חוזר: האם סולר כבר עולה יותר מבנזין?
סולר כבר מזמן יקר יותר מבנזין. מה קרה שהתעוררתם רק עכשיו?
אני כבר לא מטייל כמו פעם כי זה פשוט יקר מדי.
הטיול הגדול האחרון בסופה היה לפני חודשיים וחצי בדיוק, ורק השד יודע מתי הטיול הבא. אני מקווה שזה יהיה בקרוב, לפני החום הגדול (עוד תירוץ לא לנסוע בכלל...)
אפשר למלא רכבים לא רק בדרך לעבודה, אלא גם בטיולים, ולהתחלק בהוצאות. בינינו, זה קצת הזוי לראות בטיול שיירה של 5-8 ג'יפים שבכל אחד מהם יושב רק נהג... בשביל להמשיך לטייל, אני מוכן לתת למישהו שאני סומך עליו, לנהוג חצי טיול...
ואלה באמת צרות שוליות מול עליית מחירי המזון והאינפלציה הממשמשת ובאה עלינו.
המחירים שגיא נתקל בהם אמיתיים לגמרי.
דרור ניסית פעם להתארגן עם חבר בטיול משותף באותו הרכב ?!
תנסה פעם ואז תבין...
בכל מקרה החברים שלי מתחלקים לשני סוגים
1. אילו שבאים עם המשפחה (קרי ילדים או אישה או שניהם)
2. אילו שבאים לבד לטיול כדי לנקות את הראש
אילו שבאים עם המשפחה ממש לא רוצים אותך. הם רוצים טיול גיבוש משפחתי וכו...
אילו שבאים לנקות את הראש ממש לא רוצים אותך,הם רוצים קצת שקט ובדידות במהלך היום כדי שיהיה להם את היכולת הנפשית להיות מסביב למדורה במהלך היום.
ויש כאלו (כמוני) שנמנים על שני הסוגים.
אם שני עם המשפחה, לא רוצה זרים באוטו !
אם אני לבד, אני מוכן לסבול עוד חבר ובלבד שיהיה ברור שיהיו קטעים ששנינו פשוט נשתוק ונהנה מהמדבר. אבל לצערי אני בדעת מיעוט כאן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
מה שבאמת מבאס .. ( אותי ) זה שהאמריקאים עם החלטה האסטרטגית של לא לגדל אורז,
אההה......
החלטה אסטרטגית????
תגיד לי..
מאיפה הוצאת את זה?
איפה תגדל אורז בארה"ב?
הנה שעורי בית בשבילך
היכן בעולם מגדלים אורז ומדוע?
הנה רמז קטן:
בא נאשים את מדינת ישראל בהחלטה האסטרטגית שלהם לא ליצא דלק.
ג'ו למה אתה מתחמק? אתם האמריקאים הפסקתם לייצא אורז לעולם כדי שישאר לכם מספיק כדי לייצר את המשקה הלאומי שלכם, סאקי :twisted:
דוד שלי :)
השטן הגדול אשם.
אל תהיה תמים !
חוצמיזה, פרופוגנדה מכיר ? ... מי מנסה לדפוק את האירנים ולגדל נפט בשדה באזור איווה ?
פרופוגנדה אמרתי ? ...
זה לא משנה באמת אם נתת בראש למלכת הפראם, מספיק שמישהו הדליף שעשית את זה ...
ולי עולה קילו אורז 23 שקל....זה כמעט 6 דולר ?!?!?
תמשיך לדבר ואני סוגר את הברז של יצוא גרגרי חומוס,
מנה פלאפל תעלה ל50 שקל וכולכם תמותו ברעב.
אני מציע שתתנצל מהר למגדלי האורז האמריקאים לפני שיהיו השלכות כבדות.
אחרי חרם החומוס יכול להיות שהאנטריקוטים בסכנה... ראה הוזהרת!
כולם ידעו מי בדיוק גרם לעליה החדה במחיר האנטריקוט!
ג'ו ....
תשמע, היתה לי משמרת לילה אתמול, לא יצא לי לישון מאז, נפלו עלי כמה הודעות רעות מאוד היום ...
ואתה הראשון שהצליח להצחיק אותי ובגדול ...
תודה :-)
נ.ב - תמסור למגדלי האנטריקוט שלא קניתי כבר כמה חודשים ... שזה יקר מידי ... כבר עכשיו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
ג'ו למה אתה מתחמק? אתם האמריקאים הפסקתם לייצא אורז לעולם כדי שישאר לכם מספיק כדי לייצר את המשקה הלאומי שלכם, סאקי :twisted:
האמת שאני מבין רק במשקאות לאומיים מיוצרים מתפוחי אדמה בלבד,
אז מי יודע.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ערן המסוקס
הטיול האחרון של פסח, שבוע של שטח, יצא לי זול יותר בסיקס מאשר לדיזלים בקבוצה. נראה לי שזה מסכם את העניין..
צריכת דלק בהיילקס לא בהרבה יותר קטנה מאשר שלי. לא ברור מאיפה הנתונים של 8.5 ק"מ לליטר, אולי בכביש נטו? כל ההילקסים שיצא לי לטייל איתם לקחו פחות דלק מהגרוטאה שלי בהפרש קטן בלבד.
לא ברור לי עם איזה גרוטאות אתה מטייל או איך אתם מחשבים צריכת דלק..
בכביש הגמל נוסע בקלות 1:9-1:9.5 ובשטח נוסע בקלות 1:8-7 עם רכב עמוס בציוד.
טיול פסח, 350~ ק"מ בשטח עם רכב כבד מאד, מסלול מהיר יחסית=יותר דלק (בד"כ הצריכה גם בשטח באזור 1:8) בטיול לפי צריכה בפועל של ~1:7.5 אני מגיע לחשבון דלק של 300ש"ח בתחנות דלק של העולם האמיתי (לא תחנות יקרות נמרוד, אני יכול למצוא לך תחנות בנזין ללא הנחה)
הרכב שלךערן צורך בשטח דומה 1:6 במקרה הטוב ואל תנסה להכחיש, סיקס לא נוסע יותר טוב מזה בטיול שטח וזה עוד בלי חצי מהמשקל שאני סוחב בהיילקס.
עכששיו תעשה חשבון לבד, לי זה עדיין יוצא יותר זול.
סמוראי שהיה איתנו עבר את חשבון הדלק של ההיילקס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
בדרום יש באזור באר שבע, אבל אני לא מכיר אותם אישית.
אשמח אם משהו יוכל להמליץ לי על תחנה זולה וטובה.
כבר כתבתי בעבר,
בבאר-שבע מנסיון ארוך שנים יש את "דלק" מול אגד או ליד באר אברהם בשוק, המליצו לי על "תפוז" מול תחנת הקמח אבל לא מכיר מנסיון אישי.
מדרום לב"ש התחנה היחידה שאני מוכן לתדלק סולר אם לא נתקעתי סופית היא התחנה במועצה אזורית רמת נגב(מול טללים), גם כאן מנסיון חיובי של שנים- גם המחיר הכי זול מהתחנות דרומית לב"ש על כביש 40, צריך לשאול את המתדלק איזו משאבה היא הכי זולה כי יש להם מבצעים שונים כל פעם.
תחנת "פז" ברמת חובב יקרה,
תחנת דלק בשדה בוקר יקרה ואם אני זוכר נכון ערן כתב פעם משהו לגבי נקיון הבנזין שם?
תחנת"פז" בעובדת יקרה יחסית וגם היתה ברשימה של המזוהמות בעבר, לא מתקרב אליה.
תחנת דלק במצפה הכי יקרה באזור, ככה זה כשכולם מגיעים יבשים מאילת או נזכרו ברגע האחרון לפני הירידה דרומה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
לא ברור לי עם איזה גרוטאות אתה מטייל או איך אתם מחשבים צריכת דלק..
סמוראי שהיה איתנו עבר את חשבון הדלק של ההיילקס.
אני מניח שלא כתבת את המשפט הראשון לעצמך... ;)
אתה חייב להסביר את הנתון הזה!
בטיול שרובו שבילים מהירים צריכת הדלק טובה יותר. הג'יפ שלי עושה בטיול כזה קרוב ל7 ק"מ לליטר (מלמטה). בכל מקרה כל טיול (למעט סיבוב שטח קרוב לבית) יוצא לי בין 6 ל7 ק"מ לליטר בממוצע.
הרכבים שאני נוסע איתם הם לא עגלות, ותדלקנו כמה שאפשר בתחנות זולות. עדיין יצא הפרש לטובתי בתדלוקים (חוץ מדיפנדר אחד שבאמת צורך הרבה פחות). הילקסים שאני נוסע איתם לא לוקחים הרבה פחות ממני בליטרים (אבל כמובן שלוקחים פחות).
הטיול האחרון כלל בסביבות האלף ק"מ המכילים הרבה מאוד שטח.
אגב, סמוראי קרבורטור באמת שתיין. לא לוקח הרבה פחות מסיקס. היה איתי לא מזמן אחד כזה ונתקע בשטח בלי דלק. טוב שהיה לי ג'ריקן ספייר למלא לו.
וכשנוסעים עד אילת כמעט ורק בשטח, אז אין הרבה אופציות להתפנק על תחנות דלק מוזלות במיוחד.
יונתן,
המשפט נכתב בתגובה עם ציטוט לערן.. לא הבנתי מה לא מסתדר לך.
בטיול פסח היה איתנו סמוראי ששתה יותר דלק כהוצאה מאשר ההיילקס שלא לדבר על זה שהוא היה צריך לקפוץ באמצע להביא עוד דלק בבקבוקים מתחנת דלק.
אחד מהחברים הקבועים לטיולים במשך שנים נוסע בדיפנדר, אין הבדל בתצרוכת דלק בין ההיילקס והדיפנדר, השנה היה דיסקו דיזל שאולי בגלל הגיר אוטומטי שתה יותר סולר אבל עדיין זה מכוון שוב לתצרוכת עדיפה של רכבי סולר על בנזין, זה לא שאני מגלה משהו חדש, זאת הפואנטה מלכתחילה של הדיזל.
ערן,
איך שאני לא הופך את זה זה עדיין לא מסתדר לי, אני מטייל עם רכב סולר ובנזין כבר לא מעט שנים, לא זכור לי מעולם תצרוכת דלק שווה או גרועה יותר מאשר רכב בנזין.
להיפך,
אני כמעט ולא לוקח ג'ריקן לטיולים של עד 4 ימים-400ק"מ שטח~ אם יש תחנה בטווח 50 ק"מ מהיציאה לכביש.
טיולים כמו שאתה מתאר סיימתי ע"ב מיכל הרכב 60ל'+19 בדלקן שמעולם לא נגמר.
רכבי בנזין באותם טיולים נזזקו ליותר מג'ריקן וגם איתו מגיעים חנוקים לסיום בד"כ.
אני יודע שהסיקס שלך יותא דופן בכיוון האנסופי שאתה מבצע לו אבל בכל זאת זה מוגזם לעשות 1:7 בשטח כמו שאתה מתאר, דוקא בשבילים מהירים.
מה פתאום 7 ק"מ לליטר בשטח. אני מתכוון 7 ק"מ לליטר סה"כ ממוצע לכל הטיול כולל כביש.
1 קבצים מצורפים
אני בוחר את החתול..8)
ערן,
אם כבר אמרת שזה ממוצע עם נסיעת כביש אז לטווח כזה משולב כביש+שטח צריכת הדלק שלך בכביש צריכה להיות 1:9 בערך כדי לאזן את בצריחת הדלק בשטח של 1:5-6 .. עדיין לא מסתדר.
אם אתה נכנס לשקלול שטח+כביש אז שוב חולר עדיף,
צריכה ממוצעת של 1:8 בקלות ולעיתים מעט טוב יותר.
מה שכתבתי לא הסתדר לי כי אני מכיר את שני הרכבים, אבל... אם אתה אומר שממטוצע שטח +כביש שלך בהיילקס בטיול כזה זה 1:8 אז אולי.
בד"כ בטיולים כאלה אני עושה 1:9 +- . עכשיו נשאר רק ההבדלים הדינאמים במחירי התדלוק...
יש לי כמה ימי ניסיון על CJ:
הצריכה הממוצעת היא באזור ה 6 ק"מ לליטר עם סטיה של 8% פלוס מינוס.
אף פעם לא הצלחתי להגיע לצריכה טובה מ 7.8 ק"מ לליטר, וכמובן שזה היה בכביש.
מספיק לפאר לחינם את שמו של ה CJ בנושא הדלק, צריך להודות, זה לא הצד החזק שלו!
ד"א, אני חושב שאני יודע איך צריכת הדלק אצל ערן היא כזו טובה:
אולי בשטח ה CJ נגרר ע"י רכב אחר???
בצחוק,
אביגדור
בת"א בר"ח קרליבך בסד"ש הנחה של 2.65 ש"ח ללא תוספת שרות
סולר לרכבים
הזול ביותר בישראל
הנחה לכל ליטר
100% בטוח, לא מהול, תחת פיקוח
זמינות בכ-130 תחנות בישראל