורא, ובטח אל תייחס כוונות נסתרות... הכותבים כאן הרבה פחות מתוחכמים מהקוראים.
ממש אין המלצה כזאת - לא במה שאני כתבתי. למעט הבעייה "הרישומית" של מידות צמיגים גדולות יותר, אין לי שמץ של ספק ש215 היא מידה עדיפה לג'ימני, ואישית הייתי שם גם 235/75R15 (אבל על זה אני לא חותם בלי שמץ של ספק). מצד שני, יש אחרי הרבה שנים אפשרות לשים צמיג שטח נורמלי במידה המקורית, ואני חושב שזה פשרה טובה בהתחשב במדינה שאנחנו חיים בה ומגיע לה מזל טוב ליומולדת 60.