תגובה להודעה: דיפנדר מושך שמאלה בבלימה
אין צורך לשפץ "על עיוור" את שני הקליפרים. זה לא כמו להחליף רפידות , צריך לשפץ רק את מה שמקולקל :-)
תשפץ את זה שנוזל , ובאותה הזדמנות אתה יכול להחליף את כל נוזל הבלמים - לפעמים בגלל נוזל בלמים ישן שסופח לתוכו מים , מתחילות הגומיות להאכל ואז מתחילות הנזילות.
יש סיכוי שקצת אחרי זה תתחיל נזילה בצד השני כי הגומיות שם סביר להניח עברו גם את מה שהגומיות האלה עברו ,
אבל לא בהכרח ...אצלי שיפצתי קליפר אחד לפני שלוש שנים - והשני לא נזל מאז , ובולם בסדר גמור.
אמיר.
אף אחד מהקליפרים לא נוזל - אחד פשוט בולם פחות טוב
נוזל הבלמים חדש יחסית - סביבות שנה, לא נראה לי שיש טעם להחליף
גילעד - את הנזילה לא תמיד רואים בעין ...
אצלי הייתה נזילה חצי שנה - הייתי צריך למלא מידי פעם במיכל , ולא הצלחתי לראות מאיפה,
הקליפרים היו יבשים לגמרי , ורק אחרי כמה חודשים נוספים הנזילה התחזקה מספיק שראיתי אותה.
אתה צריך למלא מידי פעם שמן ברקס ?
אם אפילו חסר לך חצי ס"מ כל כמה חודשים בצורה עיקבית - סימן שיש לך נזילה (צריך להבדיל מירידה בהתאם לשחיקה של הרפידות , שהיא מאוד איטית , וכאשר מחליפים רפידות לחדשות השמן במיכל חוזר לגובה הרגיל)
דרך אגב למיטב זיכרוני צריך להחליף את השמן כל שנתיים - אז יש לך עוד שנה לסע איתו ...
אמיר.
לא יודע אם זה מה שיש אצלך אבל אצלי קרה ששרוול ציריה שנקרע גרם להתזה של גריז על הדיסק בגלגל הקדמי - מיד אח"כ הופיע הפרש בבלימה (נבדק על מכשיר כמו שיש בטסט).
אצלי לא עזרו הנקיונות, נאלצתי להחליף דיסק.
יכול להיות שגם אצלך הגיע שמן או גריז לבלם?
לא נראה לי שיש שמן על הדיסק כי אחרי הבלימה ההתחלתית הבלימה מתאזנת בין שני הגלגלים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gilad
לא נראה לי שיש שמן על הדיסק כי אחרי הבלימה ההתחלתית הבלימה מתאזנת בין שני הגלגלים
זה גם מה שהיה אצלי בבדיקה
לא הכרחי אבל אצלי אפשר היה גם להרגיש את זה לפעמים בתחילת נסיעה.
גם אם נשפך שמן / גריז על הדיסק, אין צורך להחליף את הדיסק - רק את הרפידות. ואם מחליפים רפידות, רצוי להחליף ב-2 הצדדים. רפידות ספוגות בשמן נותנות יכולת בלימה מופחתת. אפילו כשהן נראות יבשות לגמרי. לפעמים "חסכנים" מתקנים את הנזילה ושוטפים את החלקים ספוגי השמן... שהרכב עובר יד, הסוד נשאר עם המוכר ...עד בדיקת עוצמת הבלימה בטסט.
בסמוראי לפחות, במידה ומדובר על גלגל שהברקס הידני עובד עליו, ניתן לקבל אינדיקציה האם זה קליפר או רפידות ספוגות בשמן (או שניהם) כך: יכולת הבלימה עם הבלם הידני (מנגנון מכני). אם הבעייה בקליפרים, לא אמורה להיפחת עוצמת הבלימה הידנית.