תגובה להודעה: סמוראי צורך פחות דלק בשטח מבכביש וצריכת דלק גבוהה
טוב חברים יש עדכונים: (פרסמתי אותם גם בשרשור עזרה בזיהוי קונקטור. מעכשיו ההמשך יהיה בשרשור הזה)
היום הלכתי לחפש את הקונקטור. אין להשיג כזה...
השגתי ספרות רלוונטית לדיאגנוסטיקה, עדכנית בדיוק לדגם שלי. (אנסה בהמשך להעלות אותו).
בדיקות ותוצאות (רלוונטיות לקונקטור לבדיקת קודי תקלות ומנורת CHECK ENGIN)
1. נורת "CHECK ENGIN" לא הייתה!!
2. הכנסתי נורה- עובדת.
3. אממה, כרגע בכל מצב נתון הנורה מהבהבת ע"פ הקוד שמעיד על מצב תקין (אין שום תקלה רשומה במחשב).
4. גם כשאני מגשר ע"פ ההוראות, גם כשאין גישור וגם כשהרכב מונע/בנסיעה, ההיבהוב המדובר מופיע ולא מפסיק!! (אולי קשור לעובדה שהקונקטור שבור. אני אבדוק את זה מחר)
5. כנראה זאת הסיבה שלא הייתה נורה....... :evil::evil:
מכאן והלאה, גם ע"פ הספר, אני כנראה צריך לבדוק את מערכת הדלק (שקיבלה תוסף לאחרונה), וואקומים ומערכת האוויר והפליטה (אולי ממיר קטליטי?).
בנוסף להבין מדוע הנורה לא מפסיקה להבהב ע"פ הקוד של מצב "נורמל" , ולוודא שאכן אין תקלה שלא מופיע עם קשר כזה או אחר למצב שתיארתי.
כל הצעה או תובנה בעניין ייתקבלו בברכה רבה.
לילה טוב!
יונתן (שעדיין נוסע על סמוראי שצורך 1:8+ ):(
יש התפתחויות...:
קודם כל פתרתי את עניין הנורה שלא מפסיקה לתת אינדיקצייה של קודי תקלות (מהבהבת):
לאחר עיונים מעמיקים באפשרויות החיווים של הנורה, האופציות לתקלות וניסיון לפענח את סכמת החשמל בנוגע לחוטי הקונקטור, יחד עם העובדה שלא הצלחתי למצוא שום קצר אפשרי, הגעתי למסקנה שהתקלה הזו מוזרה מדי כדי להיות רצינית.
ברגע של "מחשבה מחוץ לקופסא" נזכרתי שקראתי שיש דגמים של סמוראים שניתן להוציא קודי תקלות ע"י הכנסת פיוז למקום הריק.
לאחר הוצאה של פיוזים אחד אחד, הגעתי אל הפיוז הסורר שמיד עם הוצאתו גרם לנורה לתפקד כפי שהיא אמורה.
במילים אחרות, מאז שהרכב אצלי (כמעט 4 שנים) אני נוסע במצב של "הוצאת קודי תקלות" במערכת...:mad:
יחד עם זאת, בעקבות הניתוק של לוח השעונים אתמול (ואיתו חיישן המהירות) היה לי חיווי של תקלה באתו החיישן, שהפסיקה עם ניתוק המתח למחשב לצורך איפוס. משמעות הדבר היא שעל פניו נראה כי המערכת מתפקדת כראוי אל אף העובדה שהיא הייתה במצב ההזוי הזה מי יודע כמה זמן(!).
עוד פרט שעשוי לעזור לאנשים בעתיד: בנוסף לפיוז המדובר, ניסיתי לגשר ע"פ ההוראות את הקונקטור הרלוונטי, וגם הוא מתפקד כראוי בדיוק כמו הפיוז ונותן חיווי ע"פ הספר. (במקארה שלי מצב "נורמל").
בהמשך אני אנסה לעלות הסבר מפורט לאיזה חורים בקונקטור יש לגשר. מדובר על החוט: כחול לבן לשחור.
הפיוז המדובר נמצא בקופסת הפיוזים שברגלי הנהג בפינה הימנית תחתונה.
עכשיו נשאר להמשיך ולחפש את הבעייה שבגללה הרכב צורך הרבה דלק והבעייה בסחיבה. מדובר ככל הנראה בבעיה שאינה מקבלת חיווי ע"י המחשב. (מערכת הדלק, וואקומים, או פליטה).
על זה עוד יש לי הרבה מה לעבוד.
בינתיים לילה טוב!
יונתן
היי
אני אשמח לקבל עוד פרטים לגבי הספרות שמצאת
אני מחפש אותה כבר המון זמן
תודה.
:(:(:(
טוב חברה, העסק מחמיר! אתמול בתדלוק- 1:77....
אמנם בזמן האחרון רוב הנסיעות של האוטו הן קצרות ובתוך העיר, אבל זה כבר מוגזם!
משום מה השרשור הזה לא זוכה לתגובות כפי שקיוויתי.
אני זקוק למעט הכוונה לגבי מה עוד יש לבדוק, ואיך. לדעתי העובדה שהרכב לא סוחב טוב בזמן האחרון וההחמרה של המצב יכולה לסייע באיתור התקלה (?).
המנוע נשמע טוב, לא זולל שמן בכלל, לא מתחמם, טיימינג נעשה לפני 70,000.
חברים, בשנייה שמחיר הדלק יעלה אני אתרושש מהעניין הזה. אצל מי הפתרונים?:confused:
(*לגבי הספרות, יש לי צילומים של כמה עמודים שסייעו לי בעניין הנורה וקודי התקלות- מה שנמצא תקין. חסר לי כל ההמשך!)
יונתן
מפאת חוסר בזמן וחוסר בתגובות...
אשמח לקבל המלצה על מכון הזרקה/ מוסך מתאים באיזור חיפה שניתן להיות רגוע אם אני מביא אליו את הרכב...
יונתן
היי, לעזור לא יכול אבל אשמח למידע על קריאת קודי תקלה, אם תוכל לעלות את הקודים או לפחות לגלות לנו מאיזה רכב לקחת...
שבוע טוב
Nash
חברה, תנו לי מעט זמן ואני ינסה לעלות לכאן את החומר של קריאת קודי תקלות.
אין לי זמן לנשום כרגע, ולא כ"כ נמצא לייד סורק.
ברגע שאוכל אשתף אתכם במידע.
היי,
לא חזרת אליי לגבי הספרות שיש בידך לא נורא בזמנך החופשי אני אשמח.
בכל אופן בדקת את הממיר הקטליטי,
תבדוק אם יוצא לך לחץ תקין ממערכת הפליטה בהתאם ללחיצה על דוושת הגז כמובן.
אגב חדש בחברה בסביבות ה6000 ש"ח כן כן הזוי לגמרי..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
מפאת חוסר בזמן וחוסר בתגובות...
אשמח לקבל המלצה על מכון הזרקה/ מוסך מתאים באיזור חיפה שניתן להיות רגוע אם אני מביא אליו את הרכב...
יונתן
שלח ה"פ לאסף קציר, הוא מכיר מכון טוב בקריות\חיפה.
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AvigdorAharon
שלח ה"פ לאסף קציר, הוא מכיר מכון טוב בקריות\חיפה.
אביגדור
רות! תודה.
בינתיים הרכב עבר היום טסט בלי בעיות זיהום אוויר חריגות.
אמנם עשיתי לפני הטסט "טיפול שמש בתוספץ שמן נחשים לימונים וטחינה..." ורמת הזיהום שהראה המכשיר הייתה תקינה ואף הטסטר שיבח את המנוע ואמר שהוא "עובד יפה". :rolleyes:
מזכיר, שלפני כחודש + שמתי תוסף K44. ייתכן ובגלל זה הוא עבר את הבדיקה.
יונתן