קיד, נדמה לי שקיים בלבול בין עניין התקן לבין אינדיקציית הצמיגויות. מה ההבדל ביניהן, מה מסמן כל אחד? 15W50 לא נשמע כמו שמן בצמיגות נמוכה (=דליל)...ציטוט:
נכתב במקור על ידי קיד
Printable View
קיד, נדמה לי שקיים בלבול בין עניין התקן לבין אינדיקציית הצמיגויות. מה ההבדל ביניהן, מה מסמן כל אחד? 15W50 לא נשמע כמו שמן בצמיגות נמוכה (=דליל)...ציטוט:
נכתב במקור על ידי קיד
בודאי שיש הפרש לחצים, כלומר ואקום. אבל הואקום נמוך מאוד. לא דרוש הפרש לחצים גדול בשביל להזרים אויר, כאשר אין הרבה התנגדות.
אתמול הראיתי לחבר בדיוק איך עובדת המערכת בהדגמה חיה על מנוע עם מערכת הזרקה של סופה.
כל מי שרוצה מוזמן לבדוק את הצינור שמוביל ממכסה השסתומים לכוון צינור האויר מעל המצערת. אני מאוד אופתע אם הוא יהיה יבש לגמרי.
דיי נמאס לי מהדיון הזה, אבל הנה:
Mobil 1 15W-50 ACEA A3,B3,B4
API SM,SL,SJ,CF
מקור כאן
טוב יותר מהשמן של וולווליין אבל עדיין זה לא השמן המתאים למנוע 4.0L, זהו שמן למנועים שעובדים בטמפ ובלחצים גבוהים כמו מנועים מוגדשים, למנועים משופרים בתנאי תחרות או לעבודה בטמפ סביבה קיצוניות. במנוע 4.0L הטמפרטורה האידיאלית לשמן היא 200-220F, אני מסופק אם השמן הנ"ל או וולווליין מקביל מגיע לטמפרטורה הרצויה.
השמן של Mobile, השמן שמיוצר עבור קטרפילר ונמכר באריזות של קטרפילר 15W-40:ציטוט:
נכתב במקור על ידי coas
ACEA E5/E3/B4/B3/A2
API CI-4/CH-4/CG-4/CF-4/CF/SL/SJ
השמן הנ"ל מגיע דיי מהר לטמפ של 200-220 F ונשאר גם רוב זמן הנסיעה גם בתנאים קשים. החריגות הן כלפיי מטה.
עכשיו, גם שמן איכותי כמו 15W-50 של וולווליין או Mobile ייצר משקעים כאשר אינו מגיע לטמפ העבודה המתאימה למנוע.
כדאי להבהיר, אני לא קשור בשום צורה לקטרפילר או לחברת שמנים אחרת, אין לי שום נגיעה לענף הרכב מלבד היותי בעלים של ג'יפ זולל מזומנים.
אז זה הוא שאולי יש כאלה שנמאס להם מהדיון הזה .
חבל שיש כאלה שמצליחים לגרום לאותם בודדים שהם באמת אנשי מקצוע להפסיק להגיב
לא צריכים לצאת גברים על ידי שתוכיח שההסבר שלך נכון
אפשר להסתפק בתגובה ולתת לקהל הקוראים להבין
בסה"כ כולללם יודעים מי המומחה ומי הקלדן :roll:
איציק
איציק אני ממש לא מבין את התגובה שלך
אני בפורום הזה הרבה זמן
ומהיכרות ווירטואלית עם הכותבים אף אחד מהם לא קלדן
סליחה לא התכוונתי שמי מהם קלדן או שהשרשור לא מקצועי ( ההפף )
ובכל זאת מצאתי את עצמי לא פעם נגרר לשרשורי קלדנות שסופם לא מכובד .
לכן לדעתי אפשר להסתפק בתגובה מקצועית ופרשנות בהתאם לצורך .
ולא יותר .
איציק
אשר, חבל שנמאס לך מהדיון כי אני דווקא רואה בו תועלת גדולה, ודווקא מההתנפחות שלכם שחוץ מהשעשוע שבה היא גם מולידה דברים טובים מאד...סופסוף העיסק זז פה, אז בבקשה לא להתרגש אבל כן להמשיך עם הפליקים. ראית פעם איך לומדים גמרא (תלמוד) בבית מדרש? - מכות אחי, צעקות, נפנופי ידיים - ואפילו שולחנות קורסים פה ושם מדפיקת אגרוף נחושה שמבהירה "מי צודק". בסוף יוצאים מזה רק דברים טובים ו'כיף חיים'.
איציק - לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך דווקא הפעם, אבל אני מציע שנחזיר את הפוקוס לנושא הדיון. נשמח אם תוכל לשתף מניסיונך בנושא כה חשוב ועמוס מחלוקות מקדמת דנא.
גיתאי
צודק בהחלט.ציטוט:
נכתב במקור על ידי coas
עכשיו הדיון ענייני ומשווים תפוחים לתפוחים.
להבדיל מהשמן הנ"ל, השמן שהוזכר בתחילת השרשור "Mobil Delvac 1300" הוא שמן למנועי דיזל, ולכן לצורך הדיון הוא אגס.
באופן כללי, סידרת DELVAC עושה חיל בישראל בתחום מנועי הדיזל הכבדים (משאיות וגנרטורים) בעלי ביצועים גבוהים ע"י שיווק מצויין של חברת דלק. השיווק של דלק מתאים את אחד ממוצרי הסידרה לתקן היצרן המדוייק שמוסך השרות דורש.
בברכה,
קיד.
כבר מזמן נדמו הדי הקרב שניטש בין המומחים המכובדים, ורק אנוכי הקלדן הקטן חוזר כדי לעדכן בקטנה :cool:.
הדברים התפתחו עד כדי כך, שהייתי צריך למלא שמן בכמויות מסחריות אחרי כל נסיעה, משהו מטורף לחלוטין שכבר ממש אי אפשר היה להתעלם ממנו. בנוסף לג'יפה בחוץ ולשלולית על סעפת היניקה, נכנס המון שמן לבית מסנן האוויר אבל בעיקר מילא את הסטרטר ופשוט שיחרר את ברגי הסולנואיד כמה פעמים (!), וזו כבר ממש בעיה.
ובכן, שטיפת קיטור עם ממיס שומנים למנוע וסביבותיו במשך כשלושת רבעי השעה הראו לי איך יכול להיראות תא מנוע של סופה - נוצץ רבותיי, פשוט מבריק (עדיין לא נפתחה עונת הביצבוצים...).
התנעה ועבודת מנוע למשך כמה דקות והתגלה בקלות מקור דליפת השמן - 3 מהברגים של מכסה השסתומים הוציאו שלוליות שמן זעירות ומבעבעות מהר מאד, שהלכו והתפשטו בזריזות. הוצאתי את הברגים, הוספתי שייבה לכל אחד פלוס שכבת סיליקון RTV וסגרתי.
תם סיפור דליפת השמן - לפחות בנסיעות הקצרות שביצעתי מאז - אבל אני מניח שזה סופי, אחרת הגשפט כבר היה מתמלא שוב. מקווה מאד שלא אצטרך לחזור לשירשור הזה כדי לדווח על התפתחויות נוספות בכיוון השלילי :rolleyes:.
שבוע טוב
לא הבנתי איך בעיה של שמן שהגיע אל בית המצערת לבסוף נפתרה ע"י חיזוק מכסה השסתומים
עצלן, אם כבר אז פרק את המכסה, בדוק שהכל תקין בפנים, נקה את כל הגשעפט ותרכיב כמו שצריך.