-
מחר בתכנית להכניס את המנוע. אני סקרן רק לגבי התושבות האם הן תהינה מאוד בעיתיות או שאפתור את שינוי מיקומן בקלות. זה מה שיקבע אם יהיה טיול ליום העצמאות.אשתדל לצלם את ההשתלה. היות ולמנוע הזה יש שתי יציאות אגזוז די מסובכות נראה שאבלה כמה שעות גם אצל האגזוזן.
-
מה תעשה לגבי החוקיות של המנוע?
אם הוא לא מאותו הדגם אז אתה בבעיה לא קטנה .
אפילו אצלי כשהחלפתי מנוע עשו לי צרות ולי היה אישור מוסך ואת כל מה שצריך,
הבוחן בעמדה מס' 1 אמר לי זה אמנם אותו המנוע אבל לא מוטבע עליו הדגם, בבירור
רשום עליו 258\6 עד שעירבתי את מי שמכר לי אותו והכל הסתדר פתאום!!!.
-
מנוע
יוניקס = חשבת לשנות את המספרים? בינתיים המנוע שתול לאחר מאמצים לא קטנים ונותר להרכיב את כל המערכות מסביב. בגלל הרוחות נאלצנו לסיים מוקדם מה שאומר שגם הטיול של יום העצמאות יעשה מתחת לג'יפ. בסך הכל הולך להיות שינוי רציני בהתנהגות שלו היות ופתאום אסע בכוח מוכפל מהחודשים האחרונים. יתכן וגם צריכת הדלק תרד , היות ויש אפשרות סבירה שהוא יעשה 8 ק'מ לליטר.
-
לשנות את המספר המוטבע על המנוע עצמו?
-
לא חוקי וניתן לגילוי. ולא חשוב איזה עו"ד יש לך.
-
כן... לשנות את המספר למקורי על המנוע עצמו. עשר דקות עבודה ונגמר הבלגן. הרי הרכבים שלנו לא חוקיים בכל פרט שלהם , חוץ מהעובדה שהמנוע ניקנה בכסף מלא ויש לו שטר מכר.
-
חיים, לשנות את המספר המקורי על המנוע זו עבירה שניתנת לגילוי, וגוררת אחריה לפחות, הורדה של הרכב מהכביש ומי יודע מה עוד (אני לא חושב שיתיחסו אל זיוף כאל דבר של מה בכך)
נכון, אין רמות שונות של חוקיות, אבל לא מתעסקים עם דברים שמוטבעים בהם מיספרים.
-
דרוק-לאגר
הדרוק-לאגר של הוולגה בקוטר פנימי של 38 מ'מ ושל הוואז בקוטר 44 מ'מ. עובי הדופן 8 מ'מ , כך שאם אני חורט 3 מ'מ בכדי להגיע לקוטר 44 מ'מ נשאר לי עובי דופן של 5 מ'מ ואני לא שקט עם זה. האם לעובי הדופן של מיסב לחץ שעובד בכיוון ציר X יש משמעות השרדותית בכיוון ציר Y ??
-
כבל גז
תוך כדי החלפת המנוע ,פרקתי את רגלית הגז של הוולגה שעובדת על כבל במקום על שטנגות שיש בוואז. היות והייתי לבד נאלצתי להשקיע כמה שעות טובות בהתאמת המערכת לתא המנוע של הוואז, אבל בסופו של דבר הכל עובד יפה. כעת יש הרבה יותר רגישות בפתיחת המצערת מה שיחסוך דלק ויאפשר הרמה והורדה של טורים בעדינות, וזה לא היה קודם. מה שנראה טריויאלי בכל רכב מצריך כאן בניה מחדש, כך שמובטחת עבודה לעוד שנתיים. בשלב זה נשארתי עם הקרבוט' והדיסט' המקוריים ואת החדשים אני שומר להחלפה לאחר שאסע עם האורגינליים עד שלא אהיה מרוצה מהביצועים שלהם.
-
היות ומחר מתוכננת ההנעה הראשונה של המנוע על הרכב, עבדתי כל היום רק בחיבור מערכות למנוע. באותה הזדמנות לאחר 50K ק'מ ברובם בשטח החלטתי להחליף את כל צנרת המים ,צנרת הדלק, מיקום משאבת הבנזין שתהיה עכשו חשמלית, מיקום הקויל,והכל לטובת נגישות נוחה וקלה לטיפול.כ'כ קיצרתי למינימום כל צינור באורך עודף והרווחתי יותר סדר בתא.באותה גישה לקחתי את שני המצננים של השמן משני הרכבים, הבנויים מצינורות אלומיניום וחיברתי בינהם כך שהמצנן היום כפול לעומת הקודם.אני מקווה שזה ישפיע בימים חמים שעוד בדרך.אני רוצה להוסיף שעון לחום השמן כמו לחום המים עם נקודת בדיקה ביציאה מהמצנן, אבל זה לא דחוף בינתיים. בעת הרכבת הרדיאטור נעלמו לי הסופורטים מהגומי ,ונאלצתי לבנות חדשים, כך שבאותה הזדמנות שיניתי מעט את הגובה שלו לטובת המאוורר כדי שהכונס יתרחק ממנו,היציבות שלו גדלה עם הסופורטים החדשים אך זה גזל שעה יקרה נוספת. ברור שבסוף היום מצאתי את הסופורטים שאבדו. מיד שהרכב יזוז צריך להגיע לאגזוזן ולעשות אגזוז חדש עם שתי יציאות.אני מקווה למצוא מעבר שלא ליד מיכלי הדלק ושלא יפריע לדריב-שאפט הקדמי עם החיבור המהיר שמתוכנן שם.
-
הגיפ נוסע על המנוע החדש, ובעצם הכל הוחלף. הקלאצ' דורש כיונונים שמחר אני מקווה לסיים אותם. בינתיים שיפרתי היום את הזוויות של הדרייב-שאפט האחורי בעזרת פחיות והוא נראה ממש טוב. יתכן ואספיק לעשות מחר גם את האגזוז החדש כך שהכל יושלם לטיול קצר ביום העצמאות.
-
יש אגזוז חדש והכלי נוסע סוף סוף. חסר לו עוד הרבה כח, כנראה בגלל הקרבורטור המקורי שעמד הרבה זמן ודורש ניקוי יסודי. אבל אלה כבר בעיות קטנות , העיקר שאפשר לגשת כבר לכל מקום בכוחות עצמיים. השבוע תוחלף גם השמשה הקדמית ,מה שתיכננתי זמן רב. מערכת הקירור לא מקררת מספיק ואני נוסע בינתיים על 90 מעלות פלוס, עם תריסים פתוחים בימים לא חמים במיוחד. גם קירור השמן הכפול לא מונע את ההתחממות. משום מה יש לי הרגשה שהרכב נוסע כאילו עם עומס מלא והוא לא משוחרר,וזה לדעתי גורם להתחממות.אולי הקלאצ' לא מוצמד, או שתזמון ההצתה לקוי. בקיצור צריך למצוא את הסיבה לכבדות שלו, היות והמנוע על סרק מגיב חזק מאוד.
-
הכח מתחיל להגיע
היום גרי ואני ניסינו לאתר מדוע הכח שהמנוע מפגין לא מגיע לגלגלים.בבדיקה של הקלאצ' הסתבר שהקפיץ של הכף בין המשאבה לדיסק, לא הורכב.פשוט שכחנו אותו. היות והוא חיצוני הבעיה נפתרה במספר דקות, והמצב שופר.יחד עם זאת הדיסק משתהה בהצמדה ויתכן שהבעיה היא בנוזל בלמים או במשאבה שחוזרים לאט לאחור.בכל מקרה הקפיצים של הדיסק לא הבעיה היות ועד היום הוא עבד למופת במערכת הקודמת. בנתיים ניקינו את הקרבורטור, ושינינו את רגלית הגז בכדי להבטיח פתיחה מלאה של המצערת .עדיין השלב השני לא ניפתח עד הסוף אך המנוע מעביר הרבה יותר כח .מתוכנן להחליף את הכבל ובכך תיפתר הבעיה ביסודיות. השבוע מתוכנן גם לכוון את המפלג באמצעות מתקן מקצועי, כך שיתקבל כח מקסימלי לאחר התיאום. נראה כי מערכת הכח תסיים השבוע את כל העבודות ואפשר לתכנן טיולים חדשים לאחר שההשבתה מנעה את ניצול החופשות לטובת העבודות על הרכב.
-
היום מרגישים שיש מנוע חדש. עוד לא השלמתי את הכיוונים וכבר הוא מגיע למאה קמ'ש ,מה שאומר שבשבוע הבא הוא יגיע גם ל-125 קמ'ש. התחושה שהמנוע הזה חזק מאוד אבל הוא לא מגיע עדיין לשיא הכח, וחלק מהכח לא מגיע עדיין לגלגלים. נראה שעלינו על הסיבות ותוך שבוע הוא ימצה את מלוא אונו.
-
---
אז חיים-ממה שאתה אומר יצא לך מעולה!
זה אומר שזהו???. ויתרת על המנוע של הטרנספורטר סוף כל סוף???
-ארז 8) -
-
מנוע
ארז, טוב ששאלת להבהרה. המנוע הזה אמנם משדרג את הרכב אך הוא לא היה בתוכנית והוא הוכנס תחת אילוץ עד להרכבת רכבת כח חדשה שתיקח לפחות חצי שנה ואולי יותר. המערכת אמורה להיות בנויה ממנוע הטרנספורטר משולבת בקלאצ' יונימוג וגיר פלוס טראנספר של ה-G. זה סיפור ארוך ויקר עם הרבה התאמות. בינתיים הטראנספר המשופץ של ה-G צריך להתביית במקום הטראנ' המקורי על הגיר המקורי - מה שנראה על פניו פשוט יחסית ויאפשר נסיעה 4X4. הכל נעשה מתוך הנחה שצריך במקביל להמשיך בטיולים שמאוד חסרים לי בחודשיים האחרונים. היום הרכב נמצא במצב הטוב ביותר מאז רכישתו אך בהמשך הדרך הוא יהיה טוב יותר. הרעיון הוא להגיע לרכב טיולים ארוכים לשני אנשים הטוב ביותר בארץ - כולל מעברים טכניים קשים ביותר עם שלוש נעילות מלאות. נדמה לי שזה מאוד נדיר למצוא ג'יפ עם תכונות של יונימוג ,אם יש כזה בכלל.
-
---
או, עכשיו אתה מדבר בהגיון.
אני חושב שאם היית מנסה ככה להתאים את המנוע של הטרנספורטר- בעבודה לחוצה מהבוקר עד הלילה היה לוקח לך שבועות ואפילו יותר, וגם אז- היתה יוצאת לך עבודה פרטיזנית, כי זו עבודה שמושתתת על כמה שפחות זמן.
רעיון טוב היה להביא מנוע של וולגה לקיץ.
יתן לך זמן ושקט לטפל בהתאמות של המנוע השני ולטייל בסופ"שים, וכשכל המערכת הבאה שאתה מתאים למנוע הטרנספורטר תהיה בולט און- להרכיב על הג'יפ.
המשך להביא לנו סנסציות כוכב,
ובהצלחה.
-ארז 8) -
-
סיקס. אל תשכח את הנסיון שהצטבר בהחלפה הזאת, שיבוא לידי ביטוי בפעם הבאה, ואת האפשרות לתרגל על יבש את תיכנון המערכת שתבוא כשכל הגוף ריק ממנוע/גיר/טראנספר. היום נעשה עוד כיוונון של ההצתה ומחר אנימקווה להחליף כבל גז , מה שיתן לי במצערת עוד 20% פתיחה של הדרגה השניה בקרבורטור. לאחר מכן יש להחליף את צינורית משאבת הקלאצ' המרופטת שמונעת מנוזל הבלם לחזור לאחור ומאיטה מאוד את הצמדות הקלאצ'. היא כנראה מרופטת וסתומה מבפנים. זה יאפשר זינוק מהיר מה שכרגע קצת עצלני.
-
רעיון טוב ארז?! טוב נו...
חיים, אתה ענק. להחליף מנוע זמני? אפשר לחשוב שזה זמני בגלל שאתה מחכה למשלוח מיוחד של מנוע V8 crate שמכינים במיוחד בשבילך באיזו סדנא יוקרתית בקליפורניה... אתה משקיע זמן וכסף בהתקנה של מנוע וולגה באופן זמני בשביל להתכונן להכנסה של מנוע גרוטאטי לא פחות... כשאף חלק בשרשרת הכוח שלך לא מתאים לאחרים. אף לא אחד! בין כל מכלול ומכלול אתה צריך לייצר התאמה קסטום (למה קסטום? כי אף אחד בעולם עוד לא ניסה התאמות כאלו... מעניין למה...). תמשיך, עד הסוף, תן לכלבים להמשיך לנבוח! אני מעריץ אותך, בכנות.
:lol:
-
מנוע זמני.
נמרוד, תביא בחשבון שבסך הכל הג'יפ שלי נועד לטיולי סוף שבוע, למרות שאני גונב פה ושם נסיעות כייפיות גם בימים אחרים כשאני לא צריך רכב ממוסד. המנועים של הוולגות עבדו במקור הרוסי עבור מוניות ואיכותם טובה בהרבה מהמנועים של הוואז, מבחינת ייצור, היות והתכנון הבסיסי זהה. כאן עברתי ליחס דחיסה של 1 ל- 9.3 במקום 1 ל- 7.1 מה שאומר הרבה על ההספקים וכנראה גם על צריכת הדלק. הרעיון שלא להשבית את הטיולים נובע מהידיעה שיקח לי הרבה זמן לבנות את המערכת המתוכננת, ולי להבדיל מהצעירים יותר אין אפשרות לדחות טיולים לעתיד. מה עוד שעלה עכשו רעיון שנבדק , לקחת את הסט המושלם של מרצדס G כולל מנוע 280 ולהשתיל הכל יחד עם הגיר והטראנספר ולקבל G מושלם עם בודי של וואז. אם תשאל אותי , כלי כזה יהיה עביר יותר מה-G האורגינלי ובטח עם ארכיטקטורה יותר נכונה לטיולי ארוכים לשני אנשים. ואל תשכח את היתרון של בסיס גלגלים 238 ס'מ לעומת 280 ב-G. מה דעתך על ההערכה הזו??