-
תגובה להודעה: מנוע מעשן בבלימת מנוע ותחת עומס, קומפרסיה טובה
אז קצת עדכונים, אחרי תקופה שהייתי עדין מאוד עם בלימות המנוע עקב מיסוך עשן ואכילת שמן ביחס ישר לבלימות מנוע, סוף סוף הוחלף ראש מנוע (לראש מתקדם יותר) משופץ, הדילמה הייתה עם להחליף גם רינגים, החלטתי בינתיים לא להחליף.
הבוכנות באובר סייז 60, המנע כבר עבר את כל החריטות שהוא יחל לעבור, תקנו אותי אם אני טועה.
לבוכנות יש חופש מינורי מאוד, הייתי מופתע, שהחלפנו ראש מנוע לחבר הבוכנות שיחקו משמעותית יותר (והמנוע שלו לא עישן ולא מעשן).
לאחר טיולון שטח קטן אני יכול להגיד שהרכב כמעט ולא מעשן, מהניסיון של הטיול הזה (ואני יודע שזה לא מספיק), בבלימת מנוע, באותם מקומות שהמנוע כפי שהיה קודם עישן בטירוף, עכשיו הוא לא עישן כלל, והיה לי מיקרה אחד בבלימת מנוע שהמנוע עישן קצת (בתל קשיש) משהו שנראה לפחות נכון לעכשיו שאין לי בעיה לחיות איתו.
לגבי הראש מנוע, יש הרגשה שהמומנט בסל"ד נמוך ניפגע (דבר שהיה ברור גם ליפני ההחלפה) אבל בסל"ד בינוני והלאה המנוע מרגיש משמעותית חזק יותר, פשוט תענוג, מה שהפתיע אותי שזה מורגש בכביש אבל בשטח ב LOW זה לא הורגש בכלל.
אם יהיו עדכונים נוספים (לטובה או לרעה) אעדכן
-
-
-
אני לא בטוח שבכל בלוק סיקס זה אפשרי, אבל ידוע לי שזה נעשה ומחזיק, לחרוט את הבלוק לאוברסייז נוסף שמביא אותך לשימוש בבוכנות סטנדרט סופה (ונפח מנוע 4.5 ליטר).
יחד עם קאמשפט מתאים וראש סופה, זה יוצא מנוע לא רע בכלל.
-
יוצא מנוע לא רע בכלל, רק שצריך מאוד להזהר איתו, מפיק יותר חום ועקב דפנות צילינדר מאוד דקות הוא יותר רגיש להתחממויות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נימי
ראש מנוע סופה
יש סדרת 4 ספרות על הראש ליד הסעפות באמצע.
בדוק אותה ורשום כאן.
-
ציטוט:
הבוכנות באובר סייז 60, המנע כבר עבר את כל החריטות שהוא יחל לעבור, תקנו אותי אם אני טועה.
אפשרי לבצע oversize של 0.125" , למידת של בוכנה סטנדרט סופה, 3.875".
מאוד לא מומלץ לדעתי, אבל כמה מנועים שפגשתי עבדו כך בצורה חלקה(כולם מבלוק 258 שנת דגם 87-90) לאורך זמן רב ללא רגישות להתחממות, ולמעשה התנהגו באופן זהה למנוע סופה עם קרנק של סיקס - Stroker.
ציטוט:
לגבי הראש מנוע, יש הרגשה שהמומנט בסל"ד נמוך ניפגע (דבר שהיה ברור גם ליפני ההחלפה) אבל בסל"ד בינוני והלאה המנוע מרגיש משמעותית חזק יותר, פשוט תענוג, מה שהפתיע אותי שזה מורגש בכביש אבל בשטח ב LOW זה לא הורגש בכלל.
אם יהיו עדכונים נוספים (לטובה או לרעה) אעדכן
נמרוד, כזכור לי אמרת שעשית Porting לראש... כאשר עבודה זו לא מתבצעת כראוי יש פגיעה מוחשית בסל"ד הנמוך, אולי העבודה לא התבצע בצורה אופטימלית, וגררה לפגיעה במהירות זרימת התערובת בסל"ד נמוך?
ובנוסף, איזה קמשאפט התקנת בסוף?
-
לגבי המספר אני כבר לא זוכר מהו, אני אבדוק, (אולי 6140 או 6410), הוא לא מאילו שמתחילים ב 7
חשבתי\רציתי לעשות פורטינג אבל בסוף ירדתי מזה, מה שעשיתי זה קצת פוליש לתאי שריפה, ובמעברי יניקה ופליטה היכן שהיו זיזים הורדתי אותם, לא יותר מזה.
לגבי הקמשאפט, נשארתי עם המקורי של ה 258, כלומר רק החלפתי ראש וסעפת פליטה (לפחות בינתיים).
לגבי הפגיעה בסל"ד נמוך, הפגיעה מורגשת ב HI וגם שם זה לא הבדל גדול אבל עדיין מורגש, ב LOW אין שום בעיה כנראה שהיה לו המון כוח, אז אפילו שניפגע קצת זה לא מורגש בכלל.
בסל"ד נמוך אני מדבר על עד 1500 בערך, מעל זה אין מה להשוות בין המנועים, המנוע הזה פשוט מושך יפה, מאוד יפה.
לא לשכוח שאני עם יחסי העברה מקוריים בסרנים ועם צמיגי 33 כך שכל שינוי לרעה מורגש יותר (ולטובה מורגש פחות :( )
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
יש סדרת 4 ספרות על הראש ליד הסעפות באמצע.
בדוק אותה ורשום כאן.
המספר בראש מנוע שלי הוא 0630
בראש מנוע של חבר הוא 7120
-
ואותו חבר הרגיש את אותה ירידה במומנט שאתה מדווח עליה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נימי
המספר בראש מנוע שלי הוא 0630
בראש מנוע של חבר הוא 7120
שני המספרים הינם של ראשי מנוע HO ונחשבים לראשי המבוקשים ביותר.
0630 הינו ראש חדש יותר, וההבדל בינו לבין ה-7120 הוא הברגה לרגש טמפרטורה שקיים ב-7120.
חוץ מזה הראשים אמורים להיות זהים בביצועים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
ואותו חבר הרגיש את אותה ירידה במומנט שאתה מדווח עליה?
אותו חבר זה אני :)
רק אציין שגם נימי וגם אני נוסעים על TBI
בגדול אני נוטה להסכים עם נימי.
אבל....
אני לצערי עוד לא הגעתי למיצוי המנוע, מרגע הרכבת הראש יש תחושה של חוסר דלק.
המנוע מתנהג בצורה מוזרה, מידי פעם מקטע בסל"ד נמוך ולפעמים מקטע סל"ד גבוהה.
אני בימים אלו מנסה לבדוק לחץ דלק, לפני זה החלפתי פילטר(עזר לזמן מסוים) ואחר כך שמתי תוסף של Liqui Moly גם זה עזר עד סוף המיכל, לאחר התיעצות קלה עם גיא(עמנואל מפלגים) ועוד בעל מוסך לניקוי קרבורטורים\הזרקה נאמר לי שסביר להניח שזו משאבת דלק.
אם יש למישהו רעיונות אשמח.
חן.
-
אם כבר התרחבנו לנושא הזה אני אוסיף עוד נתון למשוואה-
* 2 ג'יפים של מכרים שלי שנסעו עם TBI, סבלו ממומנט נמוך יותר בטורים הנמוכים- אחד עם ראש מקורי ואחד עם ראש הסופה.
לגבי עבודת סרק- עבדו עגול ויפה.
* 2 ג'יפים של מכרים אחרים שלי- נוסעים עם קרבורטור והצתה משופרים, ראש סופה, מנוע 258. לא סובלים משום בעיית מומנט, סחיבה, ועבודה אידיאלית בסרק.
אחרי זאת-
מאחר ושניכם מוזרקים כבר לפני ראש הסופה, נשאלת השאלה אם הרגשת הירידה במומנט הגיעה אחרי הTBI, או אכן אחרי הראש.
-
לפני ההזרקה הקרבורטור היה בלתי נסבל!
אחרי ההזרקה תגובות המנוע השתפרו משמעותית.
אם מותר לציין שאחרי ראש הסופה(ועם בעיית הדלק) הנסיעה בדיונות השתפרה פלאים.
קשה לי להתייחס במלוא הרצינות לחוסר המומנט, אבל אדווח אחרי שאסדר את הבעיה.
לא יודע אם זה חשוב(וכנראה שכן) אבל אצלי על הבוכנות רשום STD :-(
-
לא היה שום שינוי לרעה בהסבה להזרקה ואני נוסע מוזרק קרוב לשנתיים, הפגיעה היתה ישר אחרי החלפת הראש.
אני נוסע עם אגזוז בתצורה מקורית (דוד נקניק ודוד נוסף) וחן נוסע עם דוד אחד פתוח.
שנינו עם מערכות הצתה GM HEI, ואקום ומישקולות מבוטלים מבפלג (קידום הצתה אלקטרוני).
שנינו עם צמיגים במידה 33, יכול להיות שעם צמיגי 31 הפגיעה במומנט בסל"ד נמוך לא מורגשת או פחות מורגשת.
נראה לי הגיוני שעם שסתומים גדולים יותר ויש מעבר טוב יותר של אויר בסל"ד נמוך המומנט יפגע על חשבון יותר כוח בסל"ד גבוה יותר.
רק לחדד, ב LOW בהילוכים הנמוכים לא מורגש שום שוני לרעה.
אני הולך לחקור :D
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Demolition Man
לפני ההזרקה הקרבורטור היה בלתי נסבל!
אחרי ההזרקה תגובות המנוע השתפרו משמעותית.
אם מותר לציין שאחרי ראש הסופה(ועם בעיית הדלק) הנסיעה בדיונות השתפרה פלאים.
קשה לי להתייחס במלוא הרצינות לחוסר המומנט, אבל אדווח אחרי שאסדר את הבעיה.
לא יודע אם זה חשוב(וכנראה שכן) אבל אצלי על הבוכנות רשום STD :-(
סביר שסבלת מחרא של קרבורטור ומכאן יוצא שכל דבר שהיה עובד ברמה סבירה הוא שיפור משמעותי לעומת המצב הקודם.
בכל אופן אף ג'יפ מהדוגמאות שציינתי לא נוסע על BBD ככה או ככה...:rolleyes:
באשר לSTD- אתה לא צריך להרגיש נחיתות עם צירוף האותיות האלה. אני מכיר לפחות מנוע אחד כזה שהיה עושה בושות להרבה גדולים וחזקים כולל סופות למיניהן...:twisted:
-
אז הנה חוות דעת נוספת עם סטאפ שונה:
הראש מנוע הורכב עם שיפוץ המנוע, כלומר 258 עם ראש מנוע 4.0L מהיום הראשון.
עם הקרטר+HEI השיפור היה בעיקר בסל"ד גבוה, אבל גם בסל"ד הנמוך.
המוטורקראפט +TFI שיפרו את כל טווח הסל"ד עם דגש על הגבוה.
עם הזרקה רב נקודתית וסעפת יניקה מדגם מתקדם יותר המומנט בסל"ד הנמוך טוב בהרבה מכל סטאפ אחר שנהגתי בו , CJ, סופה וכו (להוציא את המוטציה של ארז).
כלומר בכל סטאפ הורגש שיפור בסל"ד הנמוך ולא חוסר.
אם יש אובדן כח בסל"ד הנמוך חפשו את האשמה במערכת הדלק/הצתה, לא בראש המנוע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
coas
אם יש אובדן כח בסל"ד הנמוך חפשו את האשמה במערכת הדלק/הצתה, לא בראש המנוע.
גם אלי אמר לי ליבדוק את ההצתה, כיוון הצתה יעשה בקרוב.
-
עצה מנוע עולה 4-5 אלף שח בערך חשבון קל מנוע משופץ בלי בעיות או כמה עולה לתקן תברר קודם מה יותר טוב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shlomebbb
עצה מנוע עולה 4-5 אלף שח בערך חשבון קל מנוע משופץ בלי בעיות או כמה עולה לתקן תברר קודם מה יותר טוב
סימני פיסוק, משפטים מובנים וברורים- דברים כאלו עוזרים לאנשים אחרים להבין אותך. וזו אזהרה.
אסף.