חוזר: שתי בעיות בויטרה-עשן לבן בהנעה ושתיית מים מוגברת>
ציטוט:
נכתב במקור על ידי שמוליקו
תמונה יפה מאוד.
אבל מה באמת רואים בה?
קצת הסבר (שגם אנשים כמוני יוכלו להבין).
הגרף האדום הוא של חיישן מיקום גל הארכובה.
הגרף הכחול הוא של חיישן מיקום גל הזיזים.
במצב מנוע נורמלי, הנקודה שבה הגרף הכחול חוצה את קו ה0 וולט בדרכו מ 5+ וולט ל 5- וולט צריכה ליפול באיזור שבו חסרות שתי שיניים על גלגל התנופה, היכן שיש רווח בגרף האדום.
במקרה הנוכחי רואים שהגרף הכחול מאחר בכארבעה פולסים אדומים ביחס למקום שבו היה אמור להיות. זה קורה בגלל שגל הזיזים מוזז קדימה ביחס לגל הארכובה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
כוון לא נכון של הטיימינג גם במוסך יכולים לעשות לו, מנסיון עגום בנושא, ואם הוא יקפיד על עבודה מסודרת לפי הספר, הסיכויים שלו ליפול בזה יהיו קטנים יותר משל המוסך.
שלום חנן
מוסך שלא יודע לכוון טיימינג עדיף לא לסגור הבסטה!!!!!!!!!!!!!
אני יוצא מנקודת הנחה שהמוסך שאליו הוא יפנה הוא מקצועי.
אין מוסך שלא יודע לכוון טיימינג. טעויות? קורות לכולם, גם להכי טובים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Viper
לא ברור לי מהיכן המחירים.
אבל אם כך אתה משלם- תחליף חנות- הם עושקים אותך.
לא מזמן רץ כאן שרשור על שיפוץ ראש מנוע. הסכומים מתחילים ב-250 ש"ח.
סט שלייף הכולל הכל עולה 150 ש"ח (לא מקורי).
שמן+מסננים+נוזל קירור איכותי+רצועת טיימינג- לא צריך לעלות יותר מ-350 ש"ח לחלקים איכותיים באמת.
ולגבי ההמלצה- הכי קל להגיד לבן אדם- לא יודע- אל תעשה.
אבל איך הוא ילמד? אתה חושב שמוסכניק נולד עם ראצ'ט ביד וידע מלא לגבי מכונאות?
ומי בדיוק יטפל לו במנוע? כנראה שאיזה ילד, שוליה במוסך, שהבוס רק מבקר אותו מידי פעם.
בקיצור- לא תנסה- לא תלמד. וזו אחלה נק' להתחיל וללמוד.
לפי התאוריה שלך כל אדם בעל רכב צריך להיות מכונאי . צר לי לאכזב אותך אבל לא כך הדבר.
לא לכולם יש את הזמן ,הרצון והיכולת לטפל ברכב שלהם ,לכן קיימים מוסכים!!!
לידיעתך כל מוסך מורשה {לא יצרן אלא משרד העבודה} חייב במנהל מוסך שעבר הסמכה וגם אם הוא רק מבקר את "השולייה "תהייה בטוח שה"שולייה" יש לו קצת יותר ידע מבעל הרכב שנכנס למוסך.
לגביי..אני מכונאי במקצועי לכן את העבודה אני מבצע בעצמי ,מחירי החלקים לא מדוייקים,אבל אם תרצה אדאג לעדכן מחירים מדוייקים.
:p
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Viper
לא ברור לי מהיכן המחירים.
אבל אם כך אתה משלם- תחליף חנות- הם עושקים אותך.
לא מזמן רץ כאן שרשור על שיפוץ ראש מנוע. הסכומים מתחילים ב-250 ש"ח.
סט שלייף הכולל הכל עולה 150 ש"ח (לא מקורי).
שמן+מסננים+נוזל קירור איכותי+רצועת טיימינג- לא צריך לעלות יותר מ-350 ש"ח לחלקים איכותיים באמת.
ולגבי ההמלצה- הכי קל להגיד לבן אדם- לא יודע- אל תעשה.
אבל איך הוא ילמד? אתה חושב שמוסכניק נולד עם ראצ'ט ביד וידע מלא לגבי מכונאות?
ומי בדיוק יטפל לו במנוע? כנראה שאיזה ילד, שוליה במוסך, שהבוס רק מבקר אותו מידי פעם.
בקיצור- לא תנסה- לא תלמד. וזו אחלה נק' להתחיל וללמוד.
דרך אגב,מתחילים ללמוד מהקל אל הקשה,אתה לא יכול לטפס לקומה שישית בלי שעלית חמש קומות קודם.
שידע לבצע טיפול "קטן" ושאר דברים קלים ורק אז ייגש לבצע עבודה מורכבת מעט יותר ....:-P
לגבי טיפוס לקומה בבנין- זה נכון (אלא אם אתה מגיע עם מסוק...)
לגבי מכונאות- כן ולא.
מה יעזור לו שהוא יודע להחליף פילטר אויר, שמן ודלק בפירוק ראש המנוע?
כן, כי אולי זה יתן לו קצת בטחון בהבנת מבנה המנוע והיכן החלקים יושבים- אבל לא- כי אין כ"כ קשר.
כשהוא יפרק את המנוע- הוא ילמד הכי טוב על המבנה ואיך לתקן.
אני פירקתי ראש מנוע לאחר הרבה שנים של טיפולים קטנים וגדולים. וואלה- לא מוצא כ"כ את הקשר. רק הפחדנות שלי שהרתיעה אותי מלפרק יותר מידי חלקים.
אבל ברגע שפירקתי פעם אחת- זה לא בעיה בכלל ואין ממה לפחד. מכונאות רכב (ועוד בסיסי) זה לא בשמים.
גם תמיד יש כאן את חברי האתר- הן בהתכתבות והן בנוכחות פיזית- שיכולים לעזור לבחור ולתת לו בטחון וייעוץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Viper
לגבי טיפוס לקומה בבנין- זה נכון (אלא אם אתה מגיע עם מסוק...)
לגבי מכונאות- כן ולא.
מה יעזור לו שהוא יודע להחליף פילטר אויר, שמן ודלק בפירוק ראש המנוע?
כן, כי אולי זה יתן לו קצת בטחון בהבנת מבנה המנוע והיכן החלקים יושבים- אבל לא- כי אין כ"כ קשר.
כשהוא יפרק את המנוע- הוא ילמד הכי טוב על המבנה ואיך לתקן.
אני פירקתי ראש מנוע לאחר הרבה שנים של טיפולים קטנים וגדולים. וואלה- לא מוצא כ"כ את הקשר. רק הפחדנות שלי שהרתיעה אותי מלפרק יותר מידי חלקים.
אבל ברגע שפירקתי פעם אחת- זה לא בעיה בכלל ואין ממה לפחד. מכונאות רכב (ועוד בסיסי) זה לא בשמים.
גם תמיד יש כאן את חברי האתר- הן בהתכתבות והן בנוכחות פיזית- שיכולים לעזור לבחור ולתת לו בטחון וייעוץ.
כמו שאמרת אנחנו רק יכולים לייעץ,ניתן לבחור להחליט.
בכל אופן אם יזדקק לעזרה ,בשמחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
הגרף האדום הוא של חיישן מיקום גל הארכובה.
הגרף הכחול הוא של חיישן מיקום גל הזיזים.
במצב מנוע נורמלי, הנקודה שבה הגרף הכחול חוצה את קו ה0 וולט בדרכו מ 5+ וולט ל 5- וולט צריכה ליפול באיזור שבו חסרות שתי שיניים על גלגל התנופה, היכן שיש רווח בגרף האדום.
במקרה הנוכחי רואים שהגרף הכחול מאחר בכארבעה פולסים אדומים ביחס למקום שבו היה אמור להיות. זה קורה בגלל שגל הזיזים מוזז קדימה ביחס לגל הארכובה.
בפשטות ,מה שאתה אומר זה שקפצה שן אחת או שתיים .....אה ,סתם מתוך סקרנות,זה לא גרם לתזמון שס' לקויי? רכב לא סוחב? ועוד כמה תופעות לוואי?
לא קפצו שיניים. מדובר במנוע שעבר החלפת SHORT BLOCK. המכונאי שהרכיב את גל הזיזים היה צריך להביא את המנוע לTDC לפני שהוא מרכיב את גל הזיזים. במנוע הזה לא היה על גל הארכובה סימון של TDC, ובמקום להביא את הבוכנה לTDC בצורה מדויקת בעזרת דיאל אינדיקטור המכונאי החליט לעשות את זה "לפי העין" וזו התוצאה.
המנוע לא הניע.
ניתוק חיישן קרנקשאפט אפשר למנוע להניע לאחר שניות ארוכות של סטרטר אבל הוא עישן בטירוף ולא עלה בסל"ד.
ניתוק חיישן קאמשאפט אפשר למנוע להתניע לאחר שניות ארוכות של סטרטר ואז הוא עישן קלות ועבד בצורה סבירה.
התזמון בוצע מחדש בעזרת דיאל אינדיקטור והמנוע חזר להתניע ולעבוד בצורה תקינה.
תודה לכם, אז ככה>
לצערי לטפל לבד זה לא כל כך אופציה כרגע מכמה בחינות. הראשונה היא זמן, אני כרגע עובד מהבוקר עד הערב ואין מספיק זמן בשביל שאני יסיים את העבודה תוך ימים ספורים, ואני כמובן צריך את הרכב שיסע ולא ישב מפורק בחניה.
דבר שני הוא מציאת חלקים-כשהיו חסרים לי שני חלקים לקח לי מעל שבוע למצוא, וגם אז הזמנתי מחו"ל ויקח חודש וחצי עד שיגיע. הבעיה העיקרית בנושא הזה היא שאני גר בצפון רמת הגולן, וכדי להגיע למקום שמוכר חלקים זה אומר חיפה או אם אני באמת רוצה למצוא את החלקים הדרושים זה אזור המרכז. ככה שאני יצטרך לנסוע לפחות פעמיים רחוק כדי לקנות את כל החלקים הדרושים לכזה טיפול. (בהנחה שאני בכלל ימצא את החלקים שאני צריך. ואני אומר פעמיים כי אני לא מבין במנוע מספיק ואני מאמין שבטוח ישכך איזה חלק או שיתגלה כלא תקין).
וכמובן חוסר ידע וכלים מתאימים.
לבסוף החלטתי לעשות במוסך וזהו, הלכתי על מוסך גונן שיש לי ניסיון טוב איתם בנוגע לסמוראי שהיה לי לפני כמה שנים. יום ראשון הרכב יהיה מוכן ואני יעלה לפה מה עשו וכמה לקחו....(או שחטו, כמו שאני צופה את זה ומכיר מוסכים בצפון).