חוזר: דיון: נסיעה עם ג'יפ בחוף הים או "תדמית בעלי הג'יפים"
יונתן , הם זה הם ואנחנו זה אנחנו , כי הם לא חושבים על "איך נעשה שיהיה בסדר לאחרים" כמו שאתה ושאר החבר'ה פה חושבים...הם רק חושבים על איך למשוך תשומת לב ואיך שיהיה להם נוח כי לא איכפת להם מהזבל שהם משאירים מאחור (הרי אתה תאסוף את זה,לא?) ואם יש להם קהל שמריע, אין מה שיעצור אותם ובוא תנסה לעצור אותם בכוחות ידיך.
וכן, הייתי מחכה שהם יסיימו את המעלה, מכין קפה ברגוע ונהנה מהנוף , כי אני בא בשביל הנוף ואני לא במרדף אחרי השעון או המעלה הבא. ככה גם החברים שסובבים איתי. את אלה שיוצאים נגדי (ויש לא מעט כאלה לצערי) אני לוקח לטיול כדי שיראו שאני לא כמו המתוייגים כ"הם" וככה אני מפחית ממעגל השונאים אותנו.
לגבי התחרויות , למעט אירוע אחד שבוטל בגלל יתוש ביצות עלוב והרבה פוליטיקה מסביב, לא ידוע לי על התנגדות של ירוקים אלא של גורמים אחרים מצד החוק, והאירועים התרחשו בכל סוג שטח שקיים במדינה הזו למעט שלג (חומר למחשבה...).
יונתן ידידי
אני מציע לחסום את הגישה לאינטרנט ולהקים קומנדו / מיליציה שתעסוק בלנקב צמיגי יפנומטיות ....
ככה כל הבעיות יבואו לפיתרון.
כמה פעמים עלה פה הנושא הזה של אנחנו מקלידים ולא עושים כלום.
אז יאללה .. תעשה, כשאני הבעתי רצינות, צחקו עלי. כשדרור ברלי הראה רצינות צחקנו עליו ...
קדימה, יודע למה יש חוקים שמפלים לרעה אוכלוסיה זאת או אחרת ? כי יש תמיד אוכלוסיה אחרת שיש לה זמן / סבלנות לשחק בקקי.
לנהגי המשאיות והמוניות יש מחיר משלהם לסולר, מחיר שהוא נמוך משלי. אני רוצה גם, הם לא חוסמים כבישים כי אין להן שום סיבה. למה אני לא חוסם כבישים ? אולי יורידו לי את מחיר הסולר גם ?
קדימה ... לעסק, סרג'יו !
אתם מקטרים על איך אנשים אחרים מתנהגים? זה מה יש. שבע מליון תושבים בישראל, 7 מיליארד בעולם. כל אחד מתנהג אחרת.
אני אחראי ורק להתנהגות שלי ושל ילדי, על החינוך שלהן אני בכל זאת אחראי עד גיל 18. אולי אני מנסה להשפיע על הקרובים לי מיידית, וגם זה לא תמיד.
בדוגמא של יונתן על משלט 21 - חד משמעית, אני הייתי עוצר בצד, נותן להם לעבור, מחייך, שואל אם יש להם מספיק מים. ואתה יודע מה? אם רואה שיש שם הרבה הולכי רגל, משפחות - עושה אחורה פנה ועוזב.
בשרשור שננעל מישהו כתב על הבטיחה. אני מכיר את הבטיחה והזאכי עוד מלפני שהיה לי ג'יפ, בצבא היינו נוסעים שם עם ג'פסים. במשך שנים בכל טיול לאזור היינו משלבים את הקטע הקצר והנחמד הזה. בפעמיים האחרונות שלי שם ראיתי שהשבילים מטוילים יותר ויותר על ידי הולכי רגל, משפחות מזדמנות, שיירות של ג'יפים עמוסים של טיולים בתשלום. כשאני נוסע בשביל המסומן שבו נסעתי תמיד במים בין השיחים ובאה מולי משפחה ברגל - אין לי ברירה אלא לסוע רברס כל הדרך. אז את הבטיחה אני עוזב - בג'יפ - ומשאיר להולכי רגל.
כנ"ל את חופי הים. גם אני כסטודנט עם הסמוראי נהגתי לרדת לחופי חיפה בכיף. וכן, הייתי נוסע דרומה, או יורד מכביש החוף צפונית לעתלית ונכנס לחופים שאין בהם הרבה אנשים. לרדת לחוף הקשתות או הסטודנטים עם ג'יפ, איפה שבבירור יש הרבה אנשים - נראה לי לא לעניין, אז אני הפסקתי, וכשאני נוסע לים בחיפה עם בנותי - אני בכלל עושה את זה בפריבט, וחונה כמו כולם בחנייה, ויורד ברגל.
הג'יפ נועד לקחת אותי למקומות אחרים. שם, בנגב, יש מספיק מקום לכולם, וכשאני כן פוגש מטיילים רגליים אלו מטיילים אמיתיים, שמעריכים את זה שהם לא לבד לגמרי, ואת הטעם של כוס קפה שחור שלא הם סחבו על הגב, ואת העזרה עם בקבוק מים או הורדת משקל שקית הזבל מהתיק שלהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אתם מקטרים על איך אנשים אחרים מתנהגים? זה מה יש. שבע מליון תושבים בישראל, 7 מיליארד בעולם. כל אחד מתנהג אחרת.
אני אחראי ורק להתנהגות שלי ושל ילדי, על החינוך שלהן אני בכל זאת אחראי עד גיל 18. אולי אני מנסה להשפיע על הקרובים לי מיידית, וגם זה לא תמיד.
בדוגמא של יונתן על משלט 21 - חד משמעית, אני הייתי עוצר בצד, נותן להם לעבור, מחייך, שואל אם יש להם מספיק מים. ואתה יודע מה? אם רואה שיש שם הרבה הולכי רגל, משפחות - עושה אחורה פנה ועוזב.
בשרשור שננעל מישהו כתב על הבטיחה. אני מכיר את הבטיחה והזאכי עוד מלפני שהיה לי ג'יפ, בצבא היינו נוסעים שם עם ג'פסים. במשך שנים בכל טיול לאזור היינו משלבים את הקטע הקצר והנחמד הזה. בפעמיים האחרונות שלי שם ראיתי שהשבילים מטוילים יותר ויותר על ידי הולכי רגל, משפחות מזדמנות, שיירות של ג'יפים עמוסים של טיולים בתשלום. כשאני נוסע בשביל המסומן שבו נסעתי תמיד במים בין השיחים ובאה מולי משפחה ברגל - אין לי ברירה אלא לסוע רברס כל הדרך. אז את הבטיחה אני עוזב - בג'יפ - ומשאיר להולכי רגל.
כנ"ל את חופי הים. גם אני כסטודנט עם הסמוראי נהגתי לרדת לחופי חיפה בכיף. וכן, הייתי נוסע דרומה, או יורד מכביש החוף צפונית לעתלית ונכנס לחופים שאין בהם הרבה אנשים. לרדת לחוף הקשתות או הסטודנטים עם ג'יפ, איפה שבבירור יש הרבה אנשים - נראה לי לא לעניין, אז אני הפסקתי, וכשאני נוסע לים בחיפה עם בנותי - אני בכלל עושה את זה בפריבט, וחונה כמו כולם בחנייה, ויורד ברגל.
הג'יפ נועד לקחת אותי למקומות אחרים. שם, בנגב, יש מספיק מקום לכולם, וכשאני כן פוגש מטיילים רגליים אלו מטיילים אמיתיים, שמעריכים את זה שהם לא לבד לגמרי, ואת הטעם של כוס קפה שחור שלא הם סחבו על הגב, ואת העזרה עם בקבוק מים או הורדת משקל שקית הזבל מהתיק שלהם.
נמרוד-
לדעתי זאת צריכה ליהיות הגישה.
השרשור לא בא בשביל לקטר על ההתנהגות של אחרים אלא לנסות ולהראות עוד צדדים של דרכים כיצד לנהוג. וגם, לראות ואולי ללמוד מדעות של אחרים.
אתה תיארת את זה יפה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
משפט אחד שממצה לדעתי את רוחו של ג'יפאי אמיתי!
לצערי את היעוד הזה של הג'יפ הוא ממלא פעם בהרבה זמן, בשאר הזמן הוא משמש לטיולים קלב ולהגיע בנוחות לחוף הים...
הג'יפ נועד\נולד לנסוע בכל מקום שבו 2X4 לא מסוגל זה יעודו !
כל אחד יכול להגדיר לעצמו למה ולהיכן הגי'פ שלו נועד וכל אחד שיגדיר לעצמו מיהו ג'יפאי
אני לא אכבד אף אחד שלא מכבד אותי. מבחינתי מטיילים רגליים הם או פרימיטיביים או כאלה שאין להם את האפשרות לטייל עם ג'יפ וכנראה לא מבינים את ההנאה שבדבר או שהם פשוט אוהבי לכת.
אין לי בעיה עם אף אחד מהם להפך אבל כל עוד הם מכבדים ומקבלים את רצוני לטייל עם רכב ממונע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ERAN NO 1
מבחינתי מטיילים רגליים הם או פרימיטיביים או כאלה שאין להם את האפשרות לטייל עם ג'יפ
איך מדיון על תדמית בעלי הג'יפים הענו לקביעה כמו זו שנכתבה??
יונתן סלח לי שאני אומר לך את זה אבל יש לך בעיה
אתה נתפס למשפט מסוים ולא רואה את התשובה הכוללת אותו דבר גם עם תגובתי הקודמת שהפנת אותי למהות השרשור תאמין לי הבנתי אותך בפעם הראשונה ולא בטוח שאתה אותי אז אני אנסה לכתוב יותר ברור:
"תדמית בעלי הג'יפים" אתה באמת מאמין שמעשה זה או אחר ישנה את ה"תדמית" של בעלי הג'יפים
אתה כבעל ג'יפ מרגיש אחריות או חשיבות לשינוי התדמית?
אני יכול להבטיח לך ב100% שאותו בחור שהעיר לך בטיול ש"אפשר גם ברגל" לא ישנה את דעתו גם אם נמרוד יעשה פרסה לידו ויניח לו לנפשו דוקא כי הוא השיג את מטרתו והיא שלא יטיילו עם ג'יפ בשטח אולי כשהוא בעצמו יטייל בג'יפ בעצמו דעתו תשתנה.
אתה יודע מה אולי עלינו על משהו התדמית תשתנה כשהם בעצמם יטיילו בג'יפ!
ומה עם התדמית של המטיילים ברגל ולא אלה שנמרוד הזכיר, אלא אלו שמשאירים את הזבל וניירות הטואלט בשטח כי אין להם כח לסחוב אותו בחזרה לא מזמן היה שרשור על מה שקרה בפסטיבל בומבמלה ואלו אנשים שמטר מהם יש פח.
אז שוב פעם תגיד לי מה זה קשור לתדמית הג'יפאים? קשור! אין דבר כזה תדמית יש כאלה שהם בעד ויש כאלה שהם נגד בכל נושא כל אחד ממניעיו
אבא שלי תמיד אמר לי "שתתבגר לא תתיחס למה שכל אחד אומר" אתה עדיין צעיר זה יעבור לך
המטרה שלך בשרשור הזה היא שיפי הנפש יכתבו לא להשתולל ליד אנשים, לא לרדת משבילים, מסומנים, לא לעשות רעש בשכונה, לא לשפר, לא להגביה, לנסוע רק בכביש ולא בים או רק בדרום או רק בצפון וכן הלאה וכן הלאה
כמו שכבר כתבו מקודם כל אחד מביע את דעתו ומתנהג כפי שחונך בבית
קצת נסחפתם עם הקביעות הסוציולוגיות אנתרופולוגיות..
הסכמנו כבר שלא יורדים עם הג'יפ לחוף.
יש לכם בעיה עם הדימוי של הג'יפאים (לי אין, ש**** לי)? פנו לרני רהב, תמורת חבילת מרשרשים עבה יכשיר את השרץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי יונתןמצפה
שאלה: אתה מתפס לך במשלט 21 שבמקור הוא בכלל שביל שסומן כשביל להולכי רגל. במקביל אליך, ישנה משפחה עם ילדים קטנים וחמודים שסוף סוף הצליחו לצאת לטיול ותכננו טיול רגלי אינטימי לפי מה שהם ראו במפה.
אין ביניכם חילופי דברים ולכאורה אין כאן בעייה. רק לכאורה, כי יכול ליהיות שאותו אבא הוא מחוקק ש"נפגע" ממך בפעם הראשונה ומיד בתום הטיול יפעל לחסימת הקטע או כל חוק דרקוני אחר. אני שואל כיצד תנהג?
1. תמשיך כאילו כלום כי כבר מזמן זה שביל ג'יפים וגם לך מגיע להינות עד שמצאת זמן בין המבחנים.
2. תעשה אחורה פנה ותשאיר את המשפחה לבדה.
3. תשאל אותם אם זה מפריע להם.
4. תחכה שהם יסיימו את העליה ורק אז תמשיך. (אתה יכול בינתיים לעשות קפה)
5. משהו אחר..
.
לא יודע מאיפה הבאת את זה, השביל הוא שביל לרכב מתחיל כשביל של קק"ל וממשיך כדרך רכב-דפוקה אמנם אבל דרך רכב.
כמו שלהם יש זכות לטייל שם אז גם לי יש זכות כזאת-בכפוף לכללי דרך ארץ נורמליים כלומר לא להפחיד אף אחד בנסיעה קרובה מידי, לא להעלות אבק בדיוק לידם, להאט במעבר בסמוך ולעיתים לעצור לגמרי ולת להם לעבור, לחייך/להגיד שלום עם הראש וזהו, לא תורה מסיני רק מעט דרך ארץ.
דורון
תבדוק במפה ותראה ששביל הקק"ל הירוק הופך לשביל הולכי רגל ירוק שעל שניהם מסומן שביל ישראל שמטשטש את הסימון של שביל הולכי הרגל.....
הדרך הדפוקה היא מסלול רגלי שנכבש ע"י ג'יפים לפני כ 5 שנים ומאז מצבו הולך ומתדרדר בזכות ההצלבות והחפירות.
צודק, עכשיו אני שם לב לכך אבל בעבר בתאום מעבר מסודר מול פקח באזור (זה נחשב גן לאומי) לא היתה התנייה למעבר רכבים בשביל.
ערן (no 1) לדעתי טיפסת על עץ גבוה והסתבכת עם ההסברים המפותלים שלך... המשפט שיונתן ציטט צורם מאד. תקרא שוב את מה שאתה כותב ותראה שאתה "קצת" מגזים.
שלום שוב!
מצטער על העיכוב בתגובה, הייתי מספר ימים בירדן ללא גישה למחשב. (כן, טיול רגלי...)
ערן- כשאני מצוטט אותך אתה טוען שאני מוציא את דבריך מהקשרם אז אני לא אעשה את זה הפעם.
לדעתי אתה עדיין מפספס את העניין, לכן אני מתעקש להגיב על מה שכתבת, בשביל שיהיה ברור...
אני ממש לא מנסה לשנות את תדמית הג'פאים, אין לי כוונות להילחם בתחנות רוח. אני בסה"כ מנסה ליצור דיון פורה שבו כל אחד יוכל להאיר את עיננו לדברים שאולי לא חשבנו עליהם. חשוב לי (בכל דבר שאני עושה) לנסות למזער את הפגיעה שלי או ההפרעה שלי לאנשים הסובבים אותי. פתחתי את השרשור בעקבות מקרה שהאיר את עיני למשהו שלא הייתי לגמרי ער אליו. ככה אני.
אם לך אין את הצורך הזה ולא אכפת לך באם מעשיך פוגעים או יוצרים הפרעה אצל אחרים (ללא קשר למעשה או למי צודק) אז השרשור הזה לא מיועד לך. אתה לא תפיק ממנו כלום!
נכון שקראתי לשרשור הזה "תדמית הג'יפאים" וגם כתבתי את זה:
ציטוט:
"השאלה שאני מעלה כאן: מה כל אחד מאיתנו יכול לעשות ע"מ להתחשב יותר ברגשות של אחרים במטרה אולי לשפר ולו במעט את התדמית הזאת..."
אם צריך למחוק את המילה "תדמית" בשביל להדגיש את החלק הראשון של המשפט, לך על זה. הכוונה שלי היא שהתדמית הזו, מקורה ביותר מדי מקרים שבהם אין התחשבות מצד בעלי הג'יפים באחרים ואת זה אני רוצה למזער, לא את התדמית עצמה שהיא התוצאה של זה.
מה שכתבת לגבי מטיילים רגליים, בומבמלה וזבלנים, מוכיח שאתה לא מכיר את התרבות הזאת או שקיבעת לעצמך דיעה ואתה לא מסוגל להשתחרר ממנה. מה הקשר בין משפחה שעושה טיול שבת במשלט 21 והזבל בבומבמלה???
ברשותך, רק ציטוט קטן (מצטער, אני לא מתאפק...) :
ציטוט:
המטרה שלך בשרשור הזה היא שיפי הנפש יכתבו לא להשתולל ליד אנשים, לא לרדת משבילים, מסומנים, לא לעשות רעש בשכונה, לא לשפר, לא להגביה, לנסוע רק בכביש ולא בים או רק בדרום או רק בצפון וכן הלאה וכן הלאה
כמו שכבר כתבו מקודם כל אחד מביע את דעתו ומתנהג כפי שחונך בבית
שום דבר מהנ"ל זאת לא המטרה שלי! (ולראיה: הג'יפ שלי מוגבה, משופר, נוסע בדרום ובצפון)
את הדיעות שלי בנושא שמירת טבע אני דואג להשמיע בשרשורים המיועדים לכך, ואגב, הם לא תמיד מה שאולי נראה לך...
שבוע טוב!
יונתן
גם טיפסתי גם הסתבכתי גם התפתלתי גם צרמתי וגם "קצת" הגזמתי
וכל זה בכמה תגובות עניניות (לטעמי) לשרשור.
זכותך\ם לחשוב כך וזכותי לא.דרך אגב זה מתקשר מאוד עם השרשור הזה.
יונתן אתה נראה לי לפחות על פי מה שאתה כותב בחור עם ראש על הכתפיים!
לא נראה לי שמישהו כאן יכול לחנך אותך או להגיד\להוסיף לך על איך מתחשבים בזולת (אני מאמין שקיבלת את זה בבית) כי זאת בקלות יכולה היתה להיות הכותרת של השרשור הזה.
ולאו דוקא בנושא ג'יפים.
לגבי התשובה שלך אבחר לא להגיב כי במשפט אחד אתה אומר משהו ובמשפט השני סותר את עצמך ובעיקר בגלל שהיא מסולפת ומצוטטת כאילו היית באגודת העיתונאים.
ד.א יש כאן עוד תגובות שהן בדעתי ;)
תגובה להודעה: דיון: נסיעה עם ג'יפ בחוף הים או "תדמית בעלי הג'יפים"
בהמשך ישיר לשירשור,
בידיוק מזה אני חששתי שהייתי עם הילדים שלי בחוף הים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3564199,00.html
לא הי לי כח לקרוא את הכל אבל קראתי כמה תגובות
כרגע אין לי ג'יפ אבל אם היה כן הייתי יורד לחוף
זה הכיף שלי אז אתה רוצה להרוס לי אותו ?
אז לאלו שבאים לים ואני זה שהורס להם את האווירה בגלל שהנוף לא פתוח מבחינתי שיילכו לחוף אחר
שום ג'יפ לא נכנס לחוף מוכרז שיש בו מתרחצים אז אל תבלבלו את המוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
UNIX
שום ג'יפ לא נכנס לחוף מוכרז שיש בו מתרחצים אז אל תבלבלו את המוח.
אתה חי בסרט או במדינה אחרת או הולך לחוף פרטי..
מדגם קצר של חופים בהם יצא לי לפגוש הרבה רכבים על קו המים:
שדוד באזור חוף המצודה,
אשקלון,
חיפה,
חוף דור,
זיקים,
ניצנים,
להמשיך?
רק לראות את הקוליסים ברוחב 50+ מטרים מתרגם לך כמה מהחוף מנוצל כנתיבי תחבורה ביחס לשטח שנשאר לך לשבת, יש פעמים שזה מרגיש שאתה יושב עם שמשיה על אי-תנועה ולא על חוף רחצה.