עכשיו אני בטוח שכולנו רגועים לאור הנתונים שהצגת, מר JEEP.IL.
Printable View
עכשיו אני בטוח שכולנו רגועים לאור הנתונים שהצגת, מר JEEP.IL.
הדיון נמצא בדיוק בנקודה שמאפשרת לענות על השאלה המקורית - האם לקנות או לא לקנות רכב ממכון קוסמטיקה.
לדעתי, רכב משומש, ששימש את בעליו כרכב טיולים שנים ארוכות וטופל בהתאם, יהיה במצב מכני טוב יותר, ובסוף גם אמין יותר.
מן הסתם גם יהיה מוכן לטיולים מבחינת שפצורים, שיפורים יעילים לשטח, מקום אכסון וכו'.
גם לא חראם על השריטות... :D
אין לזה תשובה אחת מוחלטת.
את הבסיס לתשובה קיבלת. עכשיו צריך לבדוק בציציות - אם משפץ הרכב מוכן שתיקח אותו לבדיקה בלתי תלויה, ומוכן לתקן/להתקזז על הרג'קטים שיימצאו - סבבה.
אני עומד מאחורי הקביעה שאף בנאדם נורמלי, בעל רכב פרטי או עסק לשיפוץ ג'יפים, לא מחליף/פותח ומשפץ מכלולים תקינים ופועלים, סתם ככה להנאתו, כי שליפת והתקנת מחז"שים עושה לו רטט נעים. השרוטים שכן עושים זאת ממילא לא מתכוונים למכור את הרכב.
גם בקניה מבעל רכב פרטי תקבל רכב שבמקרה הטוב הוא תקין/במצב טוב יחסית לגילו/עברו ותו לא. ככה שלא הייתי פוסל על הסף קניית ג'יפ ממשפץ. אבל מה? לבדוק לעומק בשבע עיניים, לא להסתנוור מצבע מדהים ומג'נטים נוצצים, ולדעת מלכתחילה שלא מקבלים כאן רכב חדש אלא רכב שעבר שיפוץ קוסמטי + יישור קו לעומק, והוא יפה חיצונית ותקין מכנית. לא פחות אבל גם לא יותר מזה.
ג'יפ חדש תמצא באולם תצוגה של "מכשירי תנועה". קוראים לו רנגלר והוא עולה בהתאם.
ג'יפ משופץ אינו חדש. הוא יכול להיות יפה, בד"כ הוא יהיה גם תקין ואפילו אמין יחסית לגילו ולק"מ שעבר, אבל חדש הוא לא - עם כל המשתמע מזה.
אוקיי לאור התגובות נראה שהבנתי את התמונה הכללית. כנראה אצטרך לשקול שנית את כדאיות העניין, שכן הערכתי הקודמת הייתה שהשיפוץ כולל גם את הפן המכני.
טווח מחירים של כ-80 עד 85 אלף ש"ח היה מתאים עבורי אילו הייתי משוכנע שמבחינה מכנית הרכב תקין לחלוטין ברמה שאיני צריך לחשוש מתקלות שאינן בלאי טבעי של הרכב.
בכל אופן, אמשיך לבדוק את העניין בכמה אופנים.
תודה רבה למגיבים, עזרתם לי לקבל תמונה יותר ברורה.