חוזר: אנחנו כנראה חיים בשוייץ
הכל טוב ויפה, וגם אם הבחור היה מחבל עם תעודת מוסמך מאוניברסיטת טהרן - למה היה צריך להרביץ לו? ולמה המפקד? הסטירה היא קטנה. אבל בגזרה שבה המפקד מכניס סטירה בקטנה לאיזה כושי מסכן (ואני בטוח שאף אחד לא באמת חשב שם שמדובר היה במחבל), גורם לזה שהחיילים בסיורים ירשו לעצמם דברים חמורים בהרבה.
אני כמו הרבה אחרים כאן כבר 16 שנה משמש שוטר גבולות/שטחים בסדיר ובמילואים. תמיד ביצעתי את המשימות שלי במסירות, מעל ומעבר לפקודות. אף פעם לא בעטתי ולא סטרתי לפלסטיני. התפקיד שלי בין היתר זה לדאוג שאף אחד בפלוגה שלי לא ידרדר למעשים חמורים בהרבה (כמו לחטוף מונית פלסטינית, להסתערב סתם ככה ולהרוג עובר אורח פלסטיני שמתקרב אליך - מי שראה בטלויזיה לפני כמה חודשים את הראיון עם הקצין מגדוד נחשון נדמה לי). וזה אומר קודם כל דוגמא אישית, וזה איפה שהקצין המצטיין הנדון חטא, ועל זה הוא גם נענש. עונש קל מאד, וזה אומר שבאמת התחשבו בעבר המפואר שלו.
נמרוד,
כתבתי שהוא חרג ממה שמותר לו לעשות בהתייחס למכות.
זה לא אומר שהוא צריך לפצות אישית את המסתנן הזה- הוא אולי צריך להשפט ולהענש במסגרת הצבא אבל לא להעביר את האחריות למקרה החוצה אל המשפט האזרחי.
כמו שכתבו לפני,
זה שהוא חרג ולא שימש דוגמא וכו' זה עניין צבאי פנימי בלבד-לא צריך להיות כלל מעורב העניין של כן מסתנן/לא פליט וזאת הבעיה הגדולה, חוסר הגיבוי החוצה.
כל אחד שעומד על הגבול צריך לדעת שהוא מגובה ע"י המערכת ששלחה אותו לשם, את הדין הוא חייב לה ולא החוצה כפיצויים למסתנן/עבריין/פורץ/גנב רכב וכו', אתה מתחיל לראות מאפיינים דומים לכבילת ידיים של גופי חוק אחרים בארץ?
ממחר או יותר נכון מרגע ההרשעה כל אחד בגזרה הזו ידע להבא שעדיף לעשות את המינימום כדי לעצור מישהו שעובר את הגבול כי אם חס וחלילה הוא ימעד וישבור שן אז הוא יתבע את הכוח כי "הם הפחידו אותו וגרמו לו ליפול".. משמע נצעק לו פעם אחת, יעצור=יופי, לא יעצור גם יופי.
בזמנו כשהיו חוצים את גדר הרצועה לארץ המחבלים ידעו מנסיונות מעבר של פועלים כי נוהל המעצר נגמר על הגדר ומי שעובר את הגדר ורץ מהר בטוח כי מקס' ינסו לתפוס אותו אבל החיים שלו בטוחים, אתה יודע כמה מחבלים ניסו לנצל את השיטה הזו?
בואו ננצל את הפוסט הזה לצורך לימוד של תרבות דיון.
ערן ויונתן (יונתן, איתך יש לי חשבון פתוח, תיכף נסגור אותו :lol: )
בגבול מצריים יש בעיה.
המשמעות של המילה "בעיה" בהקשר הזה, היא שיש מספר דרישות ומשימות מחד, אך מאידך, דרכי הפתרון של כל אחת ואחת מהן מנוגדת לשניה.
אם צריך לאפשר להם כניסה חופשית: קדימה, אין בעיה. אפשר להתווכח אם זה נכון או לא, אבל בעיה אין.
אם צריך לירות בהם חופשי כמו בכלבים שוטים, אז שוב אין בעיה. נשים עלינו מדי אס.אס, נתפוס את כל מי שעובר את הגבול (אישה, ילד, מהגר עבודה, פליט) נכריח אותם לחפור בורות, צרור קצר ונגמר העניין.
גם כאן אין בעיה.
אני אגיד לכם איפה יש לי בעיה. כשאני הולך למילואים, קורה התהליך הבא: יושב במשרדו גבי אשכנזי, מסתכל על מאות הק"מ של גבולות, מבין שהוא לא יכול לעשות את זה לבד, ומאציל סמכויות לשלושה אלופי פיקודים. הם בתורם מעבירים אחריות לאוגדות.. חטיבות... בסוף אני כמ"פ מקבל אחריות מלאה (בעלות בטאבו מוגבלת ל3 שבועות) על גזרה מסויימת.
עד כאן יפה.
מצד אחד אומרים לי שצריך למנוע חדירות מכל סוג למדינת ישראל בגזרת הגבול שאני אחראי עליה, ומוסיפים חברה שלא נזכיר את שמם, שמבריחי הגבול לא מבריחים רק אפריקאים וזונות, אלא גם סיגריות מזוייפות, סמים, חומרי נפץ, חומר טכני ודוגמאות להכנת אמל"ח וסתם יועצים, ומומחים מטעם החיזבאללה לטובת החאמס. לכן, אסור לתת לאף אחד לעבור את הגבול.
מצד שני, אומרים לי שגם מבריח, עטוף בכאפייה ונוסע בסופה או אופנועי שטח, בסוף כל יום הוא, בסבירות גבוהה ישראלי כמוני (חוץ מזה שאני לא מבריח. ועובד. ומשלם מסים. ועושה מילואים...) ואסור לירות בו.
מצד שלישי (אחלה מטבע יש לי, אה?) אסור לירות על הפליטים מדארפור (שהם לא כל כך פליטים, וגם לא כל כך מדארפור).
מצד רביעי בין העוברים את הגבול יש גם ילדים רכים, ואפילו טינופת כמוני לא יורה בילדים קטנים.
מצד חמישי, מכיוון שאני טינופת בן ביבים, אני יודע איך אני הייתי נוהג כמבריח, הייתי מעביר קבוצה גדולה, נגיד 30 איש, ועוד אחד יחיד ומיוחד עם חבילה מיוחדת שצריכה להגיע לחברון, נגיד.
אז הפתרון לשלוח את כולם ביחד, חוץ מהיחיד, שיעבור בדירוג של זמן ומאה מטר - והכל בסדר.
מהצד השישי, אין גדר. חופשי חודשי.
אז עומד הקצין האומלל, ומנסה להבין אם ה 30 איש שהוא תפס הם באמת 30, או שחסרים שניים שהלכו לאיבוד בטעות ועוד אחד שהלך לאיבוד ממש לא בטעות?
אז הוא יכול לשים זין על כל העולם, להגיד ש30 מתוך 32 זה יחס יפה, ואם עבר עוד אחד או שניים, אז לא נורא, ואף אחד באמת לא יידע לעשות קישור חד חד ערכי למטען שיתפוצץ בצומת תפוח, ועכשיו הוא תקוע באמצע הלילה, במדבר, והסודאני לא אומר מילה...
יוני5
ציטוט:
נכתב במקור על ידי יוני5
(יונתן, איתך יש לי חשבון פתוח, תיכף נסגור אותו :lol: )
אני מרגיש מקופח...
לא אוהב חשבונות פתוחים, במיוחד שאיני יודע על מה הם.
בלי קשר, ההודעה האחרונה שלך אכן מתארת יפה מאד את הבעייה באיזור הזה. אין ספק שזה לא כ"כ פשוט כמפקד!
נמרוד-
אני חושב שמה שכתבת מתאר יפה את הפסול במה שהקצין עשה. לגבי העונש- זה נושא לוויכוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי יונתןמצפה
אני מרגיש מקופח...
לא אוהב חשבונות פתוחים, במיוחד שאיני יודע על מה הם.
בלי קשר, ההודעה האחרונה שלך אכן מתארת יפה מאד את הבעייה באיזור הזה. אין ספק שזה לא כ"כ פשוט כמפקד!
נמרוד-
אני חושב שמה שכתבת מתאר יפה את הפסול במה שהקצין עשה. לגבי העונש- זה נושא לוויכוח.
צודק, צודק:
מה אתה מזכיר שלהיות מ"פ בגזרה זה קשה: טיולי עומק?...
על המושג בטחון שדה שמעת? תיכף תספר לאשתי גם על המנגלים, טיולים ליליים, שחייה יומית בבורות מיים נבטים, חיפוש בורות חדשים, עבירות...
מעתה אמור: מסכן יוני, מסכן, כל היום פתיחות צירים, עבודה קשה, בחום היום וקור הליל, ללא אוכל, ללא שינה, כמו כלב...
ובתוך כל זה, לעזור לאיזה חלאת אנוש שמגיעה עם סמוראי וקפיץ שבור, רק ע"מ שהוא יגיע הביתה, ויחשוף בפני העולם ואשתי שאני עושה חיים? :roll:
נשבר לי, אני הולך לקב"ן, מוציא פטור והולך הביתה.
שאם כן, את תוצאותיהם אתה עלול להרגיש בקניון הקרוב...
וחוץ מזה, למרות שאני מטומטם עם דיפלומה (תשאלו את נמרוד, הוא מוכן להעיד על כך בשבועה), אני יודע שהמצב שדחף את אותם אנשים לחפש את מזלם הטוב יותר בארצנו הקטנה, משותף לעוד אי אילו מאות מיליונים מחבריהם תושבי אפריקה.
הם אולי אפריקאים, אבל בטלפון הם יודעים להשתמש, (וד"א אלה שתפסתי ותחקרתי הודו שחבריהם צילילו אליהם לקהיר מאילת או ת"א וסיפרו להם שממש כדאי לבוא. הם קיבלו את העצה כמו שהבנתם) ואז נצטרך לארח כאן כמה מיליונים?
אז שתחליט המדינה מה שהיא רוצה, אבל בהקשר לכתבה שקושרה בתחילת השרשור, אני חושב שלא נכון לזרוק את חוסר ההחלטה והדילמות (יחס טוב או לא, לזרוק אותם בחזרה למצריים או לא, פליטים או מהגרי עבודה, מניעת מסתננים בחסותם וכיו"ב) על כתפיו הצרות של מ"פ ב3 בלילה שצריך להוביל 31 אפריקאים (בני 7 לאומים שונים): 15 גברים, 16 נשים וילדים, ובמקביל, לרוץ כמה ק"מ ימינה ושמאלה לחפש את העקבות הבודדות של זה שאולי הסתנן איתם...
וכשיש חשש אמיתי שמישהו נכנס איתם או בחסותם, עדיף לתת לו להגיע לקניון הקרוב למקום מגוריך, אבל לא להרביץ... ואם כן אז לשפוט אותו.
השאלה המעניינת אותי, והיא צריכה להיות לעניות דעתי אמת המידה, היא במידה והקצין היה מפוצץ לו את הצורה, ומוציא ממנו שעוד 2 נכנסו והם קבעו עם 4 אחרים ליד העץ בנחל ממול וכך היו תופסים חוליית חמאס, עם רכב תופת + מטען ספיישל שהוברח זה עת מסודאן לארץ (מיוצר ע"י אל קאידה להרג מירבי). גם אז היו מענישים את הקצין על המכות שהוא נתן למסתנן או שהיו נותנים לו צל"ש?
אם תשובתך היא שצריך לתת לו צל"ש, אז כנראה שכך צריך לנהוג. ואם לא? אז אנא תצהיר שאתה מוכן לגבול פתוח ומטענים חופשי. (אל תלך רחוק, תיזכר בשנת 2002)
ואם אתה ממש רוצה להיות הומאני, אז לזרוק אותם בתחנה מרכזית ב"ש (שזה מה שעשה הצבא) ללא אוכל, מים, שירותי בריאות ועבודה, לא יביא אותם למצב טוב יותר ממה שהם היו בו באפריקה.
ואם אתה חושב שתצליח לייצר עבודה למליוני אפריקאים, אז אולי כדאי שתתחיל בלסגור את 9% האבטלה שיש לנו פה? סוף סוף מישהו שיודע...
יוני5
מרגע לרגע טלפרינטר ההודעות ממשיך לספק מידע על אזרחי שוויץ החופשית :razz:
הודעה שהגיעה ישירות מ ..
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3534922,00.html
אין ספק הוא היה צריך לפתוח באש ולטעון להגנה עצמית בתוך החנות .
אבל עכשיו ?
את החנות הוא סגר
את האקדח לקחו לו
את ההזמנה למשפט נתנו לו
את ההוצעות הגנה .... מי ישלם לו ?
מענין איך סיפור כזה היה נגמר בקהיר ?
איציק
אנחנו יכולים להתווכח שעות בסוף נגיע לאותה נקודה.יוני ימשיך לספור צדדים ודורון ימשיך לקבוע מה מבחינתו היא רמת חיים מספקת (נראה אותו חיי בתנאים שלהם) וחבל באמת על הויכוח.
אני רוצה להתעמק על נקודה אחרונה מבחינתי
עצר הקצין את הפליט נתן לו שתי סטירות בוקס בשיניים ובעיטה בתחת ושאל אותו "תגיד יש עוד אנשים בדרך"
מה לדעתכם היתה התשובה וכמה מועילה היא היתה ?
מה זה מעבר גבול מפוקח? בכל מקום בגבול יכול לעבור פליט אין בן אדם אחד שקובע מי עובר ומתי
אז המכות שהכניס לו אותו קצין הביאו לו מידע מועיל או לא? (אותו פליט יודע על כל מה שנעשה בגזרה?)
המטרה היתה להכניס לו מכות כדי שידע לפעם הבאה, או כדי להוציא מידע?. בשני המקרים זה חסר תועלת וכמה רמבואים שנהיה לא יפתרו את הבעיה.
עכשיו השאלה של פיצוי לא פיצוי אתם יודעים מה אפשר להתווכח על זה עדיין אני חושב שהעונש קל וראוי
בלי להיכנס לנקודה במקרה הזה, אבל אם אתה שואל מה יכול לדעת בנאדם כזה - התשובה המון. הקבוצה שלו, עצרה בדרך, אספה שניים אחרים, כולם קיבלו הוראה להתעלם מהם....
או שאתה צודק, ואז צריך לסגור את השב"כ ולשלוח את חוקרי השבויים ללשכת האבטלה.
ערן,
זו מדינה דמוקרטית, וזכותך להחזיק באיזה דעה שרק תרצה, אבל נראה לי, ורק נראה לי, שאתה טיפסת על עץ גבוה.
אנחנו לא טוענים שצריך לירות בכל מה שזז, ולשלוח נשים וילדים לעמוד בשורה...
אבל אנחנו גם מבינים שהצד השני לא פחות בעייתי.
יוני5
נמרוד-זה שהמסתנן היה "כושי מסכן" לא מזכה אותו אוטומטית מחשד כי הינו מחבל ("כושי מסכן"). לכן הנחת העבודה של הקצין היתה עדיין סבירה בנסיבות ועל המערכת לגבותו כמי שהפעיל שיקול דעת סביר ולשאת בעצמה בתוצאות הטעות (אפשר לשלוח אותו לסדרת שיקום פה
באיזו מרפאה צבאית :lol: ) אייייי.
אני רק מדמיין לאיזה צרה נקלע כאשר הנבלות יצליחו להחדיר "כושי מסכן" עם חגורת נפץ שרק יחכה שהכח יתקרב אליו. למה צריך להתאמץ ולהגיע לקניון ? המטרה גם ראויה וגם קלה. אחר כך מה יהיה ? נתחיל לעשות "נוהל שווארמה" לכל זונה ? במחשבה שניה ,רעיון לא כ'כ רע...
אני לא מבין מה הטעם בדיון האם מה שקצין עשה נכון או לא ומה העונש שהוא צריך לקבל. מזמן למדתי לא להאמין למה שכתוב בעיתונים ובגלל שאין לי מושג מה באמת קרה בין הקצין לפליט מחפש העבודה אני לא מוצא עניין להתייחס למקרה.
אבל, יש כאן בעיה הרבה יותר עקרונית.אני לא עורך דין, אבל עד כמה שאני יודע ברגע שמישהו רוצה לתבוע חייל בשל פעילות צבאית שהוא היה בה, הוא לא מסוגל לתבוע אותו פרטנית אלא את המדינה. לדוגמה, פלשתינאי ש-D-9 עשה לו חניון מהבית לא יכול לתבוע את הנהג אלא את המדינה. התביעה מול המדינה תתברר בבית משפט אזרחי. אם צה"ל חושב שהחייל שהיה מעורב ב"תקרית" התנהג לא כיאות הוא יתבע אותו במסגרת הדין הצבאי. אם כל פליט/פלשתינאי/אזרח במחסום מסוגל לתבוע אותי ישירות על פעילות שאני עשוי להיות מעורב בה, מילואים אני לא עושה יותר.
לא ברור לי איך במקרה הזה פליט תובע חייל ולא את מדינת ישראל. אולי אחד מעורכי הדין שבינינו יוכל להאיר את הנקודה.
לפי הכתוב הוא נשפט בבית דין צבאי, קיבל עונש צבאי (40 ימי עבודה במרפאה ועיכוב בדרגה), איך בדיוק ה1500 שקלים נכנסים בעניין (קנס בית דין צבאי יכול לתת, אבל להגיד שזה פיצוי ולהעביר לגורם שלישי?) - לynet הפתרונים.
לאיציק - הבעייה שלך ביסודה היא גלישת יתר באתרים שמתחילים באות y. תנסה קצת דבקה. או אולי סתם אתרים של ג'יפים :-D
אני קורא את השרשור ונדהם
מה הקשר למצב הגבול / מהיכן הגיעו הפליטים / טיפול הממשלה ועוד תירוצים לבין התנהגות שאיננה עומדת במבחן הראשון של הקצין - כאדם
במבחן הזה הוא נכשל
ההיתר שאתם נותנים לקצין הזה להכות היום פליט אפריקאי כי הוא לא נשמע לו וחצה את הגבול ומחר זה אותכם כי נכנסתם במהלך טיול לשטח צבאי סגור והתפתח ויכוח שבמהלכו הוכיתם - זה לא דמיוני
זה קורה כל יום בתוך הארץ על ידי אנשים שמנצלים את כוחם /מעמדם להשתמש בכח (למשל המשטרה - ולא כנגד העבריינים הכבדים מהם המשטרה מפחדת)
לא כל שימוש בכח הוא מוצדק ולפני כל שימוש כזה צריך לחשוב האם לא ניתן להשיג תוצאה טובה יותר בדרך אחרת
מכות זו הדרך הקלה - מרביתכם כאן הורים ואני רוצה להאמין שאתם לא בוחרים בדרך זו כנגד ילדיכם ואתם מחפשים פתרונות אחרים כדי להשיג מהם את המטרות שלכם
אני בטוח שמקרי התעללות בילדים מזעזעים אתכם לפחות כמו מקרה הקצין הנ"ל ולכן אני לא מבין את האיפה ואיפה
מכות זה לא הכאב הפיזי אלא ההשפלה האיומה שחש המוכה והשפלה זו היא שמובילה לרצון לנקמה ואת זה אנחנו בטח לא רוצים........
אותי כילד לימדו שאם מכים אותי אני צריך להכות הרבה יותר חזק כדי שיפחדו ממני אבל גם לימדו אותי שבמכות לא פותרים שום דבר - לכאורה הפכים אבל אם תחשבו לעומק תראו שלא .
וואלה סוזי טיעון כבד כתבה הפעם .
שווה מחשבה .
ליונתן הפעם אני באמת לא ציני :wink:
בוקר טוב לכולם
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי יוני5
או שאתה צודק, ואז צריך לסגור את השב"כ ולשלוח את חוקרי השבויים ללשכת האבטלה.
זו מדינה דמוקרטית, וזכותך להחזיק באיזה דעה שרק תרצה, אבל נראה לי, ורק נראה לי, שאתה טיפסת על עץ גבוה.
אנחנו לא טוענים שצריך לירות בכל מה שזז, ולשלוח נשים וילדים לעמוד בשורה...
אבל אנחנו גם מבינים שהצד השני לא פחות בעייתי.
יוני5
יוני יש לי שאלה (אני כבר לא בטוח שהיא אחרונה);)
היית שם ראית את המצב!. כמה מסתננים אתה הכית סטרת להם שברת להם את השיניים?
אתה יודע מה אני אקשה עלייך קצת אם היית מקבל אישור להשתמש באלימות (פיזית בלבד כלומר ללא נשק) נגד אותם מסתננים היית עושה את זה? מה זה היה נותן לך? היית מרגיש שביצעת את תפקידך טוב יותר?
אני מצפה לתשובה ישירה ולא ססמאות ותשובות כלליות ואז נראה מי טיפס על עץ.
ברור שהצד השני בעייתי אבל הוא פחות בעייתי מכיוון שאם אנחנו לא עושים את המינימום לתת את הכלים להלחם בתופעה אי אפשר לצפות מהקצינים האלה לעשות את הבלתי אפשרי ולכן שגם לא יקחו את החוק לידיים. שיתפסו את מי שצריך ויחזרו למשפחתם בשלום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
אני קורא את השרשור ונדהם
מה הקשר למצב הגבול / מהיכן הגיעו הפליטים / טיפול הממשלה ועוד תירוצים לבין התנהגות שאיננה עומדת במבחן הראשון של הקצין - כאדם
הקשר סוזי הוא שלי, כמפקד הגזרה שעומד מול 24 אפריקאים שהתפזרו לי בשטח 10 דקות הליכה מהישוב עזוז, חשוב מאוד, אבל מאוד, לדעת שאין אף אחד אחר שמתקדם לכיוון עזוז ומתכוון לעשות שם פיגוע.
מצב הגבול, מהיכן הגיעו הפליטים, הנחיות הממשלה לגביהם אולי לא רלוונטית לך, אבל רלוונטיות מאוד במבחן הראשון של הקצין - עמידה במשימה. אנושיות, להיות אדם, להיות אדיב, נעים, סימפתי, בלונדיני עם חוש הומור - הכל נכון ורצוי, אבל המבחן הראשון הוא העמידה במשימה.
במקרה שתיארתי (ד"א, מקרה אמיתי שלי) כל התכונות היפות לא רלוונטיות וכל ההסברים \ תירוצים אינם רלוונטים במקרה שילדה אחת היתה נפגעת בעזוז. חד וחלק. מי שמספר לך אחרת, מבין באנשים, סימפטיות, אדיבות ונימוסי שולחן, אבל כנראה שבנושאים צבאיים לא.
צר לי אם קילקלתי לך את תדמית הקצין וג'נטלמן שטום קרוז ומחלקת אגדות קרב טרחו לחנך אותך כל השנים.
(ובסוד, בסוד, ביננו, אני אגיד לך שאחרי העמידה במשימה עומדים אצלי החיים של החיילים שלי, ורק אח"כ, להיות "אדם". לא יפה להגיד, אסור לגלות, אבל זה ביננו.)
יוני5
יוני
צר לי לקלקל לך אבל אתה לא היחיד שעמד בסיטואציות כאלו
אז אצלי לא היו 24 אפריקנים אבל היו אחרים
משום מה אני די בטוח שלא הכית אף אחד
תקן אותי אם אני טועה
[
(ובסוד, בסוד, ביננו, אני אגיד לך שאחרי העמידה במשימה עומדים אצלי החיים של החיילים שלי, ורק אח"כ, להיות "אדם". לא יפה להגיד, אסור לגלות, אבל זה ביננו.)
יוני5[/QUOTE]
על כך אין ויכוח אבל אני חושב שכקצין יש לך עוד כלים מעבר ללהכות אדם .
היכולת לשלוט ולנהיג היא בד"כ מה שמבדיל אותך מהחפ"ש ואם זו הדוגמה שאתה כמפקד (ואני לא מתכוון אתה במובן של אתה אישית)נותן אז איזו התנהגות אתה מצפה מחייליך
אתה תמיד צריך לזכור שאתה גם דמות לחיקוי
ואל תתרץ לי בדמות שמירה על חיי הלוחמים וכו'
אם אתה מספיק קרוב כדי להכות מישהו אז זה אומר שאתה לא מפחד שהוא ממולכד / חמוש וכו'
לא אצל כולם ההגיון נעצר בש.ג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי יוני5
צר לי אם קילקלתי לך את תדמית הקצין וג'נטלמן שטום קרוז ומחלקת אגדות קרב טרחו לחנך אותך כל השנים.
יוני5
סיכום מצויין למצב העגום של צה"ל היום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי MMR
סיכום מצויין למצב העגום של צה"ל היום.
קדימה, בוא תחליף אותי ויהיו קצינים טובים אמיתיים.
ואז המצב לא יהיה עגום.
ד"א, אתה מוזמן להחליף אותי ביום שישי הקרוב בסיור קו ולהתכונן למילואים מסוף מאי לסוף יוני. ובמסגרת פקודת ההתראה, אז יש אימון של יומיים שלושה בספטמבר ואימון האמרים בצאלים בדצמבר. ואולי גם בקרת תרגיל או משהו כזה.
(לא ע"מ לבאס, רק ע"מ לתת לך תמונת מצב לגבי מה שצפוי לך בחצי השנה שנותרה)
יוני5, אחראי מצב עגום
גבול זה גבול זה גבול זה גבול !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מה כל ההתיפיפויות (כושי מיסכן / כושי רעב / פלסטינאי מיסכן,,,,,,,).
רוצה המדינה לקלוט פליטים >> שתעשה מה שעשה בגין בזמנו עם פליטי וויטנאם - תודיעה ותקבל אותם באופן רישמי.
בקו הגבול - אף אחד חי לא עובר !!!!
או,,,,שהאחרון יכבה כאן את האור.