תגובה להודעה: פאגרו 97 דיזל ידני- לא עולה את משלט 21 ועוד..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל איש ההר
תגובה לסוזי וליונתן-
אין לרכב לוקרים חיצונים על טבורי הגלגלים. הכוח עובר לגלגלים ישירות -כך הבנתי משני אנשים -לא מהפורום.
אכן ,הנורות של הגלגים הקדמים הבהבו בזמן הכשל.
תודה לשניכם
אני לא מכיר אישית את הרכב הזה. בכל מקרה, במידה והוא אינו 4X4 קבוע עם דיפרנציאל מרכזי אז יש לו לוקרים אוטומטיים אשר נמצאים בתוך הסרן. ע"פ רוב עובדים ע"י וואקום או מנוע חשמלי. זאת מערכת שנוטה לתקלות, ובד"כ כשנורת ה 4X4 מהבהבת זה סימן שיש בעיה בשילוב הלוקרים. ע"פ רוב הנורה מחוברת ללוקרים ולא לתיבת ההעברה (ככה זה בטרופר).
שמע, אתה צריך לבדוק אם יש לך 4X4:
גש למשטח בעל מקדם חיכוך נמוך (נניח דרך עפר עם הרבה חצץ). שלב ל- 4X4, עדיף LOW.
הפנה את הרכב לכיוון ירידה כלשהי ושלב לרברס. התחל נסיעה באופן מהיר (זריקת קלאצ' או אם אוטמטי אז תן מעט גז וברקס ושחרר את הברקס בבת אחת). הבט תו"כ על הגלגלים. אם רק האחוריים מפרפרים כנראה יש לך בעייה בלוקרים ובכל מקרה אין לך 4X4.
בטח יש לחברה עוד שיטות לבדוק את זה אבל אני חושד שיש לך שם בעיה.
דווח...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אני לא מכיר אישית את הרכב הזה. בכל מקרה, במידה והוא אינו 4X4 קבוע עם דיפרנציאל מרכזי אז יש לו לוקרים אוטומטיים אשר נמצאים בתוך הסרן. ע"פ רוב עובדים ע"י וואקום או מנוע חשמלי. זאת מערכת שנוטה לתקלות, ובד"כ כשנורת ה 4X4 מהבהבת זה סימן שיש בעיה בשילוב הלוקרים. ע"פ רוב הנורה מחוברת ללוקרים ולא לתיבת ההעברה (ככה זה בטרופר).
שמע, אתה צריך לבדוק אם יש לך 4X4:
גש למשטח בעל מקדם חיכוך נמוך (נניח דרך עפר עם הרבה חצץ). שלב ל- 4X4, עדיף LOW.
הפנה את הרכב לכיוון ירידה כלשהי ושלב לרברס. התחל נסיעה באופן מהיר (זריקת קלאצ' או אם אוטמטי אז תן מעט גז וברקס ושחרר את הברקס בבת אחת). הבט תו"כ על הגלגלים. אם רק האחוריים מפרפרים כנראה יש לך בעייה בלוקרים ובכל מקרה אין לך 4X4.
בטח יש לחברה עוד שיטות לבדוק את זה אבל אני חושד שיש לך שם בעיה.
דווח...
היי,
כנראה של הובן משהו
יש לרכב ארבע על ארבע והשאר.
נבדק בדיונות על הים באיזור תל אביב בהרי ירושלים נחל כסלון עין לימון בחלק מעליה למשלט 21 ובטיול ההוא לרמת הגולן.
הכל עובד פיקס (בנסיעה לרמת הגולן הרכב נסע במסלולים גם קשים כמו ציר המוסכים הציר לפאגר
לבריכת הקצינים ועוד. עליות קשות ,סלעים בורות, )הארבע על ארבע עבד כראוי כך גם הlow
super selcted ) וגם נעילת הדיפרנציאל . רק בקטע האחרון בעליה למצוק עורבים אירע הכשל
נראה שלאחר מאמץ רב, משהו לא מתפקד שם.
אשר לדברי המכונאי ייתכן ייתכן כתוצאה מחום על כן הוחלף שמן גיר ושמן תיבת העברה.
אם יש דרך פשוטה לבדוק את הוקום הסולנואיד ו והלוקרים-בלי שיטת ניחושים אלא אבחון מדויק,
אשמח לעזרתך.
תודה,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל איש ההר
היי,
כנראה של הובן משהו
יש לרכב ארבע על ארבע והשאר.
נבדק בדיונות על הים באיזור תל אביב בהרי ירושלים נחל כסלון עין לימון בחלק מעליה למשלט 21 ובטיול ההוא לרמת הגולן.
הכל עובד פיקס (בנסיעה לרמת הגולן הרכב נסע במסלולים גם קשים כמו ציר המוסכים הציר לפאגר
לבריכת הקצינים ועוד. עליות קשות ,סלעים בורות, )הארבע על ארבע עבד כראוי כך גם הlow
super selcted ) וגם נעילת הדיפרנציאל . רק בקטע האחרון בעליה למצוק עורבים אירע הכשל
נראה שלאחר מאמץ רב, משהו לא מתפקד שם.
אשר לדברי המכונאי ייתכן ייתכן כתוצאה מחום על כן הוחלף שמן גיר ושמן תיבת העברה.
אם יש דרך פשוטה לבדוק את הוקום הסולנואיד ו והלוקרים-בלי שיטת ניחושים אלא אבחון מדויק,
אשמח לעזרתך.
תודה,
דניאל:
אני לא מכונאי ואני גם לא מתיימר להיות אחד. לא יודע מה היה לפני הכשל שאתה מתאר וזה גם לא חשוב. אני הייתי מתחיל כמו שכתבתי בלבדוק האם יש לך עכשיו 4X4 . לא פעם, אלא עכשיו... נזק ללוקרים יכול להיגרם ממכה.
בכל מקרה, זו המלצתי- לבדוק אם יש לך עכשיו 4X4 ארבע. מעבר לכך, קטונתי.
דניאל שלום,
לאחר שעקבתי מהצד על "התפתחות" השרשור, להלן התובנות שלי :
א. כישורי נהיגת השטח שלך מהתקופה של "חסמבה" "ושהשכנים" ברחו מפנינו ללא נעליים ...
מה לעשות התקדמנו "קצת" מאז ועכשיו יש ברכבי השטח מערכות פיקוד פנאומטיות נשלטות מחשב אלקטרוני.
לגביך זה אומר, לא מספיק להעביר ידית בלי להבין מה משמעות נוריות החיווי.
המלצה אישית, קרא את ספר הרכב בעיקר בהיבט תפעול מערכת ה- 4X4 .
ב. אינך מבין טכנית על בוריים את כל מושגי מע' ה- 4X4 (פרונט אקס ומע' שילוב הגלגלים הקידמיים, דפרנציאל
מרכזי במצב פתוח ונעול , נעילה רוחבית בסרן האחורי).
בעקבות הנ"ל שוכנעת שפתרון הקסם הוא בהחלפת שמן גיר (החלפה כשלעצמה תמיד רצויה
בפרט אם רכשת הרכב כעת).
המלצה לחפש ולקרוא קצת שרשורים אחורה בנושא נעילת ציריות ולוקרים בגלגלים הקידמיים, אם תרצה יש לי
חומר טכני בנושא (באנגלית) לפתרון תקלה שכיחה זו.
לסיכום, ראשית קרא ספר הרכב לתפעול נכון , הצטרף לקורס נהיגת שטח או לקבוצת מטיילים במסלולים קלילים.
בכל מקרה אל תהיה נמהר ותנסה מסלולים מעבר ליכולת האישית שלך.
עם הזמן והנסיון, תלמד הרכב ומגבלותיו (את שלך רצוי שתלמד קודם) ובהתאם תדע לאיזה טיולים "להתחבר".
בהצלחה
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אחת הטעויות היא להשליך מהנהיגה בצבא/מילואים על נהיגת שטח בטיולים. זה נושא בפני עצמו ששווה דיון, זה לא רק ההבדל בכלים עצמם.
בכל מקרה, לגבי קורסי שטח - תרים טלפון למרכז הישראלי לסיור
www.4wd.co.il , מקימים הדרכות כמעט כל יום שישי, נסה להשתלב בהדרכה של יפתח שובל (חבר אישי).
אם אתה מעוניין בהדרכה אחד על אחד, אז אבירם ברקאי
www.barkai4x4.co.il הוא כנראה הטופ. עוד אני יכול להמליץ, מהיכרות אישית, על יואב קווה שעושה הדרכות אישיות -
www.shvilim.co.il .
אבל אין כמו פשוט לטייל, והרבה, למצוא את האנשים הנכונים ללמוד מהם מה כן, וגם ללמוד מה לא מאנשים אחרים.
נמרוד-תודה,
ייבדק הנושא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אני לא מכיר ...... אבל אני חושד שיש לך שם בעיה.
...
לא יודעים, לא עונים.
כרגיל מישהו שואל האם הגיעו אגסים לשוק, וכולם עונים לו שיש אבטיחים ומלונים.
פג'ארו אינו CJ.
אין נעילות בטבור!
וכן, יש קשר בין תיה"ל, תיבת העברה, וסרן קדמי.
בברכה,
קיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מזגנים
....
ברגע שתבין שלפגרו יש בעיה במהלך מתלה גם קידמי וגם אחורי ולפעמים גם עודף כוח במקומות כמו המשלט.
אז אופן הנהיגה הוא אחר מהרבה רכבים אחרים .....
מה יגידו בעלי הסופות?
זאת ללא ספק התובנה הקשה ביותר לעיכול:p
קיד.
:mrgreen:קיד
אני רואה שהיום אתה במצב רוח...:mrgreen:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קיד
מה יגידו בעלי הסופות?
זאת ללא ספק התובנה הקשה ביותר לעיכול:p
קיד.
לא כל כך הבנתי את הטימטום הזה???????????????