תגובה להודעה: מצב קשה בשוק רכב השטח המשומש?
חברה יהיה הרבה יותר קשה,
קחו בחשבון כי רכבים רבים יהיו רכבי ליסינג זה פשוט כדאי,
אחרי 3 שנים לא יקנו ויתגלגלו לרכב חדש והישן נזרק לשוק
יהיה הרבה יותר קשה
נ.ב חב רמכר השבוע סופה 94 יפה מאוד
צבע
ריפודים
גאנטים
חוץ מזה בלי שקל אחד שיפורים
ב 48000 ש"ח
הליסינג פחות רלוונטי לדעתי לשוק הג'יפים.
מה שכן רלוונטי הוא המיתון, וכתוצאה מכך השוק החופשי (והבריא, אגב) עושה את שלו.
הדבר השני שרובנו מתעלמים הוא הנטייה הטבעית לשיקלול הוצאות עצמיות:
קניתי רכב, במחיר X. החלפתי צמיגים - 3000 ש"ח, החלפתי רדיאטור, צנרת מים, טיפול גדול, שיפוץ לגיר האוטומטי, החלפתי את הכיסאות המקוריים שקרסו, מערכת בקרת האקלים וקינחתי בטיפול גדול ומקיף.
בחשבון שלי, "שמתי על האוטו" 25,000 ש"ח לעומת המחיר בו קניתי אותו לפני שנה, ואני, בצדק מבחינתי, רוצה שההשקעה האדירה שעשיתי תבוא לידי ביטוי במחיר המכירה.
ההגיון פשוט, הקונה הממוצע שיעמוד מול שתי אופציות: האחת רכב כמו שלי, אבל בדיוק במצב בו קניתי אותו פני שנה (ואני יודע שהוא הולך להוציא 25,000 ש"ח בשנה הקרובה) לעומת הרכב שלי, שהעלויות הללו נחסכו ממנו.
הקונה מאידך מסתכל, מבין ומעריך את ההשקעה, אבל, וזה אבל גדול, הוא בסך הכל מקבל רכב תקין.
הקפיצים המשופרים: על מי אני עובד? לא מאהבת מרדכי שמתי אותם, פשוט הלכו לי הקודמים
נעילה: אפשר לחשוב שאני אוציא אותה ואתקין דיפ פתוח
כננת: תפרק אותה חביבי, אומר המוכר, אבל אל תשכח עמדה מספר 1, שקילה ושינוי העניין ברשיון.
וכך הלאה והלאה. פשוט, פער ציפיות.
כשמדובר על רכב של 225000 ש"ח, ההבדלים מתגמדים, כשמדובר על רכבים של 60,000, מחיר הקפיצים והבולמים הופך להיות מרכיב משמעותי בערך הרכב.
חוץ מזה, הלוואי שכל הרכבים יאבדו מערכם 90%. אנחנו בדר"כ משפרים ומשתדרגים. אז התוספת לרכב החלומות תקטן ב 90%.
יוני5
ת'אמת המצב לא מפחיד - להפך - אפילו משמח - מאפשר עכשיו לקנות פרייבט, יחסית משנתון גבוה במחירי רצפה....
אבל עכשיו הפחדתם אותי מאד שהג'יפים האמיתיים הופכים למבוקשים - אני והכלבה (האמסטפית לא האישה) יורדים לישון בג'יפ מהלילה
עוד ממצב השוק, מקארספורום:
ציטוט:
אבקש לקבל הדרכה ועצה נכונה.
האם הרכב הנ"ל (ססאנגיונג מוסו 95) מתאים כרכב משפחתי ?
האם האחזקה שלו סבירה / יקרה ?
האם בכלל כדאי להתעסק עם רכב מסוג זה .
עד עכשיו היה לנו פרייבט קטן.
הציעו לנו את הנ"ל במחיר "מציאה " כ 20000 ש"ח
מה המחיר האמיתי בשטח למכונית הזו .
מכאן בפורום יעוץ לפני קנייה:
ציטוט:
לא הצלחתי למצוא סופה אוטו' טובה במחיר שמתאים לי-35 אלף שקלים. בעקבות כך החלטתי להתפשר, וניסיתי גימני. לקח לי בדיוק עשרה ק"מ כדי לגלות שזה לא הרכב בשבילי. חיפשתי ומצאתי אופציות אחרות...וזה מה שמצאתי: 1. טרופר בנזין על גז, שנים 96-7, בלי שיפורים באיזור 35000. 2.קורנדו, 97 עם 210 אלף ק"מ טסט לשנה במצב טוב ב24000 שקל. שני הרכבים חדשים מהסופות ב4 שנים בערך, ועולים 10 אלף שקל ויותר. פחות מהסופה.
הדיזלים שאינם טויוטה (או מיצובישי, וגם זה בספק) חוטפים הכי חזק. כאילו, פתאום, הסיבה העיקרית לקנות אותם - דלק זול - התאדתה, ולא נשאר כלום... סקירת שוק המשומשים לא רלוונטית יותר.
גם בשוק הבנזין המצב על הפנים, ואפילו בפאג'רואים הקצרים בנזין, מ-95-96.
שלא לדבא על קאיות ויונדאים, שם אין אפילו מתקשרים.