תגובה להודעה: נעילות דיפרנציאל - מה עדיף?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
למי שנהנה מנסיעה בשבילים ב2X4 - אני מבין את ההנאה, אבל לא לשכוח- הרכב לא בולם במצב הזה ביעילות שמתקרבת לבלימה ב4X4. אני מת על זה שמרכיבים נעילה אוטומטית מקדימה, והופכים את הנסיעה בהנעה אחורית טיולים שלמים לאידיאולוגיה- "לא צריך 4X4", "כיף לנסוע בהנעה אחורית" ועוד כל מיני. עם אוטומטית לא נוסעים ב4X4 כי זה בלתי נסבל, לא כי זה יותר טוב...
אסף.
כעיקרון הכל נכון, למרות שקצת הקצנת את זה....
עוד בימי ה-CJיים העליזים שלי, לפני 18 שנה ולפני 10 שנים, עם דיפ'ים פתוחים למהדרין, הייתי נוסע על שבילים רוב הזמן ב-2X4... וכן, כי זה פשוט כיף - שילדה פרימיטיבית, מנוע חזק והנעה אחורית... נכון שלא מוכרחים לזרוק זנב בכל פנייה, אבל זה פשוט כיף.
אין בכלל ויכוח על יתרונות ה-4X4 באחיזה ובבלימה ובשאר מצבי נהיגה בשטח. מצד שני אם לא צריך, אז בשביל מה? אני נוסע לטייל ואני מרגיש נוח ככה, לא לשנן כל הזמן את המנטרות של קורס נהיגת שטח שהן נכונות ובמקומן אבל מנקודת ראות מנוסה יותר הן נראות פשוט כמו נהיגה מונעת - מלמדים אותך איך לא להיכנס לצרות וזה טוב ונכון. אבל מבחינתי האישית נהיגת שטח פירושה התמודדות עם מצבים שמשתנים בכל שנייה, וזה גם הכיף הגדול שלה בהשוואה לנהיגת כביש, ואחרי כל כך הרבה שנים וכל הרבה התנסות בכל סוגי מערכות הנעה, עם נעילות, בלי נעילות, על גלגלים, על זחלים, אני פשוט סומך על נסיוני המצטבר ועושה מה שהכי נוח לי באותו רגע.
ולא - אל תראו את זה כהמלצה או משהו דומה: ככה אני נוהג בג'יפ שלי. על מה שאתם תעשו עם המכוניות שלכם? בעיה שלכם, שלא תבכו אחר כך "אבל דרור אמר"... אני מתנער מכל אחריות.
אני מודה בפה מלא שמה שהמניע העיקרי להתקנת נעילות אוטומטיות הוא כלכלי נטו. עם הזמן למדתי שנעילות נשלטות לא רק יקרות יותר לקניה ומסובכות יותר להתקנה, אלא גם נחותות מהאוטומטיות באמינותן.
נכון להיום, מה שהכי מפריע לי בנעילות האוטומטיות שלי מלבד התיקתוקים, ה"בום" החצי שנתי מהדטרויט האחורי ובלאי הצמיגים המוגבר, זה בעיקר קוטר הסיבוב הבעייתי. במעלות מפותלים כמו שחרות למשל? המשמעות היא הרבה תמרוני קדימה אחורה. ושחרות הוא מעלה פשוט ברמת עבירות קלה - במקומות אחרים זה לפעמים בעייתי עד מפחיד.
ודרך אגב - הסימפטומים שערן מתאר בלוקרייטים שלו עדיין לא ברפרטואר אצלי, למרות שהנעילות אצלי יותר ותיקות משלו. נראה כמו באג נקודתי/בעיית כיוון/התקנה ולא כמו פיצ'ר אופייני של לוקרייט.
ולסיום - רכב עם נעילות הוא הרבה יותר עביר. אבל אחרי תקופה מסוימת זה מתחיל גם לשעמם.
רכב עם דיפ'ים פתוחים הרבה יותר מאתגר ומעניין לנהיגה, ותחשבו גם על זה. דורון ואסף - אתם זוכרים את הטיול הקטן שלנו עם הדיסקו 3 , הקרוזר V8, הסיקס והג'ימני. איזה רכב היה הכי-הכי כיפי לנהיגה בשטח?... רמז - הוא היה הכי קטן, הכי כחול, והיחיד עם דיפ'ים פתוחים... וזה גם היתרון הבלתי מעורער של נעילות נשלטות: הן מאפשרות לך להישאר פתוח כל עוד זה אפשרי ובכיף שלך.
ציטוט:
ולסיום - רכב עם נעילות הוא הרבה יותר עביר. אבל אחרי תקופה מסוימת זה מתחיל גם לשעמם.
רכב עם דיפ'ים פתוחים הרבה יותר מאתגר ומעניין לנהיגה, ותחשבו גם על זה. דורון ואסף - אתם זוכרים את הטיול הקטן שלנו עם הדיסקו 3 , הקרוזר V8, הסיקס והג'ימני. איזה רכב היה הכי-הכי כיפי לנהיגה בשטח?... רמז - הוא היה הכי קטן, הכי כחול, והיחיד עם דיפ'ים פתוחים... וזה גם היתרון הבלתי מעורער של נעילות נשלטות: הן מאפשרות לך להישאר פתוח כל עוד זה אפשרי ובכיף שלך.
אין לכם מושג כמה זה נכון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אי אפשר למחוק את החיוך מצעצוע כזה אבל ת'כלס,
היית מפרק את הנעילות מהרכב שלך?
היית חוזר לנסוע רק עם רכב ללא נעילות?
אם כבר אז באמת רק נשלטות ואז אתה יכול לעשות שטויות וכשנמאס פשוט לנעול..:cool:
אני לא מבין למה "שיעמום" ? פשוט ניגשים לאתגרים היותר קשים. ניגשים בצורה שונה , בחשיבה אחרת... זה כמו להגיד שעם קיט יחסי העברה הדברים הופכים ליותר עבירים ומשעממים, אז מה ? אז לא תעלה סלע עם רגליים מחוץ לרכב "על הטורים" ? תעלה כמו גדול :)
ולגבי הנסיעה 2X4 בגלל הנעילה הקדמית - זה כיף , זה לא במקום , זה לא מנטרה , זה פשוט כיף , זריקות זנב , חשיבת נהיגה אחרת וכד'.
סליחה, אבל בכל מסלול נורמאלי בדרום, אין ממש צורך בנעילות ברכב עם מתלים טובים. המסלולים הופכים להיות משעממים מבחינת אתגר. אין אנדרנלין ואין כלום. פשוט להגיע בנינוחות מנקודה אחת לשניה. לחלק זה קורץ, ואחרים (כמוני) רוצים גם להרגיש את האתגר בנהיגה.
אישית, נהנתי יותר מהרכב לפני הנעילות, ואם הייתי נאלץ להוריד עכשיו את הנעילות עקב תקלה, הייתי נוסע שוב פתוח בכיף, ולא יודע אם הייתי חוזר לנעול עד שיהיה לי כסף לשים נעילות נשלטות.
בנהיגה נכונה אפשר לעשות המון, כולל עבירות מאוד קשה, ללא נעילות, בלי לשבור את האוטו.
רכב עם מתלים טובים ומנוע מהנה, ירגיש מהנה מאוד ועביר בצורה מפתיעה, ללא נעילות. יוצאים מן הכלל הם רכבים מגושמים וכבדים, אשר איתם תהיה פחות מעוניין להכנס להרפתקאות ותמרונים זריזים במעלות שונים. שם עדיף להיות נעול וללכת על בטוח.
הרבה תלוי בסוג הרכב (מנוע כוחני/אנמי, הגה כח/דורש כח, לוקרים/אין לוקרים, טרנספר part time או full time) ותכונות נהגיו (בעיקר אם אשתך גם נוהגת עליו...) שלא פירטת. באופן כללי יתרונות הנעילות האוטומטיות הן חסרונות הנשלטות ולהיפך.
- יתרונות האוטומטיות על הנשלטות: מחיר, פשטות התקנה, חוסן ואמינות הנעילה, נעילה ושחרור במרבית הזמן בדיוק כפי שצריך להיות מבלי להצריך תשומת לב נהג.
- יתרונות הנשלטות על האוטומטיות: התנהגות כביש עדיפה בפניות הדוקות במהירות איטית ובכבישים רטובים (סרן אחורי), איפשור הנעת 4X4 קבועה גם בכביש (סרן קדמי), עומס על יתר מכללי רכבת ההנעה אך ורק כאשר הנעילה משולבת, שליטה מדוייקת יותר בתיזמון הנעילה בשטח (למשל, פנייה תוך כדי שפ"צ בנעילה אוטומטית קדמית עשויה להצריך בקרה הדוקה ותמרונים זהירים).
הערה: למרות יתרון הנשלטות בבחירה ידנית של התזמון המדוייק לנעילה/שחרור, ישנם מצבים שבהם תכונה זו בעצמה מהווה חסרון; למשל, אם שכחת לנתק נעילה קדמית כאשר הגלגלים הקדמיים על מצע קשה ותוך כדי פנייה - אתה עלול לגזור ציריה בקלות, מה שלא יקרה בנעילה אוטומטית שתשתחרר מעצמה בזמן הנכון. דוגמה נוספת היא שילוב מאוחר מדי שלא יוציא את הג'יפ מתקיעה שהיתה נמנעת אילו השילוב היה מוקדם יותר...
כמה התייחסויות למה שכתבו פה קודמיי:- אני אישית נוסע בשטח 2X4 (סופה), לא מפני שאני נעול אוטומטית מלפנים (מה שנכון) אלא מפני שאני נמנע מלהפעיל לחץ על רכבת ההנעה ללא קיומו דיפ' מרכזי - אפילו כשמדובר בשבילי כורכר דלי-אחיזה; אני פדנט בעניינים האלה וזו הסיבה העיקרית. מצד שני כאשר צריך 4X4 אין לי עם זה בעיה, רק ההגה מתמרכז חזק יותר וזה הכל.
- ערן - בתור מי שכבר פתח סרנים ו'עשה' יחסי העברה 5 פעמים בג'יפ שלו, לא הוכח לי שדווקא הנעילות גרמו לתקלות אפילו כאשר סיבת השבר נעלמה מעיניי. גם אצלך לא הוכח דבר, נא תקן אותי עם ממצאים רציניים (לא 'שליפות') אם אני טועה.
- ההנאה שבנהיגה - כמי שהתנסה בשניהם, לא רואה שום הבדל בין עם לבלי נעילות; רק הרמה עולה, ויש מספיק דברים להיתקע עליהם בכיף גם עם זוג נעילות וגלגלים גדולים כאשר לא מתכננים נתיב וטכניקה נכון. נשגבת מבינתי הרומנטיקה לדיפ' פתוחים, 'צטערת...
עכשיו כל אחד יכול לגזור את השורה התחתונה לגבי הרכב שלו והדרישות שלו.
אני אישית נעול אוטומטית ק/א בסופה ולא הייתי מחליף בנשלטות גם אילו היה לי התקציב. אבל אם אשתי גם היתה נוהגת עליו, כנראה שהסרן האחורי היה בבעיה :lol:.
גיתאי
ציטוט:
ערן - בתור מי שכבר פתח סרנים ו'עשה' יחסי העברה 5 פעמים בג'יפ שלו, לא הוכח לי שדווקא הנעילות גרמו לתקלות אפילו כאשר סיבת השבר נעלמה מעיניי. גם אצלך לא הוכח דבר, נא תקן אותי עם ממצאים רציניים (לא 'שליפות') אם אני טועה.
הממצאים היחידים שלי הם כאלה. 7 שנים בלי נעילה. הדיפרנציאל נראה חדש וללא שום חופש בהרכבת הנעילה האחורית. 3 שנים אחר כך, מיסב קייס גמור ופיניון שבור. אולי אני טועה, אבל נראה לי שהבומים העצבניים האלה שקורים על הכביש במהירות נמוכה מידי פעם ממש לא בריאים לסרן האחורי. וכמובן העומס הקבוע הגדול יותר על הסרן האחורי בכל נסיעה בכביש ובשטח.
אני עושה בממוצע 20K ק"מ בשנה על הג'יפ, כולל טיול כל סופ"ש. הרכב עובד, וכל נקודת תורפה במכלול כלשהו תתגלה אצלי יחסית מהר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
הממצאים היחידים שלי הם כאלה. 7 שנים בלי נעילה. הדיפרנציאל נראה חדש וללא שום חופש בהרכבת הנעילה האחורית.
בדקת את כל סוגי החופשים במערכת עם מכשירים מתאימים או שזו הערכת אצבע?
3 שנים אחר כך, מיסב קייס גמור ופיניון שבור.
מה זה אומר על הנעילה? ספקולציות בלבד. מטבע הדברים למיסבים יש בלאי ושחיקה, ומיסב גמור שקרס או אפילו רק נאכל ייצור חופשים במגע פיניון-קורונה ומכאן קצרה הדרך לתגובת שרשרת של שברים שונים. אתה לא באמת מצפה ליותר ממיסב שעבד קשה 10 שנים, נכון?...מבחינתי זה במסגרת התחזוקה המונעת.
אולי אני טועה, אבל נראה לי שהבומים העצבניים האלה שקורים על הכביש במהירות נמוכה מידי פעם ממש לא בריאים לסרן האחורי. וכמובן העומס הקבוע הגדול יותר על הסרן האחורי בכל נסיעה בכביש ובשטח.
אני מודה שגם לי הבומים מחסירים לפעמים פעימה בלב, אבל לא ראיתי עדיין הוכחה ו/או הסבר מדעי לעומסים חריגים עם נעילות אוטומטיות. אתה מוזמן מבחינתי לפתוח דיון מלומד בעניין ואשמח ללמוד.
אני עושה בממוצע 20K ק"מ בשנה על הג'יפ, כולל טיול כל סופ"ש. הרכב עובד, וכל נקודת תורפה במכלול כלשהו תתגלה אצלי יחסית מהר.
גם פה תרשה לי לחלוק עליך. לא כל שבר מיקרוסקופי, עייפות חומר או חופש במכלולים יתגלו במהלך נסיעה, ואפילו לא תמיד בבדיקה מכוונת. תאמין לי ערן, אולי אני עושה פחות קילומטראז' שנתי ממך, אבל גם לי יש חושים חדים מאד ביחס למה שמסתובב אצלי בג'יפ מתחת לישבן, ואכלתי כמה פעמים דם, יזע ודמעות ממקומות מאד לא צפויים. אתה יכול לסמוך עלי שאני משקיע כל מאמץ לתחקר כל מקרה ומקרה עד לרמת 'הנמלה המתה' כדי להפיק לקחים.
ערן ידידי, עדיין לא הפרכת דבר ממה שכתבתי. אם יש לך הסברים מדעיים או ממצאים חותכים יותר מאשמח לשמוע.
גיתאי