חוזר: שלום לכולם, צריך המלצה ועזרה דחופה לגבי בחירת הרכב...
מנסיון אישי של הרבה ק"מ שטח כולל עבירות הג'ימיני צריך מגני סף איכותיים (כאלו שמתאימים להיליפט) ואולי מגן טרנספר - שאר המיגונים מיותרים ופוגעים במרווח הגחון של הרכב.....
צמיגים - תבדוק בג'יפטריפ יש בחור - נדמה לי מוטי יוסף שהוא הצמיגאי של מכשירי תנועה או משהו דומה - יתכן והוא יכול לעשות לך את ההחלפה בעלות יותר נמוכה.
מידת צמיגים - בכדי להישאר חוקי - תשאר עם המקורית ותלך על המקסיס שטח מלא
אם אני זוכר נכון עלות סט 1800
עם כל הכבוד למרווח גחון, את זה אפשר לשפר ע"י הגבהה אם אני אראה שזה ממש בעייתי אבל שווה עם רכב חדש לעשות מיגונים (לדעתי) ועוד בחברה גם אם זה רק בשביל השקט הנפשי שהם עשו את המיגונים והם אחראים ואז כל נזק לא יכול להיות נזק ישיר והם צריכים לטפל בו, אם לא הייתי עושה הכל ונכנס לשטח ובטעות פוגע באבן או משהו קורה, אז אין לי אחריות על מה שנהרס. תמיד יכול לקרות משהו, אבל ככה אני מכוסה יותר, שקט יותר, לדעתי שווה את ההשקעה ואם יש הגבלה לכסף, כמו אצלי, צריך סדר עדיפויות והוא הולך למיגון מלא ולצמיגים, ששם אני כנראה אקח את העצה ואלך על MT בסופו של דבר, יש לי שבועיים להחליט לגבי זה בכל מקרה, ורק הצמיגים כבר יוצרים הגבהה כלשהי....אז יהיה בסדר..:-)
נראה לי שווה, בטח בשבילי, בגלל שאני גר באילת ומעבר לנסיעה הראשונה מהמרכז לאילת אני רוב הזמן אסע נסיעות קצרות על הכביש והשאר טיולים, להשקיע בפרופיל "קרבי" יותר בשביל ההנאה שבטיולים...
אני אשמח לשמוע מכולם, ותודה רבה על הסבלנות וההענות....מאוד מעריך את זה...
ארז,
0577321679
תתחדש!
אני לא רוצה לבאס אותך, אבל אל תבנה על זה שאם יהיה נזק כתוצאה מפגיעה כלשהי בשטח (ואני אומר שוב שהסיכוי לכך הוא קלוש) מכשירי תנועה ירוצו לתקן לך את הרכב על חשבונם רק כי הזמנת את המיגון דרכם.
צמיגי שטח במידה זהה לא נותנים שום הגבהה. למה? בגלל שהמידה זהה... :roll:
כנראה חוסר הבנה שלי אבל זה שהפרופיל הוא יותר שטח לא נותן לצמיג גובה מסויים? צמיגי כביש יותר מלאים וצמיגי שטח מחורצים וה"קוביות" גבוהות יותר, לא? אין יותר גומי? תמיד אמרו לי (גם כאלו שנחשבים מבינים) שצמיגי שטח מגביהים את הרכב (זאת לא הגבהה מטורפת, אבל בכל זאת...) לא כך הוא הדבר?
שאלה נוספת, אני בודק עכשיו צמיגים כמו שאמרתי, משום מה כל מי שאני מדבר איתו מתייחס לסט כ4 צמיגים ולא 5....ככה צריך להתייחס לזה? לא לקנות שגם הספייר יהיה אותו הדבר כמו מה שאני קונה? אם אני נתקע עם גלגל מפונצ'ר באמצע השטח לא רצוי מאוד מאוד שיהיה לי צמיג שטח בשביל לצאת משם גם בשלום?
פשוט מוזר לי, גם מוטי שהמליצו לי עליו פה אמר אותו הדבר....ודרך אגב, המחיר שלו לא נמוך ממחירי השוק, מה הסיבה ללכת אליו בקנית צמיגים? למה הוא נותן משהו שמישהו אחר לא נותן?
נסה את גיא מצמיג ישיר - 039247764
תגיד לו ששלומי עם הדיפנדר הצהוב שלח אותך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי erez33
כנראה חוסר הבנה שלי אבל זה שהפרופיל הוא יותר שטח לא נותן לצמיג גובה מסויים? צמיגי כביש יותר מלאים וצמיגי שטח מחורצים וה"קוביות" גבוהות יותר, לא? אין יותר גומי? תמיד אמרו לי (גם כאלו שנחשבים מבינים) שצמיגי שטח מגביהים את הרכב (זאת לא הגבהה מטורפת, אבל בכל זאת...) לא כך הוא הדבר?
צמיגי שטח במידה גדולה יותר מגביהים את הרכב, אבל אתה קונה באותה מידה. לא יהיה הבדל גובה משמעותי אם בכלל (יכול להיות בקטנה, מילימטרים, כי כל צמיג של כל יצרן גם אם המידה הנומינלית זהה, שונה בכמה מ"מ לפה ולשם).
אבל אל תבלבל - גם אם לא תקבל עוד גובה, היתרון של פרופיל שטח מלא, כזה עם קוביות, הוא דרמטי. הרבה יותר אחיזה בסוגי שטח מסוימים - בוץ, דרדרת - בדיוק המקומות שבהם נדרשת אחיזה. בנוסף, צמיגי שטח מלא באמת מגיעים עם "יותר גומי". הם מתוכננים להיות עמידים יותר, במיוחד בדופן.
לגבי 4 או 5 צמיגים - אתה צודק בעיקרון, ואם תגיד שאתה רוצה 5 צמיגים אין פאנצ'ר מעכר בעולם שיתנגד למכור לך, כמובן. אבל רוב האנשים עושים את השיקול הכספי. הצמיג הרזרבי המקורי עדיין יעשה את תפקידו בחירום, אין בעייה לסוע עם צמיג בפרופיל שונה (ואפילו במידה לא זהה) כדי לסיים טיול ולחזור הביתה. מה גם שהנסיון אומר, שברגע שיש לך סט של צמיגי שטח טובים וטריים, פאנצ'רים יהפכו לנדירים למדי.
תודה שלומי,
אף אחד לא ענה לי על עניין ה4 צמיגים או 5....יש למישהו דיעה או רעיון לגבי זה?
יום מעולה לכולם,
ארז
נמרוד, אני חייב לך התנצלות :-)
לא ביצעתי רענון לדף ולא ראיתי שענית.....
תודה רבה....:-)
ארז.
נמרוד ענה לך בתגובה שמעליך.
ואם הרזרבי שלך ישן מאוד, תוכל להחליפו בצמיג הטוב ביותר מהסט שהחלפת.