תגובה להודעה: עצומה למניעת ה"עלהום" המתבצע נגד נהגי השטח.
עליהום? מטריד אותכם? עברנו את פרעה, נעבור גם את זה. העליהום התקשורתי מתעורר כל כמה שבועות בהקשר אחר ועל ציבור אחר, גם על ציבור בעלי הג'יפים זה לא פעם ראשונה - זה קורה לפחות פעם בשנה ב10 השנים האחרונות.
אני לא מוטרד, אף אחד לא יחרים ולא יעשה כלום נגד ג'יפים - כי ג'יפ זה סתם סוג של מכונית - ולא נגד "ציבור הג'יפאים" - כי אין כזה ציבור... איזה אידיוט דרס תיירת, הוא לא מייצג אף אחד. ואידיוט אחר כתב משהו בעמוד הדעות של גלובס או הארץ - גם הוא לא מייצג אף אחד (נדמה לו שהוא מייצג איזה ציבור שנקרא ירוקים - דמיוני בדיוק כמו ציבור בעלי הג'יפים).
מה הרעיון של העצומה, לא בדיוק הבנתי, לא שזה פעילות מזיקה... גם מדבקות זה רעיון שלא יכול להזיק... שום דבר לא ממש יועיל כי אין שום מטרה, ושום בעייה שניתן או צריך לפתור.
מה הבעיה נמרוד? הבעיה היא שברגע שאתה אומר שיש לך ג'יפ (לפני שדיברת על דגמים ושאר שטויות), עולה הסטיגמה לראש, ובעיקר של אלה שלא מכירים ואו מבינים. וזה במילה אחת - מעצבן.
נמאס לי להכלל בקבוצה של פורעי חוק , של בזבזני דלק חסרי התחשבות ומזהמי סביבה , של הורסי טבע ושל אלה שיש להם עין קטן וצריכים לפצות על זה. יש לי עין גדול מספיק, יש כמה בחורות שהולכות בעולם עם חיוך של סיפוק מרוח על הפרצוף שלהן , כל פעם שהן נזכרות בי.
אני לא מרגיש שאני צריך להוכיח את עצמי לאף אחד, אבל עובדה שכשנושא שיחה כזה עולה , אני/אתה/בעל ג'יפ עלום שם שנראה אי שם ברחוב, הופך למטרה לצליבה.
פעם הייתי ממש נלחם על זה בכל שיחה שהנושא בה עולה, היום למדתי לדאוג להעביר את הנושא וכמה שיותר מהר... השאלה אם שיטת ההתעלמות והטיטוא מתחת לשטיח היא השיטה הנכונה או שצריך לחנך אנשים ללמוד להבדיל ולא להכליל... (אולי זה ההבדל בין להיות צודק לחכם ? )
אני היחיד כאן שלא רואה את עצמו אחראי לחינוך של אף אחד חוץ מהילדות האמיתיות שלי?
איפשהו שם , אני רוצה שגם החברים של הילדים יקבלו את החינוך הזה וילמדו לא להכליל. זה לא אומר שאני אתן להם שיעורים באחד על אחד או בכיתה , אבל אנסה להעביר את המסר בדרך כלשהיא. (אצלי ספציפית מדובר באח קטן 13 ולא בבן/בת שלי כי אין לי ילדים משלי, אבל זה עומד בקטגוריה).
נמרוד - כמו שהשרשור הזה גלש לגזענות, גם אצלנו זה יכול לגלוש לכך.
אני מסכים איתך שכל שני וחמישי קם איזה פוץ חדש ורוצה לעשות עלינו עליהום וזה נעלם אחרי כמה ימים/שבועות, אבל צריך להיות מוכנים לפעם ההיא שזה ימשך יותר מכמה ימים.
הפתיח של העצומה שלך הוא התיפיפות מיותרת ואין מצב שבעולם שאני אחתום על כזה פתיח ולו מהסיבה שאין הוא מייצג אותי - ואני כן ג'יפאי
1)כי אני גם מתחרה ורוצה להמשיך להתחרות גם עם על חשבון פגיעה מינימלית בטבע מדי פעם כי גם אותם "ירוקים" שנגדי פוגעים בטבע ביום יום שלהם ....
הטבע הוא שלי לא פחות משלהם
זה לא אומר שמחר אני הולך להשחית אותו בכוונה תחילה
2)כנ"ל לגבי חוף הים
אני לא נוסע עליו לשם הנסיעה אבל כן נוסע עליו על מנת להביא את משפחתי לאתר הקמפינג האהוב עלינו להתנחל שם שבוע ואף לצאת משם לעבודה ...
באיזו זכות רוצים למנוע זאת ממני ?
בשם הפגיעה בטבע? זו הבדיחה הטובה ביותר ששמעתי מזה זמן רב
אף אחד לא שאל את הטבע כשסכרו את סכר אסואן ....
כנ"ל גם לא לגבי תעלת סואץ ....
אף אחד גם לא מתאמץ יותר מדי כנגד בעלי הממון והכח ממפרץ חיפה שמזהמים את הים...
ובסוף אנחנו האשמים בהרס החופים...
תנסח את העצומה אחרת ואני אחתום - כמו שהיא עכשיו אין סיכוי וזו גם הסיבה שלא רבים חתמו עליה
יש משפט של הרב קוק ששמעתי פעם ואהבתי-
" הצדיקים הגמורים אינם קובלים על הרע אלא מוסיפים טוב "
מוגש כחומר מחשבה לאותם ירוקים ולכל מי שעוסק כל היום בהטפות .
נ.ב- צחי, לא אתי אלון ולא בועז יונה אשכנזים, איזה דוגמא נתת ? :D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
תנסח את העצומה אחרת ואני אחתום - כמו שהיא עכשיו אין סיכוי וזו גם הסיבה שלא רבים חתמו עליה
סוזי יקירי ובן ישובי,
אין בינינו ויכוח לגבי נחיצות חוף-שניים-שלושה שיהיו פתוחים לג'יפים (לא להשתוללות - לכניסה), כמו שמצאו חוף למלון מרידיאן בחיפה, כך יכולים למצא גם לזה.
כרגע - יש חוק נגד כניסה לחופים ואם אנחנו רוצים לשנות דברים עלינו לציית לחוק (לפחות למראית עין). אחרי שיראו שיש ג'יפאים שאפשר לדבר איתם ולא רק ערסים (אשכנזים ומזרחיים - כדי שלא יצעקו עלי שוב...) שמשתוללים ודורסים, נוכל לקחת את זה צעד קדימה ואולי לשכנע מישהו שם למעלה שגם לנו מגיע חוף.
אני לא מתרפס ולא כלום (מי שמכיר אותי יודע שזה ממש לא הסגנון שלי) אבל כמו שהדברים נראים כרגע - אף אחד לא יקשיב לנו כי אנחנו מוקצים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אריה פאהן
צחי, לא אתי אלון ולא בועז יונה אשכנזים, איזה דוגמא נתת ? :D
בועז יונה, בן למשפחה ירושלמית אמידה מוכרת ובוחשת - האשכנזי שידידינו מודאג המעלות היה רוצה להיות כשיהיה גדול.
אתי אלון, בת למשפחת סוחרים ממרכז הארץ - בקיצור החברה עם הסאבים
אתי אלון, גנבה 250 מיליון ש"ח בערך --> 17 שנות מאסר + 5 מיליון ש"ח קנס
בועז יונה, גנב מעל 300 מיליון ש"ח + מעל למליארד ש"ח רישום כוזב במסמכי תאגיד --> 7 שנות מאסר + 4 מיליון ש"ח קנס.
כמה פרטים מסביב:
-אתי אלון הסגירה את עצמה לידי המשטרה והודתה עוד לפני שנפתחה חקירה בעניינה
בועז יונה, נמלט לחו"ל ולאחר שנתפס לא בחל בשום אמצעי כדי למנוע את הסגרתו
-אתי אלון, כנראה שכלל לא השתמשה בכסף שגנבה והכל הועבר לגובי השוק האפור במטרה להציל את חייו של אחיה, לא ברשותה ולא ברשות בני משפחתה נמצאים כספים או נכסים שקשורים לגניבה.
בועז יונה, דאג לרשום את כל רכושו על אישתו וכפי הנראה דאג להעביר כספים ונכסים לחברות בחו"ל.
-הפרקליטות דרשה בסיכומי התביעה כנגד אלון, 20 שנות מאסר וקנס כספי גבוה כדי "ליצור הרתעה ולמנוע הישנות מקרים שכאלו בעתיד"
על ההסכם עם בועז יונה אמר שר המשפטים "כי אינו רואה דופי בפעולת הפרקליטות בעניין עסקת הטיעון שנחתמה עם מנכ"ל חפציבה, יש יתרון בסיום העניין בעונש שהוא לגמרי לא קל. צריך לזכור שחייו נהרסו ועתידו נהרסו".
"הקונים לא היו מפיקים שום תועלת אם היה נידון ל-10 שנים או ל-15 שנות מאסר. טוב שהמדינה לא הטילה עליו קנס, כי הוא ישלם את הכסף לקונים. אין שום דבר שפוגע בסיכוי של הקונים להגיש תביעות פיצויים נגד יונה עצמו, במידה שיש לו רכוש". פרידמן ציין כי "ההסדר מושתת על חומר הראיות", ואמר כי "סביר להניח שהחשוד היה שותק בחקירה", ולכן טוב שנחתם הסדר הטיעון."
שום מילה על הרתעה ומניעת הישנות מקרים כאלה בעתיד.
הפרופורציות נראות למישהו הגיוניות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני היחיד כאן שלא רואה את עצמו אחראי לחינוך של אף אחד חוץ מהילדות האמיתיות שלי?
דווקא בגלל שיש לך ילדים אתה צריך להיות מודאג, מדינת ישראל בזכות צביעות, גזענות, התנשאות ושינאה של כל מה ששונה צועדת לעבר תהום. הפערים החברתיים/כלכליים בארץ עומדים כפסע לפני הפיכתם לבלתי נסבלים. לכאן אתה מגדל את הילדות שלך ואפילו לא חושב שמין הראוי להיות קצת מודאג? להכניס קצת הבנה לקודקודם של אנשים?
נ"ב,
הוסכם עם בועז יונה שהתקופה שבא נכלא באיטליה תחשב כחלק מתקופת מאסרו - כלומר בעוד 3 שנים הוא בחוץ לאחר קיצור על התנהגות טובה כמובן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zsahi
מדינת ישראל בזכות צביעות, גזענות, התנשאות ושינאה של כל מה ששונה צועדת לעבר תהום. הפערים החברתיים/כלכליים בארץ עומדים כפסע לפני הפיכתם לבלתי נסבלים. לכאן אתה מגדל את הילדות שלך ואפילו לא חושב שמין הראוי להיות קצת מודאג? להכניס קצת הבנה לקודקודם של אנשים?
אם המקום נראה לך כזה גרוע אתה יכול פשוט לקום וללכת.... לא נראה לי שחינוך דרך איזה שרשור עלום באינטרנט יעזור למשהו!
אני ביליתי לא מעט במקומות אחרים כמו ארה"ב למשל... אני לשם לא חוזר אלא אם כן לא תהיה לי ברירה ולו רק בגלל התחושה הנוראית שאני מקבל שם מכל אחד ברחוב רק בגלל שאני שונה ואחר! דווקה כאן מהבחינה הזאת אני מרגיש די טוב!
צחי-
השרשורים האלה מזמן גלשו מהנושא שלהם. אני לא רוצה יותר להגיב בנושאים האלה. בטח לא בג'יפולג. אני פשוט לא יכול לקרא את מה שאתה חושב ולהבליג. זה כואב לי!
אגב, אני את העשייה שלי כדי לתרום לפתרון הבעיות שקשורות במה שאתה מנסה אולי לתאר עושה בעבודתי הנוכחית והיא חינוך לא פורמלי של בני נוער. בוא ותספר לנו מה אתה עושה חוץ מלהתסיס (מרחוק) באינטרנט??
מה בדיוק מפריע לך?
-העובדות שאני מעלה?
-המראה שהנחתי מולך בנושא הגזענות?
לעצבן אותך עוד קצת...
קח את מקרה אלי הורוביץ מנכ"ל טבע לשעבר (ואלוהים יודע עד כמה ידו עדיין בוחשת בחברה שמהווה 25% כמעט מהבורסה בישראל), בית המשפט העליון אומנם פסק לטובתו בערעורו על פסק הדין של בית המשפט המחוזי אבל כמה מספרים מעניינים לא מזיקים אף פעם.
אלי הורוביץ הורשע בהעלמת מס של 12 מיליון דולר נחש מה היה העונש... שנה וחצי מאסר על תנאי ו700 אלף ש"ח קנס, נשמע לך הגיוני? בית המשפט פסק על העלמת מס של מעל 40 מיליון ש"ח קנס של 700 אלף ש"ח? זה אפילו לא 2%.
לי זה נשמע בעייתי, יכול להיות מצד שני שהשופטים "קצת" התחשבו בכמות הפוליטיקאים שהגיעו להגן על האיש.
אבל אל דאגה,
בהמשך השופטים מצאו אותו זכאי, בסך הכל היה כאן תכנון מס שהתפקשש
ובנוגע להצעה שלך,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אם המקום נראה לך כזה גרוע אתה יכול פשוט לקום וללכת...
אני יהודי, אין לי לאן ללכת בדיוק בגלל זה אני מדבר ולא מעלים עין ומחלק ממתקים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zsahi
לעצבן אותך עוד קצת...
אין לי מה להוסיף על זה. כוונותיך כעת ברורות מתמיד!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zsahi
בגלל זה אני מדבר ולא מעלים עין ומחלק ממתקים
וכמו שכתבתי, אני שואל שוב:
ציטוט:
מה אתה עושה חוץ מלהתסיס (מרחוק) באינטרנט??
***להזכירך נושא השרשור הינו: "עצומה למניעת ה"עלהום" המתבצע נגד נהגי השטח"
אני מגיב לדברים שלך כי אני לא יכול לקרא אותם ולהישאר אדיש. לא אמרתי את דעתי בעניין אבל אתה כבר קבעת אותה בשבילי במקום לקרא ולהפנים את מה שאני אומר בקשר לדברים שלך:
ציטוט:
אני פשוט לא יכול לקרא את מה שאתה חושב ולהבליג. זה כואב לי!
הנה, קבל עוד הזדמנות להראות שאתה עושה:
איפה אתה גר?? מה אתה עושה בנושא החינוך במקום מגוריך?
אתה מוזמן להגיע ולראות את את החברה המעורבת במקום שבו אני גר ועובד בנושא החינוך לפני שאתה קובע שוב מה אני עושה או לא עושה!! ואם זה רחוק מדי בשבילך אז תחסוך מעצמך את המשך התגובות הלא רלוונטיות בנושא השרשור המדובר.
שבוע טוב!
לפני שזה הולך רחוק מדי...
יונתן, עדיף לך להתעלם מצחי. אם הוא רוצה שיתיחסו לחלק הרציני של התובנות שלו, שיתאמץ לרסן את עצמו.
אה, צחי: ארצה!