סולם הנבזות במשטרת התנועה:
דרגה 1- שוטרות, הרוע בהתגלמותו ובפרט שהן בזוגות
דרגה 2- מתנדבים- כאשר היו קטנים רצו להיות שוטרים ולא הסתדר להם, עכשיו הם יראו לנו.
דרגה 3- שוטרים גברים (בד"כ ענייניים)
Printable View
סולם הנבזות במשטרת התנועה:
דרגה 1- שוטרות, הרוע בהתגלמותו ובפרט שהן בזוגות
דרגה 2- מתנדבים- כאשר היו קטנים רצו להיות שוטרים ולא הסתדר להם, עכשיו הם יראו לנו.
דרגה 3- שוטרים גברים (בד"כ ענייניים)
טוב שאתם לא מכלילים בכלל...
למי שלא יודע: בדרך כלל, במשמרת של שוטר סיור\תנועה הם מחוייבים להציב מחסום ולרשום לביקורת 10 רכבים שהם בדקו + פרטי הנהג, כדי שיאמינו להם שהם עשו משהו.
בקשר למתנדבים: יש ויש וזה לא נכון להגיד שזה אנשים מתוסכלים שבאים להוציא עלינו עצבים, המתנדבים שאני מכיר באים לעשות את התפקיד האמיתי של המשטרה - לשמור על הבטיחות בכביש ולא ברמה של להציק לנו, כי להם לא אכפת שהרכבתם פנסי ערפל על הגג כדי שיהיה אור בשטח. כמה פעמים עצרו אותי מתנדבים של מתנ"א פעם אחת עם צמיגי 235 לא מאושרים, פעם אחת עם שלושה בנות במושב האחורי של הסמוראי (מאושר רק ל-2, וגם שם בלי חגורות, ובזמנו גם נהג חדש שלא מורשה להסיע יותר מ2 נוסעים), בלי רישיון (אומנם בתוקף, אבל התעודה הייתה בבית) ועוד אלף דברים... לא מתנדבים שאני מכיר אישית, ובכל זאת בסה"כ היו נחמדים וביקשו שאתקן את מה שלא בסדר..בלי דוחות
אז יש ויש, אבל להגיד שכולם נבלות זה טמטום, ומאיר, אני אישית מאוד מעריך את היחידה למרות שאין לי שום דרך להשתתף בה, יש בעיה מעצבנת עם הסיפור שכל מתנדב ממהר לשים על הרכב שלו משהו מזהה כדי שיחשבו שהוא שוטר, אבל מעניין אותי מה איציק יעשה בלי היחידה כשהוא יהיה תקוע בפקק של כמה שעות, עד שהחברה המאוד אינטליגנטים ממתנ"א ינסו לחשוב מה לעשות עם המשאית שנגנבה ונתקעה, ועד שיזמינו קבלן גרירה, ועד שיזיזו אותה משם....
אתם עושים עבודת קודש, וזה יפה לראות את ההרוח ההתנדבותית,
תמשיכו כך!
לא מסכים אתך בכל נושא מתנדבי משטרת התנועה-אני לא רוצה שיעצרו אותי משום סיבה שאינה -סכנה לציבור הנהגים האחר-אני לא צריך שהדפוקים האלו שהתחפשו עם מדי משטרה יעצרו אותי בכל סוף שבוע(מה לעשות בדרום לאנשים המטומטמים משעמם אז הם מתנדבים למשטרת התנועה) לפעמים יותר מפעם אחת,רק בשביל לבדוק לי רשיונות-יש במדינה הזאת מספיק מדים ברחוב ונשק בכל מקום שאני לא צריך את חבורת הפנסיונרים המשועממים האלו שיזיינו לי את המוח סתם-מהקבוץ שלי-החארות הכי גדולים,אלו שאף אחד בקבוץ לא סובל אותם ולפחות אחד מהם,יש כמה שמחכים לו בסיבוב-התנדבו למשטרת התנועה,הולכים להציק לאנשים אחרים אחרי שגמרו להפריע לאחרים לחיות.
יש אצלנו תפיסה מטומטמת שככל שרואים יותר משטרה ברחובות תחושת הבטחון עולה-אצלי בדיקו ההפך,ככל שאני רואה יותר מהמפגרים חסרי ההשכלה האלו ברחובות נהייה לי פחות נח,משום שעכשיו צריך להתמודד גם איתם וגם עם הפושעים.
אצלנו כמו במקסיקו בה שהיתי לא מעט לאחרונה-הדבר הכי מסוכן זה המשטרה.
אין לי מילה טובה והערכה למשטרת התנועה,אירגון עלוב ודוחה ובטח גם לא למתנדבים לארגון העלוב הזה.
שיהיה ברור,אין קשר ביין כל מה שכתבתי-להתנדבות שמאיר וצפריר מתנדבים בו ועושים עבודה חשובה-אני חושב שבמקרה זה,זו בהחלט דוגמה איך אשרחים יכולים לשפר את עבודת המשטרה.
דרור הראל
בתור ג'יפאי ברור שיש גם המון שוטרי תנועה שאני שונא,
אבל חז וחלילה, ואני באמת מקווה שזה לא יקרה לך, אבל דמיין לך מצב שבו אתה שומע על מכר שעושה תאונה ונהרג לבד או עם רכב מלא אנשים בגלל שהנהג מולו היה שיכור ונכנס בהם, והנהג מולו המשיך לנסוע שיכור כי הניידת תנועה לא הייתה שם לעצור אותו. זה היה נהג חדש, נגמר לו המלווה לפני חודשיים והוא רצה לראות כמה האוטו של ההורים סוגר, הוא איבד שליטה והרג איתו 5 אנשים, כי הניידת תנועה לא הייתה שם. ויש עוד יותר מקרים אמיתיים ממה שאני יודע לספור שדברים כאלו קרו,
אז נכון, חוץ מלעשות את התפקיד האמיתי שלה שהוא לשמור על החיים שלנו בכבישים הם עושים גם עוד כל מיני דברים ממש מעצבנים כמו להטפל לנהגים על שטויות, לאכוף כל מיני חוקים שרוב הסיכויים באמת לא יפריעו לאף אחד, אבל אחרי הכול - מכל השנאה שלנו אליהם בגלל הדברים האלו אנחנו שוכחים את התפקיד שלהם.
גם אני יודע לשנוא שוטרי תנועה, גם אני קיבלתי את ההורדה שלי מהכביש סתם כי איזה שמוק אחד קם בבוקר על רגל שמאל, גם אני קיבלתי דוחות על דברים שאף אחד לא יודע שקיימים ו\או לא מפריעים לאף אחד... אבל עם כל השנאה שצברתי פה, בין זה ובין להגיד משהו כמו "אצלנו כמו במקסיקו בה שהיתי לא מעט לאחרונה-הדבר הכי מסוכן זה המשטרה" - המרחק ענק.
תגידו לי, ירדתם מהפסים?
היחידה עליה מאיר כתב (והח"מ גאה להיות החבר הצפוני ביותר שלה) - שונה מכל יחידות המשטרה באשר הן.
מדובר בקבוצת ג'יפאים שלא עוסקת בפעולות אכיפה או שיטור.
החבר'ה הללו מוקפצים באמצעות מירסים (על חשבונם) ובעזרת ציוד גרירה שרכשו באלפי שקלים (על חשבונם), עוסקים רק בפינוי צירים מזירות תאונות או פינוי כלי רכב שנתקעו וגורמים לעומסים או סיכון חיי אדם. מיד לאחר שהציר פונה, חוזרים החברים לאנונימיות שלהם.
כן! אלו החבר'ה שאתם כל כך נהנים לקלל כשהם עוקפים את הפקק המעצבן - רק בשביל לחלץ אותו.
בכל אחד מימות השבוע, מחזיקים חברי היחידה צוות כוננות בכביש 1 על מנת לחסוך לכם - דלק, זמן ועצבים.
אתם לא חייבים להתנדב ולא חייבים לסייע אבל בחיאת, אל תירקו על מי שעוזר לכם!
כשאתה מוציא אלפי שקלים מכיסך בשביל להרגיש גבר גבר שאתה עושה משהו בשבילי ואני לא ...
נו ... פרוייד בטח יודע על זה יותר ממני...
----
אבל כשאני נוסע בכביש החוף, כביש מספר 2, 100 עגול על הקרוז קונטרול .... ועדיין כשאני רואה את הניידת לפני מחלף זיכרון אני נילחץ כולי, עולה לי הדופק, אני ישר מחפש כמה אני נוסע ולוחץ על הבלמים בצורה אוטומטית ... נו, אם אני מפחד ממשטרה כאילו הייתי פושע ... למרות שאני לא, אם אני מעדיף ללכת לאיבוד או ללכת קילומטרים ברגל ורק לא לשאול שוטר איך מגיעים ...
המשטרה ניכשלה בתפקידה בצורה מדהימה. משטרה אמורה להיות למען הציבור ולא משהו שהציבור מחפש על מנת להמנע מלהגיע איתם למפגש קרוב ...
---
לא מתנ"א אבל סיפור משטרה ... ביום ל"ג בעומר, הייתי במשמרת ערב במד"א, היו לי לפחות 3 נסיעות שבהם הזמנתי משטרה או שהם הזמינו אותי, כולל פינוי גופה מדירה .. היו תולעים ענקיות .... וזה לא בשביל להגעיל אותכם אלא בשביל לתאר סיטואציה ...
הם לא עזרו .. הם ישבו בניידת ושמעו רדיו ...
----
אחרי זה, ב 12:30 כשניסיתי לישון והיתה לי משמרת בוקר למחרת ... כשהילדים פיצצו זיקוקין בגובה פני הקרקע במדורה הקרובה ... וביקשתי מ 100 שישלחו ניידת להרגיע .. בכל זאת, אנשים צריכים לעבוד מחר .. וזיקוק חי בחלון של הילדים לא נישמע לי משהו טוב. "כן אדוני .. מיד..."
בשעה 02:20 צלצתי שוב .... וכמובן כן אדוני ....
בשעה 3:30 ניזכרתי בבדיחה ישנה ... צלצלתי 100 ואמרתי שאין צורך שיגיעו כי יריתי לכיוון הכללי של המדורה והם ברחו ... אמרתי לילה טוב וניתקתי את השיחה. עד אז ספרתי משהו כמו 100 פיצוצים, ומדובר על משהו מאוד חזק, אני בתור תותחן יודע ....
אחרי בערך 8 דקות, ( טוב בדיוק 8 דקות .. בדקתי על השעון ) טלפון בבית מצלצל, שוטרת אומרת שאני אצא כי הניידת בחוץ מחפשת אותי. יצאתי, יש ניידת, "שלום ערב טוב" ( 3:40 בלילה ... ) "אדוני, אתה צלצלת ? " - כן - "יש לך נשק אישי ברשיון ? " .... לא, אבל זה הדבר היחיד שהביא אותכם לפה ...
"אז תיכנס הביתה בבקשה ותיתן לנו לעבוד בשקט" ...
סיפור אמיתי, אני נישבע בילדים שלי.
תמיד אמרתי כי כל אלו אשר בלהט רב מתנגדים לפעילותינו הינם ה"מפרסמים" הכי טובים
כתמיד כאשר סוערות הרוחות סביב הפעילות שלנו יש לנו עוד ועוד מתנדבים חדשים מחברי האתר,
כמו כן אנחנו מחפשים חברים נוספים מאזור ירושליים והסביבה,
כביש אחד הינו בטיפול שוטף שלנו יום יום,
כמובן שאחד הסיכונים שלכם בהתנדבות אצלינו שיהיו כמה שינאצו אתכם,
הנה ארוע מהצהריים - כמובן שאלו הגיפאים "ה....." וכל שאר התארים שאתם נהנים להדביק להם,
2 רכבים הפוכים על כביש 4 בין יבנה לראשל"צ
אההה המתנדבים הז...." כאן ניתן להוסיף קללות כתאוות נפשכם:)
יצאו בחום 40 מעלות רק כדי לנסוע עם כחול על הגג, לעשות שופוני להגיע לארוע להזיע להתלכלך, והכל מהבית על מנת להפוך 2 רכבים בטח עבור התהילה
איש חכם אמר פעם " הכלבים נובחים השיירה עוברת"
מאיר אתה כל הזמן שואל מה הקשר בתגובות שלי ומה בסה"כ אני רוצה :rolleyes:
אז מהעיתון של אתמול כתבה על כמה זמן לוקח לעביר טנק מירושלים לעזה ....
לפי העיתון 4 ימים :sad:.
ואני חושב לעצמי אולי להתנדב חזרה לצה"ל ולהתחיל להוביל טנקים
תאמינו לי יש בזה הרבה ענין אדרנאלין במיוחד בירידה ... . זה רק 60 טון שדוחפים .
ובאמת מה אני מצפה ?!
קצת אחריות ממלכתית .
קצת סדר ציבורי .( לא על ידי מתדנבים שמנפנפים בסימני כח צבעונים )
קצת ערבות הדדית
קצת מתן בסתר מכל הלב .
בעיני התנדבות לגופי חוק בעלי גוון כחול זאת התנדבות כחולה !
וכחול זה צבע שיש בו הרבה " כבוד "
אז אולי זה מוסיף עוד קובץ בשרשור ונותן לכם הרגשה של כח
אבל מה לעשות גם המיעוט שמנסה להצדיק אותכם מתחיל לשאול שאלות .
איציק
ישבתי והקשבתי בסבלנות,
לא הפרעתי,
אני לא מתנדב וגם לא נודבתי לשום דבר.
אבל...
עם הביקורת על "המשטרע" אני לא מתווכח, עם הביקורת על הממשלה אני לא מתווכח, עם הביקורת על משרד הרישוי אני לא גם מתווכח...
על העובדה כי האמון שלנו במערכת הציבורית אבד כבר מזמן... אני גם לא מתווכח.
ואני לא מאמין שאף אחד מקרב המתנדבים יטען אחרת.
פתאום קם ארגון, אזרחי לחלוטין, שהחליט שבמקום לשבת כאן ולקטר על כל העולם, על שוטרי התנועה, על המשטרה המקומית ועל אי התפקוד ברמה הארצית החליט לעשות משהו.
זה שהמערכת מסריחה, אתם לא צריכים לשכנע אותי. אבל אם קמו מספר אנשים ובפעולה חוקית לחלוטין שלא עולה לי לכם או למשלם המיסים כסף משנים את המציאות - וכן!!! לפנות צירים זה שינוי, לפנות רכבים חוסמים זה שינוי כי אם נחכה לגרר המשטרתי אף אחד מאיתנו לא יגיע הביתה, לעבודה, לאישה או לילדים אז איפה הבעייה???
שימו את דוגמת הטרקטורון על החוף מתחילת השרשור בצד. תמיד תמצאו ביצה סרוחה אחת בסלסלה. בהשוואה למערכת הרישמית... האחוזים הגבוהים של המושחתים לא בקרב המתנדבים.
אז תמשיכו להעביר ביקורת על המערכת כולה וגם על אותם פושעים במסווה של מתנדבים שמנצלים לרעה את החוק. אבל אם אתם לא רצים לממשלה או מחזיקים בתפקיד אחר (וגם שוטר סיור זה תפקיד) אז מה אתם עושים כדי לשנות את המצב???
תנו לאלה שמנסים קצת שקט נפשי - הם לא ביקשו שום דבר מעבר לזה.
חברה, סתמתי את הפה עד כה.
בעיקר כי אני באמת לא סובל שוטרים, התיאור של גיא על החשש התמידי מהם מדוייק להפליא.
עם זאת,
במלחמת לבנון 2, הייתי עסוק שבועיים סביב השעון בלגייס תרומות של כסף וציוד לגדודים שלמים שעלו לחזית.
תופעה מגעילה במיוחד שראיתי,
אנשים שאני מכיר כחבר'ה ערכיים וטובים, אנשי מילואים וותיקים, מלח הארץ, לא התבלבלו כלל ואמרו לי כי זה תפקיד הצבא לחלק ציוד ולא תפקיד האזרחים.
כל מה שביקשתי מהם זה לחטט בפינקס טלפונים ולאתר קשרים ישנים שאפשר להפעיל. לא ביקשתי שקל מאף אדם פרטי.
את אותה התופעה אני מזהה כאן.
אנשים שופכים את האמבטיה עם התינוק.
נכון, במקום משטרה יש לנו פה חבורת מטומטמים שיושבת על התקן ולא מאפשרת הקמת מישטרה אמיתית, איך אבא אומר, הדבר הכי גרוע זה לא איש טיפש אלא טיפש עם מוטיבציה..
זה נכון לגבי השוטרים היקרים שלנו. זה נכון גם לגבי אי אלו מתנדבים.
היחי' של מאיר היא יוצא מן הכלל.
אין לה קשר עם האזרחים למעט יצירת תנאי מחיה נוחים יותר עבורם.
זה שהארגון פועל תחת כנפי המשטרע לא הופף את פעילותו אוטומטית לשלילית.
הפעילות צריכה להידון בפני עצמה.
מה תגידו על יח' חילוץ ערבה / גולן, גם שם יש צ'קלקות ובתנדבים שאוהבים מכוניות מאובזרות..
עדיין חבר'ה זהב שמצילים חיים
יש לנו משטרה גרועה, אל תפריעו למי שמנסה לתת שירות במקומה!
תאר לך שמלחמת לבנון השניה לא היתה ( לדעתי זאת מלחמת יום כיפור השניה ) .
ההתנגדות נובעת מנסיון נואש של הטיפשים לשנות את המצב .
ואולי הטיפשים הם החכמים :rolleyes:
רק אחרי שהאבסורד ישלוט אולי יפול למתנדבים האסימון .
אתה רוצה להתעמק בסוגיה מי הוא " הטיפש המצוי "
או מי הוא המתדנב המצוי ?!
לדעתי גם בסוג ההתדנבות הזה המתדנב הוא מתנדב מצוי ולא יותר .
איציק
לא מספיק שהתגובות של איציק,מורכבות ואני לא בטוח שירדתי לסוף דעתו.התגובות שלך מאיר בכלל מבלבלות ואני לא מוצא קשר-בין הדיון כאן לבין תגובתך שבאות על רקע של מאבק אישי שמקורו בשרשורים אחרים בינך לבין איציק.אני מציע שתנסה להגיב לעניין על הנושא העקרוני של ההתנדבות למשטרה בכלל ולהתנדבות שלכם באופן ספציפי-אני לא רואה קשר לרייטינג,פה זה לא האתר הצהוב ודווקא מתפתח דיון מעניין ואפשר לוותר על התקיפות האישיות,אני לא ראיתי כאלו מהצד של איציק ואני עדיין מנסה להבין למה הוא מתכוון. אתה יכול להמשיך בעבודה הטובה והכי חשוב שאתה גאה במה שאתה עושה ורבים מודים לך ולחבריך על כך-אבל רבים לא פחות מסתייגים מכל קשר עם ארגון עלוב כמו המשטרה-שלעיתים מתנדבים טובים כמוכם משמשים במידה מסויימת כסות לעליבות ולחוסר האונים שהארגון הזה פועל בו.
את עבודת הקודש שאתם עושים צריכה לעשות המשטרה.
בעבר הייתי רב"ש הישוב שלי,גוייסתי למג"ב וקיבלתי תעודת שוטר ושכר-התאים לי מאד בתור סטודנט-לאחר מספר חודשים בארגון העלוב הזה שהוא משטרה לכל דבר,וויתרתי על השכר הנשק,הסופה ותעודת השוטר-העיקר לא להיות חלק עם חדלי האישים שמפקדים וחיים בסביבה הארגונית הזאת.
דרור הראל
שבאות אתה יכול להמשיך בעבודה הטובה והכי חשוב שאתה גאה במה שאתה עושה ורבים מודים לך ולחבריך על כך-אבל רבים לא פחות מסתייגים מכל קשר עם ארגון עלוב כמו המשטרה-שלעיתים מתנדבים טובים כמוכם משמשים במידה מסויימת כסות לעליבות ולחוסר האונים שהארגון הזה פועל בו.
את עבודת הקודש שאתם עושים צריכה לעשות המשטרה.
אומר לך חד וחלק, את עבודת היחידה חייבת לבצע המשטרה.
אבל "עושה" אצל המשטרה זה להזמין גרר ושזה 3 שעות המתנה,
במדינה מתוקנת ומתוקצבת כהלכה אני ,אתה ,ואיציק, היינו יושבים על כוס קפה ונהנים בזמן
שהמשטרה הייתה מחזיקה באופו קבוע כל 3 צמתים גרר 24 שעות ,
יש מדינות שככה זה מתבצע ,
עכשיו צא וראה, במקום לשתות קפה שלושתינו איציק "צועק" על המתנדבים , אתה מאוכזב
מהמשטרה, ואני בחרתי להתעלם מכל המהומה ולעשות מעשה,
גם אם לדעתו של איציק אני ושאר 60 מתנדבינו תאביי כוח, אוהבי נצנצים וכו' אין לי בעיה עם זה
אני מכבד כל דעה גם אם היא שונה בתכלית מדעתי , בתנאי שהינה מנוסחת כהלכה,אינה מתלהמת ועולבת , כמו כשיטה של איציק הוצאת דברים מהקשרם ,
מה הקשר בין "חדלי האישים" שפיקדו עליך לבין מה שאנחנו עושים??
רק את הכותרת "מתנדבי משטרה" וגם זה לא כי אתה הייתה שוטר
רק שתדע בשום מצב לא הייתי מוכן לפעול שלא תחת מטריה חוקית וזאת למען הכיסוי החוקי והביטוחי למתנדבינו
בעבר הייתי רב"ש הישוב שלי,גוייסתי למג"ב וקיבלתי תעודת שוטר ושכר-התאים לי מאד בתור סטודנט-לאחר מספר חודשים בארגון העלוב הזה שהוא משטרה לכל דבר,וויתרתי על השכר הנשק,הסופה ותעודת השוטר-העיקר לא להיות חלק עם חדלי האישים שמפקדים וחיים בסביבה הארגונית הזאת.
דרור הראל[/quote]