תגובה להודעה: דיון - מיני בר 220V לרכב
מערכת קירור הכוללת מדחס דנפוס 12V,טרמוסטט אלקטרוני דגיטאלי,תיבת חשמל מווסתת,ועבודת טכנאי לפירוק והרכבת מערכת חדשה- תעלה בערך 3000 ש''ח במחירי רכש של יצרן.מעבר למדחס סיני יוזיל את העינין ב-500 ש''ח.
וקיבלת מקרר בגודל שתופס את כל תא המטען - ויותר,וללא אחריות שהעינין עובד.
הנושאים האלה מאוד מאוד מקצועיים,ו''הברקה'' של רעיונות בוסר חובבניים כאלה ניבחנים בדרך כלל מאספקט אחד בלבד,בעוד החשיבה המקצועית דנה במוצר מהרבה מאוד אספקטים - שפסלו לחלוטין את המבנה הארכיטקטוני של המוצר -כמיועד לרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כיוון שעשיתי לא מעט בירורים (כולל אצל הספקים של רכס), מדחס עם בסיס משוכך וממיר מ12 ל220 - סט כזה עולה הרבה יותר מ600 שקל. חשוב לזכור, שכל המדחסים שאני נתקלתי בהם שהם ל12, הם למעשה מדחס 220 עם ממיר צמוד אליו.
אסף.
מדחסי 12 או 24 שאני מכיר,אלו אכן מדחסים הרמטיים כמו במקררים,והם אכן ניזונים ממתח חילופין שמומר ממתח ישר ברכב,אבל ההמרה לא עולה חזרה ל220 חילופין אלא ל30 וולט חילופין מבדיקה שערכתי ביציאה מהממיר היעודי של המדחס.
יתכן וזה נובע משיקוליי בטיחות שלא יתרוצץ לך 220 וולט ברכב.אני לא יודע בדיוק מה עומד מאחורי זה אבל זה ככה.
ישנם גם מדחסים חצי הרמטיים שמונעים ישירות עם מנוע זרם ישר וכל המדחס ניראה כמו קומפרסור ניפוח מיקצועי.
איתי.
מעניין אם מדחס מזגן (גם ככה אין מזגן בסיקס) שיצונרר למקרר יכול לעשות את העבודה
סתם זורק רעיון לא ממש מתכוון להשקיע בזה זמן או כסף....אבל נשמע לי הגיוני שמדחס מזגן לרכב ייתן את אותה עבודה - כאשר המנוע מונע ....או אם יחובר אליו מנוע DC 12V שרק יסובב את המדחס(לא בתא המנוע)
שלום,
צביקה (sportage) התקין מקרר משרדי בפאג'רו שלו, לאחר מספר שיחות עם היונימג האדום ומאי אלוני.
תעוד מלא הוא העלה בצהוב - http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...p=8&item=10773
ארז
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boba banay
מעניין אם מדחס מזגן (גם ככה אין מזגן בסיקס) שיצונרר למקרר יכול לעשות את העבודה
סתם זורק רעיון לא ממש מתכוון להשקיע בזה זמן או כסף....אבל נשמע לי הגיוני שמדחס מזגן לרכב ייתן את אותה עבודה - כאשר המנוע מונע ....או אם יחובר אליו מנוע DC 12V שרק יסובב את המדחס(לא בתא המנוע)
ברמת העקרון ניתן לבצע .רוב המקררים הבייתים פועלים עם גז-קרר R134
שנמצא בשימוש בלא מעט מזגנים של רכב. צריך לקחת בחשבון שבשום מקרר לא לקחו מערכת קרור שמצאו ברחוב וחיברו למדחס שבמקרה היה על המדף.אלא חישבו את הספק הקירור הנדרש
ובהתאם בנו מערכת קרור עם מדחס מתאים.
אם יש לך זמן פנוי לכל זה... לך על זה ורק תיזכור שהרכב צריך להיות מונע על מנת שהמקרר יפעל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zik5
[מנסיון ! אין בעיה להפעיל מקרר אם ממיר מתח. המקרר עובד טוב גם בקפיצות של הרכב בשטח. אפשר להפעיל גם מקרר בנפח מקרר ביתי עם ממיר של 800w.ב220V בערב עוברים לגנרטור או מתח ביתי רגיל. וכשיש ממיר ברכב(220v)נמוצאים גם שמושים נוספים למתח ביתי ברכב... :-)
ואז אתה גם סוחב גנרטור...
כמו שנמרוד כתב, אין ארוחות חינם.
מנסיון, אין כמו מקרר יעודי ל 12V. השקעה חד פעמית ששווה כל שקל.
דברו עם רכס, הוא מייצר מקררים לפי מידה רצויה. רעיון מעולה לניצול מקסימלי של הנפח ברכב.
חבל שאת המקרר שלי, קניתי לפני שרכס "עלה לאוויר"...
ד"א,
מישהו מעוניין במקרר משומש במצב מעולה (משווק ע"י זינגר)?
אביגדור
אפשר לבנות על מדחס המזגן את המקרר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AvigdorAharon
ד"א,
מישהו מעוניין במקרר משומש במצב מעולה (משווק ע"י זינגר)?
אביגדור
אם זה גם במחיר מעולה. :D תן הצעה בפעם הבאה שאני בא.
אסף.