1 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: לאיזה מידת צמיגים עדיף לעלות ב jk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Meni_Wrangler
אז ככה:
יחסי העברה בגיר - 3.23
יחסי העברה בסרנים - 3.73
הרוביקון מגיע עם 4.10 אך כידוע אין אותו ביבוא סדיר לארץ.
על שלי שמתי 285/75/16 וההבדל מורגש מאוד. למרות שהאוטו באמת "מתאמץ" יותר להאיץ בכביש, היתרונות בשטח כל כך הרבה יותר משמעותיים שזה בכלל לא בר השוואה.
בתכנון העלאת יחסי העברה 4.56 (כהכנה לצמיגי 35/37).
אגב - בארצות הברית החברה נוסעים בשקט על צמיגי 35 עם דנה 30 - 3.73 ולא מחזקים אפילו ציריות ושורדים... אז אני כבר לא יודע מה לומר...
לאלה מכם שמתכננים החלפה למידה הזו (או יותר) שימו לב שצריך לקנות ספייסרים על מנת להוציא *קצת* את הגלגל החוצה. בסיבוב מלא של ההגה בתנאי שטח קיצוניים יש מצב שהגלגל ילטף את המוט המייצב.
אני בכוונה אומר ילטף כי המגע הוא ממש לא משמעותי, אבל מי שמכיר אותי יודע שאני פרפקציוניסט ואוהב לעשות דברים כמו שצריך.
בנוסף, אני לא יודע אם אין למגע הזה אחר כך משמעויות לגבי מנוע הניתוק החשמלי של המוט המייצב ולכן אני אומר שלא שווה לקחת צ'אנס.
מני שלום . איזו הגבהה יש לך ? על ג'אנט אוריגינאלי שמתה 285X75X16 ( המידה לא ממש מתאימה לרוחב ג'אנט אוריגינלי 7 ") ?
הציריות בדנה 30 של JK- מחוזקות ,חזקות יותרר מדנה 30 רגילה , לא צריך לחזק אותם .
לדעתי ,הספיסרים ל-OFF SET , לא כדאי גם מבחינת בטיחות וגם מבחינת מחיר ,אז כדאי להחליף ג'אנטים עם OFF SET . האם מישהו בדק את ג'אנט 15" להכניס על JK ? -יש מבחר יותר גדול של ג'אנטים וגם מידות של צמיגים .
שלי מוגבע 8 ס"ם עם סט של OLD MAN (רק בולמים וקפיצים ) עם צמיגים אוריגינאלים -הים לאחר טיול ברמה , די מהיר עם עליות לא קלות טכניות ,עם הפעלת נעילה אחורית וניתוק מוט מייצב קידמי ( במיוחד לא בחרתי מסלולים הקלים בעליות עם בולדרים)לא היו נגיעות בבטן או סרנים, כושר זחילה בפועל היה לא רע .בקיצור, לטרופר שלי הקודם ,נעול קדימה ואחורה היה לא יותר קל ,להפך הרנגלר לקח את זה יותר בזילזול .
אז אני שואל את עצמי..... , אני נוסעה רב הזמן על הכביש (זה גם הפרייבט שלי) הצמיג במידה אורגינאלי ללא פוזה , אך עושה ויעשה את העבודה ברוב המקומות שאני מטייל בישראל ויקח את רוב המעלות הקשים בזילזול ...........חברים בארצות הברית משמשים ברנגלרים שלהם עם צמיגים 35" וגם 37" במיוחד לטיולי עבירות (וגם לפוזה) , אין אצלהם בעיות עם ביטוחים ואחריות וגם להסיג את דברים.
אז למה אני צריך את הסיבוך? לסים צמיג טוב , BF במידה אוריגינלית ,גם זול יותר, גם בלי כאב ראש עם הביטוח ואחריות , גם פחות צריחת דלק ( אנחנו לא בארצות הברית , גם הם אכשיו חושבים טוב על זה )
למה צריך את זה בתנעים שלנו ??????
יש לי בדיוק אותו ליפט כמו שלך. (איפה שמת? אצל ארז?)
אתה צודק בהההההכול. האוטו עובר הכול ולא צריך שום דבר. פשוט מפלצת.
למרות כל זה אתמול היתה הפעם הראשונה שנסעתי על ה 285 בשטח, ואני בדרך כלל לא נוסע בטיולי שבילים עדינים. נסענו להר-טוב ואני חייב לציין שהאוטו קיבל משמעותית הרבה פחות נגיעות בשלדה ובשאר המכלולים.
ארז (אוברלנד) אמר וצדק שהאוטו יתנהג אחרת לגמרי בשטח עם צמיגים יותר גדולים.
תמונות
אני עוד לא יודע מה המשמעות של צריכת הדלק כי עוד לא היה לי מספיק כביש עם הצמיגים האלה, אבל גם אני "מודאג" כי הרכב משמש אותי ברמה יומיומית. עד היום הוא צרך משהו כמו אחד ל שש. בנסיעה משולבת - על צמיגי ה 245 הישנים שלי.
לגבי ספייסרים - עדיין לא שמתי למרות שאני מתכוון לשים בימים הקרובים. בדיוק קראתי שרשור על ספייסרים ב jk-forum ואני, כמו רוב המגיבים לשרשור ההוא, לא רואה שום בעיה בטיחותית בספייסרים.
צריך לדעת לא לחזק אותם יותר מדי על מנת שהבורג לא יעבור דרך הספייסר עצמו וידפוק את ההברגה, אבל חוצמזה - אני לא רואה בעיה.
לגבי הג'אנטים - שמע הצמיג יושב עליהם בול. אני חושב שאם כבר לקנות ג'אנטים אז לקנות בידלוקים כמו שצריך, ולרדת לג'אנט 15. עוד שנתיים תוכל לראות את האוטו שלי יושב על 35-12.5-15.
:D
איפה שמעת על העניין הזה עם הציריות המחוזקות מקדימה?
אגב - אני רואה מהתמונה שלך שאין לך מדרגות. אם אתה מעוניין אני רוצה למכור את שלי. היו על האוטו משהו כמו שבועיים... חדשות להפליא... אני כמובן מדבר על מדרגות הכסף שמוכרים בחברה. אם מעניין אותך - כתוב לי בפרטי.
מ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Meni_Wrangler
יש לי בדיוק אותו ליפט כמו שלך. (איפה שמת? אצל ארז?)
אתה צודק בהההההכול. האוטו עובר הכול ולא צריך שום דבר. פשוט מפלצת.
למרות כל זה אתמול היתה הפעם הראשונה שנסעתי על ה 285 בשטח, ואני בדרך כלל לא נוסע בטיולי שבילים עדינים. נסענו להר-טוב ואני חייב לציין שהאוטו קיבל משמעותית הרבה פחות נגיעות בשלדה ובשאר המכלולים.
ארז (אוברלנד) אמר וצדק שהאוטו יתנהג אחרת לגמרי בשטח עם צמיגים יותר גדולים.
תמונות
אני עוד לא יודע מה המשמעות של צריכת הדלק כי עוד לא היה לי מספיק כביש עם הצמיגים האלה, אבל גם אני "מודאג" כי הרכב משמש אותי ברמה יומיומית. עד היום הוא צרך משהו כמו אחד ל שש. בנסיעה משולבת - על צמיגי ה 245 הישנים שלי.
לגבי ספייסרים - עדיין לא שמתי למרות שאני מתכוון לשים בימים הקרובים. בדיוק קראתי שרשור על ספייסרים ב jk-forum ואני, כמו רוב המגיבים לשרשור ההוא, לא רואה שום בעיה בטיחותית בספייסרים.
צריך לדעת לא לחזק אותם יותר מדי על מנת שהבורג לא יעבור דרך הספייסר עצמו וידפוק את ההברגה, אבל חוצמזה - אני לא רואה בעיה.
לגבי הג'אנטים - שמע הצמיג יושב עליהם בול. אני חושב שאם כבר לקנות ג'אנטים אז לקנות בידלוקים כמו שצריך, ולרדת לג'אנט 15. עוד שנתיים תוכל לראות את האוטו שלי יושב על 35-12.5-15.
:D
איפה שמעת על העניין הזה עם הציריות המחוזקות מקדימה?
אגב - אני רואה מהתמונה שלך שאין לך מדרגות. אם אתה מעוניין אני רוצה למכור את שלי. היו על האוטו משהו כמו שבועיים... חדשות להפליא... אני כמובן מדבר על מדרגות הכסף שמוכרים בחברה. אם מעניין אותך - כתוב לי בפרטי.
מ.
מני , תמונות מאוד יפות.
בטוח תרגיש את השינוי בצריחת דלק לאחר הגדלת צמיגים ל-2.5 "
בדקתה מחיר של ספיסרים ?
בקשר לג'אנט 15 " האם לא נוגע בקליפר של ברקסים ,ישנם תמונות אצל אמריקאים , האם עשו שינויים בקליפר?
בקשר לציריות וסרנים ב-JK , קודם כל על זה מדובר בחוברת של חברה גם בישראל וגם באנגלית באתר של ג'יפ . זה ממש לא סרנים דנות 30 \ 44 הקודמים .
בקשר למדרגה תודה , אני מתכוון לבנות בפרו-ג'יפ משהי יפה וגם שימושי ומתאים להי-ליפט .
אני עושה הכל אצל גאי בפרו-ג'ים , אנחנו חברים , חוץ מזה הו עושה גם עבודה טובה .
עם השיפורים אין מה למהר ברכב הזה , יש לי בעיה לבחור פגושים (שמתה של OVERRLAND עבודה טובה ) אני פונה יותר לצד של ARB , הדברים שלהם פשות משהו......
שמתי את המכסים של דיפ שלהם ,אין מה להשבות עם מכסים של אספיר וגם של WARN לא מתקרבים.
אחרי גמר של אחריות , בטוח גם שלי יקבל הרבה יותר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ILIYA
מני , תמונות מאוד יפות.
בטוח תרגיש את השינוי בצריחת דלק לאחר הגדלת צמיגים ל-2.5 "
בדקתה מחיר של ספיסרים ?
בקשר לג'אנט 15 " האם לא נוגע בקליפר של ברקסים ,ישנם תמונות אצל אמריקאים , האם עשו שינויים בקליפר?
בקשר לציריות וסרנים ב-JK , קודם כל על זה מדובר בחוברת של חברה גם בישראל וגם באנגלית באתר של ג'יפ . זה ממש לא סרנים דנות 30 \ 44 הקודמים .
בקשר למדרגה תודה , אני מתכוון לבנות בפרו-ג'יפ משהי יפה וגם שימושי ומתאים להי-ליפט .
אני עושה הכל אצל גאי בפרו-ג'ים , אנחנו חברים , חוץ מזה הו עושה גם עבודה טובה .
עם השיפורים אין מה למהר ברכב הזה , יש לי בעיה לבחור פגושים (שמתה של OVERRLAND עבודה טובה ) אני פונה יותר לצד של ARB , הדברים שלהם פשות משהו......
שמתי את המכסים של דיפ שלהם ,אין מה להשבות עם מכסים של אספיר וגם של WARN לא מתקרבים.
אחרי גמר של אחריות , בטוח גם שלי יקבל הרבה יותר
הפגושים שלי של WARN (קדמי ואחורי) הבאתי מארה"ב.
הפגושים של ARB מגושמים מדי לטעמי אבל מן הסתם - כל מה ש ARB עושים פשוט טוב...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ILIYA
ג'אנט 15" עם אופסט מתאים לא נוגע בקליפר ואינו מצריך שינויים כלשהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ILIYA
האם מישהו בדק את ג'אנט 15" להכניס על JK ? -יש מבחר יותר גדול של ג'אנטים וגם מידות של צמיגים .
אין הרבה ג'אנטים במידה 15" שמתאימים ל-JK. אחד שכן מתאים Pro Comp Series 97
יניב
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Meni_Wrangler
אז ככה:
בארצות הברית החברה נוסעים בשקט על צמיגי 35 עם דנה 30 - 3.73 ולא מחזקים אפילו ציריות ושורדים... אז אני כבר לא יודע מה לומר...
אני דוקא כן יודע מה לומר.......לפוזות בכביש זה מעולה, אבל במציאות בשטח......הנה איך מבלים חצי לילה,
אני צילמתי אגב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
אני דוקא כן יודע מה לומר.......לפוזות בכביש זה מעולה, אבל במציאות בשטח......הנה איך מבלים חצי לילה,
אני צילמתי אגב.
איזה אוטו זה? ואילו צמיגים?
ומה קרה?
פרט נמק והסבר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YNV
ג'אנט 15" עם אופסט מתאים לא נוגע בקליפר ואינו מצריך שינויים כלשהם.
אין הרבה ג'אנטים במידה 15" שמתאימים ל-JK. אחד שכן מתאים
Pro Comp Series 97
יניב
נכון מאוד, היום בדקתי ,ל-JK ג'אנטים 15" 5 ברגים רק עם חלוקה שונה מג'אנטים עם 5 חורים המתאימים לדגמים הקודמים של רנגלר וסופות. אין להסיג בישראל מתאימים ל-JK
כמובן אותה בעיה גם עם 16" ו-17"
רק להזמין בחו"ל.
מישהו אולי ידע את מספר חלוקת חורים מדוייק, המתאים ל-JK ?
הג'אנט בקישור מיועד ל-JK.
לי יש רביעיה כזו במכולה בדרך לארץ ממש עכשיו.
יניב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YNV
הג'אנט בקישור מיועד ל-JK.
לי יש רביעיה כזו במכולה בדרך לארץ ממש עכשיו.
יניב
האתר שולח קניות לישראל ?
או שקניתה לכתובת בארצות הברית ?
במקרה שלי היתה לי מכולה שגם כך יצאה, כך שדמי המשלוח נחסכו לי.
יניב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Meni_Wrangler
איזה אוטו זה? ואילו צמיגים?
ומה קרה?
פרט נמק והסבר...
איזה אוטו: TJ שנת 99 קצת משופר עם סרנים מFSJ
אילו צמיגים: טויוTOYO לזכרוני...35 או 36
מה קרה: היה בום במכשול לא רציני.....ראה בתמונות....הצריות היו קאסטום אגב, הוחלפו לכרום מולי מאז.
מה בדיוק אפשר לנמק ולהסביר חוץ מהמובן מאילו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ILIYA
נכון מאוד, היום בדקתי ,ל-JK ג'אנטים 15" 5 ברגים רק עם חלוקה שונה מג'אנטים עם 5 חורים המתאימים לדגמים הקודמים של רנגלר וסופות. אין להסיג בישראל מתאימים ל-JK
כמובן אותה בעיה גם עם 16" ו-17"
רק להזמין בחו"ל.
מישהו אולי ידע את מספר חלוקת חורים מדוייק, המתאים ל-JK ?
אתה מוזמן לבוא ולנסות להרכיב את הג'אנטים שלי ,אם יתאים מבחינת החורים.
חגי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חגי
אתה מוזמן לבוא ולנסות להרכיב את הג'אנטים שלי ,אם יתאים מבחינת החורים.
חגי.
חגי תודה , אני יודע שאתה חבר טוב , רק הג'אנטים לא יתאימו עקב חלוקת ברגים שונה .