תודה לכולם, אני שוב שואל, למישהו יש ניסיון עם אפריליה ראלי? מנוע מקורר מים גם כן, שיכוך שבילים לא רע בכלל.. אמינות??? המחיר מצחיק.
Printable View
תודה לכולם, אני שוב שואל, למישהו יש ניסיון עם אפריליה ראלי? מנוע מקורר מים גם כן, שיכוך שבילים לא רע בכלל.. אמינות??? המחיר מצחיק.
שלום
מנסיון של חבר על ראלי ומנסיוני שלי על לאונרדו (עוד מציאה איטלקית...) לא הייתי מתקרב אל הכלים האלו. לא מתקרב לאמינות של היפנים, גם חלקים לא פשוט להשיג בטח בקטנועים שיובאו רק עד 2001 (למיטב ידיעתי).
בקשר לשאלתך על קטנוע 250 לנסיעות מהערבה למרכז-אפשרי עם כלים כמו בורגמן 250-400 ,אך אם אינך חובב אופנועים רצוי לשקול זאת שוב בקיץ השמש עלולה לאדות אותך והמשאיות בכביש הערבה יתיזו עליך פוספטים...
גל
איטלקים, יפנים, הכל שטויות. תתיחס לכל כלי לגופו.
המוצא האיטלקי לא מפריע לכלים של פיאג'ו להיות איכותיים מאוד. כלים כמו טייפון ו-NRG הם קטנועי 50 סמ"ק האמינים מסוגם. אותו סיפור עם קטנועי פיז'ו - צרפתים אבל אמינים.
צודק
עמכם הסליחה...
חידוד: עם אפריליה אין לי נסיון טוב
ללא קשר למוצאו האיטלקי.
אז אין מקורר מים נורמלי שיתאים לי לשבילים?
מה בכלל שונה בקטנוע שיתאים לשביל?
קטנוע שבנוי לשבילים הוא יותר גבוה, צמיגים יותר גדולים (משמעותית) , בולמים יותר טובים (גם במזלג וגם הבולם האחורי, ואני מדבר על הסטנדרט , בלי שיפורים).
כל היתרונות הללו גם מבדילים בין הקטנועים הללו לקטנועים הקטנים יותר DIO/PURE וכד' ונותנים יתרון גם בכביש.
עידן , אם אתה מגיע למרכז , פגוש אותי ותקח סיבוב על הטרקר שלי , תראה אם נוח לך , תלמד דבר או שניים עליהם ותסיק מסקנות.
סביר להניח שאבוא בשבוע הבא, בתקווה שאמצא משהו תוך יומיומיים, נסעתי די הרבה בטייפון, שהיה נחמד, אבל לא יזיק לו תוספת כח, וכן חשבתי על מקורר מים, אבל אם אין אז אין.
טייפון זה אחד הכלים החזקים בקטגוריה , אולי נסעת על כלי מוזנח.
אם הוא מתוחזק כראוי והווריאטור שלו תקין - הוא פשוט מטוס.
דווקא חדש... סיימתי לו את ההרצה, וקצת יותר, אבל זה אחרי שירדתי מדיוק 125... בכל אופן, זה מספיק לי.
עידן שים לב לעיקר ה50 סמ"ק שהיו בפארן
כמעט כולם קימקו KB שמשמשים לנסיעות לשדות בעיקר דרכי אפר
לא יודע בקשר לאמינות אך ישנם כמה ישנים מאוד ונוסעים לא רע.
אם תרצה אארגן לך נסיעת מבחן
אבל אני צריך אותו גם לעיר... חצי מהשנה אני בבאר-שבע, אז שיהיה כבר כמה שיותר חזק...
בהמשך להזמנות...
אתה מוזמן גם לפה לעשות סיבוב על ימאהה אירוקס.
מבחינתי סע גם לשבילים בסביבה, אם אתה רוצה "להרגיש על אמת" :)
אתה יודע איפה אני גר ;)
איתי
אוקיי.. מחר אתחיל לחפש.
מה אני בודק בקטנועים האלה (מקוררי מים)?
אני משאר שהמיים חייבים ליהיות נוזל קירור. אם לא? עד כמה זה קריטי במנועים האלו?
אני רואה המון כאלה שכותבים ש"משאבת המים הוחלפה" המשאבות עד כדי כך רגישות!?
מה זה אומר "מנוע עליון" ו "מנוע תחתון"?
איך לעלאזל אני יודע שהוריאטור תקין?
מה הק"מ הממוצע? נניח לכלי מ 2002?
מה עוד לבדוק?
תודה!
לגבי הווריאטור - העברת ההילוכים לא צריכה להיות מורגשת כלל, נסיעה חלקה לחלוטין , תאוצה טובה ונסיעה רציפה. תשאל מתי החליפו רצועה לאחרונה והאם החליפו גם משקולות ומתי. רצועה עולה באיזור ה150 ש"ח ומשקולות עוד 30-50 , הרצועה היא שמניעה את הכלי בסופו של דבר והמשקולות קובעות את הביצועים (משקל כבד = מהירות סופית גבוהה על חשבון זינוק ולהפך)
מנוע עליון ותחתון אומר שאתה עובר להודעה הבאה - אם לא החליפו את כל המנוע קומפלט, עדיף להתרחק, לא מדובר בשוק של כלים נדירים, תמיד יהיו עוד.
לגבי ק"מ יש נטייה לפרק את הכבל ספידומטר אז ספק אם אי פעם תדע כמה עבר הכלי. חשיבות התקינות של המכלולים והביצועים של הכלי הם האינדיקציה היחידה שיש לך לכלי טוב או שחוט וכמובן הצמיגים.
לגבי עישון, קח בחשבון שהקטנועים מעשנים מטבעם , במיוחד לאחר התנעה וכשהמנוע קר , לא צריך להבהל מזה אבל גם לא להקל ראש - הקטנוע לא אמור לעשן כל הזמן , רק טיפה בהתחלה. יש כאן כמה שרשורים של YOAV ועוד כמה חבר'ה על עניין קטנועים ומנועי 2 פעימות וכד', תריץ חיפוש , זה יעזור לך. גם יש הפניה לפורום נפרד לאופנועים וכד', באחד השרשורים שלי כששאלתי על טיפול לקטנוע.
כנראה נכנסתי לשרשור מאוחר מידי, אבל בכל זאת:
אין לי נסיון על כלים של 50 סמ"ק. בעבר (לפני יותר מ 10 שנחם) רכבתי על דיוק 150 כחצי שנה, נהנתי מאוד.
לפני כשנתיים וחצי קניתי גראנד דינק 250, החזיק יופי שנה שלמה, 18000 ק"מ, 90 ק"מ ביום, צריכת דלק של 31 ק"מ לליטר, רוכב בודד, לא יותר מ 7000 סל"ד (כ 110 קמ"ש).
נמאס לי מהחוסר נוחות בבין עירוני, ומחוסר המקום לרגלים, וכיום על בורגמן 400 ולא מצטער לרגע! צריכת דלק של 25 עד 26 ק"מ לליטר, 6000 סל"ד, 110 קמ"ש רוכב לבד ובנוחות!!!
אם אתה מתכוון לרכוב יותר מ 40 ק"מ לכל כיוון, על תוותר על 250 סמ"ק. נכון שגם כלים קטנים יעשו את העבודה, אבל כל רכב "ינדנד" אותך, אין לך יכולת לברוח ממצבים, חיי מנוע יתקצרו, ועדיין לא הזכרתי את נוחות הכיסא של המורכב.
אביגדור
גם אני , כמו אביגדור כנראה נכנסתי לדיון מאוחר מידי.
עידן - אפריליה ראלי הוא בול בשבילך , היה לי והייתי מרוצה ממנו עד הגג.
יותר גבוה , מסיבי ויציב משמעותית מרוב הקטגוריה ומגיע עם צמיגי "שטח" ומתלים מעולים גם לאופרוד.
מנוע נפוץ ומעולה ( מינרלי הוריזונטל LC ) וביצועים מהטובים בקטגוריה ( 90+ קמ"ש במישורים , אימת ילדי הDT ).
למי שכתב על "האמינות האיטלקית" או האמינות של אפריליה , שום קשר במקרה הזה.
הקטנוע חולק את אחד המנועים הנפוצים ביותר בקטגוריה , משותף גם ל -
NRG
SR
BETA ARK
AEROX
SLIDER
NEO
SPY
ובטח עוד קטנועים שאני לא זוכר...
( וכן רובם יפאניים....)
הבעיה היחידה עם המנוע הזה היא משאבת המים שכדי להחליפה כמו שצריך צריך לפתוח את הקייסים במנוע ( להפריד ל2 ).
אני לא מכיר אותך אבל אני מניח שיחסית ללנד רובר מדובר על הרפתקאה בסדר גודל קל עד בינוני.
במוסכים רוצים על זה סביב ה1500 שקל.
אך אם השתמשו בנוזל קירור המשאבה תחזיק את אורח החיים של המנוע ללא שום בעיה...אם...
משאבה שהוחלפה לא מזמן - יתרון ברור , רק לברר שמדובר על מקורית התחליפיות לא משהו.
במחירים המצחיקים שהראלי נסחר בהם ( לפי מה שאני רואה באתרים השונים ) שווה כל שקל.
אי"ה בקרוב אסגור מעגל עם עוד ראלי בפרוייקט שיפוץ-שיפור רציני ( אפשרויות הקיטים והשיפורים השונים כמעט בלתי מוגבלות , יש הכל מהכל).
בהצלחה
ים
אביגדור, באופן יומיומי אני לא ארכב יותר מ 20 ק"מ ביום בנסיעות קצרות.
פעם בשבוע שבועיים, יש לי כ 120-230 ק"מ... ועדיין לא נראה לי סימפטי לסוע על כביש הערבה עם קטנוע.
כנראה שבכל זאת אמשיך לשלם על סופשבוע אצל ההורים במרכז 400-500 ש"ח לדלק.
צריכת דלק של 23-25 ק"מ ל' לא נשמעת מפתה כלכך.. זה כבר מתקרב לרכב קטן, וגם שאר העלויות מסביב (מי אמר ביטוח) ואני מזכיר לך שאין לי כל בעיה של פקקים!
ים, אני אסתכל גם על ראלי, ואם אראה משהו טוב, אבדוק אותו... יש די מעט כאלה בלוחות.
תודה רבה, עידן
אם אתה מחפש יעילות עירונית נטו בצריכה הכי נמוכה שיש אני משוכנע שאין מתחרים להונדה קאב.
צריכת דלק מצחיקה (1/30 גם בלחיצות...על הנייר אפילו יותר טוב) מהירות מירבית נאה בהחלט וחצי אוטומט.
עדיין אפשר למצוא אותם...
מעדיף רכב, בעלויות מינימליות.
כאמור, אני אלך על קטנוע 50 סמ"ק לנסיעות במושב והדיפנדר ימשיך לתפקד כרכב בינעירוני בינתיים...
אני גר בעין יהב.
במקור מכפר-סבא...