סתם לידע כללי, ניתקלתי במדחס מזגן בתצורה של מנוע ונקל, היה מורכב בסוברו לאונה לא זוכר אזו שנה.
Printable View
סתם לידע כללי, ניתקלתי במדחס מזגן בתצורה של מנוע ונקל, היה מורכב בסוברו לאונה לא זוכר אזו שנה.
שבת שלום לכולם
נמרוד סיבב לי את היד אז אנסה להתיחס קצת בקשר למנוע הרוטורי. בשנות ה70 מאזדה יצאה עם המנוע הרוטורי גם למכוניות פרטיות וגם לטנדרים, כשהם הגיעו לארהב הם נמכרו בהמונים כי המחיר שלהם היה הרבה יותר נמוך מהמתחרים שלהם. ואז התחילו הבעיות שהיפנים לא היו מוכנים להם והיא בעית החום. בקלפורניה ששם גרתי הבעיה הרבה יותר חמורה כי שם חם בקיץ וגם לחות גבוהה. המנוע הרוטרי הוא מאלומינום וכשהאוטו התחמם והתרחב הוא סיים את תפקידו, דבר נוסף המנוע צורך סאלדים גבוהים להגיע לביצועים טובים, אבל אתיחס קצת למכוניות מירוץ שברשותי.
ב1975 לקחה חברה בבלגיה פרוייקט של בניית 12 מכוניות מאזדה RX7 למירוצי אספלט באירופה,הבעיה המרכזית שהיתה להם היא כמובן בעית החום, והם פתרו אותה כשהכניסו מיכל שמן של 28 ליטר בחלק האחורי של האוטו וממנו יוצא צינור שמוביל את השמן לכיון המנוע מקררו וחוזר בצינור בחזרה לטנק מאחורה.הם שיפרו את המנוע של ה 1300 הרוטורי כך שהוא מפתח 300 כוחות סוס. כבר במירוצים הראשונים הם הבינו שיש להם בידיים מפלצת שיהיה למכוניות המתחרות שלהן בעית התמודדות וקטפו מקומות ראשונים במרוצים רבים באירופה, ומה שהפליא אותם יותר שלא היו בעיות בכלל במנועים האלו.
ב1989 אני ושותפי ביקשנו מהחברה בבלגיה להסב מכונית אחת בשביל מירוצי ראליי, ואכן התוצאות לא אחרו להגיע וזכינו באליפות נורבגיה בקבוצת N ומה שיותר הפתיע שעמדנו יפה גם עם קבוצת אחרות. בחורף אנו מורידים את הסלאד ל 11 אלף בגלל בטיחות, ובקיץ מעלים את הסלאד ל 14 אלף.דבר נוסף שגילנו שלא היו בעיות בכלל במשך העונה שקשורות למנוע, בסוף כל עונה אנו הוצאנו אותו ושלחנו אותו לבלגיה לחידוש שגם פה העלות היתה מאוד קטנה ואני מדבר על כמה אלפי שקלים, וממשיכים בתחריות. כיום יש ברשותי 4 מאזדות ואם תשאלו אותי לא הייתי מחליף אותן באוטו אחר. אולי באחד הימים אני יביא אחת מהן לארץ ואז יבינו מה שאני מספר.
שבת שלום והמשיכו לנהוג בזהירות זלמן דגן
זלמן תענוג לכופף לך את היד :D
נמרוד זה בגלל שאני במצב רוח טוב היום :rolleyes:
המשיכו לנהוג בזהירות זלמן
עוד סוג של מנוע
http://auto.howstuffworks.com/enlarg...Engines&page=0